- 7 Kasım 2013
- 14.758
- 36.005
- 598
- Konu Sahibi meredithgrey
-
o gezenler sadece cıftlıkte kendılerıne belırtılen yerde gezıyorlar
gıdaak gıdak dıye koşa koşa koyde gezenlerden kafa goz dalan babayıt tavuklardan degıl
ve tavukla dana etı bence saglıksız yanı 40 gunde ılaclarla yemlerle buyuyen hayvandan hayır beklemeyın dana etı de sınırlı yenmelı . oralarda da kuzu etı nasıl bulursunuz bılemıyorum mutlaka kasap vardır . bence sen ete ve yumurtaya sınırlama getır ama saglıklı yag kolestol arttırmaz kuzum ya ben hıc kuruyemısın kolestrol arttırdıgını duymadım taze dırek kabugundan kendın cıkarıp yıyeceksın ama kavrulmamıs kabuklu olacak
ooo ne guzel ıste en azından sevıyorum sevmıyorum dıyebılıyorsun benım onume ne koysalar yerdım eskıdenYa ben kırmızı et sevmiyorum çocukken çok tükettim belki de ondan. Balığa da düşkün değilim aslında sanırım ben et sevmiyorum düşününceTavuğun da göğsü o kadar. Ay ne uyuzum ya ben de Sebze ve bakliyat severim ama nohuttur, mercimektir severim. Pirinç sevmem, bulguru çok severim mesela.
Rihannayı o arap şeyhi adeli de o serseri rapçi bozdu. Melankolik tombiş hanımkız profiliyle yemiş bizi bunca zaman adele. Kendi şarkısıyla cevap veriyorum o kıza, never mind, we’ll find someone like herben biliyodum ama onun zayıflayacağını, Adele zayıfladı ayol Adele! Biz seni böyle mi tanıdık be tombiş
Hayır sizin yasam biciminiz sağlıklı değilBen bunların çeyreğini yiyorum, gram kilo vermedim.
Çeyreği derken gerçekten çeyreği!
Örneğin öğlen 3 yumurta, akşam bir kase çorba.
Ya da öğlen bir gözleme, kaşarlı tost vb ertesi gün öğlene kadar aç.
Ya da akşamdan akşama 1 kase çorba, yarım tabak ana yemek.
Sadece yumurtayla ekmek tüketirim, 2 tost ekmeği.
Aralarda aburcubur asla yemem, bir bardak sütlü nescafe falan içerim o kadar.
Bu listeyle vallahi 20 kilo alırım 1 ayda.
Benim bünyem mi tuhaf?
Böyle konular ve mesajlar çok hoşuma gidiyor :)) canım birşey daha soracağım sana. Ben geçen yıl iyi beslenmeye karar verdim, fazla kilom yoktu pek (1.68e 57 kiloydum) ama şişiyordum bölgesel olarak o nedenle protein ağırlıklı beslendim, kısa zamanda 54-55e düştüm ve inceldim. Fakat kan testinde yüksek kolesterol çıktı bu sefer. Aslında bir şikayetim yoktu rutin değerlerime bakacaktım sadece. Doktor proteini azaltmamı söyleyip tempolu yürüyüş önerdi. Yürüyüşe başladım günde 6-7 km. Kolesterol düştü evet ama proteini azaltınca doymadım daha çok yedim ve tekrar 57 bandındayım ve şişiyorum yineprotein ağırlıklı beslensem yine kolesterol çıkacak bu sefer de. Ne yapsam bilemedim eski düzene devam mı etsem acaba
Fazla protein yararli değil (kiloya göre 1 gram yeterli)
Yani 55 kiloysan günde 55 gram Protein.
Kolosterol bildigime göre proteinle alakali değil ama transyaglarla alakali. Cok az yag ve ayni zamanda kötü yağ yiyorsan klosterol çıkar.
İyi yağlara yönel ve karnini - karbonhidrat yemiyorsan- yağ ile doyur.
Ama abartmadan :)
Salatanın icine badem at veya eline gecerse bir avocado (cok cok cok faydali, ayni zamanda Vitamin K deposu, vitamin D emiliminde gerekli olan diğer Vitamin) kes icine.
Sabahlari bulletproof kahve içebilirsin (filtre kahvenin icine bir kaşık hindistanyağı)
Ben evimde saf zeytin yağı, keten tohum yagi, findik ve ceviz yağı kullaniyorum. Ayçiçek yağı asla kullanmiyorum.
Tereyağ kullanirsam Ghee yapiyorum ve öyle tüketiyorum. Çok yağ ve yumurta yememe rağmen klosterol seviyem düzgün.
En önemlisi omega 3 yağı. Bu devirde temiz yağlı balik bulmak zor olduğu için ben takviye aliyorum. Ayni şekilde vitamin d takviyesi aliyorum (kan yağ değerini dengeliyor)
Merhaba, yine kürkçü dükkanına dönen bir vive. Çünkü çaresiz hissetmeye başladım. Şöyle izah edeyim; hayatımın tümünde kilo problemi yaşadım yoyo veya Sibel Can diyeti dediğimiz diyetlerle kilo aldım verdim. Ama uzun doğmuşum, çocukluk fotolarımda zayıfım, kilo sorunum 20’lerimin ortasında başarısız bir evlilik ve yeme düzemimin bozulmasıyla arttı. Aldım- verdim- aldım- verdim.
Geçen sene ense yanmaları, tansiyon yükselmeleri ile dahiliyeye gittim. Sonuç : 2. tip diyabet, açlık şekeri 100 fakat insülin direnci yüksek (6 küsürdü sanırım)
Korkumdan dört ayda (diyabet ilacının da yardımıyla) 15 kilo verdim, üçlü rakamlardan ikili hanelere indim. Ama heralde diyeti çok sıkı yapıp, sütlü kahve dahi içmediğim, sürekli elma yediğim için sıkıldım. Geçen kış 7 kilosunu geri aldım. Ve değerlerim Nisan’da çok iyiyken Ekim’de çok kötü çıktı. İnsülin direncim 3’e düşmüştü yine 6’ya çıkmış. İşin kötüsü THS’ım hayatımın hiçbir döneminde 2’leri aşmamışken 3’ü geçmiş! Yani hipotroidi kapıda.
Kör topal yapabiliyorum diyeti ve moralim inanılmaz bozuk. Yaşım 40 evliyim eşim hiçbir zaman kilomu dert etmedi ama ben sağlığımdan endişe ediyorum. İnsülin direncinde canımızın karbonhidrat istediğini okumuştum ki sanırım doğru ben de sürekli poğaça, açma yemek istiyorum.
Diyetisyenleri sevmiyorum, kötü tecrübelerim oldu bu nedenle o bir seçenek değil. Ama neden geçen sene verdiğim gibi veremiyorum kilolarımı?????
Bu arada çok yoğun çalışıyoruz karı koca, pratik şeyler tercihim oluyor, yemek yapmayı da seven biri değilim. Ayrıca enerjim de çok düşük malesef.
Pcos, diyabet, insülin direnci olup bu sarmaldan çıkabilen kadınlar ne olur el atın bana
Şimdiden teşekkür ederim.
Benim tam çıktığım söylenemez ama geçen seneden beri 20 kilo verip geri almadımMerhaba, yine kürkçü dükkanına dönen bir vive. Çünkü çaresiz hissetmeye başladım. Şöyle izah edeyim; hayatımın tümünde kilo problemi yaşadım yoyo veya Sibel Can diyeti dediğimiz diyetlerle kilo aldım verdim. Ama uzun doğmuşum, çocukluk fotolarımda zayıfım, kilo sorunum 20’lerimin ortasında başarısız bir evlilik ve yeme düzemimin bozulmasıyla arttı. Aldım- verdim- aldım- verdim.
Geçen sene ense yanmaları, tansiyon yükselmeleri ile dahiliyeye gittim. Sonuç : 2. tip diyabet, açlık şekeri 100 fakat insülin direnci yüksek (6 küsürdü sanırım)
Korkumdan dört ayda (diyabet ilacının da yardımıyla) 15 kilo verdim, üçlü rakamlardan ikili hanelere indim. Ama heralde diyeti çok sıkı yapıp, sütlü kahve dahi içmediğim, sürekli elma yediğim için sıkıldım. Geçen kış 7 kilosunu geri aldım. Ve değerlerim Nisan’da çok iyiyken Ekim’de çok kötü çıktı. İnsülin direncim 3’e düşmüştü yine 6’ya çıkmış. İşin kötüsü THS’ım hayatımın hiçbir döneminde 2’leri aşmamışken 3’ü geçmiş! Yani hipotroidi kapıda.
Kör topal yapabiliyorum diyeti ve moralim inanılmaz bozuk. Yaşım 40 evliyim eşim hiçbir zaman kilomu dert etmedi ama ben sağlığımdan endişe ediyorum. İnsülin direncinde canımızın karbonhidrat istediğini okumuştum ki sanırım doğru ben de sürekli poğaça, açma yemek istiyorum.
Diyetisyenleri sevmiyorum, kötü tecrübelerim oldu bu nedenle o bir seçenek değil. Ama neden geçen sene verdiğim gibi veremiyorum kilolarımı?????
Bu arada çok yoğun çalışıyoruz karı koca, pratik şeyler tercihim oluyor, yemek yapmayı da seven biri değilim. Ayrıca enerjim de çok düşük malesef.
Pcos, diyabet, insülin direnci olup bu sarmaldan çıkabilen kadınlar ne olur el atın bana
90 kiloysam 90 gram protein mi almam gerek? Ölürüm yahu o kadar yiyemem ben! Sabah bir yumurta, beyaz peynir, öğlen ızgara veya salata çorba, akşam da yine çorba ya da yoğurt vs. yapabiliyorum ben. Olmaz mı?
Sporu herkese öneririm. Ama agir spor yapim, kuş gibi beslenim olmaz.
Dahada Defizit oluşur.
Yağ yakımı ketojenik bir prosedür, kas yüklemesi anabolik.
Yani spor yapim, kas oranim ciksin...ayni anda diyet yapim yağ gitsin olmuyor.
Bu istekler birbirine zit (umarim türkçesini doğru yazmışımdır, bazen sacma icerik cikiyor yazdığım şeylerden)
Ben şöyle yapıyorum
1- hayvan gibi yiyorum ve yag depoluyorum ve bu anabol zamanda kas çalışıyorum.
2- sonra ketojenik beslenip yağları yakiyorum ve kaslar kaliyor
Bunu yaza doğru yapiyorum. Kışın anabol, ilkbaharda ketojenik.
Belirgin kasin olsun dersen anabol- ketojenik döngüsünü uygulaman lazim
bu yanılgıya bır arkadasım da dusuyor
ısrarla az yıyor
bak dedım az yıye yıye kus kadar az yemeye vucut alıstı azıcık arttırsan kılo alıyorsun azaltmaya kalksan öleceksın zaten az yıyorsun kısır donguye gırdın az yemeye vucudu alıstırarak az tuta tuta vucudu yaglandırdın dedım
ona hep demıstım kı 2 ogun ye guzel doyurucu ye asla porsıyon azaltma yeme suresını yanı aclık suresını uzat ama asla yemekten kısma demıstım
sımdı sızın sıkayetınızı yasıyor . yemekten korkmayın saglıklı yedıkten sonra oturun 2 tabak yemek yıyın 1 dılım ekmek yıyecegınıze 1 tabak fazla yemek yıyın ama unsuz pırıncsız patatessız .
ayrıca neskafe kahve degıl ıcınde kahveden baska hersey var. sutde ıcınde vucut gluten gıbı algılıyor sısırıyor. sutun bır faydası yok kı dunyada kemık erımesının en fazla goruldugu yerler en cok sut tuketen yerler :) anne sutunu 2 yasına kadar aldık baska sute gerek yok ondan sonra almamıs gereken ayran oluyor yogurt oluyor probıyotıklı mesela ... kendı yaptıgımız lor peynır mesela bunlar tamam ama sut yanlıs neskafe hele... onun uretımı yasaklanmalı .
Teşekkür ederim cevaplarınız için.Hayır sizin yasam biciminiz sağlıklı değil
Siz vücudu ac birakarak kilo almayip belki vereeginizi saniyorsunuz ama vucut sürekli ac yada yetersiz kaldığı için az olan yiyeceklerdekileri depolama yapıyor. Bunu çok diyetisyen ve dahiliyeci söyler.
Öyle öğlen yiyim aksam bi corba iceyim yada hiç yemeyim olmaz. Kilo veremezsiniz hatta alabilirsiniz.
Sağlıklı beslenmek bu hiç değil
Ben anlayamadim.Teşekkür ederim cevaplarınız için.
Beslenme biçimim tercihim değil, hayatın bana sunduğu şey, maalesef zamanım yok.
Birçok konuda insanüstü bir hayat yaşadığımı söylerken dalga geçmiyordum.
Günde tek öğün o da bu saydıklarım, 3 saat uyku ve neredeyse 16 17saati bulan ayakta koşturma hali.
Yani gece çocuklar uyuduktan sonra ancak bir şeyler yiyebilirim o da 12 den sonrası demek, tercih etmiyorum uzun zamandır.
Küçüğümün de kreşe başlamasına 3 4 ay var, sabırla o günü bekliyorum ama ne yapacağımı da bilemez durumdayım.
Düzenli beslensem kilo alıyorum, diyet yapsam uyamıyorum zamanlamadan.
Ama ilk hedefim mart ayında yüzmeye başlamak, onunla bir daha çok yeşil ve protein daha az karbonhidrat ve şeker ile belki zinciri kırabilirim.
12. Gruba gel zayıflarız beraber. Bende de insilün direnci var.Merhaba, yine kürkçü dükkanına dönen bir vive. Çünkü çaresiz hissetmeye başladım. Şöyle izah edeyim; hayatımın tümünde kilo problemi yaşadım yoyo veya Sibel Can diyeti dediğimiz diyetlerle kilo aldım verdim. Ama uzun doğmuşum, çocukluk fotolarımda zayıfım, kilo sorunum 20’lerimin ortasında başarısız bir evlilik ve yeme düzemimin bozulmasıyla arttı. Aldım- verdim- aldım- verdim.
2 küçük tazmanyadan hallice çocukBen anlayamadim.
Günde 17 saat ayakta duruyorsunuz ve nasıl en azından 2 öğün yapacak vaktiniz olmuyor?
Bu insanüstü durumun sebebi nedir?
En azından aperatif ama sağlıklı şeyler sıkıştırın araya belki iyi gelir.
Bu kadar uzun süre aç kaldığınız için ve düşük kalorili beslendiginiz için kilo veremiyorsunuz aslında cunku vücut kıtlık bilinci denilen bir duruma giriyor yani hep az besin girecek vücuda diye aldığınız o azıcık besini bile depo ediyor bu yüzden asla uzun süre aç kalınmamalı ( bazı özel durumlar hariç ) ve düşük kalorili beslenilmemeli 1000 kalori altına çok dusmemekte yarar var . Biraz beslenmenizi artırın sporda artsın tabi ilk zamanlar kilo vermezsiniz ama bi süre sonra sağlıklı beslenmeyle vücudunuzun yağ takımı artarBen bunların çeyreğini yiyorum, gram kilo vermedim.
Çeyreği derken gerçekten çeyreği!
Örneğin öğlen 3 yumurta, akşam bir kase çorba.
Ya da öğlen bir gözleme, kaşarlı tost vb ertesi gün öğlene kadar aç.
Ya da akşamdan akşama 1 kase çorba, yarım tabak ana yemek.
Sadece yumurtayla ekmek tüketirim, 2 tost ekmeği.
Aralarda aburcubur asla yemem, bir bardak sütlü nescafe falan içerim o kadar.
Bu listeyle vallahi 20 kilo alırım 1 ayda.
Benim bünyem mi tuhaf?
ben de patates yemedim, ama muz yedim mesela, hurma yedim, kuru kaysı yedim tabii ölçülü şekilde, abanarak değil. makarna bile tükettim ve verdim kilo ama benim biraz da psikolojim bozuldu artık kilo kilo kilo muhabbetinden! annemlere gidiyoruz babam kilo almışın diyor. ofiste mevzu aynı, herkes diyette zaten. her sabah ne yiycem öğlen ne yapıcam gözümde o kadar büyüyor anlatamam.
Dayanamıyorsan yanında muz elma taşı büyük kolaylık oluyorBugün ilk kez sütsüz filtre kahve içtim. Tüm gün dışarıdaydım Nero’dan filtre kahve aldım orta boy ve tok tuttu! Dört saattir acıkmadım. Kahveyi sütsüz içmeye başlayacağım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?