Yapayalnızlık...

aynen ya hayatta paylaşmak o kadar kıymetli ki
acaba kimsesiz çocuklar yararına yada huzurevleri için yapılan sosyal etkinliklere mi katılsanız
hem farklı bir ortam olur hemde kafanız dağılır
Onu da denedim fakat müdürleri bir kovmadıkları kaldı. Bürokrasi çok fazla. Çocukları koruma amaçlı yapıyorlar gerçi ama hevesimi kırdılar :(

Ben de öyleyim... Gerçekten yakın olduğum arkadaşlarım vardı. biri yurtdışına gitti diğeri saçma triplere girdi ben de uzaklaştım. Şimdi eşimin arkadaşları var etrafta. Hepsini çok seviyorum ama bir dışarı çıkıp kahve içip dertleşebileceğim insanlar değil maalesef. Çoğu erkek zaten.

Aslında etrafımda çok insan var söylediğim gibi ama keşke benim arkadaşım olabilecek atıyorum eşim kötü bişey yaptığında veya bir şeye gıcık olduğumda dertleşebileceğim bir kişi olsaydı. Bazen arkadaşlarımız sevgilileriyle geliyorlar buluşmalara. Tam kızı seviyorum arkadaş olcam (ki aslında istediğim bu da değil de neyse buna da razı oluyorum) bir bakıyorum ayrılıyorlar. Bir daha görüşemiyorum. Kafana göre sırdaş olabileceğin yeri gelince her şeyini paylaşabileceğin arkadaş bulmak çok zor. Eşim var bir tek böyle arkadaşım olan ama ona da kendisini şikayet edemiyorum. Bazen çok üzülüyorum. Etrafımıza bi bakıyorum hep aslında eşimin arkadaşları 1 tane benim arkadaşım olup ortama dahil olmuş kişi yok.

Başbaşa oturup kahve içebileceği bir kız arkadaşı olan insanlar bence çok şanslı. Tabi öyle fesat manyak soğuk bişey olmıycak. Bahsettiğim o sıcak arkadaşlık hissi gerek...

Bazı benim gibi arkadaşı olamayan insanların yıldızları mı düşük şansları mı kapalı acaba? Bakıyorum etrafıma bir sürü arkadaşı olan kişilere, aslında ne onlar ne de etrafı mükemmeller. Kesinlikle birlikte saçmalayabileceğin, kahve içebileceğin insanlar çok kıymetli..

Aynen yalnızlık çok kötü bende kendimi çok yalniz hissediyorum eşim ailem var ama yakın bi arkadasim yok dertlesmek istediğim gönlümce herşeyi yapmak istediğim kimse yok üstune bi işimde yok evdeyim hep üstüne evlide olmak istemezdim hayat çok sıkıcı

Aynen yalnızlık çok kötü bende kendimi çok yalniz hissediyorum eşim ailem var ama yakın bi arkadasim yok dertlesmek istediğim gönlümce herşeyi yapmak istediğim kimse yok üstune bi işimde yok evdeyim hep üstüne evlide olmak istemezdim hayat çok sıkıcı

Yalnızlar grubu mu kursak :)

Bazı benim gibi arkadaşı olamayan insanların yıldızları mı düşük şansları mı kapalı acaba? Bakıyorum etrafıma bir sürü arkadaşı olan kişilere, aslında ne onlar ne de etrafı mükemmeller. Kesinlikle birlikte saçmalayabileceğin, kahve içebileceğin insanlar çok kıymetli..

Al benden de o kadar. Milletin çevresi arkadaş dolu, benim bir canım sıkılsa arayabileceğim bir arkadaşım yok.

Onu da denedim fakat müdürleri bir kovmadıkları kaldı. Bürokrasi çok fazla. Çocukları koruma amaçlı yapıyorlar gerçi ama hevesimi kırdılar :KK43:
ah be kardeşim üzüldüm gerçekten
sosyal medyadan filan da mı bulamıyorsun
ilgilendiğin alanlarda sayfalar illaki vardır iş için vs. ordan bulamaz mısın

Merhaba herkese
Kendimi o kadar yalnız hissediyorum ki sanki hiç bir işe yaramıyor da hayatta unutulmuş gibiyim.. Çalışıyorum ama freelance, yani gerekirse evden çalışma imkanım olduğu için iş arkadaşım yok. Evli de değilim. Ailemde ise annem ve babam dışında kimse yok. Okul arkadaşlarım ise başka şehirlere gittiler ya da evlendiler. 40 yılda bir görüşebiliyoruz. O kadar isterdim ki bir arkadaşımla bir yerlere gidip kahve içmeyi, alışverişte fikir sorabilmeyi veya şehrin bir yerlerini gezmeyi.. Her şeyi tek başıma yapıyorum. Bazen arabayla amaçsızca şehrin içinde bir oradan bir oraya gidiyorum.. Kurslara gitmeyi de denedim fakat yaşım çok ortalama olduğu için ya benden çok büyükler var ya da çok küçükler ya da çoluk çocuk sahibi olan yaşıtlarım var, ortak çok paylaşabileceğimiz bir şey yok.. 28 yaşındayım. Ofisten eve gelince tek yaptığım şey amaçsızca dizi izlemek. Hobi edinmeyi de denedim fakat o da yalnız olan bir şey. Gençlik aktiviteleri için büyük, teyze grubu için küçük yaştayım. Yalnızlıktan ruhumun pelteleştiğini hissediyorum artık. Akrabalarımın da yaşları büyük. Geceleri ya da hafta sonları maaile veya konu komşuyla toplanmış parklarda oturan insanlara çok imreniyorum.. Koştur koştur bir hayatım olmasını ne çok isterdim.. Öyle yani..
Bence yoğun bir kitap okuma programı oluşturun.. Sarah jio dan başlayabilirsiniz misal.. Veya macera konulu sürükleyici kitaplardan.. Bitirmek için hiçbir şeyle ilgilenmeyeceğinizi göreceksiniz 🤓

Bence yoğun bir kitap okuma programı oluşturun.. Sarah jio dan başlayabilirsiniz misal.. Veya macera konulu sürükleyici kitaplardan.. Bitirmek için hiçbir şeyle ilgilenmeyeceğinizi göreceksiniz 🤓

Aaa evet sarah jioyu bitirdim ben, çok güzeldi özellikle yağmur sonrası.. ama zaten edebiyat mezunuyum ahaha teşekkür ederimm :KK200:

Yani nasıl muhabbete giricem ki ne alaka demezler mi bana :eek:
mesela öyle sayfalarda haberin, paylaşımın, resimin altında herkes kendi fikrini yazar
orda konu konuyu açar isteyen herkes muhabbete dahil olabilir
örn. twit.erda filan öyle olur
sizde öyle yapabilirsiniz
yavaş yavaş kısa yorumlar yazarak başlayabilirsiniz
bakın burda konu açmak da bir adım öyle düşünün
kendi bulunduğunuz şehirle ilgili sayfaları filan takip edip yorum yazabilirsiniz
sonra zamanla orda kendi kafanıza göre arkadaşlar bulabilirsiniz
denemeye değer :KK5:

mesela öyle sayfalarda haberin, paylaşımın, resimin altında herkes kendi fikrini yazar
orda konu konuyu açar isteyen herkes muhabbete dahil olabilir
örn. twit.erda filan öyle olur
sizde öyle yapabilirsiniz
yavaş yavaş kısa yorumlar yazarak başlayabilirsiniz
bakın burda konu açmak da bir adım öyle düşünün
kendi bulunduğunuz şehirle ilgili sayfaları filan takip edip yorum yazabilirsiniz
sonra zamanla orda kendi kafanıza göre arkadaşlar bulabilirsiniz
denemeye değer :KK5:

Kesinlikle çok haklısınız.. Denemeye değer :D

Gençlik aktiviteleri için büyük, teyze grubu için küçük yaştayım, lafını kafanızdan çıkarın. İlla ki tam yaşıtınız insanlarla dost olmak zorunda değilsiniz. Benim en yakın dostum benden 9 yaş büyük, ruhu benden genç. İlginizi çeken aktivitelere, eğitimlere, kurslara katılın. İnsanlarla temasınızı azaltırsanız, şikayet ettiğiniz durumdan kurtulmanız zaten mümkün değil.

Gençlik aktiviteleri için büyük, teyze grubu için küçük yaştayım, lafını kafanızdan çıkarın. İlla ki tam yaşıtınız insanlarla dost olmak zorunda değilsiniz. Benim en yakın dostum benden 9 yaş büyük, ruhu benden genç. İlginizi çeken aktivitelere, eğitimlere, kurslara katılın. İnsanlarla temasınızı azaltırsanız, şikayet ettiğiniz durumdan kurtulmanız zaten mümkün değil.
Çok sanşlısınız.. Tabii genelleme olarak söyledim.. Bunu aklımda tutacağım :KK200:

Aaa evet sarah jioyu bitirdim ben, çok güzeldi özellikle yağmur sonrası.. ama zaten edebiyat mezunuyum ahaha teşekkür ederimm :KK200:
Ben de öyle 3.sınıfım ☺️ ben biraz daha Ahmet Ümit 'çiyim çok bunaldığımda Bab-ı Esrarı açar Karen' in babasını affettiği yeri okurum kendime gelirim.. Her kişinin de içinde kendini rahatlatacağı bir kitap cümlesi olduğuna inanırım..

Benim de tek arkadaşım , bu hayatta sahip olduğum tek şey 5,5 yaşında ki oğlum , maddi manevi yapayalnız ve kimsesizim , yani dert etme :)

Ben de öyle 3.sınıfım ☺ ben biraz daha Ahmet Ümit 'çiyim çok bunaldığımda Bab-ı Esrarı açar Karen' in babasını affettiği yeri okurum kendime gelirim.. Her kişinin de içinde kendini rahatlatacağı bir kitap cümlesi olduğuna inanırım..
gençken bende onu çok okurdum
hatta kitaplarının sonuna doğru dayanamayıp direk sonunu okumuşluğum çoktur :KK70:

Ben de öyle 3.sınıfım ☺ ben biraz daha Ahmet Ümit 'çiyim çok bunaldığımda Bab-ı Esrarı açar Karen' in babasını affettiği yeri okurum kendime gelirim.. Her kişinin de içinde kendini rahatlatacağı bir kitap cümlesi olduğuna inanırım..

Benim kitabım da ironi yapmıyorum gerçekten öyle Yüzyıllık Yalnızlık :D .. kitap pek yalnızlıkla alakalı değil ama geri dönüp tekrar okumak mantıklı olabilir.. Bakalım kaçırdığım ne cümleler var..

Back
X