Yapılan arayı bozmak

Shusui

Guru
Kayıtlı Üye
1 Eylül 2010
2.772
8.407
358
Mersin
Hatunlar merhaba. Ben çevresi hep geniş ve insanları mutlu etmeyi seven bir insan olarak bugüne kadar 5 çift tanıştırmış, evlenmelerini ve çocuk sahibi olmalarını izlemiş bir insanım. Matchmaking şirketi kursam batmam o derece Neyse bir arkadaşım var, 36 yaşında erkek, işi gücü düzgün, ev var, araba var ama uygun birini bulamıyor. Dert oldu bana. El atayım dedim.6. çiftim olsun dedim. Sonra annemin bir arkadaşıyla konuşurken denk geldi, Ayşe teyze diyelim ona, onun komşusunun kızı varmış. Normalde tanımadığımı önermem ama kız uygun gibi geldi, 32 yaşında öğretmen falan tamam tanışalım dedim. Kızla tanıştım. Tam anlayamadım kızı. Biraz çekingen ama değil gibi, gergin gibiydi. Alışık değildir durumlara dedim. Biraz zaman geçti arkadaşımla tanıştırdım, söyledim de yeni tanıştığımı ama kısa süre sonra bunlar görüşmeye başladı. Şimdi flört gibi ilişki gibi bir aradalar.
Cuma günü Ayşe teyze beni aradı. Sana birşey söyleyeceğim ama kesinlikle benim söylediğim bilinmesin dedi. Bu kız Ayşe teyzede onlardayken kalabalık bir ortamda demiş ki; ben çalışıyorum öyle temizlik falan yapmam, haftada 3 kadın tutsun parası mı yok. Yemek falanda yapmam, bu yapsın ben yerim. Ha yapmadı mı dışarıdan söylerim, hem erkek dediğin kredi kartı ödemek için yok mu ne yemeği ne temizliği. Ayşe teyze dedim, bak abartmıyorsun değil mi, vebali olur boynumuza dedim. Bende vebalden korktuğum için anlatıyorum kızım dedi. Daha neler neler dedi de ben gider kızı paralarsın diye anlatmıyorum dedi. Bende ne gibi deyince işte boyu kısa artık başka şeyler nasıl olur falan deyip gülüyormuş, bel altına çekip dalga geçiyormuş arkadaşımla!
Parası olan elbet yardımcı alır, istediğini yer eder beni zerre ilgilendirmez ama hem tavrı, hem söyleyiş şekli hemde arkadaşımla dalga geçmesi ağır geldi
Ben dellendim. Normalde kızı yerim ama Ayşe teyzeyi çok severim, arada kalır diye gidip yolamıyorum. Arkadaşıma da bunu anlatamam ama benim bu işi bozmam lazım.
Şimdi direk ayrıl kızdan desem, niye diyecek. Birşeyler iddaa etsem kanıt isteyecek çünkü yapı olarak biraz ısrarcı ve zor inanan bir insan.
Bir el atalım şu konuya, bana fikir verin, ne yapayım ne edeyim, bilemedim ben.

Not: Arkadaşı aradım, 5. sayfada.

Son düzenleme:
Arkadaşınıza söyleyin bence direk.
Durum böyle böyle , Ayşe teyze bana bunu söyledi , konu evlilik , tanıştıran bizleriz, vebal altında kalmaktan tedirginiz. Tanıdığımız bir kız da değil, o yüzden açıkça söyleme ihtiyacı hissettim. Bu anlamda biraz incele istersen, karar senin, diyin.

Kıza gidip böyle böyle söylemişsin dese mutlaka bir şekilde açığa çıkacak kimin söylediği. Ayşe teyze arada kalmak istemiyor ama dayanamamış. Ama bende arkadaşımı korumak istiyorum açıkçası

Arkadaşın kıza açıkça sormasın elbette. Bahaneyle ağzını arasın

Yine bir iyi olursa Allahtan kötü olursa senden olayıyla başbaşayız.
Kesinlikle en doğrusu arkadaşınıza farazi adı Ayşe teyze olan teyzemin anlattıklarını anlatın.
Bırakamam aşık oldum dersede en azından siz uyarmış olursunuz. Kötü olursa sizden bölümü üzerinizden atarsınız
Ayrıca gidipte sen bunu bunu söylemişsin demesin bir zahmet gözlemlesin yada ayrılacaksada bahane bulsun. Elenktrik alamadım desin mesela günümüz modası sonuçta

Illa kıza söylemesine gerek yok. Rica edin soylememesini.. kendisi dikkat etse yeter zaten ama uyarmaniz gerekir tanıştıran siz olduğunuz için.

Belki karsı taraf için hiç sıkıntı olmayacak böyle seyler? Belki asık olucak? Bir de bu taraftan bakmak lazım.En iyisi böle düşünceleri varmıs bilmen gerekir diye düşündüm,senin acından sıkıntı olmaz belki cok iyi anlasırsınız diye olumlu konusabilirsiniz. Hem ara bozmamıs hem de sölemiş olursunuz. Bu istekler garip birseymiş gbi lanse ederseniz bence yanlıs olur. Sonucta aklı fikri var arkadasınızın. Kendi karar vermeli. Bazen bizim için sıkıntı olan seyler baskası için olmaz

Benimde baş göz olaylarım çok ondan didim zaten
Tabi arkadaşınızı uyardığınızda onunda sizden için acaba benden mi hoşlanıyor deme gibi bir ihtimali yoksa
Uyarıyı kesin yapın zaten hatta birlikte plan kurun mümkünse yoksa biriniz başka biriniz başka konuşur kız çamursa üzerinize sıçrar aman

Doğru. Olmadı olay ciddileşirse müdahale ederim.

Bence olay ciddileşmeden müdahale edin. Bazı insanlar kendini çok iyi saklıyor, onunla kim bilir nasıl konuşuyor işler ciddileşene kadar herkes her şeye olur diyor sonra çok sıkıntılar çıkıyor.

Bence arkadaşınıza dosdoğru anlatın. Hatta Ayşe teyzecikle konuşsun, daha da gönlüne düşmeden oluru yoksa bitsin bence.
Yoksa işlet ciddileştiğinde arayı bozmak çok daha acı verici ve zalimce olur.

Yok öyle bir ihtimal, evli ve çocukluyum, hatta arkadaşımla eşim çok iyi geçinir :) Kız zaten çamurmuş belli

Yok öyle bir ihtimal, evli ve çocukluyum, hatta arkadaşımla eşim çok iyi geçinir :) Kız zaten çamurmuş belli

Amaaan o zaman eşinide sürekli bilgilendir ben biraz detaycı bir insanım. Bu kızın çamurluğuyla sana bile iftira atar. Ondan hoşlanıyorda aramızı bozdu gibi.
Neler görüyoruz sonuçta.
Başıma gelmeyen bişey değil Her olay bir tecrübe. İnsanlarda kafalar zehir

Doğru. Olmadı olay ciddileşirse müdahale ederim.
olay ciddileşirseye kadar beklemek esas sıkıntı.sen çok geç olmadan al arkadaşını karşına adam gibi anlat bak sana söylemiştim kızla yeni tanıştım diye gir konuya.eğer işin vebalinden korkuyorsan zaten bu işin vebali sana kalacak ola ki ciddiye binerse.niye bilip saklayasın ki arkadaşını salak yerine koymasını izleyesin?otur adam gibi anlat çocuğa böyleyken böyle diye.sen ver kararını de çekil.böyle uzaktan izlemeyle olmaz.zaman geçmeden çözmen lazım bu işi.

Yani bu sohbetleri gülüşürek aramızda illa yapıyoruz ki gerçeklik payı tabiki de yok kim istemez 3 kadın temizlik yemek ütü bence 3lü bulusma ayarlayıp konuları oraya getirin şakayla karısık ağız arayın arkadasınızda cevaplara göre ölçer tartar herhalde yani bence muhtemelen şakayla karısık bir ortamda söylenmistir de farklı tarafa çekilmistir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…