Yaptığı hoş birşey mi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Muhtaçlık değil ki, hem doğum hediyesi hazırladık hem de para veriyoruz, ha altın almışız ha altın miktarınca para takmışız ne farkeder. Hem kaynım kendisi eşime kesinlikle altın filan alma diye tembihledi, biz öyle dediği için özellikle bebekle anneye bir hediye kaynıma da para verdik. Altını kabul etmeye yüzünğz var altına muhtaçsınız da paraya mı değşlsiniz altın para değil sanki???
Anne ve bebeğe hediye aldığınız için parayi ekstra görüp mü vermek istediler acaba? Altın almayın diye de tembihlemiş, size esktra masraf olmasın diye düşünmüş olabilirler. Çok mu iyi niyetli düşünüyorum 😄

Parayi geri vermek yerine başta zaten hediye aldınız diye kabul etmeseymis kayniniz daha hoş olurmuş tabi.

valla kardeşin bebeğine de para takılmaz kusura bakılmasın da. yemez içmez biriktirirdim yine takardım altınımı. şukur öyle durumum yoktu da hayli hayli taktım. ama para verilmez ya ayıp.
Altın istemediler diyoruz anlamıyor musunuz?eşime defalarca söyledi doğumdan önce altın alma diye. Ayrıca yer içer biriktirir takardınız da altın para değil mi??? Altın almaya utanmazsınız da para almaya mı utanırsınız??? Saçmalık. Hem arabamızı da onlara verdik bu süreçte erken doğum olur veya kontrollere giderler diye. Bi altın vermeye gocunacak insan değiliz. Altın vermeye durumumuz çok olsaydı verirdik de zaten. Bir çeyrel 600 tl olmuş kardeşim de doğum yapacak yakında , ona da 600 tl ye çeyrek almam gerekecek. İkisinede alırsam maddi olarak çok sıkıntıya girecektik ve altın istemediler özellikle söylüyorum almayın almauın diye söylediler defalarca.

valla kardeşin bebeğine de para takılmaz kusura bakılmasın da. yemez içmez biriktirirdim yine takardım altınımı. şukur öyle durumum yoktu da hayli hayli taktım. ama para verilmez ya ayıp.
Ne deyim bilemedim polemiğe girmek istemiyorum ama size göre uygun olan insanın yemeyip içmeyip yiyecek ekmek bulamasa dahi illaki o altını takması ise biz çok farklı açılardan bakıyoruz. Ancak ben "ille de altın" şeklinde tutturulmasına ayıp demiyorsam siz de " mühim olan düşünmektir altın alacak durumu yoksa para da takabilir" şeklinde düşünülmesine ayıp dememelisiniz diye düşünüyorum.
(Konu sahibi durumu yok ondan para vermiş anlamı çıkmasın lütfen kendis açıklamış zaten)

Kaynınız para verilmesine bozulmuş olabilir mi neden geri versin ki anlayamadım
Eşinize parayı aldıktan sonra gördüğünüz ilk an kardeşin zorla geri verdi deyip haber vermeniz lazım zaten. Ama söylemeyerek olayın sizin başınıza kalmasına sebebiyet verirsiniz dikkat.
Söyleyeceğim, sabah ilk işim eşime bunu söylemek ve parayı teslim etmek olacak. Hayır zaten kendileri altın istemediler, eline 100 tl koysanız yeter dedi ki biz bundan daha fazla verdik. Ben de 100 200 tl ile olmaz diye hediye de hazırladım ama geri vermesi tuhaf oldu.

Ne deyim bilemedim polemiğe girmek istemiyorum ama size göre uygun olan insanın yemeyip içmeyip yiyecek ekmek bulamasa dahi illaki o altını takması ise biz çok farklı açılardan bakıyoruz. Ancak ben "ille de altın" şeklinde tutturulmasına ayıp demiyorsam siz de " mühim olan düşünmektir altın alacak durumu yoksa para da takabilir" şeklinde düşünülmesine ayıp dememelisiniz diye düşünüyorum.
(Konu sahibi durumu yok ondan para vermiş anlamı çıkmasın lütfen kendis açıklamış zaten)

ben sevdiğim insanlar için butun şartları zorlayan biri olduğumdan bu fikrim. kendime alamadığım paraya kıyamadığım şeyi yeğenime ya da yengeme çok rahat alırım.
kendim aynı şeyi beklemem ama ben yaparım.

Sıkıntımız da vardı ama biz sıkıntjmıza rağmen para veya altın zaten düşünmüştük bebek doğmadan aylar önce, ama kaynım eşimle konuşurken altın istemediğini altın almasına gerek olmadığını bebeğin eline para koymasının yeterli olacağını söyledi. Biz de hem hediye hazırlayıp hem de para verdik.

Söyleyeceğim, sabah ilk işim eşime bunu söylemek ve parayı teslim etmek olacak. Hayır zaten kendileri altın istemediler, eline 100 tl koysanız yeter dedi ki biz bundan daha fazla verdik. Ben de 100 200 tl ile olmaz diye hediye de hazırladım ama geri vermesi tuhaf oldu.
Bu süreçte zaten yanlarında olmuşsunuz(arabayı da verdik erken doğum olursa diye yazmışsınız) hediyeler de düşünmüşsünüz belki mahcup hissetmişlerdir. Siz yarın eşinize haber edince belki tekrar bir araya gelindiğinde eşiniz zorla tekrar verir onların arasında artık o siz üstünüzden atin da yükü 🙂

ben sevdiğim insanlar için butun şartları zorlayan biri olduğumdan bu fikrim. kendime alamadığım paraya kıyamadığım şeyi yeğenime ya da yengeme çok rahat alırım.
Kusura bakmayın ama kendinize değer vermiyorsanız veya kendinizi başkaları için sıkıntıya sokmayı çok seviyorsanız yaparsınız ama geçim dünyası kolay değil. Ayrıca biz zaten gereğini yapıyoruz bu süreçte hep destek olduk, bu ikşnci çocukları, ilk çocuklaeına da her ay harçlık veriyoeuz istediklerinde arabamızı da depoyu fulleyip veriyoruz. Kardeşine para vermek ayıpsa altın vermek de ayıp olmalı çünkü altın da para.

Tamam altın istememiş olabilirler anlarım ama aranızda sonuçta samimiyet var daha doğrusu eşinizin bizzat kardeşi,parayı vermek istediği anda hemen eşinizi çağırıp şaka yollu en azından hayatım bak bebeğin harçlığını geri veriyorlar diye eşinizi hemen oraya çağırıp söylemeniz gerekirdi mecbur geri alacaklardı ☺️ Hadi zorla tutuşturdu diyelim eşinizle başbaşa kaldığınız ilk an söylemeniz gerekiyor acilen söyleyin. Konuyu da şöyle açın ne yapacağımı bilemedim elime sıkıştırdı sen üzülürsün diye sana da söyleyemedim diye söyleyin

Para mı takılır ayıp yaa muhtaç gibi falan tarzı söylemleriniz hoş olmadı ama bence. Niyet olarak belki değer verdikleriniz için çok fedakar olduğunuzu ne yapıp edip illaki size göre yapılması gereken ne ise onu yaptığınızı anlatmak istediniz belki ama söyleyiş tarzı da önemli. Bu ülkede herkes doğuma giderken altın alıp götüremiyor ben bu pencereden de bakmanız taraftariyim yani hepsi bu 🙂

Sıkıntımız da vardı ama biz sıkıntjmıza rağmen para veya altın zaten düşünmüştük bebek doğmadan aylar önce, ama kaynım eşimle konuşurken altın istemediğini altın almasına gerek olmadığını bebeğin eline para koymasının yeterli olacağını söyledi. Biz de hem hediye hazırlayıp hem de para verdik.

Sıkıntıya girmeyin diye yapmistir. Abilik yapmaya çalışmış. Kötü niyet sezmedim ben.

Benim düğünüme gelen altınların bazılarını ( ailede durumu olmayanların )bir bahane bulup ziyaret edip geri taktik onlara.

Kayninizda aslında parayı vermek yerine o alın dedigi eşyanın parasının üstüne katıp alabilirdi kardeşine ; tabi durumu varsa.

İyi geceler hanımlar , eltim doğum yaptı, eşim doğum hediyesi olarak bir miktar para verdi, eşimin odada olmadığı bir an kaynım bana verdiğimiz parayı geri verdi.
-O: Bortecine verdiğiniz parayı geri veriyorum.
-Ben: Neden, olur mu öyle şey, alamam.
-O: Abim onunla kendine o almayı çok istediği cihazı alsın. Gerek yok paraya.
-Ben: Ama olmaz ki öyle, hem abin duyarsa kızar ve parayı almaz. Alamam kesinlikle.
-O: Al lütfen, 10 gün sonra filan söylersin abime, şimdi söyleme, ben parayı veriyorum sana, geri almam.
-Ben: Peki tamam ama çok kızacak.
Dedim ve aldım parayı. Eşime sizce söylesem mi, içim içimi yiyor 😔 kaynımın yaptığı da ayıp değil mi sizce??? Doğum hediyesi olarak verilen para geri verilir mi?
Siz niye aliyorsunuz ki esinize tabiki bu durumu cok gecmeden söyleyin. Böyle tutumlarda bulunmak hoş birşey degil. Çok israr ettiği için boslugunuza geldiğini soyleyin sonra 2 kardes kendi aralarinda halletsinler. Sonra kötü olan siz olursunuz. Parayi hemen esinize teslim edin. Buna ayip demeyelim belki durumunuz olmadigini düşünüyordur. Esinizde sizin soylediginizi soylemesin.

altın başka birşey hediye olduğu belli,ama para ayıp ya, sizin durumunuz yoktur alın 3-5 kuruş gibisinden. bana ayıp gelir yani. benim kardeşim de illa ki ne altın ne bişey ısrar etti almayın diye, ama alınmaz mı ya,bilmiyorum. almayanın içinden almak gelmiyodur, bahane etmiştir almayın denmesini.
Bahane etmedik ki, ha altın ha para bizce farkeden birşey yok. Bana altın yerine para verse ben gocunmazdım. Çünkü para da hediyedir, eksik birşeyi varsa tamamlasın diye verilir veya hediye olarak. İlk evlendiğimde bile ev hediyssi alamayanlar bana para getirdiler, kendi beğendiğim ihtiyacım olan bir şeyi alayım diye. Benxe ayıp birşey değil. Ve kardeşinin borcu da var, biz onu düşünerekten de para vermeyi daha uygun bulduk.

Muhtaçlık değil ki, hem doğum hediyesi hazırladık hem de para veriyoruz, ha altın almışız ha altın miktarınca para takmışız ne farkeder. Hem kaynım kendisi eşime kesinlikle altın filan alma diye tembihledi, biz öyle dediği için özellikle bebekle anneye bir hediye kaynıma da para verdik. Altını kabul etmeye yüzünğz var altına muhtaçsınız da paraya mı değşlsiniz altın para değil sanki???
şimdi bu hareket alınmaya açık bi hareket.parayı senin paran yoktur gibisinden babaya para sıkıştırmak doğru değil , bi zarfa koyar bebeğin oraya bırakırdınız ya da bebek hediyesine koyardınız ,bu da bebeğe hediyemiz bir ihtiyacını alın gibisinden.anneye ve bebeğe hediyesini yapıp babaya para sıkıştırmak ayıp bi hareket olmuş o da esas siz alın şu parayı ihtiyacınızı alın yapmış size.oyalanmadan sabah eşine söylemelisin.
edit: kaynın zaten bebeğin eline para koysanız yeter diye bahsetmiş zaten, siz adamın eline para sıkıştırmışsınız dediğim gibi ayıp bir hareket bu.

Son düzenleme:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X