Yaptığı hoş birşey mi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Siz niye aliyorsunuz ki esinize tabiki bu durumu cok gecmeden söyleyin. Böyle tutumlarda bulunmak hoş birşey degil. Çok israr ettiği için boslugunuza geldiğini soyleyin sonra 2 kardes kendi aralarinda halletsinler. Sonra kötü olan siz olursunuz. Parayi hemen esinize teslim edin. Buna ayip demeyelim belki durumunuz olmadigini düşünüyordur. Esinizde sizin soylediginizi soylemesin.
Zaten kaynım o parayı vermeden önce aile içi sohbet ediyorduk, kurban bayramından bayrama gitmekten kurban kesmekten, parasal konulardan konuşuyorlardı. Ben kaynımın parayı vermesini ona bağladım.

eşinin para vermesi ayıp değil mi,doğum hediyesi olarak altın takılır, para neymiş, muhtaç gibi. ben de kabul etmezdim.
Para vermesi ayıp değil.

Para düğünlerde,doğumlarda sünnetlerde vb durumlarda takılır.

Amaç; kişilere bir hediye almış olmak ya da kisilerin parayı yatırım amaçli saklamalarıdır.

Yani insanların neye ihtiyacı olduğunu bilmiyorsak para takabilirz.

Yeni doğum yapmış birine hediye olarak zıbın götürülebilir. Bebek bezi götürülebilir. Para takılabilir. Altın takılabilir.

Bu şahıslara göre değişir.

Sizin ilişkilerinizde altın takmak gerekebilir .

Benim düğünümde eşimin kardeşleri hiçbir şey takmadı. Hiçbir şey.

Yani aile içi ilişkilerin dinamiği değiştikçe alinan hediyeler de değişebilir. Ya da tamamen ortadan kalkabilir.

Örneğin doğum yapan eşine 3 katlı denize 0 yazlık alan bir dayım var.

Ama toplumun geneli böyle degildir.

Haliyle konuda okudugumuza cevap vermeliyiz. Eğer konuda ekstra anormal bir durum yoksa tabi.

Bazı insanlar size para takarsa kırılmayın. Gücenmeyin. Size sen bu paraya muhtaçsın demek istemiyorlar.

Biz de hediye almak istedik demek istiyorlar. Tamamen iyi niyetten.

Toplumun hemen tamamında bu durum normal kabul edilir.

Umarım anlatabilmişimdir ne demek istediğimi.

Iyi forumlar.

ben kardeşinin bozulduğundan parayı geri verdiğini duşunuyorum,eşiyle de konuşmulardır öyle anlaşmışlardır, almayacak adam baştan kabul etmezdi,eşiyle konuşup ne kadar ayıp olduğuna karar vermiştir, bu yuzden geri vermiştir.
Sizin gibi kötü düşünenler böyle düşünür bence. Alakası yok dediğinizle. Biz zten başta onlarla altın alacağımızı konuştuk. Ama onlar ısrsrla altın almayın bebeğin eline para koysanjz yeter dediler. Ve defalarca konuşuldu bu konu. Ki birbirlerine ihtiyaçları olduğunda para vermekten gocunmazlar yani.

Para mı takılır ayıp yaa muhtaç gibi falan tarzı söylemleriniz hoş olmadı ama bence. Niyet olarak belki değer verdikleriniz için çok fedakar olduğunuzu ne yapıp edip illaki size göre yapılması gereken ne ise onu yaptığınızı anlatmak istediniz belki ama söyleyiş tarzı da önemli. Bu ülkede herkes doğuma giderken altın alıp götüremiyor ben bu pencereden de bakmanız taraftariyim yani hepsi bu 🙂
çok haklısınız. anlatmak istediğim oydu ama kelimelerim yanlıştı. şimdi olsa daha farklı cumleler kurardım,kusura bakmayın konu sahibi. bazen insan sadece karşısında ekran ve klavye var sanıyor, gerçek insan olduğunu unutuyor.

şimdi bu hareket alınmaya açık bi hareket.parayı senin paran yoktur gibisinden babaya para sıkıştırmak doğru değil , bi zarfa koyar bebeğin oraya bırakırdınız ya da bebek hediyesine koyardınız ,bu da bebeğe hediyemiz bir ihtiyacını alın gibisinden.anneye ve bebeğe hediyesini yapıp babaya para sıkıştırmak ayıp bi hareket olmuş o da esas siz alın şu parayı ihtiyacınızı alın yapmış size.oyalanmadan sabah eşine söylemelisin.
Zaten para vereceğimiz belliydi ama ben eşimin eltim hastaneden gelmeden kaynıma parayı vermesine takıldım zaten o an yanında yoktum. Kaynımın telefonunun altınsa o para duruyordu. Eltim doğumdayken bizimle kaldılar. Ben hediyemi vermek için eltimlere gitmeyi bekliyorum. Onlardan da gönderebilirdim ama kendi ellerimle vermem doğru olurdu, aslında parayı da gidinxe bebeğin üstüne takarız veya zarfa koyar eltşme veririz diye düşündüm ama eşim kardeşim sonuçta birbirimizden sakındığımız yok diye önceden vermiş o an ihtiyscı olur belki vs diye çünkü kaynım kredi filan da çekmiş bunun için.

Zaten kaynım o parayı vermeden önce aile içi sohbet ediyorduk, kurban bayramından bayrama gitmekten kurban kesmekten, parasal konulardan konuşuyorlardı. Ben kaynımın parayı vermesini ona bağladım.
Durumunuzun iyi olmadigini düşünmüş olsa gerek ama esinize iyi niyetli bir sekilde anlatin. Bence kendisi de size parayi kötü niyetle vermedi. Benim de basima böyle birşey gelse once kardesimi düşünürdüm. Esiniz bilmezse sonrasinda sıkıntı çıkabilir. Esler arasi sır olmamali.

Durumunuzun iyi olmadigini düşünmüş olsa gerek ama esinize iyi niyetli bir sekilde anlatin. Bence kendisi de size parayi kötü niyetle vermedi. Benim de basima böyle birşey gelse once kardesimi düşünürdüm. Esiniz bilmezse sonrasinda sıkıntı çıkabilir. Esler arasi sır olmamali.
Şimsi eşim işte, ona mesaj atsam mı arasam mı yoksa sabah gelmesini mi beklemeliyim?

İyi geceler hanımlar , eltim doğum yaptı, eşim doğum hediyesi olarak bir miktar para verdi, eşimin odada olmadığı bir an kaynım bana verdiğimiz parayı geri verdi.
-O: Bortecine verdiğiniz parayı geri veriyorum.
-Ben: Neden, olur mu öyle şey, alamam.
-O: Abim onunla kendine o almayı çok istediği cihazı alsın. Gerek yok paraya.
-Ben: Ama olmaz ki öyle, hem abin duyarsa kızar ve parayı almaz. Alamam kesinlikle.
-O: Al lütfen, 10 gün sonra filan söylersin abime, şimdi söyleme, ben parayı veriyorum sana, geri almam.
-Ben: Peki tamam ama çok kızacak.
Dedim ve aldım parayı. Eşime sizce söylesem mi, içim içimi yiyor 😔 kaynımın yaptığı da ayıp değil mi sizce??? Doğum hediyesi olarak verilen para geri verilir mi?
Him beni karıştırmayın deseydin keske.

Zaten para vereceğimiz belliydi ama ben eşimin eltim hastaneden gelmeden kaynıma parayı vermesine takıldım zaten o an yanında yoktum. Kaynımın telefonunun altınsa o para duruyordu. Eltim doğumdayken bizimle kaldılar. Ben hediyemi vermek için eltimlere gitmeyi bekliyorum. Onlardan da gönderebilirdim ama kendi ellerimle vermem doğru olurdu, aslında parayı da gidinxe bebeğin üstüne takarız veya zarfa koyar eltşme veririz diye düşündüm ama eşim kardeşim sonuçta birbirimizden sakındığımız yok diye önceden vermiş o an ihtiyscı olur belki vs diye çünkü kaynım kredi filan da çekmiş bunun için.
güzel düşünmüş ama özellikle erkekler için hassas mevzular bunlar mesela sen eltine al canım bununla çocuğun ihtiyacını alırsın desen gizliden uzatsan teşekkür eder alırdı ama erkekler böyle olmuyo.kaynın zaten"bebeğin eline para sıkıştırsanız yeter" demiş üstte okudum ama parayı adamın eline sıkıştırmak ayıp bi hareket olmuş senin cebinde paran yoktur al şunu der gibi, anlıyorum bu amaçla yapmadı ama hareketin anlamı o bir de senin aracılığınla yolluyo parayı bak zaten.sabah eşine söyle bak alınmış olabilir diye uyar onlar aralarında halletsin ama sen hiç karışma

Şimsi eşim işte, ona mesaj atsam mı arasam mı yoksa sabah gelmesini mi beklemeliyim?
Sabah gelmesini bekleyin derim. Eger isi tehlikeli ise kafasina takabilir ve Allah korusun kaza falan olur. Sabah onun gelmesine dogru guzel bir kahvaltidan sonra tatli dille anlatirsiniz durumu. Kardeşiyle konusurlar hallederler.

Sabah gelmesini bekleyin derim. Eger isi tehlikeli ise kafasina takabilir ve Allah korusun kaza falan olur. Sabah onun gelmesine dogru guzel bir kahvaltidan sonra tatli dille anlatirsiniz durumu. Kardeşiyle konusurlar hallederler.
Tehlikeli bir işte değil konuşmak için müsait olduğu bir işte çalışıyor.

Para ne kadarsa bebeğe veya anneye hediye altın alınır benim bildiğim. Para biraz ilginç olmamış mı, para yerine yiğeninize ismi yazılı künye veya anneye altın(eğer para çoksa cumhuriyet gibi) daha yerinde olup geri vermezlerdi diye düşünüyorum gene de bilemeyiz aranızda ki iletişimi

Eşinize söyleyin neden bana söylemedin dicektir. Gurur yapmış olabilir para olarak verildiği için veyahutta sizin durumunuz onlardan daha iyi değilse zorda birakmak istememiştir.

Ya 🙄 konu sahibi ve esi para vermişler neden ayıp olsun ki düğünlerde falanda veriliyor dogumgunlerinde mesela veriliyor bende koskoca.insanim kayinvalidem bana dogumgunumde para vermişti kendine begendigin bisey alırsın diye🙄
Bir de ailem gecen gun 600 lira verdi bana bebege bisey al diye 🤔 altınla eş değer bi para üzüldüm de durumları cok yok almakta istemedim ama zorladı aldim. Para vermek neden ayıp olsun ki🙄 kaynı da muhtemelen cekinmistir veya abisine kıyamadı var boyle insanlar ben bozuldugunu falan düşünmüyorum açıkçası neden bozulsun abisi yani? Para icin mahcubiyetli bi halde vermiştir abime yük olmayım gibisinden

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X