Yaptığı hoş birşey mi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Sabaha kadar dayanamazdım, aradım ve söyledim. Eşim kızmadı, tekrar geri veririz gidince, arabayı vs. de verdiğimiz için kendini mahcup hissetmiştir ondan geri vermiştir dedi. Eltinin eline verirsin dedi.

Zarf içinde diğer hediyelerle birlikte verirseniz daha hoş olur sanki :)

Para ne kadarsa bebeğe veya anneye hediye altın alınır benim bildiğim. Para biraz ilginç olmamış mı, para yerine yiğeninize ismi yazılı künye veya anneye altın(eğer para çoksa cumhuriyet gibi) daha yerinde olup geri vermezlerdi diye düşünüyorum gene de bilemeyiz aranızda ki iletişimi
İlla altın alınması gerekiyor diye bir şart yok. Altın yerine para da verilir bizde, bizim oralarda. Kimse de altın yerine niye para taktı demez. İlginç de değil. Hayıe yani altını bozdurduğunds da o altın paraya dönüşmeyecek mi? Asıl ilginç olan para verilmesini tuhaf gören ayıp gören kişilerin düşüncesi. Zaten para çoksa takardım konu o değil ki ben onu sormuyorum herkes de para vermemize takmış konuyu. Kaynımla eşim arasında para altın konusunda böyle birşey olmaz, iletişimleri böyle değil. Yani bana para verdi altın yerine ayıp etti gibi bir düşünce yok. İkisi de öyle biri değil. Dediklerinizi bizde düşündük ama kendi anne babasının bebeğe künye almask daha doğru geldi bize de, o yüzden künye vs yaptırmadık çünkü ilk çocuğa kendileri yaptırmışlar. Bir cumhuriyet altını 2000 2500 tl??? Para çoksa derken ben 2500 tllik bir altını nasıl takayım?? Sonuçta bebek bu gelin değil 🙄🤣 Ayrıca ona yaptığımın aynısını kendi yeğenime de yapmalıyım, onun doğumu da çok yakında 2500 2500 etti mi 5000??? Ben ne yiyip içcem 🤣 siz zenginsinşz galiba..

Ya 🙄 konu sahibi ve esi para vermişler neden ayıp olsun ki düğünlerde falanda veriliyor dogumgunlerinde mesela veriliyor bende koskoca.insanim kayinvalidem bana dogumgunumde para vermişti kendine begendigin bisey alırsın diye🙄
Bir de ailem gecen gun 600 lira verdi bana bebege bisey al diye 🤔 altınla eş değer bi para üzüldüm de durumları cok yok almakta istemedim ama zorladı aldim. Para vermek neden ayıp olsun ki🙄 kaynı da muhtemelen cekinmistir veya abisine kıyamadı var boyle insanlar ben bozuldugunu falan düşünmüyorum açıkçası neden bozulsun abisi yani? Para icin mahcubiyetli bi halde vermiştir abime yük olmayım gibisinden
Araba filanda verdik doğum sürecinde ya mahcup oldular muhtemelen o yüzxen parayı geri verdi.

Ne güzel bir elti,ne güzel bir kayın:halay:bazilari da çocuk doğduktan sonra gelicek 3-5 kuruşa dikiyor gözünü.
Şaka bir tarafa bazı insanlar enaniyetli oluyor,kendi yağında kavrulmak yaşam tarzları oluyor,bir başka seçenekse;daha önce aranızda maddi konuda bı laf söz olmuştur,zorlarina gitmiştir ve artık sizinle maddi bir ilişki yürütmek istemedikleri için ilk adımı böyle atmışlardır.
Sebebini öğrenirseniz yazın lütfen,merak ettim.

Ne güzel bir elti,ne güzel bir kayın:halay:bazilari da çocuk doğduktan sonra gelicek 3-5 kuruşa dikiyor gözünü.
Şaka bir tarafa bazı insanlar enaniyetli oluyor,kendi yağında kavrulmak yaşam tarzları oluyor,bir başka seçenekse;daha önce aranızda maddi konuda bı laf söz olmuştur,zorlarina gitmiştir ve artık sizinle maddi bir ilişki yürütmek istemedikleri için ilk adımı böyle atmışlardır.
Sebebini öğrenirseniz yazın lütfen,merak ettim.
Sebebini eşim söyledi. Arabayı verdik doğum öncesinde erken doğum vs llur diye deposunu fulleyip, kaynanam için harçlık verdik kaynıma kaynanama versin diye, doğum zamanı bizde kaldılar. Eee iki kardeş olarak maddi durumlarının ne olduğunu hep konuşurlar bir şeylere ihtiyaçları var mı, herhangi bir konuda iki tarafında birbirine ihtiyacı vae mı, maddi veya madevi olaeak bunları sürekli konuşurlar. Öyle bi laf söz olsa kaynımın veriş tarzı böyle olmazdı laf sokardı. Çünkü bizim önümüzdeki aylarda neler planladığımızı maddi olarak biliyolar biz sıkıntıya girmeyelşm diye ve doğum sürecinde onlara yardımcı olduğumuz için mahcup hissettiler sebebi bu.

Ayıp değil tabiki. Siz yapmanız gerekeni yapmışsınız onun da ihtiyacı yokmuş abisini düşünmüş daha mutlu olur diye düşünmüş. Tabi verilen şey geri verilmez ama ortada abikardes ilişkisi var ve bu ikili arasında böyle şeylerden ayıp olmaz. Size de kızmaz olayı ifade edebilirseniz.

Sizin gibi kötü düşünenler böyle düşünür bence. Alakası yok dediğinizle. Biz zten başta onlarla altın alacağımızı konuştuk. Ama onlar ısrsrla altın almayın bebeğin eline para koysanjz yeter dediler. Ve defalarca konuşuldu bu konu. Ki birbirlerine ihtiyaçları olduğunda para vermekten gocunmazlar yani.

Altın almayın demelerine rağmen almalıydınız sanki.
Yani arkadaşımız kahvaltıya davet ediyor mesela, sakın bir şey alma diye tembihliyor ama yine de elimiz boş gitmiyoruz. Buna benziyor bu.

Para takılır elbet ama uzak akrabalar/uzak arkadaşlar vs tarafından. Öz yeğenine insan altın takmalı. Her ne kadar TAKMAYIN dense bile.

Bugün gittiğinizde eltinizin eline verme işini de gözlerim fal taşı gibi okudum. Neden zarfa koyup bebeğin beşiğine koymak gibi daha görgü içeren bir şekilde vermiyorsunuz? Eltinin eline vermek nedir?

Bu arada sayfalarca tartıştığımız şu para tam olarak kaç ₺?

Resmen pislik yapmış. Sizin paranıza ihtiyacım yok. Kendinize harcayın der gibi. Sinir oldum

Kac lira bu para ona gore yorum yapacagim
Kayin kisi bir seye bozulmus alinmis (buyuk ihtimal eline para tutusturdugunuz icin) ondan iade etmis gibi geldi bana. Cihaz alsin dedigi icin.
Bir de para verilecekse oyle ilkokul cocuguna harclik verir gibi oyle ele tutusturulmaz ayiptir. Zarfa koyar bebegin besigine ignelersiniz. Bebegin eline para vermek gibi bir hareketi hijyenden oturu yapmayin ya,yeni dogmus 3 gun virussuz yasasin musadenizle

Konusmasına bakılırsa ıhtıyacınız oldugunu dusunmus kıyamamıs kardesıne. Oyle oluncada ayıp etmemıs dsuncelı davranmıs. Esıne soylemelısın soylerken de ayıp ettı fılan deme sana kıyamadı de ıstedıgın seyı alman onu daha mutlu edecekmıs de cunku oyle demıs zaten daha sonra cocuguna hedıye alın verın.

Onun hiç almayacağını bildiği için verdi ben almasaydım evde çekmeceye veya sonra bulabileceğimiz bir yere bırakırdı huyu öyle çünkü.
Offf ne kadar kasmışsınız ailecek. Adam saçma bir huy edinmiş
Sizde huyunu bile bile hediye telaşına düşmüşsünüz. Vermeyeceksin böylesine hediye falan. Ne de olsa geri bırakıyor huyu böyleymiş.

Muhtaçlık değil ki, hem doğum hediyesi hazırladık hem de para veriyoruz, ha altın almışız ha altın miktarınca para takmışız ne farkeder. Hem kaynım kendisi eşime kesinlikle altın filan alma diye tembihledi, biz öyle dediği için özellikle bebekle anneye bir hediye kaynıma da para verdik. Altını kabul etmeye yüzünğz var altına muhtaçsınız da paraya mı değşlsiniz altın para değil sanki???
Bıraz abartmısmısınız anneye ve bebege hedıye aldıysanız kaynınza para vermeye ne gerek varkı. Adam belkıde uzulmustur muhtac gıbı para verınce. Benım bıldıgım ya anneye ya bebege hedıye alınır yada para takarsın bebege ıhtıyacı olan bısey alınsın dıye ama babaya para verıldıgını ılk defa gordum

Sabaha kadar dayanamazdım, aradım ve söyledim. Eşim kızmadı, tekrar geri veririz gidince, arabayı vs. de verdiğimiz için kendini mahcup hissetmiştir ondan geri vermiştir dedi. Eltinin eline verirsin dedi.
Parayı eline vermektense, çiçekli böcekli bir zarfa koyup hediylerle birlikten verin. Yada bebeğin altın yastığı, kesesi gibi bir şey olursa ona iliştirin.

Altın istemediler diyoruz anlamıyor musunuz?eşime defalarca söyledi doğumdan önce altın alma diye. Ayrıca yer içer biriktirir takardınız da altın para değil mi??? Altın almaya utanmazsınız da para almaya mı utanırsınız??? Saçmalık. Hem arabamızı da onlara verdik bu süreçte erken doğum olur veya kontrollere giderler diye. Bi altın vermeye gocunacak insan değiliz. Altın vermeye durumumuz çok olsaydı verirdik de zaten. Bir çeyrel 600 tl olmuş kardeşim de doğum yapacak yakında , ona da 600 tl ye çeyrek almam gerekecek. İkisinede alırsam maddi olarak çok sıkıntıya girecektik ve altın istemediler özellikle söylüyorum almayın almauın diye söylediler defalarca.
Belkide sıkıntıya düşüncenizi soluyorsunuz onu.bildikleri içinde para yi iade etmiş olabilirler
Eşinize soleyin bir an önce günler sonra nedenn söylüyorsun die kızabilir

Altın istemediler diyoruz anlamıyor musunuz?eşime defalarca söyledi doğumdan önce altın alma diye. Ayrıca yer içer biriktirir takardınız da altın para değil mi??? Altın almaya utanmazsınız da para almaya mı utanırsınız??? Saçmalık. Hem arabamızı da onlara verdik bu süreçte erken doğum olur veya kontrollere giderler diye. Bi altın vermeye gocunacak insan değiliz. Altın vermeye durumumuz çok olsaydı verirdik de zaten. Bir çeyrel 600 tl olmuş kardeşim de doğum yapacak yakında , ona da 600 tl ye çeyrek almam gerekecek. İkisinede alırsam maddi olarak çok sıkıntıya girecektik ve altın istemediler özellikle söylüyorum almayın almauın diye söylediler defalarca.
Zaten anlatılana göre altın kadar masraf edilmiş altın kardeşe yakışır biz olmasi gerekeni soluyoruz asarsinn asmazsın o senin bileceğin iş ama herseyindebi adab-ı var
Benimde Eltim geri hediye verseydi beğenmediğini düşünürdüm açıkçası onlarda geri vermekle ayıp etmişler

Amaç ne olabilir sizce? Bir de beni karıştırmayın derdim ben ve geri almazdım..

Neden geri verdi? Madem aldınız eşinize söyleyin başkasından duyarsa iyi olmaz.

Neden vardı ki .belki de iyi niyetle vermek istedi abisinin ihtiyacı varsa kıyamamış olabilir.Veya aramızda bir sorun mu geçti önceden parayla ilgili

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X