- Konu Sahibi Lokomotif Banu
-
Canim ben mutlaka onceden islarim ve nisastasi gidene kadar yikarimhem küstüm hem bıktım , beş ayda bir adım ilerler insan en azında pilavım bari oluyor der , ama yok pilavı bile tutturamadım hala , bir bardağa iki bardak dediler olmadı , bir buçuk dediler sert oldu iki bardaktan iki parmak eksik dediler oda tane tane olmadı , her gün ayrı bir şey deniyorum
o tarifi bana yazarmısın..İslak kekin nesi olmuyo? Ben hep yaparim memnunum tarifimden:)
Canim onceden islat pilavini. Diyelim ki sadece senle esin icon yapiyorsun. 1 bardak pilavi koy bir kaba ustune de 1 tatli kasigi tuz at kaynar suyu dok ustune oyle kalsin su iyice soguyana kadar. Istersen 2 3 saat oncesinden koyarsin boyle durur. Sonra suz iyice yika bir süzgeçte. Taa ki yikadigin su seffaf akana kadar. Tenceren yayvan bir tencere olsun pilav tenceresinde yap mutlaka yoksa kapakli bir tavada. 4 kasik sivi yag koy mesela o isininca suzulmud pirinclerini ekle kavurmaya basla karistirarak. Birkac dakika boyle kavur. Sonra ben 1 bardak kaynar su koyup altını kisip kisik ateste pismeye birakiyordum simdi goz karari koyuyorum ama sen istersen 1 bardak arti 2 parmak kadar su koy garanti olsun. Bulyon kullaniyorsan once bulyonunu at karistir tuzuna bak sonra gerekliyse biraz tuz ekle. Pilavin suyu hafif tuzlu gelmeli sana yani tuzun tadini almalisin. Kisik ateste pissin biraz dinlensin. Sonra kenarlardan ortalara dogru hafif hafif karistirir servis edersin. Bu tarifi bir dene. Pilavin mukemmel olacakmhem küstüm hem bıktım , beş ayda bir adım ilerler insan en azında pilavım bari oluyor der , ama yok pilavı bile tutturamadım hala , bir bardağa iki bardak dediler olmadı , bir buçuk dediler sert oldu iki bardaktan iki parmak eksik dediler oda tane tane olmadı , her gün ayrı bir şey deniyorum
Pilavda aslında standart bir ölçü yok çünkü pişirdiğin miktara göre su oranı değişiyor. Mesela max yarım saat suda kalmış pirinci kavurup pişirdiğinde, eşinle kendine yapıyorsan 1 bardak 2 bardak kaynar su dökersin. 2 bardak pirinçten yapacaksan bu sefer 4 değil 3 bardak kaynar su dökmelisin. Ben eskiden dakika tutardım. Artık pilavın üstünde çukurlar oluşuyor, göz göz, öyle olduktan sonra iki dakika daha bekliyorum pişmiş oluyor. Tabi önce fokurdayana kadar altı açık, fokurdadığında kısık şekilde.hem küstüm hem bıktım , beş ayda bir adım ilerler insan en azında pilavım bari oluyor der , ama yok pilavı bile tutturamadım hala , bir bardağa iki bardak dediler olmadı , bir buçuk dediler sert oldu iki bardaktan iki parmak eksik dediler oda tane tane olmadı , her gün ayrı bir şey deniyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?