Yaramaz oğlum ve yaptığı!!

Ya özür dilemeye bile utanıyorum vallahi aileden. Az bile ona. Oğluma müebbet vermeliyim sanırım:)
Bence vakit geçirmeden çocuğun annesinin telefonunu alın ve özür dileyin vakit kaybetmeyin.Ikinciside Oğlunuzun üstüne fazla gitmeyin ceza verin bir daha olmasın deyin sertçe.Benim olayım da şunu öğrendim ben idare okul aile birliği rehberlik hepsi bana sizin çocuğunuz kendini savunmasını bilecek dediler.Çocuktur bunlar herşey başlarına gelebilir dediler..Hayatı öğrenmesi gerek dediler bende bilseydim okula deyil savunma sporlarina gonderirdim dedim.
 
Kimi? Nasıl?Anlamadım ki...

Senin yaramazi :) her cocukta ceza işe yaramaz. O da oyle bence cezayi takmicaktir. Dövdüğü cocugun yanina götürüp özür diletin onun yaninda sen de oglun adina özür dile utandigini söyle. Evde de boyle bisey yapmis oldugu icin cok uzuldugunu onun adina utandigini buna devam ederse insanlarin yanina cikmasinin zor oldugunu soyle bir kac defa.
 
Cok sevindim gercekten hatasinin farkinda olmasi cok buyuk bir avantaj. Bizde oglumla ilgili sorun yasiyoruz ama bizim problemimizde kardesini kiskanmasi. Hep benimle ilgilenin ona yanasmayin hic diyor ama kizim daha ayin 15 de yasina girecek yani ilgiye ihtiyaci var. Oglum krese yolladigimiz zaman yapamadi gitmedi bende istemedigi birseyi yapmasi icin cok zorlayaamadim acikcasi.bakalim biz nezqman cozeriz bu durumu hic bilmiyorum. Darisi bize insallah :)
 
Başkasına zarar vererek öğrenemez bunu ama. Öyle olmaz. Başka türlü savunsun hakkını. nelere yol açıyor bu durumlar ya:)
 
İnşallah. Bu zamanda çocuk yetiştirmek gerçekten çok zor. Psikolojileri çok farklı. Allah hayırlı evlatlar nasip etsin.:)
 
Evet. Yarın bunu yapacağım. Gideceğim ve tekrar arkadaşından özür dileteceğim. Gerçi öğretmeni diletmiş özrünü ama, Birde benim yanımda yapsın bunu.
 
Başkasına zarar vererek öğrenemez bunu ama. Öyle olmaz. Başka türlü savunsun hakkını. nelere yol açıyor bu durumlar ya:)

Belki de Dürtü bozukluğu var kendini kontrol edemiyor? Bence önce çocuğunuzun oyun Arkadaşı olup onu gözlemleyin. Ini her şey gönlünüZcr olur..
 
Yorumlar fazla duygusal..

Bu konuda duygusal yaklaşmak yerine karşı tarafın yerine kendimizi koyup düşünmeliyiz.

Birinin sırtını ısırıp morartmış, bir diğerine vurup burnunu kanatmış.
Ne kadar şiddetli dokunuşlar ki bunlar morarma ve kanama ile sonuçlanıyor.

Bu durumda korkmak gerekir çünkü Allah korusun itse çocuk kafayı sertçe vursa beyin kanamasından gitse..
Ya da gözü masa kenarına gelip gözünden olsa çocuk.

Ceza ile bile kurtarılmayacak durumlar bunlar Allah yaşatmasın.

Özürle çözülemeyecek durumlar yaşanmaması adına mantığı elden bırakmamalı, duygusal olmanın anlamı yok.

Bir hafta çikolata yemedi, oyuncaklarından uzak kalmadı, güler yüz görmedi diye bir şey olmaz.
Hatasını anlamalı.

Bugün bir öğrencim oyun oynarken çelme takmış arkadaşına çocuk yere düş yanıma bir geldi alnı nasıl şişmiş,
morarmış aklım çıktı. Annesini babasını aradım onlar da ayrı telaş, hastane bilmem ne uğraş dur.

Aynı çocuklar geçen haftalarda dolabın içine kapatıp nefessiz bırakıyorlardı birbirlerini.

Bunun adı onların dilinde OYUN..

Kesinlikle çocuktur ay kıyamamlarla geçiştirilmemeli.
 


Cok uzuldum bu yorumunuza ben de bir zamanlar sizin gibi bakiyordum cocuk egitimine fakat anne olmaya karar verince aile cocuk egitimi kursuna katildim ve bircok kitap okudum. adem gunes i kesinlikle tavsiye ederim kendimize cekiduzen verebilmek icin cocugun gozunden olaylara bakabilmek icin ve isimizi kolaylastirmak icin cok etkili. O kadar okudugum kitapta ve gordugum kursta sunu ogrendim cocuk egitiminde kesinlikle ceza ve odulle terbiye yok. Ceza verdiginizde o olay icin belki bi kazanim elde edersiniz fakat cocugun bir yanini da zedelersiniz. Cocugunuzla sakince kizmadan konusmak ve olayi anlamak ilk yapacaginiz sey ve bu saldirma olayinin altinda ne olabilecegini arastirmak. Belki cocugunuza vurmuyosunuzdur fakat belki bagiriyosunuzdur veya size bir sey anlatirken anlatsa da bitse bi an evvel diye dinliyosunuzdur bunlar da cocugun icinde ofke patlamalarina sebep olabilecek seyler. Cocugunuza fazla kural koymaya calisiyorsaniz sert konuşuyorsaniz bunlar da cocukta ofke patlamalari olusturabilecek nedenler. Ne olup da cocugunuz buna yoneldi onu arastirmalisiniz ve cocukluk sirri kitabini mutlaka okuyun. Turkiye de ne yazik ki cocuklara gerektigi gibi yaklasmiyoruz bu kitabi okuyunca silkelenip kendinize geliyorsunuz cocuk egotimi bizim basite aldigimiz gibi segil ne yazik ki cok yanlislarimiz var.
 
İnşallah. Bu zamanda çocuk yetiştirmek gerçekten çok zor. Psikolojileri çok farklı. Allah hayırlı evlatlar nasip etsin.:)

Amin cumlemize insallah. Bide olumlu olumsuz cok yorumlar olur cocuk konusunda. Herkes profosor kesilirler. Oysa cocuklar cok farklidir. Ayni ailenin 5 cocugunun buyumesi bile birbirine benzemez. Bu sebeple siz kendinizce gelistirdiginiz yontemlere devam edin. Cocuklar degisimi pek sevmezler ve buyuklerinden istikrar beklerler. Once kendi hislerinizi dinleyin derim ben. Saglicakla mutlulukla kalin.
 

İlk hatasında yapılan şey kızmak değildir zaten.
Sakince konuşmaktır, olayın altındaki nedenleri bulmaya çalışmaktır zaten.
2. de de sakin kalınabilir.
Ama kusura bakmayın 3 te insan sakinliği bozar.
4. de de cezaya gider.

Hatalı, bilinçli olarak zarar veren çocuğun duygusal yanı zedelenmesin diye bir başka çocuğun
canının, sağlığının zedelenmesine de izin veremeyiz.

O da birilerinin canı kimse kusura bakmasın.
 

Ben kesinlikle baskalarina zarar verilmesine goz yumun demiyorum sadece sorunun cozumu dortte de beste de altida da ceza degil bunu bilin. Altinda yatan ne var sevgisizlik mi evdeki huzursuzluk mu anne babanin birbirine bagirmasi mi anne baba fiziksel siddet uygulamiyo olsa bile acaba duygusal siddet mi uyguluyo cocuguyla yeterince verimli vakit gecirebiliyo mu cocuk sevikdigini hissediyo mu vs vs bu gibi sebepler arastirilmali ve cozulmeli ceza kesinlikle problem cozme yontemi degildir cocuk egitiminde. Yanlis anlamadiysam ogretmensiniz adem gunes i okumadiysaniz bile montessori yi en azindan biliyo olmalisiniz yontemlerini detaylarini nolur kati olmayin bu kadar
 
Bence cok abartiyosunuz kucuklugumden beri bu dusunceyi anlayamadim gercekten cok kuvukken bile garibime giderdi. Buyuk insanlarin anne babalarin kucucuk cocugun yaptigi hatalara sinirlenmelerini cozemiyorum. Bende anneyim ama dusunuyorum bebegim buyuse bi suc islese yani kucuk yastayken sizinki gibi cocuguma ogretmek icin elbetteki kizmis gibi yaparim ceza veririm ogrenmesi icin o tamam ama bu olaya gercekten sinirlenmem imkansiz
 
Tum sayfalari okumadim.Şunu diyebilirim ki cizgi filmler çok şiddet içeriyor devamlı hareket ve ses efektleri var.Çocuklar aynısını yapıyor. Birde konu Sahibi için söylemiyorum şimdiki anneler çocuklarına terbiye amacıyla hiç bir şey vermiyor.Çocuklar resmen terör estiriyor.Sanki çocuğum dur yapma deseler ölecek çocuklar sanki dünyaya veliaht geldi gibi davranıyorlar. ÇOCUKLAR da bilmiyor iyi ne kötü ne.Sonra iki çocuk yanyana gelince birbirlerinin canını yakıyor, gittikleri mekanı dağıtıyormekan sahibi sinirden yipraniyor.
Gerçekten biraz anlatılmalı doğru yanlış. GEREkirsede ceza verilmeli.Hatta çok zorda kalınır ben vururum iki tane poposunu
 
Konu sahibi arkadaşım ne yaptı acaba dün akşam?
 
Belki de Dürtü bozukluğu var kendini kontrol edemiyor? Bence önce çocuğunuzun oyun Arkadaşı olup onu gözlemleyin. Ini her şey gönlünüZcr olur..
Teşekkür ederim. Ama onunla oyun oynarken bana yaptığı bir şey yok. Ha kızlarla daöyle oynamaz. Sadece erkeklerle o şekilde oynuyor.
 
Konu sahibi arkadaşım ne yaptı acaba dün akşam?
Dün öğretmeni ile görüştüm. Aradım, oğlumun durumunu yokladım. Sanırım işe yarıyor. Farkında. Öğretmeni de bir tık daha iyi olduğunu söyledi. Bakalım bugün ve daha ileriki günler ne olacak. Öğretmeni konuşmuş. Neden on ceza verdiğimin farkında oğlum. Hala cezalara devam:)
 
Arkadaşlarımla konuştum. Pedagog ve psikolog onlar. Bizim kurumdalar. Onlarda benim oğlumu tanıdıkları için cezayı artık onlarda gerek görmüşlerdi. Söylemiştim bunu dün. Ve onun yanında ekstaraları da var işte. Daha fazla zaman geçirme, daha fazla kitap okuma, oyunlar vs. hemen hemen burada yazılanlar. Annelerimiz de gerçekten çok bilinçli. Herkese teşekkürler arkadaşlar:)
 
Benimde oğlum bebekken "abartmayın" olur böyle şeyler derdim. Çocuk bunlar derdim ama gel gör ki başa gelince ve karşı tarafa da zarar verip, aileler devreye girince insan ister istemez sinirlenebiliyor. Sonuçta benimde oğluma biri vursa veya zarar verse kızarım elbet ama çocuk da derim. Evet bunlar çocuk ama eğitilebilir ve öğretilebilirler. Konuş, konuş, ödüller falan fayda etmeyince kızıp ceza verebiliyorsun. Yani insan başına gelmeyince anlayamıyor çok.
 
vay yaramaz okulun piskoloğu filan varsa size yardımcı olsun.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…