- 11 Eylül 2015
- 391
- 211
- 33
- 37
- Konu Sahibi BenveUtkum
-
Bence vakit geçirmeden çocuğun annesinin telefonunu alın ve özür dileyin vakit kaybetmeyin.Ikinciside Oğlunuzun üstüne fazla gitmeyin ceza verin bir daha olmasın deyin sertçe.Benim olayım da şunu öğrendim ben idare okul aile birliği rehberlik hepsi bana sizin çocuğunuz kendini savunmasını bilecek dediler.Çocuktur bunlar herşey başlarına gelebilir dediler..Hayatı öğrenmesi gerek dediler bende bilseydim okula deyil savunma sporlarina gonderirdim dedim.Ya özür dilemeye bile utanıyorum vallahi aileden. Az bile ona. Oğluma müebbet vermeliyim sanırım:)
Kimi? Nasıl?Anlamadım ki...
Cok sevindim gercekten hatasinin farkinda olmasi cok buyuk bir avantaj. Bizde oglumla ilgili sorun yasiyoruz ama bizim problemimizde kardesini kiskanmasi. Hep benimle ilgilenin ona yanasmayin hic diyor ama kizim daha ayin 15 de yasina girecek yani ilgiye ihtiyaci var. Oglum krese yolladigimiz zaman yapamadi gitmedi bende istemedigi birseyi yapmasi icin cok zorlayaamadim acikcasi.bakalim biz nezqman cozeriz bu durumu hic bilmiyorum. Darisi bize insallah :)5 yaşına kadar tek yaptığım iki veya en fazla üç defa poposuna vurmak oldu. Bu bile beni çok üzmüştür. Ama dün akşam gerçekten böyle onu "dövmek" istedim. Neyse ki sabrımı korudum tekrar. Az önce öğretmenini aradım. Sordum? iyi dedi. Bir tık daha iyi dedi. Konuşmuş oğlumla ile annen seninle konuştu mu diye. Oğlum da "evet" demiş. "Ne dedi sana annen "demiş. " " annem bana ceza verdi " demiş. Neden diye sormuş. " çünkü ben arkadaşımın burnunu kanattım, vurdum ona^demiş. (biliyor hatasını yani). Ne cezası verdi diye sormuş. Televizyon, telefon, yasak demiş. :):) Haftaya çarşambada öğretmeni davet ettim. İnşallah daha iyi olur oğlum.
Başkasına zarar vererek öğrenemez bunu ama. Öyle olmaz. Başka türlü savunsun hakkını. nelere yol açıyor bu durumlar ya:)Bence vakit geçirmeden çocuğun annesinin telefonunu alın ve özür dileyin vakit kaybetmeyin.Ikinciside Oğlunuzun üstüne fazla gitmeyin ceza verin bir daha olmasın deyin sertçe.Benim olayım da şunu öğrendim ben idare okul aile birliği rehberlik hepsi bana sizin çocuğunuz kendini savunmasını bilecek dediler.Çocuktur bunlar herşey başlarına gelebilir dediler..Hayatı öğrenmesi gerek dediler bende bilseydim okula deyil savunma sporlarina gonderirdim dedim.
İnşallah. Bu zamanda çocuk yetiştirmek gerçekten çok zor. Psikolojileri çok farklı. Allah hayırlı evlatlar nasip etsin.:)Cok sevindim gercekten hatasinin farkinda olmasi cok buyuk bir avantaj. Bizde oglumla ilgili sorun yasiyoruz ama bizim problemimizde kardesini kiskanmasi. Hep benimle ilgilenin ona yanasmayin hic diyor ama kizim daha ayin 15 de yasina girecek yani ilgiye ihtiyaci var. Oglum krese yolladigimiz zaman yapamadi gitmedi bende istemedigi birseyi yapmasi icin cok zorlayaamadim acikcasi.bakalim biz nezqman cozeriz bu durumu hic bilmiyorum. Darisi bize insallah :)
Evet. Yarın bunu yapacağım. Gideceğim ve tekrar arkadaşından özür dileteceğim. Gerçi öğretmeni diletmiş özrünü ama, Birde benim yanımda yapsın bunu.Senin yaramazi :) her cocukta ceza işe yaramaz. O da oyle bence cezayi takmicaktir. Dövdüğü cocugun yanina götürüp özür diletin onun yaninda sen de oglun adina özür dile utandigini söyle. Evde de boyle bisey yapmis oldugu icin cok uzuldugunu onun adina utandigini buna devam ederse insanlarin yanina cikmasinin zor oldugunu soyle bir kac defa.
Başkasına zarar vererek öğrenemez bunu ama. Öyle olmaz. Başka türlü savunsun hakkını. nelere yol açıyor bu durumlar ya:)
Yorumlar fazla duygusal..
Bu konuda duygusal yaklaşmak yerine karşı tarafın yerine kendimizi koyup düşünmeliyiz.
Birinin sırtını ısırıp morartmış, bir diğerine vurup burnunu kanatmış.
Ne kadar şiddetli dokunuşlar ki bunlar morarma ve kanama ile sonuçlanıyor.
Bu durumda korkmak gerekir çünkü Allah korusun itse çocuk kafayı sertçe vursa beyin kanamasından gitse..
Ya da gözü masa kenarına gelip gözünden olsa çocuk.
Ceza ile bile kurtarılmayacak durumlar bunlar Allah yaşatmasın.
Özürle çözülemeyecek durumlar yaşanmaması adına mantığı elden bırakmamalı, duygusal olmanın anlamı yok.
Bir hafta çikolata yemedi, oyuncaklarından uzak kalmadı, güler yüz görmedi diye bir şey olmaz.
Hatasını anlamalı.
Bugün bir öğrencim oyun oynarken çelme takmış arkadaşına çocuk yere düş yanıma bir geldi alnı nasıl şişmiş,
morarmış aklım çıktı. Annesini babasını aradım onlar da ayrı telaş, hastane bilmem ne uğraş dur.
Aynı çocuklar geçen haftalarda dolabın içine kapatıp nefessiz bırakıyorlardı birbirlerini.
Bunun adı onların dilinde OYUN..
Kesinlikle çocuktur ay kıyamamlarla geçiştirilmemeli.
İnşallah. Bu zamanda çocuk yetiştirmek gerçekten çok zor. Psikolojileri çok farklı. Allah hayırlı evlatlar nasip etsin.:)
Cok uzuldum bu yorumunuzaben de bir zamanlar sizin gibi bakiyordum cocuk egitimine fakat anne olmaya karar verince aile cocuk egitimi kursuna katildim ve bircok kitap okudum. adem gunes i kesinlikle tavsiye ederim kendimize cekiduzen verebilmek icin cocugun gozunden olaylara bakabilmek icin ve isimizi kolaylastirmak icin cok etkili. O kadar okudugum kitapta ve gordugum kursta sunu ogrendim cocuk egitiminde kesinlikle ceza ve odulle terbiye yok. Ceza verdiginizde o olay icin belki bi kazanim elde edersiniz fakat cocugun bir yanini da zedelersiniz. Cocugunuzla sakince kizmadan konusmak ve olayi anlamak ilk yapacaginiz sey ve bu saldirma olayinin altinda ne olabilecegini arastirmak. Belki cocugunuza vurmuyosunuzdur fakat belki bagiriyosunuzdur veya size bir sey anlatirken anlatsa da bitse bi an evvel diye dinliyosunuzdur bunlar da cocugun icinde ofke patlamalarina sebep olabilecek seyler. Cocugunuza fazla kural koymaya calisiyorsaniz sert konuşuyorsaniz bunlar da cocukta ofke patlamalari olusturabilecek nedenler. Ne olup da cocugunuz buna yoneldi onu arastirmalisiniz ve cocukluk sirri kitabini mutlaka okuyun. Turkiye de ne yazik ki cocuklara gerektigi gibi yaklasmiyoruz bu kitabi okuyunca silkelenip kendinize geliyorsunuz cocuk egotimi bizim basite aldigimiz gibi segil ne yazik ki cok yanlislarimiz var.
İlk hatasında yapılan şey kızmak değildir zaten.
Sakince konuşmaktır, olayın altındaki nedenleri bulmaya çalışmaktır zaten.
2. de de sakin kalınabilir.
Ama kusura bakmayın 3 te insan sakinliği bozar.
4. de de cezaya gider.
Hatalı, bilinçli olarak zarar veren çocuğun duygusal yanı zedelenmesin diye bir başka çocuğun
canının, sağlığının zedelenmesine de izin veremeyiz.
O da birilerinin canı kimse kusura bakmasın.
Bence cok abartiyosunuz kucuklugumden beri bu dusunceyi anlayamadim gercekten cok kuvukken bile garibime giderdi. Buyuk insanlarin anne babalarin kucucuk cocugun yaptigi hatalara sinirlenmelerini cozemiyorum. Bende anneyim ama dusunuyorum bebegim buyuse bi suc islese yani kucuk yastayken sizinki gibi cocuguma ogretmek icin elbetteki kizmis gibi yaparim ceza veririm ogrenmesi icin o tamam ama bu olaya gercekten sinirlenmem imkansizKızlar Oğlum 5 yaşını dolduracak bu ayın sonunda nasipse. Yaşı küçükte değil fazla. Neyin doğru, neyin yanlış olduğunu anlatınca anlayacak bir şey. Nedense anlamıyor. Söylüyoruz, anlatıyoruz, sadece anlık anlıyor, özür diliyor ve sonra tekrar eski hareketlerini tavırlarını sürdürüyor. Dün işten eve girdim ve telefonum çaldı. Baktım oğlanın öğretmeni. Meğerse benim oğlum dün okulda bir arkadaşının yüzüne "tokat" atmış ve çocuğun burnunu kanatmış!!!!! Çocuğun burnunun kanaması da bir hayli sürmüş ve doğal olarak ailesini aramışlar. Ailesi de çok kızmış. Oğlum okuldan gelene kadar öyle sinirliydim ki anlatamam. Böyle gerçekten ilk defa artık dövmek istedim oğlumu. Tabi ki dövmedim ama çok kızdım. Babası ile anlattık ona yaptığı yanlışı. Ceza verdik. Bakalım ne olacak. Ya ben neyi eksik yapıyorum? Ne yapmam lazım? Derler ya "dayak cennet çıkma", doğru mu acaba? Şuanda cezalı? TV, Televizyon, Telefon hiç bir şey yok. Çikolata yok. Sınırlı sayıda ve zamanda idi dediğim bu şeyler, artık hepsi bitti. Çok sinirliyim gerçekten ya!!!
Edit: Bir çocuğunda sırtını ısırıp, morarttı!!!!!!
Teşekkür ederim. Ama onunla oyun oynarken bana yaptığı bir şey yok. Ha kızlarla daöyle oynamaz. Sadece erkeklerle o şekilde oynuyor.Belki de Dürtü bozukluğu var kendini kontrol edemiyor? Bence önce çocuğunuzun oyun Arkadaşı olup onu gözlemleyin. Ini her şey gönlünüZcr olur..
Dün öğretmeni ile görüştüm. Aradım, oğlumun durumunu yokladım. Sanırım işe yarıyor. Farkında. Öğretmeni de bir tık daha iyi olduğunu söyledi. Bakalım bugün ve daha ileriki günler ne olacak. Öğretmeni konuşmuş. Neden on ceza verdiğimin farkında oğlum. Hala cezalara devam:)Konu sahibi arkadaşım ne yaptı acaba dün akşam?
Benimde oğlum bebekken "abartmayın" olur böyle şeyler derdim. Çocuk bunlar derdim ama gel gör ki başa gelince ve karşı tarafa da zarar verip, aileler devreye girince insan ister istemez sinirlenebiliyor. Sonuçta benimde oğluma biri vursa veya zarar verse kızarım elbet ama çocuk da derim. Evet bunlar çocuk ama eğitilebilir ve öğretilebilirler. Konuş, konuş, ödüller falan fayda etmeyince kızıp ceza verebiliyorsun. Yani insan başına gelmeyince anlayamıyor çok.Bence cok abartiyosunuz kucuklugumden beri bu dusunceyi anlayamadim gercekten cok kuvukken bile garibime giderdi. Buyuk insanlarin anne babalarin kucucuk cocugun yaptigi hatalara sinirlenmelerini cozemiyorum. Bende anneyim ama dusunuyorum bebegim buyuse bi suc islese yani kucuk yastayken sizinki gibi cocuguma ogretmek icin elbetteki kizmis gibi yaparim ceza veririm ogrenmesi icin o tamam ama bu olaya gercekten sinirlenmem imkansiz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?