Yardım alır mıydınız ?

khilall214

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Ağustos 2019
175
149
53
28
Sorum şu, normalde çalışan biriyim fakat 3 ay boyunca evde olacağım ve 5 aylık bir oğlum var, oğlum üzerinize afiyet dünyanın en yaramaz ve huysuz çocuklarından biri, yemek yemeye bile zamanım olmuyor, eşim de evde bu sıralar, ama bebek tüm hayatımızı eline aldı oturup karşılıklı konuşamıyoruz bile onunla.. Eşim kayınvalidemden yardım alma taraftarı diyor ki en azından günün 4-5 saati oraya bırakalım biz de dinlenelim tüm düzenimiz bozuldu kendimize gelelim diyor. Kayınvalidem dünya tatlısı bakımından yana hiç şüphem yok fakat annelik iç güdüsü ben bakayım diyorum kendimi paralasam da inat ediyorum bırakmamak için, eşimle tartışmaya başladık artık bu konuda ciddi ciddi. Beni böyle yıpranmış yorgun bitkin görmek istemiyormuş neden inat ediyormuşum yardımları reddediyormuşum, gurur yapıyormuşum vs. Siz olsanız evde olmanıza rağmen biraz kendinize zaman ayırıp dinlenmek adına bırakır mıydınız 4-5 saat kayınvalidenize yoksa hayır çocuğumun yanında olmak daha önemli o annesini ister yanında, ben kendimden geçerim onu bırakmam mı derdiniz ? Evliliğimiz de baya yıprandı bizim çocukla birlikte

Her gün 4-5 saat çok fazla, bu sefer kontrölü biraz kayınvalidenizin eline vermiş olursunuz. Haftada 1-2 defa 2-3 saatliğine bırakabilirsiniz. Nefes almanız için gayet yeterli. Eşinizle başbaşa vakit geçirebilir, bebeğiniz için daha enerjik olursunuz.

4-5 saat olmasa da 1-2 saat olabilir. Size gelip bakarsa biraz daha uzun olabilir. Evlilik yıpranıyor malesef. Bizim aileler uzakta, haftasonu 1-2 saat bırakmayı o kadar isterdim ki.

Ben bırakmazdım bence çok haklısınız. Eşiniz durumdan çok sikayetçi ise o size yardımcı olsun madem bütün gün evdeymiş.
Kv iyi niyetli ise siz bırakmayın çocuğunuzun düzeni de bozulmasın gelsin evinizde ev işlerine yardım etsin temizlik, ütü vs. Kv düzeni bozulmasın isterse de eşiniz yaptığı yemeklerden her gün gidip getirebilir, ütüleri kendisine bırakabilir.

Mevzu eşle birşeyler paylaşabilmek kafa dinlemek çocuk veya kayınvalide göz önünde olduğunda bu pek mümkün değil o yüzden kv size gelsin diyemem ben. 3 ayın sonunda da iş hayatına başlayacaksanız kayınvalidenizin desteğini kenara atmayın derim. Şuan en tatlı dönemlerindesiniz ayrılmak istemiyorsunuz diş sorunları vs zorluyordur sizi ama emin olun 15 aydan sonrası cok daha zorluyor o dönemlerde siz keşke birisi 2 saat baksada nefes alsam diyeceksiniz,e iş durumunuzda var bence günde 3 4 saat olarak net şekilde değil ama eşinizle plan yaptığınızda,yorgun hissettiğinizde,arada keyfe keder 2 3 saat duruma göre bırakın.

5 aylık çocuğu günde 4-5 saat bırakmak nedir yaa,zaten bu çocuk uyuyor eg bütün gün kv de olacak nerdeyse. Eşiniz saçmalamış kendi uğraşmak istemiyor sizin uzerinizden algı yapıyor.

He işiniz olur bir şey olur bı gezmeye gidilecektir kısa süreli vb bırakırsın 1-2 saat ok, ama hergun düzenli 4-5 saat ne alaka . Bu çocuk emmiyormu ,nasıl duracak o kadar. Çok seni düşünüyorsa kendi ilgilensin eşin, sen yat dinlen vs .

Dediğim gibi kendi uğraşmak istemiyor ,sözde sizi düşünüyor ayağına anasına baktirtacak.

Her gün olmamak durumunda arada bir kaç saat bırakıp eşimle birşeyler yapmak hoşuma gidebilirdi

5 Aylik bebegimi birakmazdim net.

5 aylık bebek için 4-5 saat anneden ayrı kalmak için çok uzun bir süre bence. Arkadaşların dediği gibi 1-2 saat olabilir ya da kayınvalideniz her gün gelip ev işlerine yardımcı olsa siz sadece bebeğinize odaklansanız belki de çoğu şey yoluna girecektir. Bebeğiniz henüz çok küçük bu kadar uzun ayrı kalmamalı, ilerde çok daha büyük problemlerle karşılaşabilirsiniz.

5 aylık bebek çok küçük zor olabilir süreciniz ama sizin bebeğiniz o her zor zamanda birine bırakamazsınız ki arada eşinizle çıkmak istediğinizde bırakılabilir ama her gün küçücük bebek bırakılmaz bence. eşiniz de sizi yorgun görmek istemiyorsa yardımcı olsun

Çocuk emmiyor biberonla besleniyor. Uyumuyor da gündüzleri çok yaramaz dediğim gibi

Eşiniz haklı fazla abartıyosunuz.
Zaten uzun uzun yıllar sizle olacak.
Eşinizle beraber başbaşa vakit geçirmekte çok önemli.
Eşiniz bunu açıkca söylüyorsa demekki başbaşa vakit geçirmeye ihtiyacı var. Bu sinyalleri görmezden gelmeyin.
En azından haftada bir yada iki

Çocuk emmiyor biberonla besleniyor. Uyumuyor da gündüzleri çok yaramaz dediğim gibi
İsterse altın tahtta oturtsun çocuğumu ama yine de 4-5 saat 5 aylık bebeğimi kimseye bırakmam. Bedensel ihtiyacını biberondan karşılayabilir ama manevi ihtiyaç ne olacak?
Eşiniz size yardımcı olmalı, olmuyorsa da çenesini kapalı tutmayı bilmeli.
Tabiki anne baba olunca eş olmayı da bir kenara bırakmamalıyız ama arkadaşların yazdığı gibi haftada birkaç gün 2 saat yeterli olur. Siz de o arada eşinizle vakit geçirmiş olursunuz.

5 aylik cocugumu kimseye birakmam birakmadim.

5 aylık bebeğimi 4-5 saat kimseye bırakmam.kendi anneme güvenmem ben okadar uzun saat.. Dusecekmi ,bagiracakmi, tvmi izleyecek dalacakmi kafamda deli sorular rahat da olamam okadar saat. 9 aylık beebgim İki tanede kızım var evde onlarada ekstra temizlik yemek vs yapıyorum genede KV veya başka yere vermiyorum. O bebeğin annesine ihtiyacı var. Uyku düzeni vardir.yoksada olmalı bebeğiniz ondan huysuzdur gündüzleri. Eşiniz çok istiyorsa hafta birkere 1-2 saat olmak kaydıyla olabilir. Fakat hergun düzenli 4-5saat ayrı bırakmazdım.

Ayrıca 5 aylık bebek yerde en fazla dönuyordur. ne yaramazlık yapabilir ki? Bence fazla abartiyorsunuz. Bebeğinize gündüz uyku penceresini deneyerek bulup. ( genelde en fazla 2-2,5 saat ayakta kalir. )güzel bir uyku düzeni nette vardir ve ,uyku rutini hazırlayın. 9 aylık bebeğim gündüz 2-3 uyku yapıyor bir saat de olsun uyumalı .
Kendinizde bukadar şartlamayin. Çocuğum yaramaz durmuyor gibi cümlelerle. Her bebek ilgi ister bunu dünyanın sonu gibi görmeyin. Gerginliginiz bebeginizede yansıyor olabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…