• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yardım edin

herşey bitti bu başladı. kuzenden hoşlanmak nedir nasıl birşeydir ? kızım senin yaşın kaç başın kaç evlenmeye gözünü diktin :47:aklın nerde yani. ya git okulunu oku ya. üniversite gör önce çevren genişlesin bakış açın daralmış senin. iş hayatına girersin sonra kendi paranı kazanmaya başlayınca evlen tabi o zaman kimse birşey diyemez. :45:

Daha lise bitmemis ne evlenmesi evladim. Hem de akraba evliligi. Bu da yetmezmis gibi sen aciliyosun cocuga. Hata ustune hata. Kendini topla, universite oku, meslek edin ,kendi ayaklarin ustunde dur! Evlilik her zaman olur!

Git okulunu oku
Hatta şehir dışında oku da kafan dağılsın

19 yaşında hemde bu devirde kuzenle evlilik çok uç
Ünzile mi olmak istiyosun ( Ünzile şarkısını dinle bi )
Hedefin bu kadarcık mı yani

İlerde nasılsa kadın olacaksın
Bari şimdi çocukluğunu yaşa
Yaşıtların mezun olup şapka fırlatırken gezip kutlarken
Sen kucağında bebekle sıkıldım diye face den onların hayatını görüp yutkunma sonra

Son düzenleme:
Bana bize o kadar uzakki akraba evliliği bi ton kuzenim var hepsi kardeşim abim ya bile bile sakat cocuk doğurma olasılığı çok buyuk yangına körükle gitmek bence

:( offf cok Üzgünüm

Bak 18 yaşını geçmişsin,yetişkin bir bireysin.

Mantıklı düşünebilirsin.

Bu adam neden senin okumanı istemiyor sence?

Sonuçta güzel bir üniversite bitirsen,doktor,mühendis olsan aylık enaz 3.000 lira gelirin olur.

Daha güzel bir yaşantınız olur,çocuklarınız için iyi bir gelecek sağlarsınız,değil mi?

Bir erkek neden karısının okumasını istemez sence?

(kuzen meselesine hiç girmiyorum zaten çok yanlış)

herşey bitti bu başladı. kuzenden hoşlanmak nedir nasıl birşeydir ? kızım senin yaşın kaç başın kaç evlenmeye gözünü diktin :47:aklın nerde yani. ya git okulunu oku ya. üniversite gör önce çevren genişlesin bakış açın daralmış senin. iş hayatına girersin sonra kendi paranı kazanmaya başlayınca evlen tabi o zaman kimse birşey diyemez. :45:

Evet bakış açım dar yaa haklısın

Yaa bana yardımcı olun lütfen. Ben kuzenimden hoslanıyordum benden 5 yaş büyük ama o benden hoşlanıyor mu bilmiyordum ben ona belli ettim o da olumsuz yanıt vermedi bana. Evlenme hayalleri falan kuruyordum o da tabi bunlara katılıyordu sonradan o dedi ki işte bakalım kararimizi kesinlestirelim. Anlamıyorum daha karar vermemiş mi yani cok sasirdim böyle diyince. Sevgisini de belli ediyor ama söylemedi seviyorum diye. Ben ona söyledim. Şimdi onu unutmanın en iyi yol olduğuna karar verdim ama nasıl unutacağim hiçbir fikrim yok. Ailelerimiz de evlenmek istedigimizi biliyor. Bana yardımcı olun lütfen

Okulu bırak aşkının peşine düş evlen.
Bak önünüzde engel de değil ailelerinizde.
Napacaksın okuyup.
Lise sondakiler şu anda tatilin son günlerini değerlendirip agustosta başlayacak yogun dershane programına hazırlıyor kendilerini ama bunlar boş işler.Bizim hanım kızımınız derdi evlenmeye karar verememiş kuzeniyle nasıl baş edeceği.
Lise bitmeden evlilik hayalleri kuran bir kız cocuguna ne denir başka bilemedim.

Git okulunu oku
Hatta şehir dışında oku da kafan dağılsın

19 yaşında hemde bu devirde kuzenle evlilik çok uç
Ünzile mi olmak istiyosun ( Ünzile şarkısını dinle bi )
Hedefin bu kadarcık mı yani

İlerde nasılsa kadın olacaksın
Bari şimdi çocukluğunu yaşa
Yaşıtların mezun olup şapka fırlatırken gezip kutlarken
Sen kucağında bebekle sıkıldım diye face den onların hayatını görüp yutkunma sonra

Cok tesekkur ederim hakliisniiz

Bir de şöyle bir durum var ki ben universiteye hazırlanıyorum iyi bir yeri istiyordum onun için vazgeçtim istegimden. O istemiyor çünkü hemen evlenmek istiyor

Okuma sakın evladım,hemen evlen doğur bir tane bebe otur evinde bak...
İleride koca ne derse haklıdır mantığından git sen...

Cok tesekkur ederim hakliisniiz

Rica ederim
Başkaları için hiç bişeyden vazgeçme
Okul çok önemli
Yarın birgün herkes ayrılabilir veya ölebilir
Yanına kalacak tek şey mesleğin
bunu unutma lütfen..

Yaa bana yardımcı olun lütfen. Ben kuzenimden hoslanıyordum benden 5 yaş büyük ama o benden hoşlanıyor mu bilmiyordum ben ona belli ettim o da olumsuz yanıt vermedi bana. Evlenme hayalleri falan kuruyordum o da tabi bunlara katılıyordu sonradan o dedi ki işte bakalım kararimizi kesinlestirelim. Anlamıyorum daha karar vermemiş mi yani cok sasirdim böyle diyince. Sevgisini de belli ediyor ama söylemedi seviyorum diye. Ben ona söyledim. Şimdi onu unutmanın en iyi yol olduğuna karar verdim ama nasıl unutacağim hiçbir fikrim yok. Ailelerimiz de evlenmek istedigimizi biliyor. Bana yardımcı olun lütfen

Yorumlardan anladığım kadarıyla 19 yaşındasın. Yani daha çok gençsin. Nedir bu evlenme hevesi böyle. Üstelik çocuk daha kesin birşey söylememiş bile sen evlilik hayalleri kurmaya başlamışsın. Herşeyi bırak bir de kuzenin. Aynı kandan geliyorsunuz. Akraba evliliğinin ne kadar tehlikeli olduğunun farkında mısın? Uzmanlar bas bas bağırıyorlar akraba evliliği yapmayın diye. Bu ülkedeki engelli doğan çocukların yarısından fazlasının akraba evliliği nedeniyle olduğunu biliyor musun mesela? Çok küçüksün üstelik dünyadan da haberin yok. Kusura bakma ama böyle çıkarsan yola çok değil iki üç sene sonra kafanı taştan taşa vurursun. Git bir okul oku. Beceremiyorsan hiç olmazsa bir işe gir. Bir olgunlaş. Kuzeninden başka adam mı kalmadı hem memlekette. Elbet karşına biri çıkar.

İnsan kuzeninden nasıl hoşlanır ya başka erkek mi kalmadı :110:

Yorumlardan anladığım kadarıyla 19 yaşındasın. Yani daha çok gençsin. Nedir bu evlenme hevesi böyle. Üstelik çocuk daha kesin birşey söylememiş bile sen evlilik hayalleri kurmaya başlamışsın. Herşeyi bırak bir de kuzenin. Aynı kandan geliyorsunuz. Akraba evliliğinin ne kadar tehlikeli olduğunun farkında mısın? Uzmanlar bas bas bağırıyorlar akraba evliliği yapmayın diye. Bu ülkedeki engelli doğan çocukların yarısından fazlasının akraba evliliği nedeniyle olduğunu biliyor musun mesela? Çok küçüksün üstelik dünyadan da haberin yok. Kusura bakma ama böyle çıkarsan yola çok değil iki üç sene sonra kafanı taştan taşa vurursun. Git bir okul oku. Beceremiyorsan hiç olmazsa bir işe gir. Bir olgunlaş. Kuzeninden başka adam mı kalmadı hem memlekette. Elbet karşına biri çıkar.

Cok tesekkur ederiim

Canım bak, yaşın çok küçük. Yeni yeni kendini tanımaya başladığı dönemlerdesin. Muhtemelen etrafında başka bir erkek olmadığı için kuzeninden hoşlandığını düşünüyorsun. Oku, çalış daha kimler çıkacak karşına. Kendi geleceğine odaklanan. Zaten açılmıssın çocuğa; Takıntı yapma bari; olmasa da bilki bu senin için daha hayırlı olduğundandır.

.

Son düzenleme:
Canım bak, yaşın çok küçük. Yeni yeni kendini tanımaya başladığı dönemlerdesin. Muhtemelen etrafında başka bir erkek olmadığı için kuzeninden hoşlandığını düşünüyorsun. Oku, çalış daha kimler çıkacak karşına. Kendi geleceğine odaklanan. Zaten açılmıssın çocuğa; Takıntı yapma bari; olmasa da bilki bu senin için daha hayırlı olduğundandır.

.

Evet inşallah hayırlısı olur

Dogru duzgun cevap vereceginize yargiliyorsunuz umarim sizin evladinizin basina da gelir de o zaman anlarsınız bu yargiladiginiz seyden nasil kurtulacagimi sordum ben

Çocuğum iyi dinle beni!!
Senden kaç yaş büyük kızım var,senin yaşındayken üniversite okudu,o yetmedi üstüne master'ını yaptı..
Hemde bizden uzak bir yerde..
Neden biliyormusun..
Hayata atılıp kendi parasını kazanmak istediği için..
Senin gibi evlilik meraklısı olmadı hiç bir zaman..

Bak yaşın daha çok küçük,cahilliğine veriyorum sözlerini..
Uyarmadı deme sakın...

Başkaları için hiç bişeyden vazgeçme
Okul çok önemli
Yarın birgün herkes ayrılabilir veya ölebilir
Yanına kalacak tek şey mesleğin bunu unutma lütfen..

Back
X