Yardım istiyorum

vicdani olan zaten hasta oldugunda ilgisini ihitiyacini giderir.bu ayni evde olmasi sart degil ki altli üstü otursalar hasta olsa gene bakilir.ayri ev demek onndan kopmak demek oluyor.sadece kendi düzenleri ve özelleri oluyor.
ama esin evliligin ne oldugunu annenizle birlikte yasarken asla anlamiyacak ve evli erkek olgunluguna ulasmasi uzak görünüyor.
arkadaslarinda dedigi gibi seni annesine teslim ediyor gözü arkada kalmadan bekar hayatini devam ettiriyor.
ayri eviniz olsa inanki isten cikar cikmaz kosa kosa sana gelir.ne arkadasi ne gezmesi hep seninli birlikte olmak ister.
o simdi biliyor ki eve gitsem anam evde yanliz kalamiycaz onun icin böyle rahat davraniyor.
iste gene problem kaynanabenneyaptımki

Son düzenleme:

ama kaynanamı bı grsen cok masum cok cekmıs kadın gunu aglamaya gecıo uzuluyorum bana dıyo gözumu acıyorum sen bırde oglum sızden baska kımım var benım evde bırde bekar görumcem var 21yasında

işin açığı haklısın..zaten dedim katılmamak elde değil diye....

benim yaşım 28 daha yeni nişanlandım....düşünüyorum şimdi beraber oturalım dense ne yaparım...tabiki kabul etmem....bu devirde hele ...herkesin ayrı düzeninin olması gerektiğine aynen katılıyorum..tespitlerindede sonuna kadar haklısın....sadece 18 yaşında bi kızın onu yalnız bırakmaya gönlüm el vermezdi demesi takdirlik geldi bana...çünkü o yaştaki kızlar pek böyle düşünmeyebilir....aslında bu yaşlada ilgili değil sanırım tamamen düşünce yapısıyla ilgili bişey....ha ben yaparmıydım dediğim gibi yapmazdım....

hasta olur,muhtaç olur,bakacak kimsesi olmaz o zaman hain değiliz yaparız ama normal bi durumda zor....

evinde istediğin gibi dolaşamassın,eşinle özgür olamassın....

bende annesiyle olmasının rahatlığı olduğunu düşünüyorum zaten başındada belirtmiştim...

ne biliyim zor iş

ama kaynanamı bı grsen cok masum cok cekmıs kadın gunu aglamaya gecıo uzuluyorum bana dıyo gözumu acıyorum sen bırde oglum sızden baska kımım var benım evde bırde bekar görumcem var 21yasında

aaa görümcen varmış ya işteee,bende kadın tek başına diye .....

aaa görümcen varmış ya işteee,bende kadın tek başına diye .....

oda bugun var yarın yokolumunekankayizsmile bacı gıbı bana kaynanamda sımdılık annem gıbı ben odun esımden yakınıyorum onlar anlayıslı bızı basbasa koymak ıcın hersey yapıolar yemegımızı bıle odaya getırıyorlarakannehir

evli değilim o yüzden eşinizle aranızdaki durum için yorum yapamam ama neden tercihlerinizi yapmadınız merak ettim. eşinizin yanındayken de yapabilirdiniz.

Allah yardimcin olsun..
Bence sen iyicene bi e$inle konus!

Ah canım ya ah kızım ya
daha 18 yaşındasın daha anne kuzususun sen ne yaptın..
Olan olmuş artık sen evcilikten hızlıca evliliğe geçmişsin..
Tabi evlilik maalesefki düşündüğün gibi güllük gülistanlık değil güzelim..
Kocanda bence evlilik sorumluluğu için daha çok genç...
İnşallah hakkınızda hayırlısı olur.Biraz zaman lazım evlilik fikrine ve sorumluluğu alışmalı...
Ailenle görüşüyormusun peki ???

öncelikle hayırlı olsun mervecim.
yaptığın her yönüyle yanlış ama sorgulamak kimseye düşmez. fakat hadi sen daha küçüktüm kayınvaliden daha büyük yanlış içine girmiş bence, şu an ki hislerimle konuşuyorum. daha çok küçük bir oğlum var ama tutupta kaç yaşında olursa olsun daha 18 yaşında bir kızcağızı elinden tutup eve getirse kıyameti koparırım sen naptın diye. ne sebeple olursa olsun ona bir büyük olarak önce seni ailenle barıştırıp ondan sonra düğün dernek kurmak evinizi hazırlamak düşerdi.
ikincisi ve asıl soruna gelelim.aynı ev kiminle olursa olsun sorundur. ( bende kendi annemlerle aynı evdeyim ordan bilerek konuşuyorum. ) hani eskilerin bi lafı vardır. bir mutfağa iki karı yakışmaz. derlerki siz üç kadın yakışıyosunuz.
ve eşinin yaklaşımı yok çabuk bıkmayalım bilmem ne. bunlar klasik bekar herif lafları ( kusura bakmasın kimse günlük dille yazıcam bundan sonrasını ) bak güzelim. şimdiden ipleri eline alamazsan sonra çok uğraşırsın. erkekler çocuk gibidir değil 25 85 yaşınada gelse kendi fikirlerini karşılarındakine savunamayı beceremezler ve o yaptı bende yaparım yoluna giderler. en gevenilir en yapmıcakları şeyleri bile yaparlar ki erkeler arasındaki baş söz şudur. " yengemi izin vermiyo :))) yok be ben korkarmıyım karıdan " bu en cahili içinde geçerlidir en kültürlüsü içinde.o yüzden en başta karşına alıp artık evli bir erkek olduğunu ve akşam evine gelmeninde onun sorumlulukları arasında olduğunu kafasına sokman lazım.bir diğeri onun için giyinip süsleniyorum görmüyo demişsin. yine erkeklerin baş huylarndan biridir sen ne kadar çok ona yaklaşır onun için çabalarsan o o kadar nankörleşir. bu yüzden bişey yapıcaksan kendin için yapıcaksın ve bunuda ona alenen söyliceksinki kendi özgür iraden olduğunu anlıyacak. ayrıca seni kafese koyduğu kuş gibi görmesine izin vermemen lazım. zaten yaşın küçük bide kaçarak evlenmişsin. sapsız üzümsün bir Türk erkeği için. ailesinden koptu eli ekmek tutmaz yaşıda küçük gitse nereye gidecek eli mahkum burda bende istediğim gibi yaşarım diyebilecek konumda şu an eşin. bide bu durumda doğal olarak kayınvalidende rahatlıkla baskı kurabilecek onu giyme bunu sürme gibi ohhh tam aranıpta bulunmuycak şey.
bu yüzden diğer arkadaşlara katılıyorum önce evi yaırmaya çalış bu bir ikincisi ailenle barış arkanda birileri olduğunu gerektiğinde sen napıyosun diyebilecek birileri olduğunu bilsin. bu rahatlığından kurtulsun. üçücüsü gerektiğinde eşinin karşısına dikil önceleri hır çıkacak tartışmalar olacaktır ama başka türlüde aklı başına gelmez. ve en önemlisi her ne olursa olsun her ne sebeple olursa olsun asla kendine bakmayı ihmal etme hep taze ve güzel görün ki kısmansın. ayrıca yine ne olurs olsun bir tartışmadan kapıyı vurup kaçmasına izin verme ( ana kuzularının baş huyudur paça sıkıştımı zeytin yağlık yapıp söylenir söylenir kaçarlar :)) tecrübeyle sabittir. ) son olarakta yüzünü bile görmek istemediğin bir an olsada asla ayrı yataklarda uyumayın ve arkanı dönme. ne hissediyosan öyle yat yüzün asık olsun, ağla yada gül ama arkanı dönme. içinde ne yaşadığını görerek uyumak zorunda kalsın hatta sabahlasın. ve ertesi gün tavrını değiştirme. bu çok önemli.

birşey soracağım soruldu mu bilmiyorum da gelip seni istedilerde ailen vermedi mi?

öncelikle hayırlı olsun mervecim.
yaptığın her yönüyle yanlış ama sorgulamak kimseye düşmez. fakat hadi sen daha küçüktüm kayınvaliden daha büyük yanlış içine girmiş bence, şu an ki hislerimle konuşuyorum. daha çok küçük bir oğlum var ama tutupta kaç yaşında olursa olsun daha 18 yaşında bir kızcağızı elinden tutup eve getirse kıyameti koparırım sen naptın diye. ne sebeple olursa olsun ona bir büyük olarak önce seni ailenle barıştırıp ondan sonra düğün dernek kurmak evinizi hazırlamak düşerdi.
ikincisi ve asıl soruna gelelim.aynı ev kiminle olursa olsun sorundur. ( bende kendi annemlerle aynı evdeyim ordan bilerek konuşuyorum. ) hani eskilerin bi lafı vardır. bir mutfağa iki karı yakışmaz. derlerki siz üç kadın yakışıyosunuz.
ve eşinin yaklaşımı yok çabuk bıkmayalım bilmem ne. bunlar klasik bekar herif lafları ( kusura bakmasın kimse günlük dille yazıcam bundan sonrasını ) bak güzelim. şimdiden ipleri eline alamazsan sonra çok uğraşırsın. erkekler çocuk gibidir değil 25 85 yaşınada gelse kendi fikirlerini karşılarındakine savunamayı beceremezler ve o yaptı bende yaparım yoluna giderler. en gevenilir en yapmıcakları şeyleri bile yaparlar ki erkeler arasındaki baş söz şudur. " yengemi izin vermiyo :))) yok be ben korkarmıyım karıdan " bu en cahili içinde geçerlidir en kültürlüsü içinde.o yüzden en başta karşına alıp artık evli bir erkek olduğunu ve akşam evine gelmeninde onun sorumlulukları arasında olduğunu kafasına sokman lazım.bir diğeri onun için giyinip süsleniyorum görmüyo demişsin. yine erkeklerin baş huylarndan biridir sen ne kadar çok ona yaklaşır onun için çabalarsan o o kadar nankörleşir. bu yüzden bişey yapıcaksan kendin için yapıcaksın ve bunuda ona alenen söyliceksinki kendi özgür iraden olduğunu anlıyacak. ayrıca seni kafese koyduğu kuş gibi görmesine izin vermemen lazım. zaten yaşın küçük bide kaçarak evlenmişsin. sapsız üzümsün bir Türk erkeği için. ailesinden koptu eli ekmek tutmaz yaşıda küçük gitse nereye gidecek eli mahkum burda bende istediğim gibi yaşarım diyebilecek konumda şu an eşin. bide bu durumda doğal olarak kayınvalidende rahatlıkla baskı kurabilecek onu giyme bunu sürme gibi ohhh tam aranıpta bulunmuycak şey.
bu yüzden diğer arkadaşlara katılıyorum önce evi yaırmaya çalış bu bir ikincisi ailenle barış arkanda birileri olduğunu gerektiğinde sen napıyosun diyebilecek birileri olduğunu bilsin. bu rahatlığından kurtulsun. üçücüsü gerektiğinde eşinin karşısına dikil önceleri hır çıkacak tartışmalar olacaktır ama başka türlüde aklı başına gelmez. ve en önemlisi her ne olursa olsun her ne sebeple olursa olsun asla kendine bakmayı ihmal etme hep taze ve güzel görün ki kısmansın. ayrıca yine ne olurs olsun bir tartışmadan kapıyı vurup kaçmasına izin verme ( ana kuzularının baş huyudur paça sıkıştımı zeytin yağlık yapıp söylenir söylenir kaçarlar :)) tecrübeyle sabittir. ) son olarakta yüzünü bile görmek istemediğin bir an olsada asla ayrı yataklarda uyumayın ve arkanı dönme. ne hissediyosan öyle yat yüzün asık olsun, ağla yada gül ama arkanı dönme. içinde ne yaşadığını görerek uyumak zorunda kalsın hatta sabahlasın. ve ertesi gün tavrını değiştirme. bu çok önemli.

üzgünüm ama daha buneki
kim bilir neler neler olucak daha
malesef güzel rüyalar cabuk bitiyor
ailesi arkasinda olmayani cok ezerler insallah senin basina öyle
birsey gelmez 18 yasini doldurur doldurmaz anneni babani hice sayip
gitmen cahil cesareti bence yazik ailene

1 haftada böyleyse 1 aylıkken neler olur düşünemiyorum bile. 1 yıl sonrasını 10 yıl sonrasını hiç düşünemiyorum. :1ninca:

çok pişman olacaksın çok...

valla kaynan hasta olsa yaşlı olsa tamamda, ayrı evi falan varsa ne gerek var beraber yaşıyosunuz
daha 18 yaşındasın canım kusura bakmada bırak kaynanayı, kendine bile anca bakarsın
neyse olan olmuş, hayırlı olsun
benim derdim kaynanam değil, eşim demişsin ama belkide eşin rahat edemiyor evde annesi kardeşi varken, yanlız olmakla aynı mı yani
seninle bu konuları hiçmi konuşan olmadı akıl veren olmadı bilmiyorum ki
daha 1 haftalık evlisiniz, en azından bi kaç ay yanlız olsaydınız
eşin gece 11 de geliyosa yoruluyordur, sevgiliyken aranızda bi görememezlik, istedğin anda ulaşamamazlık falan vardı, evlenince bunlar ortadan kalktı tabii
işinin yoruculuğu, evin kalablıklığı falanda eklenince, şimdi yanlız olsanız sadece senden sorumlu olcaktı, eee şimdi annesi ve kızkardeşiylede ilgilenmek zorunda, evliliğe adapte olmasıda bi zaman alacaktır. Senin evliliğe adapte olman sorun olmamış çünkü o kadar küçüksün ki...
bence zamanla oturur, alışır, takma kafana...

Kocan biyeremi kaçıyordu, kayınvaliden onu elleremi veriyordu da kaçtın. Niye ailene karşı geldin. Daha yaşın başın kaç seninalsanaalsanasmile

Hiçbir erkek buna değmez. Anlayacaksın bunu ama zamanla, olgunlaştıkça, piştikçeşakkıdı

Canım öncelikle hayırlı olsun,yeni yaşamında çok mutlu olmanı dilerim...
Ama neden tercihlerini yapmadan böyle bir işe kalkıştın?
Bu konuda çok kızdım sana!!!
Evlilik daha sonra da olabilirdi....
Neyse sağlık olsun daha dur bakalım 1 haftalık evlisin,hemen sıkma kocanı...
Yoksa ilerde sana patlar maazallah,kaçmasaydın türünden başına kakar,bunları düşünerek hareket et olur mu....
Burda çoğumuz görmüş geçirmiş ablalarınız senin....
Kimse kötülüğüne konuşmaz emin ol...
Allah hakkınızda hayırlısını versin,sende biraz yapıcı olmaya çalış..
Daha cicim aylarındasınız...
Tadını çıkarmaya bakın...
Mutluluklar dilerim...

Hiçbir erkek buna değmez. Anlayacaksın bunu ama zamanla, olgunlaştıkça, piştikçeşakkıdı

öyle kuzum. çok pişman olacak:gitme:

kocan senin için neden fedakarlık etti merve ?

onun için çantada keklik miydin?

merve69 kullanıcısından alıntı
karsılık mutlu olmak ıstıyorum cunku cok seyden fedakarlık edıpte geldım ben ona en önemlısı gelecegımden hayallerımden vazgecip geldım ona

neden fedakarlık yaptın ki, seni kimse zorlamamış, sen kendi aklın mantığınla evlenmişsin, kimseye senin için fedakarlık yaptım demeye hakkın yok, hayat tercihlerden ibaret, bunu tercih etmek zorunda değildin. Bence yaptığın bi fedakarlık yok, sadece egolarını tatmin etmek için "yani kendin için" evlenmişsin
gerçek hayat öyle tv de ki aşk dizileri gibi değil, peri masalı değil, bunu şimdiye kadar öğrenmen, yüksek beklentiler içine girmemen gerekirdi, bence şikayet etmeye hakkın yok
her aşık 17-18 yaşındaki kız çok seviyorum diye evlenseydi....
aklına mantığına hakim olacaktın, okuluna, üniverstene bakacaktın.
ama artık evlenmişsin, 10 senelik evli olsanda bu başlığı açsan neyse daha bir haftalıkken açıyosun, bu kadar erken pes etmek için çok erken, bu yüzden boşanacak halin yok, en güzeli eşinle suçlamalarda bulunmadan konuşmak

kaçınca peri masallarındaki gibi bütün dünya değişecek sanmıştın dimi oysa...
annenden babandan daha çok kıymet vereceklerini sanmıştın...
onları ve kendi hayatını hiçe sayıp, kendini ona adamıştın, o da bu yüzden sana hayatını adayacak sanmıştın...
onun için değişen ne oldu ki ?
yine anasının evinde, herşey aynı... tek fark istediği zaman seninle birlikte olabilir artık...

umarım düzelir herşey, ama benim de kızım olacağından mıdır nedir, bu kaçan kızlara çok kızıyorum, çokkk!

`