kaçınca peri masallarındaki gibi bütün dünya değişecek sanmıştın dimi oysa...
annenden babandan daha çok kıymet vereceklerini sanmıştın...
onları ve kendi hayatını hiçe sayıp, kendini ona adamıştın, o da bu yüzden sana hayatını adayacak sanmıştın...
onun için değişen ne oldu ki ?
yine anasının evinde, herşey aynı... tek fark istediği zaman seninle birlikte olabilir artık...
umarım düzelir herşey, ama benim de kızım olacağından mıdır nedir, bu kaçan kızlara çok kızıyorum, çokkk!
Seni takdir ettim canım yerimsenibenben daha bekarım büyük konuşmuyorum ama bende çok kızıyorum seven adam gelsin istesin ailen vermiyorsa bir daha gelir gerçekten seviyorsa yılmadan gelir ister
kaçıpta evlenen bir arkadaşım istemeye geldiklerinde okulu bitmemişti babası okul bitsin öyle demişti kız kaçtı gitti daha 3 senelik evli kucağında 2 tane bebek kaynana yanında kimbilir neler yaşıyor bayramlarda bile ailesini görmeye gelemiyormuş çok mu iyi böylesi
herşeyi geçtim ben bu acıyı anneme babama yaşatamam ya beni bu yaşıma kadar getirecekler bende buldum birini diyip gideceğim
neyse yapmış bir hata allah mutlu mesut etsin inşallah eşini yola getirebilirsin
Seni takdir ettim canım yerimseniben
Benim içim yanık senağlama senağlama senağlama
Kızım kaçarak evlendi.. Merve o günlerimi bana tekrar hatırlattı senağlama senağlama
zaten unutulurmu hiç.. çok üzüntü verici durum
sen annemlere yaşatamam bunu diye yazınca çok duygulandım kusura bakmasenağlama senağlama senağlama Mervenin annesine çok üzüldüm
ağlamaktan yazamıyorum hoşçakal opuyorumnanaktan opuyorumnanaktan
Yaşın küçük cahillik etmişsin olmuş bir kere ama ailene çok üzüldüm..Eğitimini tamamlayamadın diye ailen üzülmüştür .Elinde bir diploman olsaydı iyi olmazmıydı çünkü hayatta insanın başına ne gelecek hiç belli değil..Eşin izin verirse açıktan oku derim...Benim kızımın yaşı küçük değildi ama oda kandı kaçarak evlendi .şimdi senin gibi kayınvalideyle oturuyor.Hayalleri öylemiydi hayırr evine nasıl eşyalar alacağını nasıl yerleştireceğini düşünürdü hayal kurardı.şimdi bir oda verildi... kaynanasının evinin işi,..kaynanasının misafirleri,şimdi bunlara katlanıyorarkdaslar ben daha 1haftalık evlıyım 18 ysımı bıtırdıgım gun evlendım hemde kacarak 1yıl 1 ay bırlıktelıgım vardı sınavıma tercıh vermeden kactm sevdıgıme...herneyse kaynanamla duruyorum ...sımdılık cok ıyı bır ınsan ...esım ısı dolayısıyla 4gundur nöbette sevgılıyken sureklı gece uyuma konusalım fln fılan nöbetteyken sımdı evlendık hıcbırsey manı degıl ama bu seferde konusmuo aramıo nıe hc aramıon dıyınce bıkmayalım dıye bırbırımızden dıyo sankı sevgılıykn daha ılgılıydı bu durum benı cok uzuyo evlendık gerdekten ertesı gun hemn arkdslrıyla buluşmalar ondan sonrakı gun de aynısı gece 11 gıbı gelıo yenı cıftız aa aynı yıllardır evlı gıbıyız bır heyecan bır farklılık göremedım ben bu 1haftada evlılık bumu ben cok farklı gözle bakmıstım ne yapmak lazım anlam veremıyrum ...bu arada esımle aramda 6 yas var ...yorumlarınızı beklıyorum buna cok ıhtıyacım var sımdıden cok tsk edıorummafoldumben
Aynen katılıyorum keşkeee vereliniortakkeske zamani geri alabilseydik ve sen yardim istiyorum yerine
buraya konuyu kacmayi düsünüyorum dogrumu olur seklinde bir
konuyla karsimiza cikmis olsaydin
Ah canım ya ah kızım ya
daha 18 yaşındasın daha anne kuzususun sen ne yaptın..
Olan olmuş artık sen evcilikten hızlıca evliliğe geçmişsin..
Tabi evlilik maalesefki düşündüğün gibi güllük gülistanlık değil güzelim..
Kocanda bence evlilik sorumluluğu için daha çok genç...
İnşallah hakkınızda hayırlısı olur.Biraz zaman lazım evlilik fikrine ve sorumluluğu alışmalı...
Ailenle görüşüyormusun peki ???
aiemle görusuyorum ama söyle sadece ablamla babam sılmıs benı bu kadar kızım basitmiydi istetilmeden kactı diye benımde kendıme göre sebeplerim var dersaneye gidiyordum ablamların 2side istedikleri halde dersaneye gidemediler ben babamın karsısına gectım okuyucam babasın görevını yap ımkanları ser önume dedım ve oda elınden gelenı ettı dersaneye yolladı kıtaplar aldı herseyımle ılgılendı esım baskı yapıyordu arada kalmıstım aklımı celmıstı okumakmı esımmı dıye secım ortada inanın pişmanım okusaydım dıyeeyvahedigeldismile
öncelikle hayırlı olsun mervecim.
yaptığın her yönüyle yanlış ama sorgulamak kimseye düşmez. fakat hadi sen daha küçüktüm kayınvaliden daha büyük yanlış içine girmiş bence, şu an ki hislerimle konuşuyorum. daha çok küçük bir oğlum var ama tutupta kaç yaşında olursa olsun daha 18 yaşında bir kızcağızı elinden tutup eve getirse kıyameti koparırım sen naptın diye. ne sebeple olursa olsun ona bir büyük olarak önce seni ailenle barıştırıp ondan sonra düğün dernek kurmak evinizi hazırlamak düşerdi.
ikincisi ve asıl soruna gelelim.aynı ev kiminle olursa olsun sorundur. ( bende kendi annemlerle aynı evdeyim ordan bilerek konuşuyorum. ) hani eskilerin bi lafı vardır. bir mutfağa iki karı yakışmaz. derlerki siz üç kadın yakışıyosunuz.
ve eşinin yaklaşımı yok çabuk bıkmayalım bilmem ne. bunlar klasik bekar herif lafları ( kusura bakmasın kimse günlük dille yazıcam bundan sonrasını ) bak güzelim. şimdiden ipleri eline alamazsan sonra çok uğraşırsın. erkekler çocuk gibidir değil 25 85 yaşınada gelse kendi fikirlerini karşılarındakine savunamayı beceremezler ve o yaptı bende yaparım yoluna giderler. en gevenilir en yapmıcakları şeyleri bile yaparlar ki erkeler arasındaki baş söz şudur. " yengemi izin vermiyo :))) yok be ben korkarmıyım karıdan " bu en cahili içinde geçerlidir en kültürlüsü içinde.o yüzden en başta karşına alıp artık evli bir erkek olduğunu ve akşam evine gelmeninde onun sorumlulukları arasında olduğunu kafasına sokman lazım.bir diğeri onun için giyinip süsleniyorum görmüyo demişsin. yine erkeklerin baş huylarndan biridir sen ne kadar çok ona yaklaşır onun için çabalarsan o o kadar nankörleşir. bu yüzden bişey yapıcaksan kendin için yapıcaksın ve bunuda ona alenen söyliceksinki kendi özgür iraden olduğunu anlıyacak. ayrıca seni kafese koyduğu kuş gibi görmesine izin vermemen lazım. zaten yaşın küçük bide kaçarak evlenmişsin. sapsız üzümsün bir Türk erkeği için. ailesinden koptu eli ekmek tutmaz yaşıda küçük gitse nereye gidecek eli mahkum burda bende istediğim gibi yaşarım diyebilecek konumda şu an eşin. bide bu durumda doğal olarak kayınvalidende rahatlıkla baskı kurabilecek onu giyme bunu sürme gibi ohhh tam aranıpta bulunmuycak şey.
bu yüzden diğer arkadaşlara katılıyorum önce evi yaırmaya çalış bu bir ikincisi ailenle barış arkanda birileri olduğunu gerektiğinde sen napıyosun diyebilecek birileri olduğunu bilsin. bu rahatlığından kurtulsun. üçücüsü gerektiğinde eşinin karşısına dikil önceleri hır çıkacak tartışmalar olacaktır ama başka türlüde aklı başına gelmez. ve en önemlisi her ne olursa olsun her ne sebeple olursa olsun asla kendine bakmayı ihmal etme hep taze ve güzel görün ki kısmansın. ayrıca yine ne olurs olsun bir tartışmadan kapıyı vurup kaçmasına izin verme ( ana kuzularının baş huyudur paça sıkıştımı zeytin yağlık yapıp söylenir söylenir kaçarlar :)) tecrübeyle sabittir. ) son olarakta yüzünü bile görmek istemediğin bir an olsada asla ayrı yataklarda uyumayın ve arkanı dönme. ne hissediyosan öyle yat yüzün asık olsun, ağla yada gül ama arkanı dönme. içinde ne yaşadığını görerek uyumak zorunda kalsın hatta sabahlasın. ve ertesi gün tavrını değiştirme. bu çok önemli.
ablacım benımkını sana tarıf edeyım aslında maco evde onun lafı gecer karı ana sözune bakmaz ama bır ıs yapacak oldumu hem anneye danısır hem bana evden cıkarken sacını yapar parfumunu sıkar gunde 2 kere kıyafet degısır ama anneme karsı bır hatan olur yada annem hatalıysada sen onu uzersen karsında benı bulursun annesını babasından emanet olarak göruyo ya o herseyım gıbısınden sen dısarı cıkma sen parduso gıy sen makyaj etme kımse görmesın sen yuruyerek bır yere gıdemezsın arabayla ben bırakcam arabayla ben alcam bu tip biri boshayallersmile
Haketmişsin..
Daha da neler hakedeceksin.. Gençsin,cahilsim falan diye de sempatik yorum yapamacağım.
Kocaya kaçmayı bilen herşeiy ölçüp tartar,az cesaret değil kaçmak...
Kocan sıkılma diye bebe yaptırır birkaç yıl da onla takılırsın..
Hayata hoşgeldin ama başlangıcı korkunç yapmışsın..
Şimdi ne yapabilirim diyorsan git ananın babanın elini ayağını yala..
tercihini yap oku.. tabi kocan izin verirse..!!!
oku oku oku..!!!!
trilyon kere yazacağım ama oku..
Koca diye tutuşmuş görmüşsün sonuç ortada OKU..!!!
yorum yapmayım diyorum ama dayanamıyorum sen bide bu adama kaçtın öyle mi??
inş. pişman olmazsın ne diyim.
18-19 yaşlarında daha hayata yeni gözlerini açan genç kızlarımız bu tür hareketleri" ayyyy beni kıskanıyor, erkekim benim, seviyor beni be, seviyorda ondan böyle davranıyor, oyyy kurban olurum sana " diye algıladıkalrı için, konu sahibinin bu tür yorumları bana abes gelmiyor açıkçası. Aklı başına gelirde ne zaman?*,gerçi çok sürmez, birden tökezler.