Yardım istiyorum

Ya ne aceleniz oluyor anlamıyorum ki.Geçtiğimiz dönem 2 öğrencim kocaya kaçtı.
Biri 16 yaşında sınıf 1.si, diğeri mezun olmasına 1 hafta kala kaçtı diplomasını bile almadı ki dersleri çok iyiydi.
Şimdi kayınvalide yanında çocukları doğsun diye bekliyorlar.Kocaları askere gidecek onlar da oturacak kayınvalidenin dizi dibinde. Birinin kayınvalidesi telefonla konuşmasına bile izin vermiyormuş. Anlayacağın bu yaşta evlendikleri için çoookkk mutlular(!)
Sen çok çabuk yüzleşmişsin. Eşin de sağolsun hemen belli etmiş kendini.
Baksana şimdiden annem ne yaparsa haklı, onu giyme, bunu sürme, yürüyerek bir yere gitme( bu çok garip geldi) oldu paşam başka emrin var mı?
Bence ne olursa olsun ailenle barış git kapısında yat ama barış.Eşinde onun rahatlığı da var. Hatta arkadaşların da dediği gibi ek kontenjanları bekle bi şekilde okumaya çalış. Sakın sakın çocuk yapma.Daha çok küçüksün ne olacağın belli değil. Eşin baskı yapsa bile yapma çocuk. Ondan sonra elin ayağın iyice bağlanır.

aynı cumlelerı ben lıse2deykn arkadasım kactıgında söylemıstım olmuyo dılım bagndı yok dıyemedım buyuk konusma arkadasım gercekten bende karsıydım ama nasıl oldu bıttı anlamadım evlendıgıme hala ınanamıyorum

keşke bunu önce düşünseydin canım yaa:1no2:
ek kontenjanla fln girme şansın varsa mutlaka tercih yap bak gerçekten okumazsan en büyük hatalarından biri olur.

büyük konuşmuyorum kimin başına ne gelcek belli olmaz ama en azından bi isteselerdi. ailenle aran açılmazdı en azından.
kendine güveniyosan hem okurum hem evime bakarım derdin.
ailenle mutlaka barış ama inan onlardan başka kimse düşünmez seni.

cehennem gibi bir hayat var önünde desene

dikkat et de kayınvalidenle papaz olma

okumadın da işin gücün yok,güvencen yok, baban haklı olarak yüzüne bakmaz. kimin yanına gideceksin

"etme eyleme , köpeğin olayım beni sokağa atma" dersin biricik kocana. seni çok seven kocana. haklı da olsan susacaksın diyen kocana. ne kadar çok seviyormuş seni

yazık yazık yazık... çok yazık...

çok pişman olacaksın çok...

elindede kimse tutmaz

okumanın önemini bilmeyen,karısının arkasında duramayan bir erkek çocuklarının babası olacak bir debilmiyorumkismile

daha 1 haftada pişmansın

aileni ve bilhassa babanı kimin için üzdüğünün farkında mısın ? adam "anamı üzmeyeceksin karşında beni bulursun" diyor. sen aileni yok saydın nasıl bir adama vardın. böyle bir adam için hem ailenden hem geleceğinden vazgeçtin. şimdi de ikinci geceden yalnız bırakır durur işte. göstermiş ne mal olduğunu

sen hala onun seni sevdiğini düşünüyorsun değil mi:1closedeyes:

keşke bunu önce düşünseydin canım yaa:1no2:
ek kontenjanla fln girme şansın varsa mutlaka tercih yap bak gerçekten okumazsan en büyük hatalarından biri olur.

ben dıyorum barı dısardan okuyım dıyo neydecen okumayı evlendın da dedım olsun elımde olsun dıyo yok ben senı aldım sana bakmak zorundayım ben karımı calıstırmam

isteme falanda olsa farketmezdi bence akli basinda hic bir aile kizini 18 yasindayken evlendirmez

daha cocuk yasta cünki... sirtina kaldiramayacagin seyleri yüklenmissin güzelim

su raddeden sonra yapilicak tek sey ailenle barismak ki bisey oldugunda sana arka cikabilsinler

hic olmadi esin gidecek bir yerin oldugunu bilsin ve seni ezemesin diye

sakin cocuk falanda yapma en azindan bu konuda akillica davran

canım evlilik malesef hayallerinde kurduğun hayat gibi olmuyor.bunlar daha güzel günleriniz daha biraz zaman geçsin ozaman bu günlerinide ararsın.keşkede kaçarak evlenmeseydin yaşın çokta küçükmüş
tam hayatı dolu dolu yaşıycan dönemdesin.evliliği asla flört dönemiyle kıyaslama sürekli bunları düşünüp kıyaslama yaparsan mutlu olamassın.evlilikle birlikte bir sayfayı kapatıp yeni bir sayfa açtın kendine unutma bu arada mutluluklar dilerim

cocuk yapmayın dıyonuzda benım bılgım yok bu konuda ablacım ıster ıstemez olacak ozaman:umursamaz:

ben dıyorum barı dısardan okuyım dıyo neydecen okumayı evlendın da dedım olsun elımde olsun dıyo yok ben senı aldım sana bakmak zorundayım ben karımı calıstırmam

daha 18 yaşındasın

1 haftalık evlisin

ne kadar katlanabileceğini sanıyorsun

sizde boşanma asla olmazmış

ailesini çiğneyip kaçmak var mıydı ?kötükedihüso

okutmaz tabii.. okutursa kaçarsın gözün açılır. kötükedihüso

klasik tas firin erkegi,esinin bu laflarindan sonra söylenecek hic birsey yok.
senin yasinin kücük olmasi, kacmis olman, asik olman,,,, herseyi kendine koz olarak kullanmis sen bütün iplerini ona vermissin.
bidaha geri nasil ailirsin hic bilemem.
arkadaslarinda dedigi gibi tez vakit ailenle baris arkana onlari al okulana devam et ailen baski yapsin senin okuman icin.sende biraz gözüne korku ver kocanin.
ona halatlarla bagli degil, dikis ipligiyle bagli oldugunu anlastirman lazim ki ancak bu sekilde geri alirsin iplerini eline ama ne yap et okuluna devam et, meslegin olsun.
ezmeye kalktilarmi diyebilmelisin ben kendime bakarim size muhtac degilim diye..
allah sana sabir versin canim, esin cok zor bir insanmis...lütfen bebek filan da düsünmeyin en az 3-4 yil...

Son düzenleme:
cocuk yapmayın dıyonuzda benım bılgım yok bu konuda ablacım ıster ıstemez olacak ozaman:umursamaz:

Canim,
Bu konuda bilgim yok diyorsun? cocuk ister istemez olucak diyorsun?
Buraya girecegine ozaman internette arastir, nasil korunabilirim diye?
Yazik ya dogan bebege..
Ilk basta sizin evliliginiz iyi yurumeli ondan sonra maddi durumun iyi olmasi lazim ondan sonra cocuk yap ya..
Bilmiyorum etmiyorum deme.. kocaman google var..
hata yaptin ama hata yaptim diye bir ton hata daha yapma!!!!
:umursamaz:

haklısın ama ben duymustumkı böyle ilk baslarda korundumu 3 4 yıl cocugun ondan sonra olmama ıhtımalı varmıs ondan dolayı cesaret edemıyorum ögrenmeye

Şimdi sağlık ocağına git dicem onlar sana yol gösterir nasıl korunman gerektiği ile ilgili, ücretsiz hap falan veriyorlar ama kocan yalnız gitmene izin vermicek muhtemelen .
Hasta numarası yap götürsün seni sağlık ocağına oradaki hemşireler yardımcı olur sana.
Tabi kocan korunmana ne dicek o da var.

hayatı çok hafife almışsınız ya..
elinizin tersi ile elin herifi için ailenizi eğitiminizi yakmışsınız..
üstelik daha haftalık evli iken de evlilik bu muydu diyorsunuz..
gerçekten nikahınız var mı çok merak ettim??

bana dıyo bır kac ay cocuk olmasında ondan sonra olsun evlılıgın tadını cıkaralım saglık ocagına bu aralar gıtme ıhtımalımız var aslında araya sokabılırım bu sayede öğrenebılırımyerimseniben

haklısın ama ben duymustumkı böyle ilk baslarda korundumu 3 4 yıl cocugun ondan sonra olmama ıhtımalı varmıs ondan dolayı cesaret edemıyorum ögrenmeye

Duymustum falan deme, ya kendin arastir yada burada sonra yeni topic acma, bebegim oldu esim ilgisiz.. mutsuzum diye.
Kuzenim 11 sene pes pese dogum kontrol hapi kullandi, birakti bebek istedigi icin. 3 hafta icinde hamile kaldi (normalde 6 ay falan vucudundan o hormanlar cikmasi lazim) ve sapasaglam bir kizi oldu masallah.
Bilgilendir kendini. bilmiyorum etmiyorum deme, evlenmeyi biliyorsan bunlarida bilmen lazim!

yok öyle birsey kulakdan dolma sacma sapan seyler

dogum kontrol hapi en iyi korunma sekli
tam blmiyorum ama sanirim adetinin ilk bir kacinci gününde baslaniyor

evli olan arkadaslar daha iyi bilgilendirir seni

tabi aslinda bir kadin dogum uzmanina görünsen dahada iyi olur imkanin varsa

sen birde cocuk dogurursan etmediklerini birakmazlar sana bir an evvel önlemini al

var nıkahımız yaptık dugun salonunda kıyıldı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…