- Konu Sahibi Dert bende derman sende
-
Ben niye yse yaz okulunda birsey oldugunu dusunmuyorum. Hep orayi cok sevdigini oradaki hocalarından hiç ayrılmak istemediğini söylüyor.
Kaç yasindaydinizBen annemle babamin munasebetini gormesem de sese sahit olmustum ve annemden nefret etmistim bi sure..Hakaret etmedim ama yanina yaklasmazdim,verdigini yemezdim konusmazdim.. Zamanla icimde cozdum ve gecti gitti.. Kimseye bahsetmedigim icin huysuz oldugum dusunuldu sadece.
Birde arkadaslarim cinli perili sacma sapan hikayeler anlatti bir donem, aklim cikmisti, cok gerilmistim.
Sizin kizinizin durumu biraz daha ileri.
Psikolojik bozukluga dogru yon aliyor, zaman kaybetmeden yardim alin.
Cok gecmis olsun, cok uzucu.
Kaç yasindaydiniz
7-8..
Atlatmam 9 yasi buldu hatta 10.
Bildiginiz midem bulanirdi.
Destek alsaydim belki surec cok cok kisalirdi.[/QUOT
Acaba bu kıza da mı böyle birşey oldu ya allahım kafayı yiyeceğim artık o mu bu mu şu mu demekten.
Galiba bana olan öfkesinin sebebi benim çalışmam.Kızınız henüz oidipal dönemde. Yani bu dönemde sizden nefret etmesi olağandışı değil. Kız çocuklarında bu dönemde anneye karşı bu hisler sık görülür. Kimi belli eder kimi etmez. Üzerine bir de çokça değişiklik olmuş hayatında. Önemli olan bu duyguların ileriye yansımaması. Öncelikle mutlaka bir pedagog görsün. Şu anki düzenini de bozmamaya çalışın. Yine pedagogla görüşün ama anne bir evde bir çalışıyor durumu daha zor olabilir. O yüzden bence çalışmaya devam edin. Rehberlik öğretmeni bildiğin yetersiz. Onu da şikayet edin mümkünse.
Peki nasıl aştınız bu durumu?kizinizin bahsettigi gibi benzer bir durumu ergenlikten kisa bir sure once ben de yasadim ilginc bir durumdu. icimden sacma sapan seyler soylemek gelirdi aklimdan gecenleri sansürsüz soylemek isterdim yapmak isterdim kimse bana kizmasin karismasin vs. gecici bir buhrandi. sanki kafamin icinde baska bir ses var beni yönlendirmeye calisiyor gibiydi.
Çocuklar değişimden hoşlanmaz. Bu bir gerçek ama bu dönemde çalışmasaydınız da size çok hoş duygular beslemeyecekti. Bunu pedagog daha iyi açıklar ama kısaca bu dönem kız çocuklarının babaya düşkünlük anneden nefret dönemi. Oidipus kompleksi dediğimiz olayın çok daha masum, her çocukta olan, bazı çocuklarda kolay bazılarında zor geçen versiyonu. Sizin kızınızın yaşamı çok kısa sürede defalarca değişmiş. Bu da iyice tetiklemiş olabilir. Ama şimdi işten ayrılırsanız o düzen yine değişecek. Dediğim gibi buradan teşhis de koyulmaz aslında akıl da verilmez bu konuda. Mutlaka bir pedagoga görünün. O derse ki çalışmanız yüzünden, ona gore bir çare düşünülür. Ama burada kulaktan dolma, konuya dair en ufak bilgisi olmayan insanların tavsiyeleriyle çocuğunuzu daha da kötü duruma sokmayın.Galiba bana olan öfkesinin sebebi benim çalışmam.
Aldığım eğitimlerde bunu görmüştüm ama emin de değilim tam. Psikanalizci Freud’un bu konuyla ilgili bir teorisi vardı adı oidipus kompleksi ama kız çocuklarında elektra olarak geçer.
Elektra kompleksine göre kız çocuklarının babaya olan hayranlığı, sevgisi ilgisi ve aşkı dolayısıyla annesinin babasıyla olan ilişkisini davranışlarını ve annesini kıskanır. Ve işte babasına karşı bir hayranlık ve aşk hissettiğinden, hemcinsi olan annesine karşı da yoğun kıskançlık duyar. Hakaretler ederler, ölmesini isteyebilirler.. Anneyi aradan çıkarmak isteyebilirler. Çünkü zaten anlattıklarınızda babaya karşı birşey yok.
Elbetteki bakıcıların değişmesi onu etkilemiştir ama ben okulunda bir sorun yaşadığını düşünmüyorum. Öyle olsa öğretmenleri mutlaka sizinle iletişime geçerdi. Yada oradakilere de sataşırdı.
Mutlaka bir çocuk psikoloğuna gösterin diyecektim ama zaten gidicekmişsiniz.
Lütfen kendinizi üzmeyin güçlü olun, aşılamayacak birşey değil. Bazı dönemlerde böyle sorunlar olur, inşallah toparlayacaktır o da kendisini.
etut merkezleri var oraya gidiyor odev yapiyor kitap okuyor ordan da okula birakiyor servis..Mantikli cozumler bulmamissiniz..1 dakika evi yakin diye cocugu bilmediginiz bakicinin evine beden gonderdiniz..Ben bu durumda size kızdim anne olarak sebep olmussunuz ofkesi acikca size cunku 3 farkli kadin 1 yil icin cok fazla..kabus gibi ...Biraz yorulsaydiniz uzak da olsa keske sabah nineye oglen okula veya daha sagliklisi sabah etüt oglen okul olsaydi..Zaman gecse bile biriktirmistir icinde yavrum..Karar cok yanlis olmus malesef..Babaanne ile evimizin arası 15 20 dakika bakiçıların evi 1- 2 DAKIKAYDI ve okulu bizim eve cok yakin. Kizim oglenciydi. Bziim araba yok sabah babaanneye gotur ordan onlar geri getirsin okul cikisi tekrar gotursun olmadi iste. Bizde kalmalari da olmazdi. En iyisi bakici dedik.
Konuyu arastirmadayim. Hergun yeni bir şey geliyor aklıma artık bende şaşırdım ne yapacağımı. Iş yerinden izin alma şansım hiç yok. Ancak işi bırakmam lazım. Ama şöyle birşey de var eğer kızım sırf benim işten ayrılmam için bunu yapıyorsa bunu alışkanlık haline getirecek bir şeyler yaptırmak istediğinde bu huyunu kullanacak.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?