- 19 Haziran 2018
- 349
- 304
- 23
- 30
- Konu Sahibi Dert bende derman sende
-
İnşallah sağlıkla kucağına alırsın, darısı bana ve tüm isteyenlere..Evet benim de aklima elektra geldi direk. Ben de cok kiskanirdim babami. Babam bana karsi cok ilgiliydi duskundu. Goreve gitse her gun en az 10 kez arardik birbirimizi. Ama az bi annemle ilgilense delirirdim kiskanirdimSimdi benim de bi kizim olacak insallah cekecegimiz var diyorum simdiden
Ona annesi oldugunu derinden hissettirin lütfen çünkü çocuk boşluğa düşmüş gibi beraber vakit geçirmeyi deneyin bir lunapark olur nebiliyim onun hosuna gidecek bişeyler yapınMerhabalar. Öncelikle yeni üyeyim ama çoktandır sizi takip ediyorum. Şimdi benim öyle bir derdim var ki ne olur bana bi akıl verin. 8 yıllık evliyim. 7 yaşında kızım var. 1 senedir çalışıyorum. Bu bir sene içinde 3 bakıcı değiştirdik. 1. 1 hafta kadın çocuğun yanında bana ve kizima şeytan demiş kızım söyledi bana girişim kadına hesabını sordum ve kadını bıraktım. Ikinci kadının çocuğu kizima çok saldırdı çatal fırlattı vurdu vs. Küçük 3-4 yaşındaydı. Kadını çok kez uyardım. Dikkat et diye. Pek oralı olmadı bende başkasını buldum ondan aldım çocuğu. Bu sefer 3. Kadın bizim eve geliyordu onunda 3 yaşında kızı var allah var kızı mi hiç ezmedi kendi kızı bir sey dese filan hep uyardı. Hem bizim evde baktı çocuğum kendi düzeninde oldu. Velhasıl okul kapandı. Ben kizima yarın gün yaz okulu ayarladım sabah srvise ben bindiriyorum. Öğleyin 1 gibi babaannesinde bırakıyor. Yüzme tekvando ebru sanatı vs. Bir çok etkinlik var kursta. Ilk başta bir sıkıntı yoktu son 10 gündür çocuk biranda çok değişti. Herkesten nefret ediyorum demeler tabi önce bana söyledi seni sevmiyorum dedi. Senin olmeni istiyorum dedi. Seni hayvanlara benzetiyorum dedi. Dedi de dedi. Yemek yemedi giydirdiği kıyafeti beğenmedi ve daha bir sürü şey. Su an yazarken bile elim ayağım titriyor. Ki kızım bana çok düşkündü. Sadece baba mi seviyorum dedi sadece onunla ilgileniyor. Beni yok sayıyor. Ama ben bu çocuğa bir sey yapmadım. Oturdum ağladım da üzüldüm de konuştum da kızdım da hiç biri fayda etmiyor. Ne diller döktüm anlatamam. Hiç alakası yokken olmadık bir zamanda seni şuna benzettim diyor yada sana içimden şunu söylemek geçiyor diyor ve söyledi şeyler çok kötü şeyler. Ve sonra başlıyor ağlamaya ben niye bunları düşünüyorum niye benim aklımdan bunlar gitmiyor ne zaman geçecek diye. Ben çok üzülüyorum. Bu çocuğa bir anda ne oldu böyle. Ne olur bi akıl verin. Nasıl davranmalıyız. Ne zaman geçer neden olur. Pazartesi yada salı çocuk psikatrisine götüreceğim. Ama benim dayanacak gücüm kalmadı artık eve gitmek istemiyorum. Çocuk yatana kadar bana bi laf söylüyor. Bu arada sınıf öğretmenini aradım kızınız sizi çok seviyordu çok şaşırdım geçici bir süreçtir dedi. Yaz okulundaki öğretmeniyle çok konuştuk o da çok şaşkın ve üzgün rehber hocası simarikliktan yapıyor demiş ama bence öyle değil çocuğa sanki bir an kriz geliyor gözleri dönüyor sana bunu söylemek istiyorum diye ağlıyor. Çok kotuyum. Is yerinde cevap yazamayabilirim. Ama ne olur siz yazın. Özellikle böyle yaşayanlar yada pedagog psikolog olanlar.
Kişilik Temellerinin Atıldığı İlk Yıllara Dikkat!Merhabalar. Öncelikle yeni üyeyim ama çoktandır sizi takip ediyorum. Şimdi benim öyle bir derdim var ki ne olur bana bi akıl verin. 8 yıllık evliyim. 7 yaşında kızım var. 1 senedir çalışıyorum. Bu bir sene içinde 3 bakıcı değiştirdik. 1. 1 hafta kadın çocuğun yanında bana ve kizima şeytan demiş kızım söyledi bana girişim kadına hesabını sordum ve kadını bıraktım. Ikinci kadının çocuğu kizima çok saldırdı çatal fırlattı vurdu vs. Küçük 3-4 yaşındaydı. Kadını çok kez uyardım. Dikkat et diye. Pek oralı olmadı bende başkasını buldum ondan aldım çocuğu. Bu sefer 3. Kadın bizim eve geliyordu onunda 3 yaşında kızı var allah var kızı mi hiç ezmedi kendi kızı bir sey dese filan hep uyardı. Hem bizim evde baktı çocuğum kendi düzeninde oldu. Velhasıl okul kapandı. Ben kizima yarın gün yaz okulu ayarladım sabah srvise ben bindiriyorum. Öğleyin 1 gibi babaannesinde bırakıyor. Yüzme tekvando ebru sanatı vs. Bir çok etkinlik var kursta. Ilk başta bir sıkıntı yoktu son 10 gündür çocuk biranda çok değişti. Herkesten nefret ediyorum demeler tabi önce bana söyledi seni sevmiyorum dedi. Senin olmeni istiyorum dedi. Seni hayvanlara benzetiyorum dedi. Dedi de dedi. Yemek yemedi giydirdiği kıyafeti beğenmedi ve daha bir sürü şey. Su an yazarken bile elim ayağım titriyor. Ki kızım bana çok düşkündü. Sadece baba mi seviyorum dedi sadece onunla ilgileniyor. Beni yok sayıyor. Ama ben bu çocuğa bir sey yapmadım. Oturdum ağladım da üzüldüm de konuştum da kızdım da hiç biri fayda etmiyor. Ne diller döktüm anlatamam. Hiç alakası yokken olmadık bir zamanda seni şuna benzettim diyor yada sana içimden şunu söylemek geçiyor diyor ve söyledi şeyler çok kötü şeyler. Ve sonra başlıyor ağlamaya ben niye bunları düşünüyorum niye benim aklımdan bunlar gitmiyor ne zaman geçecek diye. Ben çok üzülüyorum. Bu çocuğa bir anda ne oldu böyle. Ne olur bi akıl verin. Nasıl davranmalıyız. Ne zaman geçer neden olur. Pazartesi yada salı çocuk psikatrisine götüreceğim. Ama benim dayanacak gücüm kalmadı artık eve gitmek istemiyorum. Çocuk yatana kadar bana bi laf söylüyor. Bu arada sınıf öğretmenini aradım kızınız sizi çok seviyordu çok şaşırdım geçici bir süreçtir dedi. Yaz okulundaki öğretmeniyle çok konuştuk o da çok şaşkın ve üzgün rehber hocası simarikliktan yapıyor demiş ama bence öyle değil çocuğa sanki bir an kriz geliyor gözleri dönüyor sana bunu söylemek istiyorum diye ağlıyor. Çok kotuyum. Is yerinde cevap yazamayabilirim. Ama ne olur siz yazın. Özellikle böyle yaşayanlar yada pedagog psikolog olanlar.
Aynısını bende okumuştum.Kişilik Temellerinin Atıldığı İlk Yıllara Dikkat!
İnsan hayatında, kişilik temellerinin atıldığı 3-6 yaş arası oidipal dönem olarak adlandırılır. Kişinin tüm hayatı süresince kavgacı veya anlayışlı, mutlu veya mutsuz, atılgan veya pısırık, başarılı veya zavallı, ilkel veya olgun olacağını bu dönemde şekillenir.
Yaşanan duygular çocuğun kişilik yapısına, gelişimine, anne ve baba ile olan ilişkisine göre farklılık gösterir. Bu dönemde kız çocuklarının davranışlarında değişimler gözlemlenir. Anneden uzaklaşan çocuk, babaya kur yaparak yakınlaşır. Çocuk, annesine çok çirkin olduğunu ve onu sevmediğini söyleyebilir. Annesine karşı acımasız ve kırıcı eleştirilerde bulunabilir. Bu dönemde kız çocukları babalarını dudaktan öpmek isterler. Bu durumda babanın “Anne ve babalar dudaktan öpüşür, biz seninle yanaktan öpüşmeliyiz.” gibi açıklamalar yapması doğrudur. 3- 6 yaş arasındaki kız çocuğu, kendi bedeni ile annesinin bedenini ve hatta babasının bedenini karşılaştırır. Annesine karşı yoğun bir kızgınlık duymaya başlayan kız çocuğunun bu düşmanlık duyguları geçmezse, anne kız ilişkisi ergenlik döneminde çok kolay zedelenebilir.
Yapıyorum inanın neler yapıyorum oyunlar kuruyorum oyunların içinde ağzını arıyorum ama çok zeki var ya orada bile oyunu durduruyor anneciğim ne yapmaya calistiginin farkındayım diyor yaOna annesi oldugunu derinden hissettirin lütfen çünkü çocuk boşluğa düşmüş gibi beraber vakit geçirmeyi deneyin bir lunapark olur nebiliyim onun hosuna gidecek bişeyler yapın
yaşım ilerledikce bir cok yazi okudum. kendi kendimi telkin etmeye çalıştım. bu bir balon gibiydi kafamda büyütmemeye çalıştım kurtulmak icin. takintili biriydim. daha yenilerde aşmaya başladım..Peki nasıl aştınız bu durumu?
Kızımın içinde ki öfke de balon gibi bir zaman sonra patlıyor. Umarım o da sizin gibi kendini telkin eder. O henüz duygularını kontrol edemiyoryaşım ilerledikce bir cok yazi okudum. kendi kendimi telkin etmeye çalıştım. bu bir balon gibiydi kafamda büyütmemeye çalıştım kurtulmak icin. takintili biriydim. daha yenilerde aşmaya başladım..
anneanne olsa da aynı şeyi söyleyecek idin neden hep babaanne kötü ki arkadaşımBabanneden etkileniyor olabilir mi?
Küçük çocuk, beyni yıkanmaya çok müsait.
Çocuğun babannesi sen misin yoksa?anneanne olsa da aynı şeyi söyleyecek idin neden hep babaanne kötü ki arkadaşım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?