Yardım!!

Nazife 01

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Ocak 2020
497
239
33
24
7 aylim evliyim ve 2 buçuk aylık hamileyim ve esimle anlaşamıyoruz boşanmak istiyorum hamileyken boşanan var mı 😥 ben eşimi çok seviyorum ama o beni sevmiyor ailesiyle yaşıyoruz ev ayırma konusunda anlaşamıyoruz ayırmıyor çok anneci ve beni çocuğunu hiç düşünmüyor ve boşanmak istiyorum tazminat davası velayet bunlar nasl olucak bir bilgi verin hiç bişey bilmiyorum bu konuda nafaka alabilir miyim ne kadar bir miktar lütfen bilgi verin 😞

Sen 19 yaşındasın kocan kaç yaşında? Ayrı eve çıkmak istiyorsun da neyle istiyorsun mesela kira yiyecek içecek elektrik su gaz bunları karşılayacak maddi durumunuz var mı? Nafaka düşünmeyi biliyorsunuz ama korunmayı bi öğrenemediniz. Boşanınca hayatın cennet olacak sanki

İlk iki yılım defalarca boşanmadan dönerek geçti 3.yılımdayım düzene oturmaya başladı. İnan benim eşimde çok aileci. Beraber yaşamıyoruz ama üç seneden sonra evlilik oturur derlerdi de ınanmazdım simdi şükğr bişeyler rayına giriyor. Bide gebelik hormonlarından daha hassas bi dönemdesin bence sabret inan düzelecek

Yani daha yuvanız bile yokken çocuk neden düşündün anlamıyorum, bende 1 senelik evliyim evim yerim ayrı hala daha düşünmüyorum, o evde olduğunuz için anlaşamıyorsunuz o zaman evi ayırın boşanmadan ziyade bebeğe yazık
Ayırmıyor ayırsa zaten boşanmak istemezdim annesi şeytan gibi hiç huzur vermiyor

Sen 19 yaşındasın kocan kaç yaşında? Ayrı eve çıkmak istiyorsun da neyle istiyorsun mesela kira yiyecek içecek elektrik su gaz bunları karşılayacak maddi durumunuz var mı? Nafaka düşünmeyi biliyorsunuz ama korunmayı bi öğrenemediniz. Boşanınca hayatın cennet olacak sanki
Kocam 22 yaşında çalışıyor işi var ama benim için değil annesi babası için çalışıyor bekar bir abisi var o hiç yardim etmiyor elektirik şu doğalgaz konusunda biz birikim bile yapamıyoruz herşeyi eşim yapıyor onların ihtiyaçlarıni karşılıyor ama benim istediğim hoc birseyi almıyor en önemlisi beni mutlu etmiyor ilgilenmiyor aynı evde olduğumuz için çok hzursuzum

Anlaşamamanıza rağmen "belki ayrı evi kabul eder" diye düşündüğünüz için mi çocuk yaptınız?
Tam tersi, "nasılsa hamile, eli kolu bağlandı" deyip hiç çıkmaz artık o evden.

Boşanmayı gerçekten göze alabiliyorsanız ve aileniz de destek olacak insanlarsa sağlam bir rest çekmeniz lazım.
Ailenizin yanına gidip "madem evi ayırmıyoruz, ben boşanıyorum" diyeceksiniz. Şartınızı kabul edene kadar dönmeyeceksiniz.
Ama bunu yaparsanız şartınızı kabul etmeyip boşanma ihtimalini de göze alacaksınız.
Başka da bir yol yok bence. Gerisi eşinizin keyfine kalmış üzgünüm. Keşke bunları en başından düşünseydiniz.

İlk iki yılım defalarca boşanmadan dönerek geçti 3.yılımdayım düzene oturmaya başladı. İnan benim eşimde çok aileci. Beraber yaşamıyoruz ama üç seneden sonra evlilik oturur derlerdi de ınanmazdım simdi şükğr bişeyler rayına giriyor. Bide gebelik hormonlarından daha hassas bi dönemdesin bence sabret inan düzelecek
Düzelecek gibi değil çok konuştum ona her yolu sundum ailesinden ayrılamıyor

Anlaşamamanıza rağmen "belki ayrı evi kabul eder" diye düşündüğünüz için mi çocuk yaptınız?
Tam tersi, "nasılsa hamile, eli kolu bağlandı" deyip hiç çıkmaz artık o evden.

Boşanmayı gerçekten göze alabiliyorsanız ve aileniz de destek olacak insanlarsa sağlam bir rest çekmeniz lazım.
Ailenizin yanına gidip "madem evi ayırmıyoruz, ben boşanıyorum" diyeceksiniz. Şartınızı kabul edene kadar dönmeyeceksiniz.
Ama bunu yaparsanız şartınızı kabul etmeyip boşanma ihtimalini de göze alacaksınız.
Başka da bir yol yok bence. Gerisi eşinizin keyfine kalmış üzgünüm. Keşke bunları en başından düşünseydiniz.
Ben çocuğum için pişman değilim ama eşim beni bu duruma mecbur bıraktı verdiği sözlerin hiçbirini tutmadı 7 aydır 1 ay sonra ayiracam 10 gun sonra ayiracam evi diyerek beni oyaladı

Ben çocuğum için pişman değilim ama eşim beni bu duruma mecbur bıraktı verdiği sözlerin hiçbirini tutmadı 7 aydır 1 ay sonra ayiracam 10 gun sonra ayiracam evi diyerek beni oyaladı

7 aydır evlisiniz, 8 ay önce -yani daha evlenmeden- "biz neden ayrı eve çıkmıyoruz? Ev tutmadan evlenmem" demiyorsunuz, 7 aydır "1 ay sonra evi ayıracağım" diyor ve buna rağmen bile isteye hamile kalıyorsunuz...
Pişman olmuş olabileceğinizi hiç düşünmemiştim zaten.

Bu zamana kadar evi ayırmayan adam bundan sonra da ayırmaz.
Dediğim gibi, rest çekerseniz bir ihtimal kurtulabilirsiniz. Ama "tamam boşanalım" derse ve siz de pişman olup geri dönecekseniz hiç bulaşmayın böyle işlere.

7 aydır evlisiniz, 8 ay önce -yani daha evlenmeden- "biz neden ayrı eve çıkmıyoruz? Ev tutmadan evlenmem" demiyorsunuz, 7 aydır "1 ay sonra evi ayıracağım" diyor ve buna rağmen bile isteye hamile kalıyorsunuz...
Pişman olmuş olabileceğinizi hiç düşünmemiştim zaten.

Bu zamana kadar evi ayırmayan adam bundan sonra da ayırmaz.
Dediğim gibi, rest çekerseniz bir ihtimal kurtulabilirsiniz. Ama "tamam boşanalım" derse ve siz de pişman olup geri dönecekseniz hiç bulaşmayın böyle işlere.
Beni umursamayan beni benim kadar sevmeyen bi adam kocalık bile yapamadı babalık nasıl yapicak onu merak ediyorum çocuğu da şahsen kendisi çok ama çok istiyordu şimdi ise beni bile reddeti giderken gitme bile demedi bana ben istemiyordum çocuk ama o çok istiyordu sürekli çocuk yapalım diyordu bu benim elimde değil bu onun baba olmak en doğal hakkı yok olmaz yapamam diyemezdim ve kaçarak evlendim çok seviyorduk birbirimizi ama aynı evde olunca çok aklına giriyorlar bana karşı soğutuyorlar daha fazla üzülüp ağlamak istemedim ya evi ayırır yada boşanır dediğim gibi rest çekicem ama ailemin durumu kötü bebeğe nafaka tazminat davası acabilme yektim var mı bunları öğrenmek ti amacım

Aslında daha yedi aylık hamileyken bu ne acele bebek için demek isterim ama eleştirmek de istemiyorum seni. Olan olmuş çünkü, yardımcı olmak daha önemli şuan. Özellikle aileye karşı çıkıp evlenen kızların evliliğinde büyük olasılıkla problem çıkıyor.Avukat arkadaşlar yorum yazarsa bilgi alabilirsin.

Benim tek bildiğim ayrı evde oturmayı isteme hakkın var. Bir avukattan bilgi al, boşanma gerekçesi olarak geçimsizlik ve ayrı eve çıkartmamayı sunarsan ne olur diye sor. Birde altınlarını kayınvalidenin aldığını söylerseniz mahkemeye onlar da sana iade edilir yada ne kadarsa fiyatı sana verilebilir diye biliyorum. Büyük ihtimalle eşin ve ailesi nasılsa hamile, ikna ederiz geri döner diye üstüne pek düşmüyor olabilirler. Eğer kararlı olduğunu öğrenirlerse belki ayrı ev açmaya razı olabilirler. Ailenle konuş ayrı ev olmazsa boşanacağını söylesinler, blöf olarak olsa da desinler. Eğer baktın yanaşmıyorlar ayrı eve boşanırsınız. Aman yuvanı dağıtma derim normalde ama yaşın çok küçük, eşin de dediğin kadar anneci biriyse çocuğunla o evde sinir hastası olur çıkarsın. Yazık olur yıllarına. Bir avukattan bilgi alman lazım, altınlarının takıldığına dair düğün videosu falan yada benzer bir şeyler vardır umarım. Nafakadan fazla bir şey alacağını sanmıyorum , ailen bebeğine bakarsa çalışabilirsin . Altınların tutarını da mahkeme verirse belki o biraz rahatlatır maddi olarak durumunu. Ama işler ciddiye binerse eşinin barışmak için ayrı açabileceğini de düşünüyorum bir yandan.

Olan olmuş Okkalı bi dava ac bak bakalım nasıl ayrı ev tutacagiz diye kapinda yatıyorlar...yazdır bi dilekçe adliyedeki dilekçe yazanlara takılar nafaka tazminat eşyalar hiç birseyi atlama ve yapabileceğinin en üst limitini yazdır hakim zaten senin istediğini değil olması gerekeni yada asgarisini veriyor.. Sonra seyret kuş beyinlileri hamilesin diye katlanma önce adam erkek olup karısına doğmamış bebeğine sahip çıkmayı öğrensin.

kaçarak evlenmişsin , geri döndüğün için aile evinde rahat edemeyeceksin. Her önüne gelen 'kocanın yanına git' , 'hamilesin fevri davranıyorsun' , ' bunun için yuva yıkılmaz ' diyecekler. Yavaş yavaş beynine sokacaklar . Zaten kocanı da seviyormuşsun , barışalım dediği an koşa koşa gideceksin. Ben böyle düşünüyorum , en azından istediklerini elde etmeden gitme.

Back
X