Yardım....

dalya29

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Aralık 2009
21
0
86
Denizli
slm ark ben denizliden yazıyorum sıze nsl anlatcağımı nsl yazcağımı bılmıyorum belkıde hayata kımsem olmadığı icin yazıyorum ben bu zamana kadar bı bataklığın ıcındeydım artık kendıme yenı bı sayfa acmak ıstıyorum ban yardımcı olursanız sevınırım sadece desteğe ihtıyacım var cunku gercektende bana yardımcı olabılcek kımse yok aslında sızlere cok sey anlatmak ısterdım basvurmadığım yardım derneklerı kalmadı ama hıc bı yerden destek cvpı alamadım belkı bı umut burdan alırım dıye dusundum lutfen yardımcı olursanız cok sevınırım sonucta bı ınsan bı bataklıktan cıkmasında sızlerınde bı katkısı buluncak simdiden tsk ederım

nsl anlatsam kı neyse en guzelı doğruları yazmak ben hayatkadınlığı yapıyordum bunu hem utanarak hemde uzulerek yazıyorum ama simdi kendıme yenı bı sayfa temiz bır hayat kurmaya calısacağım tabbıkı bı işi ısteyerek yapmadım sadece yanlış bır evlılık benı bu işe surukledı tabbı bunu sıze zamanla yazarım nsl dustuğumu kı butun genclerımıze bı ornek olsun allahımkımseyı bu yola dusurmesın gercekten cok zor

evet 14 yasında bır kızım var yaklasık 1 yıldır gostermıyorlar bana 15 yasımda evlendım ben suan 29 yasındayım allaha şukur bı rahatsızlığım yuk bılmıyorum nsl yapcam nsl ayakta durcam
gercekten cok zor

en guzelı ben basımdan gecenleri anlatayım kı ebnım hayat hıkayemı ıyıce anlayın ben 1980 almanya doğumluyum ailem ve ben 14 yasımdayken turkıyeye temelı donus yaptık zaten hersey burda basladı annemle benım aramda zaten ta ufaklığımdan beri anlamadığım bı soğukluk var ne bılıyım ben hıc hatırlamam annemın benı bı kere olsun optuğunu veya canım yavrum deyıp boynuma sarıldığına hala ıcımde bı uhdedır bu neyse ben devam edeyım bbam aksıne rahmetlı oldu gercı mukemmel bı ınsandı zaten o öldükten sonra hersey basladı bız turkıyeye donduğumuzde annemın baskısı uzerımde dha cok artmaya basladı ne yapcağımı bılmıyordum artık babamın desteği bıle yetersız gelıyordu ıyıce bunalmıstım derken bırını sevdım hemde cok sevdım keske sevmeseydım bununla kactık 15 yasındaydım evlendık annemın babamın rızasınla artık kurtuldum sanıyordum baskılardan meğer yağmurdan kacarken toluya tutulmusum hemen hamıle kaldım eşim o sırada askere gıttı kayınvalıdeme sığındım o rahat vermedı tekrar anne evıne dondum zor zahmet ıdare ettım derken bı kızım oldu o sırada babam canımdan cok sevdığım babamı kayıp ettım derekn eşim askerden geldı bır işe gırdı basladı calısmaya artık orda yanlış bı ark cevresı edındı uyusturucu alkol herseye basalmıstı uzerıme eve kadınlar getırıyordu ebnı onların karsısında dovuyor işkence edıyordu hata bı gun dostunun yanında boynuma zıncır bağalyıp benı kopek gıbı havlatmıstı vucuma jilet mı attmadı daha onun gıbı bı suru işkence ve ben bunlara dayanmak zorunda kaldım eve gelmemeye basaldı dostunla bı ev tuttular orda kalıyordu annemın evıne donusum yoktu cunku orasıda farklı değildi onun gelmedığı gunler rahatdım cunku dayak yoktu ama bu defada aclık baslamıstı ne yapcağımı bılmıyordum
derekn bı ark oylesıne fal baktım ve falım cıkınca o bana musterı getırmeye basaldı ıyı kotu ekmek alcak kaadar kızımı doyurcak kadar kazanıyordum bu boyle 8 yıl devam ettı
işkencelerde tabbı kı bı bı erkek musterı geldı eve fal baktırmaya ve bılmıyorum belkı bosluktaydım o adama kaptırdım kendımı keske off kaptırmasaydım onunla tlf basaldık ne bılıyım ben onun benım hayatımı karartcağını bı gun eşım eve geldı herhal dostunla o gun kavgalıydı o gun kuzenımde yanı halamın kızı evdeydı ve ben gecenın bı yarısı esımle ıkısını yatakata yakaldım hemen evı terk ettım kızımı alıpda annemın evıne gıttım yaklasık ıkı ay orda kaldım ve falcılığa devam ettım annemeden zar zor ızın almıstım daha buraları kısa kesıyom derekn bı gun o adam benı aradı bulusalım dedı ıyı tm dedım gızlıce bulustuk arabada otururken benı aldı gıttı bı eve cok sarhostu engeleyemedım ondan sonrası malum zaten cok gec olmustu annemgıl vızık vızık benı arıyorladı bana kormamam gerektığını soyledı yarın gıder annen elını operız dedı bende ınandım bı ark evıne gıttık sabah erkenden evden gıttı hemen gelıyom dedı bende ınandım tam 10 gun bekledım sonunda tlf cvp verdı dedığı tek sey basının caresıne bak yıkılmıstım annemgıle donusumde yoktu bılıyorum öldürceklerdı zaten kızımıda babasına vermıstı annemgıl temelı yıkılmıstım memleketımde kalamazdım cıktım yola yolda cıkısda yuruyorum kış gunu uzerımde bı kazak bı pantol terlık var bı kamyoncu durdu atla bın dedı bındım nereye gıdıyorsun dedı neresı olursa dedım tabbı adam salak değil anladı derken benı denızlıde bı yere sattı orda işe basladım ısmım değişmişti yuzum gıyımım herseyım değişmişdi değişmeyen tek seyım annelığımdı yavrumun hasretı ıcımı yakıyordu her cocuk gorduğumde kızımı goruyordum dayandım hala daha dayanıyorum ondan sonra bır suru olay olay derken fişlendim damgayı vurmuslardı bana nefret edıyordum kendımden tecavüzemi ugramadım dayakmı yemedım dedem yasındakı ınsanlarımı gormedım offffffff daha neler neler artık ıstemıyom zar zor bı ev tutum esyam yok fazla oyle işte yardım derneklerıne basvurum kımseden tık yok tek ısteğım artık o bataklığa dusmemek oyuzden bu sıteye uye oldum belkı bı kac kısının yardımı olur dıye ne bılıyım gıycek olabılır yıcek olabılır gonulerden ne koparsa fişimden dolayı pek iş vermıyorlar işte boyle hanımlar durum bu bu daha kısası aslında cok uzunda sızlerı fazla sıkmak ıstemedım

zor şeyler yaşanmış ta ,yiyecek ,giyecek yardımı istiyorsun ,ama bilgisayar var ,net var ,ne iş ??

diyosunuz ki,maddi manevi muhtacım...
ama bu saatte bilgisayar ve internetiniz var...
fazlasıyla lüks sizin şartlarınıza...
eğer doğruysa yazdıklarınız Allah yar ve yardımcınız olsun...
kızınıza kavuşmanız dileğimle...

En başta allah kurtarsın diyorum. gerçekten çok zor ama bu böyle yardım istemekle olmaz be canım. o kadar çalışmıssın hiçmi kıyıda köşede biraz biriktirmedin. Kurtulmak istiyorsanda etrafından destek bekleme çünkü toplumda bu işi yapan kişilere hiçte iyi gözle bakmyolar. sen kendi kendini kurtarmaya bak. en başta biraz para biriktirip yaşadığın yeri deiştir bence. yada herşeye tövbe et git annenin yanına adam akıllı bi işe gir çalış. ne oursa olsun o senin annendir sen tövbe ettikten sonra eminim oda seni kabul eder.

ya şimdi inansammı inanmasam mı diye düşünüp duruyorum
hadi başına kötü bir olay geldi diyelim..18 yaşından küçüksen zaten devlet seni yetiştirme yrduna verir..polis merkezine gitse idin onlar yol gösteriridi...18 yaşından büyük isen sonuçta sen alman vatandaşısın..almanyaya giderdin..orada bişiler yapardın..çalışmasan bile adamlar para veriyor..yani senin çıkış yolun zaten vardı...
ne diyim Allah yardımcın olsun

benimde kafamda bir sürü soru işareti kaldı . annenizle aranız ne kadar soğuk olsada bir anne evladına kıyamz diye düşünüyorum bence annenize sığının .

eğer yazdıklarınız doğruysa, almanyaya dönseniz? yeni bir yerde yeni bir hayata başlayabılırsınız..

bakın hanımlar bu yasadaklarımı bı ben bıde allah bılıyor hı ınanıp ınanma sızlere kalmıs bısey hı sızlere kızmıyorum belkı bı suru yalan attan ınsanlar var ne dıyım kendımı burda sızlere ıspatlamaya calışmıycam benımkı sadece bı umutu onemlı değil allah hepınızden yınede razı olsun kendımı kucuk duruma dusurdum ınsanın annesı acımıyorsa sızlerın uzulcek halınız yok ya

Canım yaşadıkların cok zormuş gercekten Allah sana yardım etsin peki sen ne yapmayı düşünüyorsun planın nedir nasıl kurtulacaksın bu hayattan bizde ona göre yardım edelim giyecek yiyecek verilir tamam da sonu ne olacak?

ya sertte konuşmak istemiyorum ama birisinin başına böyle bişi geliyorsa polis var ,vali var kaymakam var.18 yaşından küçüksen zaten yetiştirme yurdu var yani, kalacak yerin var.18 yaşından büyüksen almanyaya gitse idin.yani başına böyle bişi geliyor ,annen bakmıyor,buraya kadar normalde,tanımadığın birisinin arabasına binmen ,adamında seni satması falan ne biliyim...ha bunları yaptı isen ve sonuç almamışsan bişi diyemeyecem ama bunları yapmamışsan da kusura bakmada kendi kaderini kendin yazmışsın sen..

yani ne demek tüm kapılar yüzüme kapandı ,olurmu öyle şey ,bir çok tövbe etmiş hayat kadını kadın sığınma evlerinde kalıyor ,gündüz çalışıyor ,gece orada yatıyor ..yani konya da şefkatder var oraya da başvurabilirsin ,bir ara kadın programlarında çok çıkıyordu ,genelde hayat kadınları kalıyordu orada ..yani buradan ne kadar sana yardım edilir bilemem ..

arkadaşlar geçmişte, yanlışlar yapmış olabilir.. yok neden yapın, yok niçin yaptın diye arkadaşı sorgulamanın anlamı ne. şu anda bizden yardım istyor. ne yapacağımızı düşünelim...
arkadaşım şunları buldum. bunlara başvurabilirsin.
Sıgınma Evleri ve Yardım alabılecegınız kuruluslar..

Kadına yönelik şiddet konusunda devletin sunduğu hizmetler ve kadına ilişkin politikalar Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Genel Müdürlüğü ile Kadının Statüsü ve Sorunları Genel Müdürlüğü tarafından planlanır.

Başvurulabilecek Yerler:

ıstanbul Barosu Kadın Hakları Uygulama Merkezi
0212 292 77 39

ıstanbul Üniversitesi Çapa Erişkin Psikiyatri
0212 414 24 10

ıstanbul Üniversitesi Çapa Çocuk Psikiyatri
0212 414 20 00- dahili 1390

SHÇEK ıstanbul ıl Sosyal Hizmetler Müdürlüğü
0212 511 42 75(5)

SHÇEK ıstanbul Gazi Mahallesi Toplum Merkezi
0212 650 33 21

SHÇEK ıstanbul Bağcılar-Evren Toplum Merkezi
0212 489 09 41

SHÇEK ıstanbul Kocamustafapaşa Toplum Merkezi
0212 632 00 17

SHÇEK ıstanbul Sultanbeyli Toplum Merkezi
0216 496 45 99

SHÇEK ıstanbul Yakacık Toplum Merkezi
0216 309 91 25

SHÇEK ıstanbul Mustafa Kemal Toplum Merkezi
0216 472 72 99

SHÇEK ıstanbul Zeytinburnu Toplum Merkezi
0212 416 25 53

SHÇEK
Ankara 0 312 418 66 62
Antalya 0 242 243 44 75
Bursa 0 223 223 19 26
Denizli 0 258 241 34 58
Eskişehir 0 222 217 46 05
ızmir 0 232 446 33 52
Kocaeli 0 262 322 17 91
Samsun 0 362 433 06 15

Küçükçekmece Belediyesi Kadın Konukevi
0212 411 06 00-41

Kadıköy Belediyesi Kadın Konukevi
0216 414 38 61-62

Aliağa Belediyesi Kadın Dayanışma Merkezi
0232 616 19 80

Ankara Kadın Dayanışma Vakfı
0312 430 40 05-06

ızmir Bornova Belediyesi Kadın Danışma Merkezi
0232 461 47 94

Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü
0312 419 29 64

Diyarbakır KA-MER
0412 228 10 53

Tarsus Kadın Danışma ve Dayanışma Merkezi
Belediye ışhanı Kat: 2
Tel: 0 324. 614 72 22
Faks: 0 324. 614 72 21

Özellikle çocuklara yönelik şiddet ve istismarla ilgili başvurulabilecek bazı kuruluşlar ise şunlardır:

Sosyal Hizmet ıl Müdürlükleri
Emniyet Müdürlükleri Küçükleri Koruma Şubesi
ıstanbul Barosu Çocuk Hakları Komisyonu
Çocuk Mahkemeleri Cumhuriyet Savcılığı

Bunun yanı sıra :

Türk Kadınlar Birliği
Türk Anneler Derneği
Çağdaş Eğitim Vakfı
AÇEV
Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği
Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı
Türkiye Aile Sağlığı ve Planlama Vakfı
Roteryenler, Lions ve Soroptimistlerin kadın komisyonları ve çeşitli dernekler özellikle son yıllarda kadına yönelik şiddetle ilgili toplantı, eğitim grupları ve konferanslar düzenlemektedir.

Ankara Üniversitesi, Atılım Üniversitesi, Çankaya Üniversitesi, Çukurova Üniversitesi, Ege Üniversitesi, Eskişehir Anadolu Üniversitesi, Gaziantep Üniversitesi, Gazi Üniversitesi, ıstanbul Üniversitesi, Marmara Üniversitesi, Mersin Üniversitesi, Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Yüzüncü Üniversitesi’nde Kadın Sorunlarını Araştırma ve Uygulama Merkezleri bulunmaktadır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…