Yardım....

Zaten para sadece gecici bir yardim olur senin icin.

Bir müddet rahatlatir....Sana mutlaka iyi bir is lazim arkadasim. Calismak tekrar hayata atilmak icin en önemli olan budur.

Tabikide cok zor biliyorum, ama hicte belli olmaz, belki sana bu hayattan kurtulmak icin yardimci olmak isteyen biri cikar karsina.

Offf, offff... filmlerde olur sadece bukadari gibi geliyor insana, ama var maalesef böyle hayatlar...
Cok ama cok üzüldüm... keske elimden birsey gelse...
Okypete arkadasimiz sagolsun cok önemli numaralar vermis... bence mutlaka tek tek herbirini ara; inaniyorumki elinden tutan birileri olacaktir...
Bunun disindaki tüm yardimlar sadece gecici cözümler olacaktir...
En güzeli aslinda su Almanya olayini iyice bir arastirmak bence; gecmisinden uzak yeni bir baslangici en güzel bu sekilde gerceklestirebilirsin gibime geliyor...
Tabii kesin dönüs yapmissiniz; bu okadar kolay olmayabilir: Almanya dogumlu musun peki?

cani yaaa cok üzüldümmmm bi insanin basina anca bukadar kötü bir olay gelir! tabiki hic birkimse bu yola düsmek istemez heleki o bir anneyse! eee simdi bu isi yapiyormusun yada birileri sana yaptirioyr mu? cünkü bu gibi ortamlardan kurtulmak biraz zor olsa gereke... yani kolay kolay rahat birakmazlar seni sanirim! simdi nasil kurtuldun ellerinde! kizinin var mi haberi!

yok o işi bıraktım simdilik istedıkten sonra bırakabılıyorsun bende doğru yolu yonelmeye calısıyom allahın izninle evet kızım benı bılıyor ama yaptığım iş hakkında hıc bı bılgısı yok umarımda olmaz

zaten yaklasık 1 yıldır da gostermıyorlar kızımı bana ancak tlf konusuyoz yetmıyo ama ne yapıyım hıc duymamaktan daha ıyıdır

hayat maalesef yerden yere vurmus senı arkadasım..cok şükür ki ayaga kalkacak gücü bulmuşun..alman vatandasımısın arkadasım..eger kı öyleysen almanyadaki kadin sığınma evlerindeki görevliler adınızı soyadınız ve şuanki içinde bulunduğunuz durumu bildirince pasaportunuzu vizenizi ve uçak biletinizi temin ederek sizin almanyaya gelmenizi saglarlar..almanyada yasayan arkadaslar bu konuda yardımcı olabilirler..ben baska bir avrupa ülkesindeyim. bura vatandası olmamasına ragmen vedahi vize bitmesine ragmen kocası tarafından türkiyeye baba evinin kapısına bırakılan bir tanıdıgım buradaki kadın sığınma evi ile iletişime geçiyor pasaportu vızesi uçak bileti yollanıyor.hava alanında karşılanıyor. kalacak yer ve iş temin ediliyor..çaresiz değilsiniz..Rabbim kimseyi çaresiz bırakmasın...

Türk Filmi Gibi....
Cehalet eğitimsizlik neler yaşamışsınız.
Bir çok dernek var sığınabilirsiniz.

Bedenini para karşılığı satan kadınlara neden ise vicdanım sızlamıyor
büyük konuşmyım dicem ama konuşuyum;
O yola düşüceğime kendimi öldürürdüm sanırım..

Allah yardımcın olsun.

insanın canına kıyması o kadar kolay bişey değil...
bunu yapmama şansı varken kolay yolu seçip yapanlar olduğu gibi
yapmak istemeyip de yapmak zorunda kalan kadınlar da var..
her insnın çevresi ona göre..ben 5 parasız kaldığımda sokaklarda kaldığımda o yollara düşmem belki ama cahil sığ o kadar çok insan var ki işte o insanların sonu bu şekilde olabiliyor..
zaten kızını istemeyen bir anneye sahipmiş arkadaş yani o anne cahildir o annenin yetiştirdiği kız cahil...kocaya giderek rahat edeceğini düşünmek cahillik ama olmuş bikere..
olmuşla ölmüşe çare var mı?yok maalesef...
o yüzden arkadaşım sen bi fabrikaya falan girmeye bak..evlere temizliğe git merdiven sil bi şekilde hayatını idame ettirmeye çalış...umarım toparlarsın ve normal bi yaşama dönersin..temiz bi sayfa açarsın kendine..allah yardımcın olsun..

Icim cok acimisti yazdiklarini okudugumda, ama bu son yazdigin yorum nedense icimdeki aciyi öfkeye dönüstürdü...
Böyle düsündügün sürece bu isi yapmamak icin sanki tüm sartlari zorlamayacakmissin gibi geldi bana...
"Ne olursa olsun artik asla bu isi yapmayacagim" dedigin zaman gercekten yardim bulacagina inaniyorum ben...
Bu sekilde düsündügün sürece daha cok sinanirsin bence...
Allah yardimcin olsun...

Son düzenleme:
Hayatta tahammül edemeyeceğim şeylerden biridir insanın duygularının sömürülmesilmaz:
İnsanlar neler yaşıyor yahu ne dertler ne sefaletler elin ayağın tutuyor belli arkadaşım gideceksin bir iş bulacaksın buraya yazcağına netten iş imkanlarına bak senin hayrına olur...

allah yardımcın olsun
gır bır ıse temızlıkcı olarak calıs
çaycılık yap
belkı parası azdır ama temız ve bereketlıdır
ayrıca şimdilik deme canım sımdılık bıraktım demekle olmaz
kararlı ol
tovbenı et
rabbıme sıgın

Biriktirse ne olcak tövbe ettikten sonra haramparayla mi devam edicek yeni actigi beyaz sayfaya o zaman o baslangicta kirli bir baslangic olarak devam eder.

benimde kafamda bir sürü soru işareti kaldı . annenizle aranız ne kadar soğuk olsada bir anne evladına kıyamz diye düşünüyorum bence annenize sığının .

Anne Almanciysa olabilir, ben de yurt disindayim ve burdaki ahlaki cöküntü cok normal karsilaniyor. ve burdaki anlayista cocuk 16 yasindan sonra basinin caresine bakar aile ona bakmak istemeyebilir almanyada bunlar cok normal maalesef

Sanki o polis isini yapiyor!!!!!! Insanlar hatalar yapabilir hatta kasten bilerek de yapabilir o hatalari ama önemli olan hatasini anlayip tövbe etmesidir.

Alman vatandasiysan Almanyaya gidebilirsen biliyorsun orda sosyal haklar daha iyi. en azindan issizlik parasi alirsin.

Vatandas digilsen 14 yasina kadar edindigin kücücük bir hak varsa mutlaka kullan. Türkiyede cok daha zor ayaga kalkarsin. Eger firsatin varsa degerlendir

bu saatten sonra almanyaya donus yapamaz arkadas kesin donus yaptilarsa zaten pasaportlari her haklarini geri verip donmuslerdir,hem donse ne yapacakki almanyada ilk ev sikintisi olcak kac senedir orada yok dili yokk,almanya isi zor biraz,
benimde dikkatimi ceken konu derdini actin arkadasim olabilir insanin basina bazi seyler gelebilir,ilk msjlarinda yardim istemesen daha inandirici olurdun benim bile aklimda cokk soru isaretleri kaldi

Almanyada dogup büyüdüysen dilin vardir 14 yil bu.

Cevirmenlik bürosunun birine cirak gibi girebilirisn adam senden polis kaydi istemez heralde aklima yimdilik bunlar geliyor :sm_confused:

Ya da netten Almanca ceviri yapabilirisn.

Ben henüz 6 yildir almanca konusulan bir ülkedeyim, istesem ceviri yaparim.

Unuttuysan bile biraz tekrar yapip bir nitelik sahibi olursun. kayit kuyut gerektirmeyen islere girersin. Zaaten bu durumda maasi düsük olsa da olur. Allah zamanla yolunu acar ins.

Aklima zamanla baska seyler gelirse yine yazarim ama inan ben de Türkiyede neler yapabilecegin hakkind abisey bilmiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…