Yardımcımın kaç saat kalmasını gerektiğini kestiremiyorum.

Ben tam güne 120 veriyorum. Sabah 8 gibi gelip akşam 5 gibi gider. Mola verir tabi kahvaltı öğle yemeği yeriz kahve içeriz beraber. Ama planını yapar , eksik hiçbir yerimiz kalmaz.

Saat yok bizde akşam 5de çıktığıda oluyor 7dede,(kendi sallanıyor bazen fazla mola veriyor haliyle geç kalıyor,ekstra bir iş yaptığından değil,geç kalırsa 10tl taksi parası veriyorum) standart 140tl veriyorum ütü dahil değil. Kahvaltı ve öğle yemeği yiyoruz. Bir Hafta cam siliyor,bir hafta dolap,kapı,kendi ayarlıyor. Yarım gün hiç almadım bilemiyorum ama şöyle birşey var saat olarak anlaşmadıysan,o saatte işi bitiyorsa gitmesi normal. Benim kadının 5de gitmesi gibi yani. İşi bitmediği halde gidiyorsa bilemem tabi.

Bana ayda 1 iki kişi birlikte geliyorlar dip köşe temizliyorlar detaylı olarak evim de 3+1 135 metrekare sabah 8'de gelip akşam işleri kaçta biterse gidiyorlar genelde 4 gibi bitiyor iki kişi oldukları için ücret de 150 lira iki kişi oldukları ve ayda bir geldikleri için haftada bir gittikleri yerden 120 lira 15 gün de bir gittikleri yerlerden 140 lira alıyorlarmış.

Bende rahat bir hayatiniz var sanmistim.e baya baya yogunmussunuz tabi yorulursunuz bu kadinlarin isi ne zor yaaa evlenmezsin evde kaldi derler evlenirsin koca basa bela olur olmadi kayin valide kayinpeder börülce elti vs psikopatlik dereceseine gore aaaile bireyleri...hadi kocanin gideri var birde cocuk ...once uyumuyor sonra.susmuyor buyuyuncede sıkıntisi bitmiyor neyseki fazla sevimli ve masumlar giderleri var....birde calisan anne ...evde kalasim geliyooooorrr

pardon ama sen niye yardım ediyorsun işi kaçta biterse o saatte çıkar

Bence her hafta yarım gün alcagina 15 günde bir tam gün al ben öyle yapıyorum. Sabah 8 de gelir 6 da çıkar yapması gereken heryeri yapar hiç bırakıp gitmez yada az para alcam diyip erken cikmaz öyle saçmalık mi var:) yarım gün aldığımda oldu öyle bi düzen sağlanmiyor en iyisi 15 bir tam gün.

En pahalı bizim burası o zaman:-O Daha yeni birini aldım saatliğine 13 TL aldı. 5 Saat duruyorsa 65 TL. Tam günler genelde 150 Tl. Bazıları da 10 TL ye falan geliyer. Ama kadın geldiğinde saat 11 de başladı, 18:30 da bitirdi. Camlar, cam balkonlar, balkon ve iki kapı.

Mola vermeden çalışırsa 4 saat normal. Bence kendinize sormanız gereken soru 4 saat temizlik benim için yeterli mi? Bende daha önce evde yardımcılarla ilgili konu açtım ve benim için epey sıkıntılı dönemlerdi. Bu sefer aylık anlaştım. Her hafta gelirsin, yapman gereken ne varsa yaparsın ve bir kaç parça ütüm var onlarıda yaparsın. Her hafta geliyor, saat kaçta gelip kaçta gittiğini bilmiyorum. Evim zaten büyük. Balkonlar temiz, yerler temiz, lavabolar temiz. Haftasonum bana kalıyor nerdeyse. Dolalarımın içini ben yapıyorum. Geleceği günlerde mutlaka evi toparlarım. Toz, süpürme ve silme kalıyor. Ama annem geçen gün geldiğinde evin çok toz kokuyor dedi :). Bence temiz, en önemlisi güvenilir. Bu güven benim için çok önemliydi. Ben de kontrol etmiyorum açıkçası nereyi yapıp yapmadığını. Gelmediği hafta oluyor ya da ben müsait olmuyorum o hafta almıyorum ama aylığını tam veriyorum. Bu hafta yeni yıl tatili, gelemeyecek ama yine de ücretini tam vereceğim. Önerim şu, aylık anlaşın.

hangi şehirdesin bilmiyorum sabah 8 akşam 4,5-5 120 sabah 8,30 öğlen 12,30 60tl sen inki ikisinin ortası olmuş ama o gelen kişinin de tam para almaması lazım nasıl daha önce yaptıysa bi konuş derim detayını

Tüm yorumları okudum ve bende bir gariplik olduğuna karar verdim. Çünkü benim temizliğim 20dk sürüyor. Pazartesi Çarşamba ve Cuma günleri süpürüp toz alıyorum. Haftada bir mutfak dolaplarını siliyorum(kapaklarını içini o kadar sık değil). Gardırop, çekmeceler, mutfak dolapları hep çok düzenli zaten, onlara ekstra zaman ayırmıyorum. Mutfak tezgahı, ocak hep temiz. Camları çok sık silmiyorum açıkçası. Aklıma başka bir şey gelmiyor. Ben kendimi temiz sanıyordum. 20 dk da bitiyor süpürüp silme. E diğerleri de ara ara yapılan işler zaten. Ütü hiç biriktirmiyorum. Eksik ne yapıyorum ben acaba. Koltuk, halı falan mı sildiriyorsunuz? Ben o işlere hiç girmiyorum.

20 dk derken saka mı bu
mobılyalar sılınıyor esyalar cekılıp altaları sılınıyor
mutfak dolapları her gelısınde sılınıyor kupları ıcın ayretten parlatıcı suruyor
tuvalet banyo fayanslarını temızlıyor sılıyor bazen aralarına daa cok zaman ayırıyor duruma gore degısıyor.
kapıları sılmıyorsa cam sılıyor
bende acık olayım ev sızın mı?
ev sızınse yakın zamana kadar esyaların bı kısmında veya evde bu bakımsızlıgı gorursunuz
şöyle camsille veya ıslak mendille temizlik olmaz Anladıgım kadarıyla detaylı temizlik yapmıyorsunuz

Ev bizim değil. Geçici olarak buradayız. Bu yüzden fazla eşyamız yok. Bir oda boş sayılır. Bir oda eşimin çalışma odası. Düzen değişmesin diye temizliği de ona ait. E geriye iki oda kalıyor. Ne kadar mobilya olabilir. Gardırop çekecek halim yok =) onları da iki hafta da bir siliyorum. Yani dediklerinizi ben de yapıyorum. Ama çözemedim. Öyle kulp mulp yok evde, olabildiğince her şey sade. Sanırım bu yüzden.

ayrıca ev kendınızın degıl bırde esyanız yokmus o yuzden erken bıtıyor olsa gerek
ılk evlendıgımızde kıradaydık tasınacakken kayınvalıdem aman bırak elalemın camlarını ne sılıyorsun demıstı o hesap

Gündelik ne kadar veriyorsun.
İlk başta anlaşman neydi
Günlük sekiz saat çalıştırılır işçiler ne olursa olsun radyasyon A maruz kalıyorsa yada özel sebep bence bir bunları düşünün sonra kararı kendiniz verin

Ne radyasyonu ? ne ozel sebebı anlamadım

Ne radyasyonu ? ne ozel sebebı anlamadım
Yani sizin anlaşmanıza bakar çalışma saatleri.
Onun dışında sekiz saat çalışmak zorunda iş veren mağdur olmaması için eğer temizlikçiniz geç gelip erken gidiyor ve parayı tam alıyorsa oturup konuşun sizin temizlikçi ile sorununuz yok sanırım sorun saat ve para onu da konuşmadan çözemezsiniz temizlikçi ile konuşun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…