Yardiminiza ihtiyacim var..

evet Cindeyiz. geziyorum, cogu yeri gordum, ama hala gidebilecegim guzel yerler var. 2 senedir burdayiz :)
ah ah çin de olcam da boş vakitlerimde kocama sarcam. mümkün değil . ay ay . keşfedilecek onca şey vardır . hangi şehirdesin ya da ilçe mi ne oluyorsa orada . anlatsana biraz . senin de kafan dağılır. biz de bilgileniriz
en çok hangi yemekleri güzel sence. ya da bizim burada asla yemeyeceğimiz ne yiyorlar. kedi köpek yedikleri doğru mu

Tamam ben hayatiniz sıkıcı demek istemedim zaten , ne guzel bir suru seyle ilgileniyorsunuz demekki motive oluyorsunuz boyle.
Ben bu kadar aktif olmadim hic bi zaman aslinda, evlenmeden oncede yaptigim seyler hep ayniydi, is hayati, erkek arkadasimla gezme tozma, arkadaslarimla bulusma, sinema , alisveris, aile ziyaretlerim, kitap , dergi ,dizi hep boyleydi yani.
bunun disinda bende uzun sure pilates yaptim haftanin 2 gunu gidiyodum. yogaya gittim bir sure. boyle yani..

ama sizin gibi aktif kisilere de ozenmiyorum diyemem, hosuma gidiyor yani. Ama uygulamaya gelince useniyorum galiba. veya calistigim icin zaten cok enerjim kalmiyor anca haftasonu birseyler yapabilirim. o da ne olur hala bos duruyorum.

yemek yapmayi seviyorum, bi ara arkadasimla dusunuyoduk yapip satmaya mi baslasam ufaktan diye, sonra mantiksiz geldi vazgectim..

Biz shanghai'dayiz. kesfedilecek sey cok evet ben 2 senedir gordum cogu yeri ama olsun. bide baska ulkelerede gittik Asyada, firsat bu firsat , Turkiyeye donunce bir daha gelme sansimiz olmaz diye.
herseyi yiyolar malesef kedi kopek ne istersen var. Esek bile. Diyorum ya bazen esim disarda yemek yemek istemiyo diye, tiksiniyo sanirim. aslinda cok guzel yerler var yabanci, italyan , turk ne bileyim damak tadimiza uyan ama onlarda pahali. anca cin veya asya restoranlarina gidersen uygun fiyatlar.

Ben susiyi seviyorum, japon yemeklerini seviyorum, cinlilerin tatli eksi soslu tavuk/ baliklari var onlari seviyorum. pilavlarina bir turlu alisamadim tatsiz tutsuz. aslinda cok ilgi cekici burda yasamak ama 2 sene oldu birde calistigim icin alistim yani :)

Benim sıkıcı bir hayatım yok zaten, senin var. İşte birazcık aktif olsan sen de rahat edeceksin eşin de. İşi bahane etme. Çalıştığım dönemde saat altıda işten çıkıp haftanın her günü güneydoğuda gazi olmuş bir avukat arkadaşımla güneydoğu gazilerine hukuki destek veriyorduk mesela. Yani yapmak istersen o kadar çok şey var ki yapabilecek. Sosyal sorumluluk projelerini geç, kendini eğlendir bari. Ama sen beşte işten eve gelip sekizde gelecek kocanı bekleyerek koskoca üç saatini geçiriyorsun.

Bak yemek yapmayı seviyorsun madem yapıp satmak yerine yemekle ilgili bir kursa git. Çin ve uzakdoğu yemeklerini yapmayı öğren mesela. Belki yarın öbür gün geri döner bir çin restoranı açarsın burada. Güzel olmaz mı?

Kendine yatırım yap. En önemli şey bu hayatta.

sosyal medyada 10 yıl önce yine shanghai de yaşayan bi türk aile vardı.
1 oğulları oldu. sonra bi kızları
ama 6 yıl sonunda sanıyorum türkiye ye döndüler.
şu an artık bulamıyorum onu. ama bahçeli bi evde yaşıyordu . bahçesinde de küçük bakımı kolay sebzeler.
eşek de mi yiyorlar

evet aslında ilgilenilecek onca şey var ki canım orada . arkadaşın dediği gibi kendine yatırım yap. kendini geliştir. hobiler edin.

Bence siz yurtdışında kendinizi yalnız hissettiğinizden, eşinizden daha çok ilgi bekliyor, onu da bulamayınca hayal kırıklığına uğruyorsunuz. Yurtdışı bir çok çift için önemli bir testtir. Türkiyede olsaydınız muhtemelen aranız daha iyi olacaktı. Hobiler edinin ancak sizin ihtiyacınız olan arkadaş aslında. Arkadaş edinebileceğiniz bir ortam yok mu? Ya da arkadaş edinebileceğiniz bir hobi edinebilirsiniz. Arkadaş edinirseniz eşinizden beklentiniz de değişecek. Size hakaret etmesi tabii ki hiç güzel değil ancak acaba adamı yalnızlıktan çok sıkboğaz ediyor olabilir misiniz?

Olsun canım olabilir gelince yemek yiyip dinlendiğinizde yine izlemek için teklifte bulunursun yorgun değilse izlersiniz yorgunsa kendi haline bırakırsın.
Lütfen kötü mesajla karşılık verme. O kadar olağanki bende bazen takıyordum burda herkesi okuyup görünce ne kadar normalmiş kendimi böyle şeylerle üzmüşüm diyorum.
Ayrıca şeyde yapabilirsin bazı arkadaşların dediği gibi bi hobiyle ilgilenip basit yada zor farketmez,işten gelince sohbetinizde ona anlatıp neşeni farketmesini sağlayabilirsin. Gene şey kafasına girmesin; eve gideceğim yorgun argın peace gene surat 10 karış kendi evimde bile huzurlu değilim vs.
Kendin için yapmıyorsun anladık ama bari onun için böyle böyle değişmeyi denersen bak görürsün bi süre sonra düzelecek. Ama hemen değil. Unutma:)

peaceful16 çin.de eşin ne iş yapıyor? Sen ne ile uğraşıyorsun?Çince bilmiyorum demişsin nasıl anlaşıyorsunuz İngilizceyle mı? Türkiye de birisi yapma şansı yok mı eşinin?

Bu hatunu dinle peaceful16

Ne kadar aktif bir kadin..

Peki kucuk yerde yasayan kadinlar ne yapabilir? Mesela hicbir dernegin, avmnin, huzur evinin olmadigi, kurslarin el isi ahsap boyamadan ibaret oldugu bi yerde? Esimle haftasonu yapabildigimiz tek sey civarda yürüyüş. Araba alana kadar boyle surecek. Haftasonu geceleri film izlemece. Cok nadir arkadaslarla toplasma. Sizde bu monotonlugu ışığa cevirecek bir seyler gordum.

Ne istediğinize bağlı. Sosyal sorumluluk projeleri türkiyenin her yerinde var, yoksa bile yaratabilirsiniz. Ama yok eşimle bişeyler yapmak istiyorum diyorsanız düşünür buluruz onnun için de bişeyler.

hersey yiyolar, domuz kanindan joleler yapip onlari yiyorlar.

peaceful16 çin.de eşin ne iş yapıyor? Sen ne ile uğraşıyorsun?Çince bilmiyorum demişsin nasıl anlaşıyorsunuz İngilizceyle mı? Türkiye de birisi yapma şansı yok mı eşinin?

selamm

Esim buyuk bir tedarik sirketinde calisiyor tekstil bolumunde, mudur kendi ekibi var. bir suru musterileri var, satinalma donemlerinde (nerdeyse her ay) seyahat ediyor. Ayni zamanda bir suru farkli ulkede uretim yaptiriyor, ve oralarda gitmesi gerekiyor.

Bende tekstil isindeyim, bilindik bir markada calisiyorum.

ikimizde ingilizce konusuyoruz, benim calistigim sirket yabanci zaten, Cinliden cok yabancilar var. is dilimiz ingilizce .

Turkiyede is yapiyordu zaten biz cikarken, sonra ayni sirketin burdaki ofisine transfer oldu. Yani var tabiki bulur, ama maddi olarak yanindan gecmez sanirim... borcu bitirip para biriktirmek istiyoruz ondan dolayi burdayiz. nereye kadar kaliriz bilmiyorum ama hedefimiz esim biraz yukseldikten sonra Turkiyeye daha iyi pozisyonda donmek hazir boyle bir sans varken...

Ama bunun disinda evliligimiz pek iyi gitmiyor iste yani surekli tartisma kavga.

selam,
Dun aksam bekledigimden erken geldi yemek yedik cay ictik filmimizi de izledik gayet guzel huzurlu bir aksam gecirdik.

Sabah oldu yatakta kalkmadan konusuyoduk , dedimki az kaldi once yildonumu sonra tatile , oda evet tatil icin cok heyecanliyim dedi, bende yildonumu icin degil misin dedim, o da tatilde kutlicaz zaten dedi. bende hani burda birsey yapicaktik sonucta birkac gun oncesinde yildonumumuz tatilden hediyeler falan dedim, o da evet hediye degisimi yapicaz tabi diye guldu. sonra yemege cikalim evde yapmayalim dedim. o da ben yapiyim evde dedi bende yok bulasik cikicak falan dedim disarda yapalim. o da tamam artik gerizekalimisin yeter sabah sabah basimi yedin, nerdeyse sen bulucaksin yeri rezervasyon yapicaksin, bende kendim bulmus gibi goturucem seni. s.ktir ol git giyin isine git, sabah sabah yeter ya diye bagirdi.

o kadar tek bisi demeden ciktim ben.

nasil bu kadar cabuk o noktaya geliyoruz ya, ne kadar seviyesizlesiyo. gayet iyi bir aksam gecirip sabahina boyle bi konudan cildiriyo. ve agzini bozuyo her zamanki gibi.

Adam bezmiş. Etrafımda sürekli duygularımı, beni, işimi gücümü ilgi bekliyorum bahanesiyle yönetmeye çalışan bir eşim olsa bende gıcık olurdum. İnanılmaz detaycısın. Senin amacın iyi vakit geçirmek değil. Küfür eden adama susulmaz. Karşındakini tanıyacaksın, ona göre hareket edeceksinki o lafı işitmek zorunda kalmayasın. Sana saygısı kalmamış.

yapacagim birseyler.. yine tartistik ama sabah, ve cok terbiyesizce konustu.
bir daha da konusmadik henuz.

Yine dün denilen evet değişeceğim iki günde olmaz, üstüne gitmeyeceğim sözleri ve ta tam ertesi gün daha ay yine kavga ettik ama küfür ettii
Sana vakit ayırıp yazana yazık vallahi.

Konuya sonradan dahil oldum ama ikinizde uzun zamandır monoton bi çalışma hayatındasınız tahminince benim eşimde de öfke kontrol problemi var daha 1 yılı doldurmadık o da hemen esip parlamaya başlıyo tamam saygısız kelimlerele olmasada ona söylediğim şeyleri unutup bana neden söylemedin diye kızdı dün hatırlatınca alttan aldı. hep incinir kırılırdım onun ansız sert tavırlarına son zamanlarda benim bi tatile çıkma fırsatım oldu eşim aynı monotonlukta boğuluyodu oturdum düşündüm ben burda gülüp eğleniyorum o orda iştekilere çıldırıyo eve geliyo karı eğlencede diye sonra anlamaya başladım anlık sinirlenmelerini onu mutlu etmeye çabaladım ona güzel sofralar kurdum minik hediyeler aldım ihtiyaçlarını gideren (düşünülmek güzel bişey) sonra da onu da tatile çıkmaya ikna ettim dün gece bi anda biletleri aldık bugün gidiyoruz tabi bu sırada eşime dert ortağıda olmaya çalıştım neden mutsuz olduğunu anlamak için onla konuştuk bana anlattı iş sıkıntılarını azcık empati yapmak gerekiyo sanırım
Cidden aranızda saygı kalmaz bu absürt kavgalar oldukça ve burda senin düzeltmen lazım erkekler farklıymış düz düşünüyolar ve biz kendi kendimizi boşu boşuna beklentiye sokup hır çıkarıyoruz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…