• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yardimmmm lutfenn

Be peaceful

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
13 Mayıs 2017
159
54
98
Kizim 3 yasinda ve biz 2.kez tuvalet egitimine basladik..ilk zamanlar cok guzel gidiyordu ama sonra bi baktim bugun hep altina yapti gozumun icine baka baka..konuyorum sakince ama degisen bisey yok ne yapmaliyim lütfen yardim edinn

Çocuğunuz tuvalet eğitimine gerçekten hazır mı öncelikle onu gozlemleyin. . Sizin sinir durumunuz ruh halini buna elverişli mi ? Siz kendinizi tam olarak hazirlayin sonra çocuğu.. sabırlı olmak gerekiyor.

Her çocuk farklıdır. Benim oğlum 3 yaşındaydı ugrastim 3 gün yaptı sürekli altına. 3 buçuk yaşında yine denedim. 2 günde hem gece gem gündüz öğrendi. . Yani çocuğun da hazır olması önemli. .

O size zaten belli eder.

Çocuğunuz tuvalet eğitimine gerçekten hazır mı öncelikle onu gozlemleyin. . Sizin sinir durumunuz ruh halini buna elverişli mi ? Siz kendinizi tam olarak hazirlayin sonra çocuğu.. sabırlı olmak gerekiyor.

Her çocuk farklıdır. Benim oğlum 3 yaşındaydı ugrastim 3 gün yaptı sürekli altına. 3 buçuk yaşında yine denedim. 2 günde hem gece gem gündüz öğrendi. . Yani çocuğun da hazır olması önemli. .

O size zaten belli eder.
Ay ilk zamanlar iyiydi ama abire bezi soruodu suan baba bez istedigini soyluo ama bazende tuvalete gidelin dio inanin beynim.sulandii

Tam hazir degil. Daha yavas bir gecis istiyor. Bez isteyince bez bagla, wc isteyince gotur. Ogrenir annesi zamanla.

kaç gün oldu başlayalı?
2. kez çok çabuk vazgeçmeniz çocukta başarısızlık hissi yaratacaktır,
eğer alt ıslatması 15 günden uzun sürerse pedagog desteği alın.
ilk 15 gün normal, hele ki daha 1 hafta olmadıysa çoook normal

iyi de normal. sen ogrettin diye o hemen ogrencek diye bisi yok ki:) saga sola yapa yapa ogrencek. tuvalet egitiminin bi parcasi bu da zaten. onun saga sola yapmasi degil senin o anlarda verdigin tepki omurluk iz olusturcaktir onda. tuvalet egitimi karakter gelisiminde cok onemli. ne sert ol ne cok yumusak.

Çocuk büyütmek boşuna dememişler sabır işidir
3 yaş tuvalet eğitimi için idealdir
Tabi herhangi bir sorun yoksa
Bu dönemde uyum ardından uyumsuzluk göstermesini ben çocuğa değil size bağlıyorum bir yerde bir hata yapıyor olabilirsiniz

Olur ilk zamanlar benim kizimda 3.5 yasinda bir ayda tuvalet egitimini tamamladik cok sukur gcede bezliyorum ama bezi kuru oluyor sabahta kalkar kalkmaz tuvalete gidiyor ogrenir oyle oyle sıkma canini benim kizimda oyleydi biraz sabirli olmak gerekiyor ve sakin bagirma kizma ben 1 gunde tum ic camasirlarinin kirlendigini biliyorum surekli makine calistiriyordum 1 ay sabir sonra alisiyorlar minikler

kaç gün oldu başlayalı?
2. kez çok çabuk vazgeçmeniz çocukta başarısızlık hissi yaratacaktır,
eğer alt ıslatması 15 günden uzun sürerse pedagog desteği alın.
ilk 15 gün normal, hele ki daha 1 hafta olmadıysa çoook normal
Ilk denememiz 2 yasindayken oldu 4 ay harikay gitti sonra bi anda istemedi bende hazir degildir die biraz usteledim.ama biraktim beze donduk cunku artik kesinlikle istenuodu..suan 3 yasindan10 gundur hersey harikaydi ama bu 2.gun oldu bana cis yok dio ama gozumun icine baka baka koltukta yapti guluyo bak yaptim dio konusuorum sakince ama bilemiyorum yaa

Olur ilk zamanlar benim kizimda 3.5 yasinda bir ayda tuvalet egitimini tamamladik cok sukur gcede bezliyorum ama bezi kuru oluyor sabahta kalkar kalkmaz tuvalete gidiyor ogrenir oyle oyle sıkma canini benim kizimda oyleydi biraz sabirli olmak gerekiyor ve sakin bagirma kizma ben 1 gunde tum ic camasirlarinin kirlendigini biliyorum surekli makine calistiriyordum 1 ay sabir sonra alisiyorlar minikler
Aynen bende dun tum camasirlarininyikadim.kalmadinyani esyasi oderece ay cok zor ya nasil davranacagimi bilemiyorum siz nasol astiniz peki

Çocuk büyütmek boşuna dememişler sabır işidir
3 yaş tuvalet eğitimi için idealdir
Tabi herhangi bir sorun yoksa
Bu dönemde uyum ardından uyumsuzluk göstermesini ben çocuğa değil size bağlıyorum bir yerde bir hata yapıyor olabilirsiniz
Ne gibi mesela

iyi de normal. sen ogrettin diye o hemen ogrencek diye bisi yok ki:) saga sola yapa yapa ogrencek. tuvalet egitiminin bi parcasi bu da zaten. onun saga sola yapmasi degil senin o anlarda verdigin tepki omurluk iz olusturcaktir onda. tuvalet egitimi karakter gelisiminde cok onemli. ne sert ol ne cok yumusak.
Sakince konusuyorum kizim neden boyle yapiyorsun bak babanla ben tuvalete gidiyoruz fln die olabildigincr anltiyorum.hep ama bilemedim.nasil davraniyim ya?

Back
X