Yarin doguruyorum ve banyoda tek basima agliyorum

Allah razi olsun sagolun
Ben turkiyeden herseyi hallettim bu eve girmeden once esyalari buldum siparis verdim sonra buraya geldim evi yerlestirdim kurdurdum, ufak tefek seyleri hep ben hallettim organizasyonu yapan ben oldum kendisi hep hazira kondu ama o zamanlar farkedememistim simdi simdi idrak ediyorum halbuki ben yepyeni bir ulkeye adapte olmaliydim o benden baskin olmaliydi degil mi? Olmadi.
Herseye kosusturan, herseyi halleden ben oldum...

Rahatla biraz yarın kucağına sana ait küçücük bir melek konacak bunu düşün.ilk çocugum normal ikinci ise sezeryandı emin ol ikisi de korkulacak kadar kötü degildi çünkü sonunda mükemmel birseye kavuşuyorsun.bebege odaklan dogumdan sonra yavas yavas yaparsın işini oldugu kadar gerisini boşver.lafçı yakınlarını ve klozet sevdalısı kocanı hiçe say.giden günler geri gelmez kendine ve bebegine bunu yapma.

Iste mesela bu ay cok zorlandim sen de yardim etmedigin icin oyun parasina birisini tutacagim deseniz hatta bunu hayata gecirseniz 2. Aya kalmadanbyardima baslar belki sirf oyun icin.
Bebegi yaniniza alin. Kanepede yatirin. 2 3 gun den birsey olmaz. Ama ben olsam kurmazdim besigi.
Cok tepenize cikarmissiniz. Bebek dogunca mesela gece uyandirin. Size yardim etsin. Yaram var kalkamam cocugu uzat vs deyin. Belki bu durumda yardimci bir es olmaya ve zamanini size ve bebegine ayirmaya baslayacaktir.
Allah yardimciniz olsun. Fikir olsun diye yaziyorum. Yoksa aglamayin lutfen. Dogumunuza odaklanin. Hayirla gelir insallah bebis..

Eş seçimi genelde psikolojik oluyor yani adam o kadar pasif ki hayatta kalabilmek için kendisine bakabilecek tez canlı birini bulmuş. Belki de siz baskın ve anaç bir karakterseniz adamı çocuğunuz gibi gördünüz. Her neyse belli ki zamanla bu rollerden sıkılmışsınız ve Adam sizden kaçıyor, yalniz vakit geçirmek istiyor artik.

Ya onu yok sayıp çocuğunuzla tek yaşıyor gibi yaşayacaksınız ya da eşiniz bu sekilde sorumsuz olmaya devam ederse ve Siz buna artık dayanamazsanız da bosanacaksınız.

Yurt dışında olduğunuz için de cok şanslısınız ayrıca. bence sizin eşten pek adam olmaz mümkün olan en kisa sürede bulunduğunux ülkeye adapte olup iş bulmaya bakın. Ancak böyle kurtarırsınız çünkü kendinizi

Sukurler olsun ki adaptasyon surecim cok kisa surdu suan cogu seyden anliyorum, burada olmaktan yani bu ulkeden de cok memnunum cocuguma turk vatandasligi vermeyecegim cunku her ihtimali dusunuyorum eger bir sorun olursa tek vatandasligi oldugu icin burada kalmam gerekir ve devlet her turlu destegi de veriyor.
Bu arada esime sorsaniz benden kotusu yok tartisma esnasinda ben boyle olacagini bilmiyordum, ben ne yapmisim vs dedi ben de kimse kimseye mecbur degil diye usteledim kendime guveniyorum zaten bir ailem yok 16 yasimdannbuyana kendi ayaklarimin ustunde durdum yine dururum da boyle yipranmaya ne gerek var. zaman cok kiymetli bos gecirilmeyecek kadar ben her ani dolu dolu yasamak istiyorum ama hayat enerjim cekiliyor

Sendende razı olsun canım... Haklısın kadınlar zaten hamilelikle fiziksel ve ruhsal değişim yaşıyor hem bedenen hem ruhen kolay bişey değil. Erkeklere bi halt olduğu yok zaten onlar anlayamazlar bende 10 ay önce doğum yaptım mesela eskisi gibi kendime bakamıyorum boğazımı bile doyuramıyorum bebekle haşır neşir olmaktan ben lohusalığımda bile yalnızdım kafaları yerdim krizlere girerdim...
Onlar yaşamadığı için bilmezler kadının yükü daha ağır... Ama Allah bi şekilde yardım ediyor güç veriyor kafana takma sen.. Eşinin kafasınada dank eder bigün inşallah...

Vatandaşlık konusunu iyi düşünmüşsünüz, bosansanız bile çok rahat edersiniz orda e. Bence biraz daha durum , eşinizi gözlemleyin baktınız değişmiyor kendi hayatınızı kurun orda. Böylelikle dediğiniz gibi dolu dolu yaşarsınız hayatınızı, eşiniz de bir ömür rahat rahat tuvalette takılabilir.
Demek ki ikinizin hayattan beklentileri ve mutlu olma yöntemleriniz farklı

Hersey bir yana bu tembelligin icinde beni suclamasina akil sir ediremiyorum.
Besigi kurmadan yatti ben de sinirimden uyuyamiyorum.
Yarin guya besik kurulacak, perdeler yikanacak ev supurulup silinecek toz alinacak mutfak toparlanacak. Aylardir cok is yapmis gibi yani saka gibi bana yarin yaparim diye salladi bugun de. Aylardir yapmadigini birgunde yapicak ya. Bugun zorla banyoyu temizledi onu da temizlemese daha iyiymis yarin mecbur ustunden gecicem. Nedir bu cektigim ya. 2 sepet dolu dolu utu bekliyor ellerimdeki odemden utu de yapamadim Allah im cildiricam en sonunda ne olurdu bir annem olsaydi

Pardon siz bayanmiiniz adam bunalmis belli ki kaciyor sizden buraya takildim...hamile kaldinizmi dokuzuncu aya girdiniz mi hic bilmiyorum da cocugu ikisi yapti ve hamile olan karisi o ne diye bunaliyor mus cok alemsiniz...havadan konusuyorsunuz ama konu sahibi hakli baba olmayi kaldiramayan rahat duskunu cok erkek var.....bunalamazlarrr yok oyle hem cocuk dogur hem koca kahri cekkk.konu sahibi git annende kal orda dogur dicem de bari yakinlarin gelseydi yanina.bu adam sana bir bardak su vermez Allah yardimcin olsun hayirli dogumlar. Bebrgin. Icin guclu ol...

Ay benim esimde bu kadar uzun kalir wc‘de ... cok sinir bozucu ... ama siz suan bunlari düsünmeyin :) yarin bebeginize kavuscaksiniz insallah :) güzel seyler düsünün

Son gunlerde iyice sapitti. Sabah ise giderken 1 saat, aksam eve gelince en az 45 dk yada bir saat, gece yatmadan aynen 1 saat wc dus. Artik biktim.
4 gun kaynanamda kaldim evim cok sicak oldugu icin eve ugramadim diyebilirim. Eve geldigimde heryer toz icinde birikmis bulasiklar. Ayni ahir gibi yasamis hic rahatsiz olmuyor.

Ya cok ozur dilerim ama kahkahamdan apartman inledi eşim uyancak simdi
Ahır gibi mi ?
bayilcam gulmekten

Eger profilinizde yazan 17 temmuzsa dogumgununuz yengec burcu musunuz baya duzenli titiz tertipli mukemmel bir ev hanimi gibi duruyorsunuz anladigim kadariyla ama inanin degmiyor hastalik sahibi oluveriyor insan
Allah cocugunuzu sag salim kucaginiza almayi nasip etsin inşallah isim konusunda asla taviz vermemenizi öneririm zaten zor bir hamilelik gecirmissiniz iyice stres yüklü gördüm sizi inanin hak verdim esiniz baya bir sorumsuzmus
Benimki de oyle sizi en iyi ben anlarim
Evde kopek var tuyleri dökülür yetmez kendisinin kılları dökülür
Annesine anlatirken e senin köpeğinin kılı dökülüyor da benim oğlumun kılından mi rahatsiz oldun der

Kirlentlerin uzerinde yatar ayağının arasina koyar kirlent yikamaktan fenalik geldi tuvaletin icine eder bardaklari makinaya diz derim dizm3z öylece icine su koyup gider tshortlerini ters cevir sepete at derim duzd3n çıkartır bu fıtık lı haliml3 2 saat makinaya atacagim çamaşırı tersine ceviririm

Bir isi yaptirana kadar 50 defa söylerim
Sizinki de baya rahatmış masallah bu ne ya
Gecmis olsun Allah kurtarsin yarin icin cocugunuzun cinsiyeti kız mi merak ettim

Canınızı sıkmayın ev icin bir kadin tutun tutabiliyorsanız ama yurtdışındaki kadinlar nasil yapiyor ne surede çalışıyor siz daha iyi bilirsiniz sanırım

Kimseye yuz vermeyin kendinize ve bebehinize odaklanin destek olacağına kostek olacaklar gelmesin bir zahmet esinizi de ugrastirin biraz su getir yemek isit cocuga bak dusa gircem cocugu tut falan gibisinden is verin ona alışsın yani bu nr yaaaaa oh sabahtan aksama tuvalette takiliyor adam zorla yaptirin ben bazen baya heyheyleniyorum evi supur diyorum artik cildircak gibi oluyorum hangi birine yetiscez

Yok hic cekinme yok gayet piskin ben birsey dyince bu konuda bana surat asma surekli yuzun asik insan huyu hemen degismez ustume geliyorsun huzurum kalmadi eve girmek istemiyorum vs diye avazi ciktigi kadar bagiriyor keske cekinse

Canim çok arsız miş kusura bakma
Kendileri yaparlar yaparlar sonra da biz surat asınca suclu oluruz
Dusunme simdi temizligi kolay degil biliyorum ama düşünme kendini yorma sezeryan olursan allah korusun dikislerin zarar görür bir sure ertele haklisin insan dayanamıyor
Lohusa olcaksin yemene icmene keyfine bak lütfen
Kendisi ne is yaptirtmaya bak sen

Sanki ağacı kes agactan besik üret demissin alt tarafi kuracak bi besigi valla ben orda olsam sana yardim ederdim inanki seni benden iyi kimse anlayamaz bendede ayni model var çünkü

Simdi eşinizin sorumsuzlugubu düşünüp iyice stres yapmayın. Cunku bu adami saatler icinde degistirmeniz imkansiz .Bebeginize ve doguma odaklanin .Sonrasinda insalah her sey guzel olur .Allah esinize merhamet versin .

Eşin ergenlikten çıkamamış. Ondan dolayı da baba olma hevesi yok bence. Düzeltilebilir mi bilmiyorum. Sürekli onu yap bunu yap diceksin küçük çocuk eğitir gibi. Bu kadar da kendine yüklenme, sen önce kendini düşün hep. Uzan dinlen doğuma sakince git, huzurunu bozmasına izin verme. Sen onun huzurunu boz gerekirse.

Doğum için hiç endişelenmeyin. Bebeğinizle işbirliği içinde gibi düşünün. Siz ne kadar doğsun istiyorsanız oda o kadar çabucak doğmak istiyor. Hayatınızın en anlamlı günü olacak doğum.

Kayınvalidenize rica edin, 2-3 gün kalsın sizde. Evi temizlesin. Oğlunun pişkinliğinide anlatmanıza gerek kalmaz. Akraba ziyaretini zaten kesnlikle kabul etmeyin 40ınız çıkana kadar. Milletle mi uğraşacaksınız bide.

Eşinizide Allah bildiği gibi yapsın. Onunla durumunuzu doğum sonrası değerlendirirsiniz.

:) A aa ! Bu gün bebecik geliyor. Ne çok üzülmüşsünüz siz bazı şeylere. Ama sizi anlıyorum. Bebeğinizin doğumundan duyduğunuz endişe,elalem ne der evime endişesi,yatağının kurulmamış oluşunun verdiği endişe ve hormonlar sayesinde biraz içinizi dökmüşsünüz. Ama her ne olursa olsun, bu gün sizin ve yavrunuzun günü.Allah sağlıkla huzurla büyütmeyi nasip etsin. Hiç bir sorun aslında o an yaşarken sandığımız kadar büyük değil :) Eşiniz yapmasını rica ettiğiniz şeylerden kaçıp tuvalete saklanıyor gibi geldi. Üzülmeyin,zamanla rayına oturur. Varsın bir miktar dağınık olsun eviniz. Artık "Çocuklu ev dağınık olur" der geçersiniz :)

Kendinizi üzmeyin. Haklısınız ama inanın şu an bunları dert etmeniz size zarar. Bugün doğumunuz var,sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin Rabbim bebeğinizi,gerisi hallolur.
Evin durumundan rahatsızsaniz biraz toparlanınca haber veririm diyip geri çevirin gelmek isteyenleri. Düzeninizi oturtunca çağırırsınız.
Dedikodu yaparlarsa da kendi ayıpları,hiç umursamayın. Evi pis diyeceklerine "kadın yetemiyor belliki,bir işin ucundan biz tutsak "diyip sorarlardı ne yapabiliriz diye.
Kimseyi ilgilendirmez. Boşverin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…