- 1 Nisan 2011
- 38.023
- 70.824
- 798
- Konu Sahibi Sismankofte
-
Her kadin farkli her dogumda farkli..dogururken kafa rahat olacak.. olacagina variyo nihayetinde ama psikolojidd cok onemli. Konu sahibine uzuldum acikcasi. Insallah hayirliAmin,doğum normal birşey,niye abartıyorsun denmişte,kendi yaşadıklarımla konu sahibin korkutmayayım şimdi.Ama herkes bir değil,düşük tehlikesiyle geldi zannettiğim bir kadın,2 saat sonra bebek kucağında güle oynaya çıktı hastaneden,inşallah konu sahibi de en kolayını yaşar...
Eski konularına baktım,hem üzüldüm,hem de çok güçlü buldum kendisini.Bunu da aşacaktır hayırlısıyla.Bazen insan dibe vurmadan suyun yüzüne çıkamaz..Her kadin farkli her dogumda farkli..dogururken kafa rahat olacak.. olacagina variyo nihayetinde ama psikolojidd cok onemli. Konu sahibine uzuldum acikcasi. Insallah hayirli
Haberini aliriz birazdan
Tatlım Allah kolaylık versin ve bebeğini sağ salim kucağına al inşallah. Eve gelince bırak bok içinde kalsın. Umrunda olmasin. Kimse seni ayiplamaz emin ol. Ayiplayacaklari tek kişi evde koca namına besledigin öküz. Dogumun lohusaligin gecsin sonra canina okursun.yazmak o kadar iyi geliyor ki.. bir de verdiginiz cevaplar. Baska baska gozlerden ister elestirin ister haklisin diyin acigim hepsine.
Gebelik zehirlenmesi sebebiyle yarin aksam hastahaneye yatiyorum. Suni sanci verecekler vs bir suru acili dogum proseduru olacak. Gunlerdir kendimi hazirlamaya calisiyorum ama nafile acikcasi dogumdan da cok korkuyorum, sonrasindan da.
Esimle son 1 haftadir yine cok tartisiyoruz. Eski konularima bakabilirsiniz temizlige yeterince yardim etmiyordu. Bir ara duzelir gibi oldu sonra yine ayni. Mesela aksam 7de eve geliyor yemek yiyor saat 8, 8.30 oluyor. Sonra wcye bir giriyor ardindan dus aliyor en az 1 saat. Bu arada sabah da 1 saat wcye giriyor.
Son gunlerde iyice sapitti. Sabah ise giderken 1 saat, aksam eve gelince en az 45 dk yada bir saat, gece yatmadan aynen 1 saat wc dus. Artik biktim.
4 gun kaynanamda kaldim evim cok sicak oldugu icin eve ugramadim diyebilirim. Eve geldigimde heryer toz icinde birikmis bulasiklar. Ayni ahir gibi yasamis hic rahatsiz olmuyor. Yarin hastahaneye yatiyorum dunya kadar is var bugun 3 saatini sadece wcde gecirdi isler kaliyor diyince de bana hergun hergun bagiran bir adama dondu. Hep bu konuda tartisiyoruz o wc giriyor ben yarim saat sonra ya ariyorum ya da kapiya gidip soyluyorum bazen tatli dille bazen kizarak ve surat asarak. Yok yok yok.
Cozumu yok.
Mutfagim les gibiydi bulasiklari yikayip toparladim ama egilip silemedigim dolaplarim kaldi, dolap iclerim kaldi.
Oyle rahat ki daha besigi kurmadi. Onlarca isim soyledim hicbirini begenmedi. Cocuga 2 isim vermek istiyor mesela ama ben tek isim istedigim halde yanasmiyor. Buldugum isim bile net degil suanda illa arap kokenli isim istedigi icin.
Sanki butun evin yuku simdiden omuzlarimda ben rahat degilim karnim burnumda onca riskime ragmen dayanamayip yatip uzanmiyorum canimi disime takip bgun alisverise bile gittim pazar arabamla yine de yok yok yok su pis wc aliskanligindan aslaaaa vazgecmiyor cok bos vakti var.
Daha cocugum dogmadi sezeryan ihtimalim var cok korkuyorum burada kimsem yok ya yatip kalkamazsam ne olacak diye ayrica heryer heryerde akrabalari vs gelecek bebek icin ev darmaduman cok utaniyorum simdiden psikolojim bozuldu. Akli olan evlenmesin yurtdisina yalniz kalmasin boyle turkiyede olsam arkadaslarim kuzenlerim olurdu burda kimsem yok.. hickimsem
Cok uzgunum aglamaktan harap oluyorum
bunların falan hevesle yapılması lazım ne bu genişlik ya Allahım kıyamam ben sanaHersey bir yana bu tembelligin icinde beni suclamasina akil sir ediremiyorum.
Besigi kurmadan yatti ben de sinirimden uyuyamiyorum.
Yarin guya besik kurulacak, perdeler yikanacak ev supurulup silinecek toz alinacak mutfak toparlanacak. Aylardir cok is yapmis gibi yani saka gibi bana yarin yaparim diye salladi bugun de. Aylardir yapmadigini birgunde yapicak ya. Bugun zorla banyoyu temizledi onu da temizlemese daha iyiymis yarin mecbur ustunden gecicem. Nedir bu cektigim ya. 2 sepet dolu dolu utu bekliyor ellerimdeki odemden utu de yapamadim Allah im cildiricam en sonunda ne olurdu bir annem olsaydi
Öyle akrabalar seyir için trübünde yerlerini alır her zaman goha,genç kızdır,beceriklidir "kızı kızken görme,gelinken gör"derler,evlenir,düzenlidir"gelini gelinken görme,çocuğu olunca gör"derler,çocukluyken dağılırsa,"biz demiştik"hala düzenliyse"yeni heves şimdi,ondanCaninizin hic mi kiymeti yok ya,
Doguma girerken evim pis onu mu dusunucem.
Nasil bir kocaymis o da, allah akil fikir versib.
Hayirli dogumlar.
Gelen akrabalara da azicik aglanin yahu, dogumum zor gecti falan, bunun ustune daha dedikodu yapacaklarsa aman sizden irak olsunlar zaten.
Öyle akrabalar seyir için trübünde yerlerini alır her zaman goha,genç kızdır,beceriklidir "kızı kızken görme,gelinken gör"derler,evlenir,düzenlidir"gelini gelinken görme,çocuğu olunca gör"derler,çocukluyken dağılırsa,"biz demiştik"hala düzenliyse"yeni heves şimdi,ondan"derler,köklerine kibrit suyu...İnsan kendi rahatı sağlığı için temizliyor evini,yoksa hepsi .....dibine...
Konu sahibi yurtdisindayim yazdi. Genelde hem daha pahali, hem de iscilik daha kotu oluyor. Genelde turk isi temizlige gore cok ustunkoru yapiyorlar. O yuxden bir yardimci gelse bile konu sahibi begenmezdi diye dusunuyorumbir temizlikçi almak bu kadar mı zor??
haklı olabilirsin ama bende epey süredir ev ile ilgilenemiyorum bu bir süreç ne yazıkkı zor bir süreç Allah yardımcısı olsunKonu sahibi yurtdisindayim yazdi. Genelde hem daha pahali, hem de iscilik daha kotu oluyor. Genelde turk isi temizlige gore cok ustunkoru yapiyorlar. O yuxden bir yardimci gelse bile konu sahibi begenmezdi diye dusunuyorum
Yapılacak şey ya yardım,ya da susmaktır kesinlikle.Fakat"ben de bu,yollardan geçtim,bilirim zor"denilmiyor da"ohoo ben akşam doğurdum.sabah kalktım iş yaptım,evi temizledim,bir de pazara gittim geldimAhaha valla ben o kadar umutsuz vakaydim ki simdi ay sen nasil cocuk bakiyorsun eve bakiyorsun diyorlar. Hatta komsumuz direk yuzume soyluyor cok sasirttin beni diye.
Ne saniyorlarsa, is basa dusunce heskes bir yolunu bulur. Sonucta kimse kimsenin evini temizlemiyor. Bugun pisse yarin temiz olur, bunun lafi edilir mi, hem de dogum gibi bir zamanda.
Yapılacak şey ya yardım,ya da susmaktır kesinlikle.Fakat"ben de bu,yollardan geçtim,bilirim zor"denilmiyor da"ohoo ben akşam doğurdum.sabah kalktım iş yaptım,evi temizledim,bir de pazara gittim geldim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?