- 13 Eylül 2015
- 21.919
- 68.884
- 598
- Konu Sahibi Sismankofte
-
Hıı, o hikayeler hiç bitmez,şehir efsanesi gibiOncelikle tesekkur ederim. Kayinvalidem de daha simdiden ustume geliyor gecen hafta 2 kez yemege geldiler bulasiklari yikadi ama 1 saatlik isi 10 dkda yapti heryer yag icinde tencereler lekeli les gibiydi yani. Bir de karsimda oturuyor 16 yasinda kizi var ama asla birgunden birgune yardima gelmediler tek dedigi dogumdan sonra yaparsin, ben dogurdum eve geldim evi supurdum hatta kaynanamin evini temizledim vs. Ki benim durumum ne kadar riskli kendisi biliyor ona ragmen konusmalar hep boyle.
Hayat enerjin hiç çekilmesin,ona çok ihtiyacın olacak.Güçlü bir kadınmışsın buna sevindim.Bu günleri bir atlat,eşin adam oldu oldu,olmadı tutsun kendine bir wc,defolsun gitsin,sen kendini niye üzüyorsun,ona asla muhtaç değilsin,doğumunu bir yap,kuş gibi hafifleyeceksin zaten.Sukurler olsun ki adaptasyon surecim cok kisa surdu suan cogu seyden anliyorum, burada olmaktan yani bu ulkeden de cok memnunum cocuguma turk vatandasligi vermeyecegim cunku her ihtimali dusunuyorum eger bir sorun olursa tek vatandasligi oldugu icin burada kalmam gerekir ve devlet her turlu destegi de veriyor.
Bu arada esime sorsaniz benden kotusu yok tartisma esnasinda ben boyle olacagini bilmiyordum, ben ne yapmisim vs dedi ben de kimse kimseye mecbur degil diye usteledim kendime guveniyorum zaten bir ailem yok 16 yasimdannbuyana kendi ayaklarimin ustunde durdum yine dururum da boyle yipranmaya ne gerek var. zaman cok kiymetli bos gecirilmeyecek kadar ben her ani dolu dolu yasamak istiyorum ama hayat enerjim cekiliyor
Yakın olsa biz giderdik tontriko,ben beşiği kurardım 5 dkda,çocukların odalarını ben kurdum meraktan,eşim uyurken,bekleyememiştim yarını:))Birak daginik kalsin gelende olmasin bi zahmet dogumdan hemen sonra.. simdilik dogumuna odaklar sonrasini sonra dusunursun..hayirli dogumlar
Olurdu valla.. yemeginide ben yapardim.sen besigi kur o tarz teknik isleri pek sevmem zaten:)) kumandanin pili ciksa takasim gelmez bazen dusun:))Yakın olsa biz giderdik tontriko,ben beşiği kurardım 5 dkda,çocukların odalarını ben kurdum meraktan,eşim uyurken,bekleyememiştim yarını:))
bırakın konuşsunlarInanin fazla abartmiyorum saglikli ve guzel bir hamilelik gecirmedim hep hastahanelerdeydim ama um bunlara ragmen birgunden birgune rahat etmedim hep diken ustunde evimin isini gordum yemegi yetistirdim bulasikla camasirla ugrastim 1 hafta once belli oldu yarin doguma girecegim ben boylesinenkosustururken bu adamin rahatligi beni cileden cikartiyor.
Ayrica kimse de yardima gelmedi, gelmez ama arkadan dedikodu oluyor. 5 aylik hamileydim kuru ekmekle beslene beslene kilo verdim serum yiyordum ona ragmen akrabalari evime gelip arkamdan evi daginikti yok kirliydi diye dedikodu yaptilar inanin cok zoruma gitti titiz biriyimdir ama insan halinden hiiiiic anlamiyorlar
Komşu teyze anneme,bu erkek olacakmış nerdeyse derdi,fişten prizden de anlarım:)),ama adam böyle klozete sarılıp otursa oraya gömüp üstüne toprak atasım gelir,neyse ki doğumu yakın konu sahibinin,adam kaçacak yer arasınOlurdu valla.. yemeginide ben yapardim.sen besigi kur o tarz teknik isleri pek sevmem zaten:)) kumandanin pili ciksa takasim gelmez bazen dusun:))
Inanin fazla abartmiyorum saglikli ve guzel bir hamilelik gecirmedim hep hastahanelerdeydim ama um bunlara ragmen birgunden birgune rahat etmedim hep diken ustunde evimin isini gordum yemegi yetistirdim bulasikla camasirla ugrastim 1 hafta once belli oldu yarin doguma girecegim ben boylesinenkosustururken bu adamin rahatligi beni cileden cikartiyor.
Ayrica kimse de yardima gelmedi, gelmez ama arkadan dedikodu oluyor. 5 aylik hamileydim kuru ekmekle beslene beslene kilo verdim serum yiyordum ona ragmen akrabalari evime gelip arkamdan evi daginikti yok kirliydi diye dedikodu yaptilar inanin cok zoruma gitti titiz biriyimdir ama insan halinden hiiiiic anlamiyorlar
Ne guzel ya.. hep icimdedir aslinda teknik seyler.. iste bu tarz basit seyler.. mesela araba lastigi degistirme tamiri filan..yetenegim yoktur belki:))Komşu teyze anneme,bu erkek olacakmış nerdeyse derdi,fişten prizden de anlarım:)),ama adam böyle klozete sarılıp otursa oraya gömüp üstüne toprak atasım gelir,neyse ki doğumu yakın konu sahibinin,adam kaçacak yer arasın
Amin,doğum normal birşey,niye abartıyorsun denmişte,kendi yaşadıklarımla konu sahibin korkutmayayım şimdi.Ama herkes bir değil,düşük tehlikesiyle geldi zannettiğim bir kadın,2 saat sonra bebek kucağında güle oynaya çıktı hastaneden,inşallah konu sahibi de en kolayını yaşar...Ne guzel ya.. hep icimdedir aslinda teknik seyler.. iste bu tarz basit seyler.. mesela araba lastigi degistirme tamiri filan..yetenegim yoktur belki:))
Konu sahibi girdi mi doguma acaba? Bu kizin annesi yaninda olsaydi boyle olmazdi. Valla kimsenin olmamasi cok zor: ( Allah yardimcisi olsun
Yanlış anlamayın beni ama ev meselesini çok abartıyorsunuz. Yani bende hamileyken yorulduğum oluyordu evet eşimden yardım istediğim çok oldu ama kendim de yaptım dolap da sildim cam bile sildim. O kadar da zor olmuyor. Sizinki psikolojşk yorgunluk olabilir belki ondan dolayı zor geliyor. Wc meselesini de abartmayın bazı erkekler uzun zaman geçiriyor wc de. İlk senin eşin değil çok duydum uzun süre wc de kalan erkek. Çok üstüne gidiyor gibisin tamam yardım etmeli sonuçta doğum yapıcaksın ama Fazla gibi geldi beklentilerin.yazmak o kadar iyi geliyor ki.. bir de verdiginiz cevaplar. Baska baska gozlerden ister elestirin ister haklisin diyin acigim hepsine.
Gebelik zehirlenmesi sebebiyle yarin aksam hastahaneye yatiyorum. Suni sanci verecekler vs bir suru acili dogum proseduru olacak. Gunlerdir kendimi hazirlamaya calisiyorum ama nafile acikcasi dogumdan da cok korkuyorum, sonrasindan da.
Esimle son 1 haftadir yine cok tartisiyoruz. Eski konularima bakabilirsiniz temizlige yeterince yardim etmiyordu. Bir ara duzelir gibi oldu sonra yine ayni. Mesela aksam 7de eve geliyor yemek yiyor saat 8, 8.30 oluyor. Sonra wcye bir giriyor ardindan dus aliyor en az 1 saat. Bu arada sabah da 1 saat wcye giriyor.
Son gunlerde iyice sapitti. Sabah ise giderken 1 saat, aksam eve gelince en az 45 dk yada bir saat, gece yatmadan aynen 1 saat wc dus. Artik biktim.
4 gun kaynanamda kaldim evim cok sicak oldugu icin eve ugramadim diyebilirim. Eve geldigimde heryer toz icinde birikmis bulasiklar. Ayni ahir gibi yasamis hic rahatsiz olmuyor. Yarin hastahaneye yatiyorum dunya kadar is var bugun 3 saatini sadece wcde gecirdi isler kaliyor diyince de bana hergun hergun bagiran bir adama dondu. Hep bu konuda tartisiyoruz o wc giriyor ben yarim saat sonra ya ariyorum ya da kapiya gidip soyluyorum bazen tatli dille bazen kizarak ve surat asarak. Yok yok yok.
Cozumu yok.
Mutfagim les gibiydi bulasiklari yikayip toparladim ama egilip silemedigim dolaplarim kaldi, dolap iclerim kaldi.
Oyle rahat ki daha besigi kurmadi. Onlarca isim soyledim hicbirini begenmedi. Cocuga 2 isim vermek istiyor mesela ama ben tek isim istedigim halde yanasmiyor. Buldugum isim bile net degil suanda illa arap kokenli isim istedigi icin.
Sanki butun evin yuku simdiden omuzlarimda ben rahat degilim karnim burnumda onca riskime ragmen dayanamayip yatip uzanmiyorum canimi disime takip bgun alisverise bile gittim pazar arabamla yine de yok yok yok su pis wc aliskanligindan aslaaaa vazgecmiyor cok bos vakti var.
Daha cocugum dogmadi sezeryan ihtimalim var cok korkuyorum burada kimsem yok ya yatip kalkamazsam ne olacak diye ayrica heryer heryerde akrabalari vs gelecek bebek icin ev darmaduman cok utaniyorum simdiden psikolojim bozuldu. Akli olan evlenmesin yurtdisina yalniz kalmasin boyle turkiyede olsam arkadaslarim kuzenlerim olurdu burda kimsem yok.. hickimsem
Cok uzgunum aglamaktan harap oluyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?