- 1 Mayıs 2018
- 95
- 169
- 8
- 32
- Konu Sahibi Sismankofte
-
Daha dogurmadm bu aksam yaticam hastahaneyekonu sahibi sağlıkla doğurmuştur inş.
Neler yasamissin guclu bi seklde. De kalkmissin ustesinden gelmissin masallah . boyle guc lazm bizlere guclu olmak lazm konuyu acan bayan da hepimzde kmsenin kmseye faydasi yok allah gepimize yardim etsin etsinki bu rezillerin ustesinden gelebilelmInanamiyorum bunlari okuduguma.
Aynilarini yasadim biliyor musun..
Ben de yurt disina geldim, kimse asla yardim etmez ama dedikodunu yapar, en ufak bir merhamet yok buradaki hemserilerle. Hemseri bile demek istemiyorum, rus bir arkadasim vardi o götürmüstü beni doktora ilaclarimi almisti. Mahelle hep türk ama kapimi calmazlar.
Kaynanam da yardim etmezdi yan yana binalarda kalirdik.
Hamileliklerim cok zor gecti, böyle kaygisiz kalacagini bilseydim cevremin asla kendimi bu duruma düsürmezdim, hatta Türkiye de hamile kalir iyi kötü baba evinde ö dönemi gecirirdim. Cünkü ac kaldim bildigin.
Kilo verdim bulantilardan hergün serum yemem gerekti.
Derdimi anlatinca herkes ne diyor biliyor musun, biz de cektik mide bulantisindan.
Hatta kaynanam ben ise bile giderdim diyordu. Ne ise gitmesi tuvalete kalkamiyordum.
Neyse esim götürürdü seruma isten gelince, yemegimi becerebildigi kadar ekmek peynir koyardi yanima giderdi ise.
Aylarca yatakta yattim, dört ay sonra ayaga kalkabilince carsafimi degistirebilmistim, kokmustu artik. Ev kokuyordu, yedi aya kadar kustum, midem bos oldugu icin mide agrisindan uyuyamazdim.
Ya yazsam neler neler, yasamadim süründüm.
Kimse yardim etmek zorunda degilll, cocuk yaparken millete mi sorduuuncular defolup gitsin cünkü insanlik disi bu durumu asla kabul etmeyecegim.
Altim üstüm durumumu bile akraba oldugu halde bir tabak corba getirmediler.
Eridim, kemiklerim cikti izlediler. Yeri geldi dalga gectiler, durumu hafife aldilar. Hepsi cok cekmis sözde ama hastanede benim kadar yatan mi var acliktan. Yok.
Neyse ya, ev gün gelir temizlenir, biliyor musun bak aklin cok sonra basina gelir alma evine kimseyi.
Pisse pis, müsait degilim ne zaman iyi olup da isimi görürüm o zaman gelirsiniz dersiniz.
Ben iki hamileligimde de zor günler gecirdim aynen öyle evime gelip pis de demislikleri var, nasil yasiyormusum. Yardim edelim dediler bana camasir susuyla yerleri sildirdiler salak gibi yaptim aksamina fenalik gecirdim.
Kaynanam bana koca göbegimle yerde börek acirdi mal kari, evet kari. Hem de mal olanindan.
Salak olan ben ki yaptim, hepsi gencligin verdigi cahillik.
Simdi yüzünü görmek istemiyorum. Evime gelip kavga cikarmalri, insanliktan bir haber oluslari tüm acligim ve o sartlara dögan bebegim. En güzel sey esimin destegiydi ama cok calisirdi ve elinden hic is gelmezdi.
Gececek bu dönem.
Tavsiyem bencil ol o kurtlar sofrasinda, disli ol. Bebegine pasalar gibi bakarsin birsey olmaz.
Ben degil evi kendimi bile yikayamazdim. Simdi temizliyorum yikaniyorum.
Hepsi gececek inan, gececek. Stres yapma skain, evin disindaki kimse icin stres yapma.
Esini de bir psikologa ya da doktora yolla bakalim sorunu neymis.
Kesin birsey var altinda.
Güclü ol, stres olup evi temizleyecegine ihtiyaci yap kimseyi de agirlama.
Bebegine yazik, inan cok üzülürsün ilerde bebegimi strese soktum bos insanlar icin diye.
Iki cocuk annesiyim ve ayni yollardan gectim.
Ya hu oturmuş doğumun ertesi günü ağırladığınız misafiri yazıyorsunuz, normal mi?gül o zaman.
konu sahibinin daha önceki konularına baktım ben. 1 oda için abartması çok rahatsız edici. kimsenin anası babası yanında değil. az önce arkadaşımı ameliyata götürdüm.
kimsesi yoktu yanında. eşi de sınırda göreve gitti. tek elini kullanacak. yemeğini de yapacak çocuğuna da bakacak 4 odalı evini de temizleyecek. bu da komik di mi?? oturup şimdi sabaha kadar gül.
Bende okuyunca biran kendim mi yazmistim acaba diye dusundum acikcasi. Yurtidisinda olmak cidden cok zor, ozellikle de kimsesiz. Burasi ingilizce konusulan bir ulke oldugu icin ben zorluk cekmedim kolay adapte oldum iyi kotu cevre de edindim cok samimi degilim ama yine de birkac arkadasim var.Inanamiyorum bunlari okuduguma.
Aynilarini yasadim biliyor musun..
Ben de yurt disina geldim, kimse asla yardim etmez ama dedikodunu yapar, en ufak bir merhamet yok buradaki hemserilerle. Hemseri bile demek istemiyorum, rus bir arkadasim vardi o götürmüstü beni doktora ilaclarimi almisti. Mahelle hep türk ama kapimi calmazlar.
Kaynanam da yardim etmezdi yan yana binalarda kalirdik.
Hamileliklerim cok zor gecti, böyle kaygisiz kalacagini bilseydim cevremin asla kendimi bu duruma düsürmezdim, hatta Türkiye de hamile kalir iyi kötü baba evinde ö dönemi gecirirdim. Cünkü ac kaldim bildigin.
Kilo verdim bulantilardan hergün serum yemem gerekti.
Derdimi anlatinca herkes ne diyor biliyor musun, biz de cektik mide bulantisindan.
Hatta kaynanam ben ise bile giderdim diyordu. Ne ise gitmesi tuvalete kalkamiyordum.
Neyse esim götürürdü seruma isten gelince, yemegimi becerebildigi kadar ekmek peynir koyardi yanima giderdi ise.
Aylarca yatakta yattim, dört ay sonra ayaga kalkabilince carsafimi degistirebilmistim, kokmustu artik. Ev kokuyordu, yedi aya kadar kustum, midem bos oldugu icin mide agrisindan uyuyamazdim.
Ya yazsam neler neler, yasamadim süründüm.
Kimse yardim etmek zorunda degilll, cocuk yaparken millete mi sorduuuncular defolup gitsin cünkü insanlik disi bu durumu asla kabul etmeyecegim.
Altim üstüm durumumu bile akraba oldugu halde bir tabak corba getirmediler.
Eridim, kemiklerim cikti izlediler. Yeri geldi dalga gectiler, durumu hafife aldilar. Hepsi cok cekmis sözde ama hastanede benim kadar yatan mi var acliktan. Yok.
Neyse ya, ev gün gelir temizlenir, biliyor musun bak aklin cok sonra basina gelir alma evine kimseyi.
Pisse pis, müsait degilim ne zaman iyi olup da isimi görürüm o zaman gelirsiniz dersiniz.
Ben iki hamileligimde de zor günler gecirdim aynen öyle evime gelip pis de demislikleri var, nasil yasiyormusum. Yardim edelim dediler bana camasir susuyla yerleri sildirdiler salak gibi yaptim aksamina fenalik gecirdim.
Kaynanam bana koca göbegimle yerde börek acirdi mal kari, evet kari. Hem de mal olanindan.
Salak olan ben ki yaptim, hepsi gencligin verdigi cahillik.
Simdi yüzünü görmek istemiyorum. Evime gelip kavga cikarmalri, insanliktan bir haber oluslari tüm acligim ve o sartlara dögan bebegim. En güzel sey esimin destegiydi ama cok calisirdi ve elinden hic is gelmezdi.
Gececek bu dönem.
Tavsiyem bencil ol o kurtlar sofrasinda, disli ol. Bebegine pasalar gibi bakarsin birsey olmaz.
Ben degil evi kendimi bile yikayamazdim. Simdi temizliyorum yikaniyorum.
Hepsi gececek inan, gececek. Stres yapma skain, evin disindaki kimse icin stres yapma.
Esini de bir psikologa ya da doktora yolla bakalim sorunu neymis.
Kesin birsey var altinda.
Güclü ol, stres olup evi temizleyecegine ihtiyaci yap kimseyi de agirlama.
Bebegine yazik, inan cok üzülürsün ilerde bebegimi strese soktum bos insanlar icin diye.
Iki cocuk annesiyim ve ayni yollardan gectim.
Neler yasamissin guclu bi seklde. De kalkmissin ustesinden gelmissin masallah . boyle guc lazm bizlere guclu olmak lazm konuyu acan bayan da hepimzde kmsenin kmseye faydasi yok allah gepimize yardim etsin etsinki bu rezillerin ustesinden gelebilelm
Supersinz bize boyle gucler lazim . kmseye ihtiyacmz yok inanin cok iyi etmissinz aolenz sizonle gurur duyuyordur eminmCok cektim ama simdi herkese karsi kaplan gibi oldum.
Kimse umurumda degil kendi isime bakiyorum cocuklarimi büyütüyorum. Ezilmiyorum ezdirmiyorum.
Insanin bir tasma noktasi var ya onu cok yasadim, simdi bambaska bir insanim.
Yeterince bencillestim, bana bunu yapanlara asla acimayacagim diyorum.
Ben böyle acimasizlik görmedim cünkü.
Yüzlerine bakamiyorum inanin.
Tiksiniyorum.
Kimsenin kalbini kirmak istemiyorum, kotu niyetli oldugunu da dusunmek istemiyorum ama ayni kaynanam da boyle iste ‘dikislerim vardi evi supurdum, kaynanama yemek yaptim, koltugun kenarina oturuyordum popomun ustunde bile degildim 2 ev idare ettim, dogumdan geldim temizligime basladim’Ya hu oturmuş doğumun ertesi günü ağırladığınız misafiri yazıyorsunuz, normal mi?
Evde iki kişi yaşıyorsa işi iki kişi paylaşır, arkadaşınızın sınırdaki eşiyle konunun ne alakası var?
Yazdklarina cok uzuldum uzme kendini. Allah sana bi guc verir temizlgni de yaparsin bebegnede bakarsn inan ko turkiyefede bunlari yasayan cok insan var kimi kizlaraailesi bile yardm etmyr. Allah senin gibilern yaninds olsn insallah. Uzme kendnimoralini yuksek tut. Bebisin geliyo. Saglkla buyut insallhhBende okuyunca biran kendim mi yazmistim acaba diye dusundum acikcasi. Yurtidisinda olmak cidden cok zor, ozellikle de kimsesiz. Burasi ingilizce konusulan bir ulke oldugu icin ben zorluk cekmedim kolay adapte oldum iyi kotu cevre de edindim cok samimi degilim ama yine de birkac arkadasim var.
Benim de hamileligim aynen oyle gecti 5 ay mide bulantisindan yemek yiyemedim surekli kuru ekmek yiyordum esim geldiginde peynir, zeytin, ekmek vs getiriyordu ben kilo verdigim icin 2 gunde bir serum aliyordum cok vitaminsiz kalmistim
O zamanlar ev inanilmaz daginikti hani su tv showuna cikan daginik evler varya o kadar pis degildi belki ama cidden cok daginikti bir L koltugum var uzerindeki kiyafetlerden oraya oturamazdik mesela. Evde meyve sebze olmazdi bir salatalik bile gidip pazara alamazdim bas donmesi, mide bulantisi, goz kararmasi berbat bir donemdi Allah kimseye yasatmasin.
O donemde de kaynanam hic destek olmadi gelip de bir corba getirmedi ben zaten yapamiyordum ama deneyebilirdim yemeyi belki yiyebilirdim yapilirken kokmasa, yada bir hal hatir sorulup yardima gelinse.
O zamanlar kaynanamla eltisi geldi bu arada bu elti de cok dedikoducu fesat birisi cekmecelerimi acmisti karistirmak icin evime ilk kez geldiginde ben de bozmustum. Sonra duydum ki kaynanamla ikisi dedikodumu yapmis ben temizlik duzen bilmiyormusum. Halbuki hepsinden derli topluyum ovunmek gibi olmasin sadece cok kotu bir donemden geciyordum onlar yardim etmek yerine dedikodu yapmayi tercih ettiler. Ben de cok yiprandim hem yalnizlik hem uzakta olmak.
Benim bir annem babam yok maalesef. Yani fiziki olarak varlar ama ne maddi ne manevi asla destekleri olmadi bu zamana kadar. Cok uzucu ama annemle hicbizaman ozel bir paylasimim olmadi gidip herseyi kocasina soyledigi icin.. birgunden birgune diyemedi haklisin diye. Insan anne olacakken anliyormus en cok. Dusunuyordum sik sik bir annem olsaydi boyle mi olurdu bana yardimci olurdu ben de rahat ederdim diye. Uzuluyorum ama kabulleniyorum. Herkes anne baba olamiyor.
Cocugum dogduktan sonra kendimi toparlar toparlamaz tum ince islerime girisecegim yalniz olur da birisinin bana ihtiyaci olur iste o zaman ben de cok mesgul olacagim. Sadece evimle ve oglumla.
Etme bulma dunyasi 16 yasinda kizi var kizindan asla birsey beklemiyor elmasini bile soyar yatagina goturur gider tabagini alir ama ben el kizi oldgum icin boyle degersiz oluyorum.
Bende okuyunca biran kendim mi yazmistim acaba diye dusundum acikcasi. Yurtidisinda olmak cidden cok zor, ozellikle de kimsesiz. Burasi ingilizce konusulan bir ulke oldugu icin ben zorluk cekmedim kolay adapte oldum iyi kotu cevre de edindim cok samimi degilim ama yine de birkac arkadasim var.
Benim de hamileligim aynen oyle gecti 5 ay mide bulantisindan yemek yiyemedim surekli kuru ekmek yiyordum esim geldiginde peynir, zeytin, ekmek vs getiriyordu ben kilo verdigim icin 2 gunde bir serum aliyordum cok vitaminsiz kalmistim
O zamanlar ev inanilmaz daginikti hani su tv showuna cikan daginik evler varya o kadar pis degildi belki ama cidden cok daginikti bir L koltugum var uzerindeki kiyafetlerden oraya oturamazdik mesela. Evde meyve sebze olmazdi bir salatalik bile gidip pazara alamazdim bas donmesi, mide bulantisi, goz kararmasi berbat bir donemdi Allah kimseye yasatmasin.
O donemde de kaynanam hic destek olmadi gelip de bir corba getirmedi ben zaten yapamiyordum ama deneyebilirdim yemeyi belki yiyebilirdim yapilirken kokmasa, yada bir hal hatir sorulup yardima gelinse.
O zamanlar kaynanamla eltisi geldi bu arada bu elti de cok dedikoducu fesat birisi cekmecelerimi acmisti karistirmak icin evime ilk kez geldiginde ben de bozmustum. Sonra duydum ki kaynanamla ikisi dedikodumu yapmis ben temizlik duzen bilmiyormusum. Halbuki hepsinden derli topluyum ovunmek gibi olmasin sadece cok kotu bir donemden geciyordum onlar yardim etmek yerine dedikodu yapmayi tercih ettiler. Ben de cok yiprandim hem yalnizlik hem uzakta olmak.
Benim bir annem babam yok maalesef. Yani fiziki olarak varlar ama ne maddi ne manevi asla destekleri olmadi bu zamana kadar. Cok uzucu ama annemle hicbizaman ozel bir paylasimim olmadi gidip herseyi kocasina soyledigi icin.. birgunden birgune diyemedi haklisin diye. Insan anne olacakken anliyormus en cok. Dusunuyordum sik sik bir annem olsaydi boyle mi olurdu bana yardimci olurdu ben de rahat ederdim diye. Uzuluyorum ama kabulleniyorum. Herkes anne baba olamiyor.
Cocugum dogduktan sonra kendimi toparlar toparlamaz tum ince islerime girisecegim yalniz olur da birisinin bana ihtiyaci olur iste o zaman ben de cok mesgul olacagim. Sadece evimle ve oglumla.
Etme bulma dunyasi 16 yasinda kizi var kizindan asla birsey beklemiyor elmasini bile soyar yatagina goturur gider tabagini alir ama ben el kizi oldgum icin boyle degersiz oluyorum.
Gercekten ne komiksin:) kac beben var?şimdi hamilesin diye yumuşak olmaya çalışacağım.
sizin eviniz 1 odadan oluşuyor. bir de mutfak vardır ki eminim o da miniciktir.
her şeyi bu kadar abarttığın için mutsuz olabilirsin. tek oda ya hu.. daha önce de kayınvalidem temizlemiyor diye kızmıştın sanırım. illa birileri mi temizlesin??
1 saatte temizlenir. hadi şimdi yapamıyorsun 6 aylıkken falan cam duvar sildiysen gene temizdir. mutfağı da son ana kadar yapabilirsin.
belki de eşin senin bu dır dırın yüzünden tuvaletten çıkmıyordur.
hamilelik hastalık değil yani. önce bunu biz Türk kadınları anlamalı. ben gebeliğimin 40. haftasında yaptım temizliğimi. üstelik işe gidip geliyordum 36 haftalık olana kadar.
hatta oturup yemeklerimi yaparken sancım tuttu.
doğumun sabahına da misafir ağırladım. demem o ki doğum sıradan bir süreç.
akışına bırakın.
isim konusunda da tabi ki ikinizin de ortak kararı olmalı. madem bir isim sen koyacaksın diğerini de eşin koyabilir.
sanırım çok nazlısın ama bu kadar çıtkırıldım olmak zor yani
Supersinz bize boyle gucler lazim . kmseye ihtiyacmz yok inanin cok iyi etmissinz aolenz sizonle gurur duyuyordur eminm
Aaa ne güzel lohusalikta bebek görmeye gidilmemesi biz de 3 gün olmadan başlar insanlar bir de boş boş sorular Allahım ne bunalirsinTitiz biri olduğunuz belli. Ben bu kadar önemsemezdim. O akrabalar da taş yesin. Siz gelecekler deyince yardıma diye düşündüm de. Bebek görmeye lohusalıkta gidilmez bizde. Giden de işe güce yemeğe girer. Ki doğrusu da budur. Bilmiyorum eşiniz normalde de mi hep ilgisizdi?
Ayni yastayizAilemle iliskim cok zayif.
Annem kiz verdim artik bizden cikti kafasinda bir kadin onu da bu yasima geldim de anladim.
Babam zaten kendi halinde adam.
Evlenirken hicbirseylerini görmedim, yuvami kurdum ama. Ha baslarda cok esyam eksikti esimle yavas yavas aldik.
O da calisir kücüklügünden beridir, altinimiza kadar esim aldi, ailesi zengin sayilir ama birsey yapmaz. Öyleler onlar da..
Yani iki kari koca bugünlere geldik. Hala esimin ailesiyle özellikle annesiyla cok ugrasiriz, cok huzur bozar. Hep ilgi ister, ergen bir cocuk gibi biktim.
Su an cok güzel toparladik, zor günleri beraber atlattik, ben ne nisan ne söz yaptim masraf olmasin diye, aileler icin yaptik dügünü de esimin birikimiyle.
27 yasindayim bu arada, cok beyazladi saylarim bu dönemleri yasarken.
Su an kaya gibi saglam oldum, eskiden cok caresizlik yasadim ve dünya iyisi olsam da kimseye yaranamadim ya. Cok degistim.
Daha dogurmadm bu aksam yaticam hastahaneye
Tesekkur ederim insallah kolay Olur benim ve tum anne adaylarinin
Hay Allah iyiliģinizi versin ne güldüm son paragrafa laģım gülü heEvi de, kocayı da, dolap içlerini de ve hatta gelecek misafirleri de boşverin. Hiçbir şey sizden ve çocuğunuzdan daha önemli değil. Ben zamanında boşveremedim lakin olur da bir gün bir delilik yapıp ikinci çocuğu doğurursam aynen bu dediğimi yapacağım.
Yapışsın klozete, karışmayın. En az onun kadar Duyarsız olun. İçimden bir insan çıkacak ne olup bittiği umurumda değil deyin. Biraz bencil olun.
Doğum konusuna gelirsek, 13 saat suni sancı aldım ve vajinal doğum yaptım. Evet çok kolay değil lakin dayanılmayacak bir durum da değil. Sezaryen tecrübem yok o konuda bir şey diyemem.
Siz şimdi lağım gülünü kendi haline bırakın. Bütünleşin totosu klozetle. Tahtında mutlu ise yapacak bir şey yok. En azından erteleyin bu mevzuyu. Çocuğunuzu sağlıkla kucağınıza alın kendinize ve çocuğunuza odaklanın. Yok sayın eşinizi.
Ayni yastayiz
Es cok onemli degil mi es iyiyise aile si kotu bile olsa yapiyosun idareediyorsn umarm esinizle olan ilsknz hep oyle kalir. Aileniz icin de uzuldum malesef bazi zihniyetler oyle kiz verdik bizden cikisti oluyor yazik bakiyorum elalem kizlarnin gozununicine bakyor. Sans iste sen ysadklarnla dik durmayi basarmissn bu yasta
Konu sahibi istemiyo yani, o yuzden olmuyo?Ben ilk doğumumdada yalnızdım şimdide yalnızım.Alışverimi hala kendim yapıyorum,arabamız yok pazar arabasıyla taşıyorum.Zaten 6 kutu süt 1 kola alınca ağır oluyor, düşünün daha bir sürü şey alıyorum.Asansör yok 3. Kattayım 3-4 kere merdiven inip çıkıyorum aldıklarımı eve taşımak için.Ev dublex süpürgeyi bir aşağı bir yukarı taşıyorum süpürmek için.Ayrıca 5 yaşında kızım onu hergün gezdiriyorum,az önce parktan geldik şimdi yemek yapacağım.Evim derli toplu,gece yatınca dinleniyorum sadece.İsteyince oluyor hamilelik iş yapmak için engel değil az az yapabilirsiniz herseyi.
Evet oyle yanlizsan bi nebze de bi evladn varsahayat bambaska insan icn Allah onlarin acisini gostermesinBaska care yok biliyor musun.. Yani anne olunca insan güclü olmak zorunda.
NE hastalanma lüksünüz var ne de gücsüz olma lüksünüz. Ayaga kalkip devam etmez zorundasiniz
mutlaka senden haber bekliyorum Allah yardımcın olsun arkadaşım şuan doğumdasın sanırımEver hatirliyorum cok tesekkur ederim yazmak fikir almak beni inanilmaz rahatlatiyor cunku herkesle herseyi paylasamiyorum bir de uzaktayim cok yakin arkadaslarima bile anlatirken iki kez dusunuyorum
Insallah bu aksam gidecegim hastahaneye en kisa surede guncellerim durumumu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?