Yarin doguruyorum ve banyoda tek basima agliyorum

Neler yasamissin guclu bi seklde. De kalkmissin ustesinden gelmissin masallah . boyle guc lazm bizlere guclu olmak lazm konuyu acan bayan da hepimzde kmsenin kmseye faydasi yok allah gepimize yardim etsin etsinki bu rezillerin ustesinden gelebilelm

Ya hu oturmuş doğumun ertesi günü ağırladığınız misafiri yazıyorsunuz, normal mi?
Evde iki kişi yaşıyorsa işi iki kişi paylaşır, arkadaşınızın sınırdaki eşiyle konunun ne alakası var?

Bende okuyunca biran kendim mi yazmistim acaba diye dusundum acikcasi. Yurtidisinda olmak cidden cok zor, ozellikle de kimsesiz. Burasi ingilizce konusulan bir ulke oldugu icin ben zorluk cekmedim kolay adapte oldum iyi kotu cevre de edindim cok samimi degilim ama yine de birkac arkadasim var.
Benim de hamileligim aynen oyle gecti 5 ay mide bulantisindan yemek yiyemedim surekli kuru ekmek yiyordum esim geldiginde peynir, zeytin, ekmek vs getiriyordu ben kilo verdigim icin 2 gunde bir serum aliyordum cok vitaminsiz kalmistim
O zamanlar ev inanilmaz daginikti hani su tv showuna cikan daginik evler varya o kadar pis degildi belki ama cidden cok daginikti bir L koltugum var uzerindeki kiyafetlerden oraya oturamazdik mesela. Evde meyve sebze olmazdi bir salatalik bile gidip pazara alamazdim bas donmesi, mide bulantisi, goz kararmasi berbat bir donemdi Allah kimseye yasatmasin.
O donemde de kaynanam hic destek olmadi gelip de bir corba getirmedi ben zaten yapamiyordum ama deneyebilirdim yemeyi belki yiyebilirdim yapilirken kokmasa, yada bir hal hatir sorulup yardima gelinse.
O zamanlar kaynanamla eltisi geldi bu arada bu elti de cok dedikoducu fesat birisi cekmecelerimi acmisti karistirmak icin evime ilk kez geldiginde ben de bozmustum. Sonra duydum ki kaynanamla ikisi dedikodumu yapmis ben temizlik duzen bilmiyormusum. Halbuki hepsinden derli topluyum ovunmek gibi olmasin sadece cok kotu bir donemden geciyordum onlar yardim etmek yerine dedikodu yapmayi tercih ettiler. Ben de cok yiprandim hem yalnizlik hem uzakta olmak.
Benim bir annem babam yok maalesef. Yani fiziki olarak varlar ama ne maddi ne manevi asla destekleri olmadi bu zamana kadar. Cok uzucu ama annemle hicbizaman ozel bir paylasimim olmadi gidip herseyi kocasina soyledigi icin.. birgunden birgune diyemedi haklisin diye. Insan anne olacakken anliyormus en cok. Dusunuyordum sik sik bir annem olsaydi boyle mi olurdu bana yardimci olurdu ben de rahat ederdim diye. Uzuluyorum ama kabulleniyorum. Herkes anne baba olamiyor.
Cocugum dogduktan sonra kendimi toparlar toparlamaz tum ince islerime girisecegim yalniz olur da birisinin bana ihtiyaci olur iste o zaman ben de cok mesgul olacagim. Sadece evimle ve oglumla.
Etme bulma dunyasi 16 yasinda kizi var kizindan asla birsey beklemiyor elmasini bile soyar yatagina goturur gider tabagini alir ama ben el kizi oldgum icin boyle degersiz oluyorum.

Neler yasamissin guclu bi seklde. De kalkmissin ustesinden gelmissin masallah . boyle guc lazm bizlere guclu olmak lazm konuyu acan bayan da hepimzde kmsenin kmseye faydasi yok allah gepimize yardim etsin etsinki bu rezillerin ustesinden gelebilelm

Cok cektim ama simdi herkese karsi kaplan gibi oldum.
Kimse umurumda degil kendi isime bakiyorum cocuklarimi büyütüyorum. Ezilmiyorum ezdirmiyorum.
Insanin bir tasma noktasi var ya onu cok yasadim, simdi bambaska bir insanim.
Yeterince bencillestim, bana bunu yapanlara asla acimayacagim diyorum.
Ben böyle acimasizlik görmedim cünkü.
Yüzlerine bakamiyorum inanin.
Tiksiniyorum.

Supersinz bize boyle gucler lazim . kmseye ihtiyacmz yok inanin cok iyi etmissinz aolenz sizonle gurur duyuyordur eminm

Kimsenin kalbini kirmak istemiyorum, kotu niyetli oldugunu da dusunmek istemiyorum ama ayni kaynanam da boyle iste ‘dikislerim vardi evi supurdum, kaynanama yemek yaptim, koltugun kenarina oturuyordum popomun ustunde bile degildim 2 ev idare ettim, dogumdan geldim temizligime basladim’
Kimse merakli degil riskli bir gebelik gecirmeye. Ozellikle benim gibi tezcanli evine duskun birisi ama laf anlatamiyorsun. Ben 7 aylikken evi supurdum dusup bayilmisim uyandigimda supurge hala calisiyordu esim zorla annesine gonderdi git git diye kadin soruyor neden yuzun solmus anlatiyorum durumu aman bunlar gecici diyor. Yani ne denir?

Yazdklarina cok uzuldum uzme kendini. Allah sana bi guc verir temizlgni de yaparsin bebegnede bakarsn inan ko turkiyefede bunlari yasayan cok insan var kimi kizlaraailesi bile yardm etmyr. Allah senin gibilern yaninds olsn insallah. Uzme kendnimoralini yuksek tut. Bebisin geliyo. Saglkla buyut insallhh

Ayni seylerini daha beterini yasadim.
Benim cok iyi düzeyde ingilizcem vardi Almanyaya geldim. En beter yeri burasi galiba bir de. Hastanede hemsireler ingilizce bilmez cogu, ama neden almancayi konusamiyorum diye sürekli ikaz ederler.
Keske ingilizce olan biryere gitseymisim anadilim gibi ilk senede konusabilirdim. Ama yasadiklarim beni kendi ciime kapatti, dili ögrenemedim. Zaten kiminle konusacagim. Neyse o konular baska.
Kaynanam da tabi ki kizina yapar bana yapmaz. Ama ben de artik onlara yapmam birsey, bu konu böyle cözüldü.
Senin de kizin var ya el evinde böyle cekerse hic mi vicdan yapmadin be kadin.
Ailem bana ne maddi ne manevi arka ciktilar.
Annem dinler ben de cektim derdi, doguma getirdim ikinci de o da cok cektirdi bana.
Lohusaligim burnumdan geldi kaynanamla bir oldu ben önemli degildim.
Hatta ben ameliyata alirken yoklardi bile yanimda. Esim vardi hep, kahvaltiya gitmislerdi, ayrilir mi insan kizinin yanindan. Hem de yardima gelmisin, yemegi ben yapardim sezeryan oldum alisverisi bile kendim yaptim. Gitmedi dogumdan once gel benimle de göstereyim sana ögreteyim de yemegi yapacagi icin alisverisi yapabilsin istedigini alsin diye, gözlerim yorulur dedi bana ben yapamam.
E dedim ben hastanede yaticam bir hafta agir geciyor benim ilkinden biliyorum sen ne yiyceksin cocuk da var, esim de.
Sen cikarsin o zamana kadar dedi.
Ya ben bir ay dogrulamayan bir insanim sezeryanim cok agir oluyor.
Neyse güzel bir anne tribi cektim burada.
Bir daha da asla cagirmam.
Hangi birini anlatayim ya bosver. Esim olmasa galiba dayanamazdim. Ailelerden birsey görmedik birbirimize sarildik biz.
Ha ev pis oldu, yiyecek birsey kalmadi hep sabrettik simdi cok iyi günler bizi bekliyor. Daha da güzel olacak hersey yeter ki sagligimiza birsey olmasin gerisi cözülür. Büyütüyorum cocuklarimi ama uykusuz ama yorgun.
Hersey cok daha güzel olacak bizim icin biliyorum. Cok sükür bugünlerime..

Gercekten ne komiksin:) kac beben var?

Ilk gebelikte tas gibiydim her gun gittim calistim..
Ikinci orta halliydi..

Son besikte yataktan kalkamadigim zamanlar cok oldu..agrilardan., iltihap kaptim kac kez yuruyemiyodum vsvs. Dogum suni sanciyla oldu.. hastaneye giderken bile bulantim vardi.. cok az kilo aldim yiyemiyodum. Halbuki iki tane daha ortalikta cocugum vardi, kalkmam gerekirdi dimi kesin abartiyorum? : (

Bak ayni kadin 3 ayri gebelik... hepsi birbirinden farkli.. demem o ki kimseyi kendinle kiyas yapma.. cunku bu cok sacma..

Supersinz bize boyle gucler lazim . kmseye ihtiyacmz yok inanin cok iyi etmissinz aolenz sizonle gurur duyuyordur eminm

Ailemle iliskim cok zayif.
Annem kiz verdim artik bizden cikti kafasinda bir kadin onu da bu yasima geldim de anladim.
Babam zaten kendi halinde adam.
Evlenirken hicbirseylerini görmedim, yuvami kurdum ama. Ha baslarda cok esyam eksikti esimle yavas yavas aldik.
O da calisir kücüklügünden beridir, altinimiza kadar esim aldi, ailesi zengin sayilir ama birsey yapmaz. Öyleler onlar da..
Yani iki kari koca bugünlere geldik. Hala esimin ailesiyle özellikle annesiyla cok ugrasiriz, cok huzur bozar. Hep ilgi ister, ergen bir cocuk gibi biktim.
Su an cok güzel toparladik, zor günleri beraber atlattik, ben ne nisan ne söz yaptim masraf olmasin diye, aileler icin yaptik dügünü de esimin birikimiyle.
27 yasindayim bu arada, cok beyazladi saylarim bu dönemleri yasarken.
Su an kaya gibi saglam oldum, eskiden cok caresizlik yasadim ve dünya iyisi olsam da kimseye yaranamadim ya. Cok degistim.

Aaa ne güzel lohusalikta bebek görmeye gidilmemesi biz de 3 gün olmadan başlar insanlar bir de boş boş sorular Allahım ne bunalirsin

Ayni yastayiz
Es cok onemli degil mi es iyiyise aile si kotu bile olsa yapiyosun idareediyorsn umarm esinizle olan ilsknz hep oyle kalir. Aileniz icin de uzuldum malesef bazi zihniyetler oyle kiz verdik bizden cikisti oluyor yazik bakiyorum elalem kizlarnin gozununicine bakyor. Sans iste sen ysadklarnla dik durmayi basarmissn bu yasta

Daha dogurmadm bu aksam yaticam hastahaneye
Tesekkur ederim insallah kolay Olur benim ve tum anne adaylarinin

Canim bir sey diyim mi. Benim esim dünya iyisidir. Annem babam yanimda ayni sehirdeyiz. Torun bakiyorlar bana yetişemiyorler. Ama esim heo caliskan insandi.

Simdi kaldirip is yaptiramiyorum ya. Boyle bir donemden geçiyorlar sanirim. Aglaya sizlaya zorla yaptiriyorum. Ben isten geliyorum ortaligi toplayip yemek yapiyorum. Arkami donuyorum ki ortalik yine dagitilmis. Ya da arkamdan sesleniyor canim yemegi yedik masayi topla ben sevmiyorum böyle diye. Kabus gibi.

Onlar da sendrom geciriyorlar sanirim . Ben bir ise elimi atmazsam asla elini atip yapmaz. Soylememe ragmen robotlasmis durumda. Ki haftada 4 gun evdedir esim .

Eskiden ben gelmeden evi elektrik supurgesiyke süpürürdü supriz yapardı. Simdi asla eline almiyor. Bana kötü davrandigindan degil yanlis anlama. Bana hala deger verir ama yok anam yardima gelince kaciyor resmen. Siz de bu da var. Benimde bebegimin odasinda yapilacak bir sürü is var ben yapamam. O da yapmıyor. Annem biz gelip yapalim diyor ama Onlar da yasli insanlar. Ben hem calisip hem ev temizligi yapiyorum .

Ama sen son gunlerdesin birak kirlensin. Gelip yardim etmeyene sen kiz onlar dedikodu yapmadan önce. Sen stress yaptikca tansiyonun daha yukseliyor.

Saglikla al bebisini kucaginu. Erkeklerin cogu boyle bir duruma düşüyor anlamdigim kadariyla.

Hay Allah iyiliģinizi versin ne güldüm son paragrafa laģım gülü he

Ben ilk doğumumdada yalnızdım şimdide yalnızım.Alışverimi hala kendim yapıyorum,arabamız yok pazar arabasıyla taşıyorum.Zaten 6 kutu süt 1 kola alınca ağır oluyor, düşünün daha bir sürü şey alıyorum.Asansör yok 3. Kattayım 3-4 kere merdiven inip çıkıyorum aldıklarımı eve taşımak için.Ev dublex süpürgeyi bir aşağı bir yukarı taşıyorum süpürmek için.Ayrıca 5 yaşında kızım onu hergün gezdiriyorum,az önce parktan geldik şimdi yemek yapacağım.Evim derli toplu,gece yatınca dinleniyorum sadece.İsteyince oluyor hamilelik iş yapmak için engel değil az az yapabilirsiniz herseyi.

Baska care yok biliyor musun.. Yani anne olunca insan güclü olmak zorunda.
NE hastalanma lüksünüz var ne de gücsüz olma lüksünüz. Ayaga kalkip devam etmez zorundasiniz

Konu sahibi istemiyo yani, o yuzden olmuyo?

Baska care yok biliyor musun.. Yani anne olunca insan güclü olmak zorunda.
NE hastalanma lüksünüz var ne de gücsüz olma lüksünüz. Ayaga kalkip devam etmez zorundasiniz
Evet oyle yanlizsan bi nebze de bi evladn varsahayat bambaska insan icn Allah onlarin acisini gostermesin

mutlaka senden haber bekliyorum Allah yardımcın olsun arkadaşım şuan doğumdasın sanırım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…