Yaş 37, ailemle yaşıyorum ve kendime ait hiçbir şeyim yok

Boşanmis cocuklu erkek secin diyenlere de şaşiriyorum kendiniz öyle mi yaptiniz .Kadinin kadina yaptigı baskiyi elestiriyi kikse yapmiyor cidden
Diger densiz adam ise sadece bahane etmis 25 yaşinda bile kimi kızlar cocuktur ne işi olur 41 yasındaki insanla o yaşta kizım olsa vermek istemem
Konu sahibi en güzel yıllarinda insallah iyi bir nasibi olucak böyle bir günde onun için bunu diliyorum

Bizdeki 'ayrı eve çıkmak istiyorsan önce evlen' düşüncesi nice insanı delirtti, ve nicelerine yanlış evlilikler yaptırdı. Bence mutsuz insan kimseyi mutlu edemez, o yüzden annenizle yaşamaktan mutlu değilseniz ayrı eve çıkmalısınız, bu ikiniz de için de daha iyi olur. Yaşlanınca yalnız yaşamak zor olsa gerek, annenizi anlıyorum ama sizin de canınız var.

Konu sahibi dua etmekten vazgeçme ama nasıl biri istiyorsan onu belirt dualarında. Ben de 33 yaşımın sonlarına doğru kendimden 2 yaş büyük eşimle evlendim. Israrla dua ediyordum eşim dualarımdaki gibi ama birkaç konuya daha değinip daha kapsamlı dua etseydim keşke diyorum şimdi. Mesela. Dualarımda ailesine yer vermemiştim. Bekar hiç evlenmemiş biri tabi ki öncelikli olarak hiç evlenmemiş birini ister ben de öyle istiyordum. Yaş ilerleyince çocuksuz olsa bari demeye başlamıştım. Eşim de benim gibi hiç evlenmemiş. Sen kapsamlı bir şekilde dua etmeye devam et

Galiba sizde ailenizin sözünden pek çıkmak istemiyorsunuz.37 çok geç bir yaş değil,bir bahaneyle başka bir şehire tayin isteyin ya da memur değilseniz iş bulun.Yeni şehir,yeni insanlar demektir.Olduğunuz yerde kalırsanız hayatınız böyle geçer

Siz evlenmeyi bir kacis kurtulus ozgurluk gibi gorup, evlenince bu esaretten kurtulacakmissiniz diye dusunuyorsunuz. Sakin!

38 yaşında yaşıtım biri ile evlendim. Severek aşık olarak evlendim. (Bir ay sonra boşanıyoruz ama o ayrı mevzu) 40 yaşında da anne oldum.Yani hiçbir şey için geç değil... Geç kalmışlık toplumun bize dayattığı normlar...
O 41 yaşında olup genç biri isteyen adama da takılma. Madem öyle biri istiyordu neden başta sana haber vermişler, gerizekalı yeminlen bunlar. Benim tanıdığım biri var 40 yaş üstu 2 de çocuğu var. Anneleri vefat etmiş cocuklar babada kalıyor. Haber yolladı hem ögretmen hem hiç evlenmemiş hem de 30 yaş altı biri ile evlenmek istiyormuş!. Zaten onun aradığı kızlar da bu adam gibi biri için olüp bitiyorlar dedim. Öyle gerizekalı bir kız bulursa hiç kaçırmasın dedim.

Ben zaten 15 yıl yalnız yaşadım İstanbul’da. Sonra işten çıkınca maddi sebeplerden dolayı eve dönmek zorunda kaldım.

Adamdaki kriter isteklerine şok oldum..
Uzaylı birini bulma ihtimali bu dediği gibi birini bulma ihtimalinden daha fazla..
Bizim toplumdaki 2 çocuklu bekar erkeklerdeki kriter isteklerine bakar mısın..
Herkes herseyi isteyebilir. Ama bu adam bu dünyada yaşamıyor sanırım..

Diğer yazdığınıza harfiyen katılıyorum. Toplumun dayattığı normlar bize geç kalmışlık hissi veriyor.
Çoğu karamsar duygu ondan oluyor.

Eşinizle ayrılacak olmanıza da üzüldüm.. hakkınızda hayırlısı olsun. Umarım en kısa zamanda feraha çıkarsınız.

Çok güzel bir yorum. Çok teşekkür ederim.

Bu kriter işi bana hep mantıksız geldi. Yani hayat ne getirir belli olmaz. Nişan atılır, boşanılır. Bugün boşansanız tekrar evlenmek isteseniz bu nedenle kriterlere takılsanız mesela hoş mu olur?
Benim arkadaşım mesela evlendi boşandı, bir sene sonra kendinden 8 yaş büyük hiç evlenmemiş bir adamla tanıştı kısa sürede de evlendi. Adamın ailesi tasvip etmese mesela kız boşandı diye burada linç edilir. E ne farkı var?
Size bekar zor olur demelerinin sebebi çoğunluğun 30-35 arasında evlenmesi. Yani matematiksel bakarsanız illa bekar olsun demeniz şansınızı evet ciddi anlamda düşürüyor. Bekar erkek azalıyor belli bir yaştan sonra. Mesela boşanmıştır ama çok iyi bir insandır. Ama hiç evlenmemiştir çünkü annecidr annesiyle aynı evde oturmak istediğinden bekardır. Bu önyargıyla ilk iyi adayı kaçırıp ikinciyle bir ömür kavga edebilirsiniz.
İlişkide bu kadar kriter olması da çok sıkıntı ondan.
Kendinize de erkeklere de şans verin. Bekar değil diye direkt elemek yerine bir kaç randevuda bakmak daha mantıklı. Fikren, hissiyat olarak kendine yakın hissedersen evlenir mutlu olursun. Direkt bekar diye diretip mutluluğu da kaçırabilirsin.

25 değil aslında 35 dedi adam.

İş bulmak istiyorum ama şu salgın dolayısıyla biraz zor. İnş salgın bitsin aramaya başlayacağım.

Reactions: 000
Yaaa. Ne güzel. İlk evliliğiniz miydi? Bana dedikleri bu yaştan sonra anca evlenmiş boşanmış birini bulursun. Ne olur yanlış anlamayın ama ben kendim gibi hiç evlenmemiş biriyle evlilik yapmak istiyorum.

Bir arkadaşım 37 yaşında evlendi 44 yaşında biriyle.
İkisi de hiç evlenmemişti.
Gönlünüze göresi tez zamanda sizi bulsun inşallah.
Umudunuzu kesmeyin..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…