Yaş 37, ailemle yaşıyorum ve kendime ait hiçbir şeyim yok

Bu açıdan hiç bakmamıştım olaya. Ama yine de yalnızlıktan kurtulma düşüncem, aile isteğim devam ediyor.

evlilik nasip kısmet işi, boşanmış ya da hiç evlenmemişten ziyade Allah karşınıza sizin kafa denginiz gönül eşiniz olanı çıkarsın.
Ama bu sıkılmanız durum daha ziyade sınırlarınızı çizememekle ilgili. aayrı ev size kalmış ama ayrı eve de çıksanız sınır koymayı bilmeniz gerekecek bence. Annenizle biraz sınır koymanız illa kalbini kırmanız gerektiği anlamına gelmiyor. bir yerden başlayın, kolay olan bir yerden. Yaşlı insanların alışkanlıklarını değiştirmesi zaman alır sabır lazım tabi.

Ablacığım her şeyin hayırlısı. İnan yanlış bir evlilik olacağına hiç olmasın daha iyi. Çevremde boşanmalar veyamutsuz evlilikler o kadar çok ki.
Ben de bu karantinadaki zamanımda hep evdeyim. Belli bir yaştan sonra olmuyor. Her şey mevzu veya sıkıntı oluyor sizi çok iyi anlıyorum. Bir süre daha sabredin belki çalışırsınız veya olmadık yerde çok iyi biriyle tanışırsınız :)

Ben fazla iyimserliği gereksiz ve tehlikeli buluyorum bu tip konularda. Yani belli bir yaşa gelmiş ve ilişkilerden yana yüzü gülmemiş birinin hala ümitlenmesi acı çekme süresini uzatıyor bence. Aynısı iş bulamayanlar, çocuğu olmayanlar vs için de geçerli. Bir noktada kabullenip ona göre hayatını planlamak gerekiyor. Beklentiler tükenmediği sürece kişi mutsuz olur. Beklemek dünyadaki en zor şeylerden biri. Herkes kısmet demiş, kısmetse o sizi vakti gelince bulacaktır zaten ama artık beklemeyin bence asla evlenmeyecekmiş gibi yaşayın.

Umut etme diyorsunuz yani. Belki de yavaş yavaş bu olaya kendimi alıştırmam lazım. Tüm diğer arkadaşlar beni bayağı ümitlendirmişti ama siz tam tersini söylüyorsunuz.

Umut etme diyorsunuz yani. Belki de yavaş yavaş bu olaya kendimi alıştırmam lazım. Tüm diğer arkadaşlar beni bayağı ümitlendirmişti ama siz tam tersini söylüyorsunuz.
Ben de benzer şeyleri söyledim okuduysaniz.
Bir erkegin size düzen kurmasini beklemeyin, siz yapmak istediklerinizi yapin hic evlenmeyecek gibi.
Bu süreçte siz kendi hayatınızla ilgilendikce, yaninizda olmak isteyen kendiliğinden gelir zaten

Ümit etmenin size bir faydası olmayacağını düşünüyorum. Ümit ettiğiniz sürece neden olmuyor diye acı çekeceksiniz. Tabii bu benim fikrim. Herkesin kişiliği ve hayata bakışı farklıdır.

Yani en azından şartlarınızı bilip ona göre ilerleyin.
35ten büyük bir erkekle ilişki kurmaksa niyetiniz evlenmemiş olsun demeyin mesela.
Çünkü bu kriteriniz aday sayınızı ciddi manada azaltıyor mesela.
Türk filmlerindeki gibi ilk görüşte aşk beklemek yerine gelen adaya vir kaç görüşme şans vermelisiniz

bunu şöyle anlıyorum ben kendi bakış açımdan,
ayrı eve çıkmayı, tatile gitmeyi, beğendiğiniz koltuğu almayı, bi tura katılmayı vs evlenince yaparım diye ertelemeyin. yapın. yani ümidi kesin değil de hayatınızı bunun için ertelemeyin. ve işin açığı bu mantığın yaşla ilgisi yok bence. imkan varsa yaşamayı ertelememek lazım.
yoksa evlenmek /evlenmemek, evli kalmak /boşanmak, doğurmak /doğurmamak bizim bir okulu bitirmemiz gibi salt kendi çabamızla olan şeyler değil. ümit etmek hep olmalı, karamsarlık bir şey getirmez ama ümit etmekle "beklemek" ve hayatı "o ana dek dondurmak" farklı şeyler. geri dönüp keşke yapsaydım dememek lazım. bu hepimiz için geçerli.

Kusura bakmayın ama biraz da bu durumu siz kendinize yaşatıyorsunuz. Sınırlarınızı iyi çizememişsiniz. Odaya pat diye girilmesi örneğin bir kez uyarmışsınız aman ne olacak demiş annesiz, her seferinde uyarın. Gerekirse kapınızı kilitleyin çalmak zorunda kalsın. İlla ki bir yerden sonra anneniz de öğrenip ona göre davranacaktır.

Anlattıklarınıza göre kendi hayatınız yok gibi bir şey. Yaşınız 19 değil başka bir üyenin de yazdığı gibi. Evlenmiş boşanmış adamı ailem onaylamaz diyorsunuz. Yaşlı değilsiniz ama çok gençte değilsiniz sizin yaş grubunuzun büyük bir kısmı evlendi boşandı. Önemli olan kişinin nasıl olduğu ama siz bunu hemen aile onayına bağlamışsınız.

Gözünüz kimseyi görmeyecek kadar aşık olacağınızı düşünüyor musunuz gerçekten? 17-18 yaş toyluğunda olsaydınız belki ama şu an mantığın da devreye girdiği yaş grubundasınız. Kaç kadın sizce gözü kör aşık olarak evlenmiş? O dediğiniz dizilerde, filmlerde oluyor, gerçekte aklı mantığı tamamen bir kenara bırakacak kadar aşık olmak pek olası değil.

Çocuklu bir insanla evlenmek zordur, istememenizi anlıyorum sadece kullandığınız dil beni rahatsız etti. Eski eşiyle görüşmesini kesinlikle istemem demişsiniz. Bu sizin isteğinize göre şekillenebilecek bir konu değil. Eğer arada çocuk varsa eşler birbiriyle görüşmek zorunda. Bunu kabul etmeyen bir karakteriniz var madem o zaman çocuklu bir adamla evlilik düşünmemeniz evet doğru karar.

Madem ayrı eve çıkamıyorsunuz o zaman mevcut durumunuzu iyileştirmeye çalışın. Sınırlarınızı çizin. Üzülürler darılırlar diye düşünürseniz üzülen siz olacaksınız. Evlilik konusuna gelince de kendinizi şartlamayın. Şu an hayallerinizde bir insan yarattınız onun gelmesini bekliyor gibisiniz

Binler genç adama değişmem, iyi ki onunla evlendim, onun da benim de ilk evliliğimiz, Rabb'im isteyen herkese nasib etsin
Önceden bende büyük diye düşünürdüm, hatta 3 yıl reddettim, en büyük pişmanlığım onu ve kendimi bu kadar bekletmem, şimdi ki aklım olsa o olsun 60 yaşında olsun, değil 3 yil vallahi bir gün beklemezdim..

Ama çocuklu erkekte ciddi sıkıntı demek
Burada da okuyoruz çevrede gördüğümüz örnekler var.
-Adam çocuk istemiyor benim zaten çocuğum var diyor
-çocuklar kadını kabullenemiyor kötü davranıyorlar
-eski eş sorun çıkartıyor kıskanıyor olup olmadık zamanda mesaj atıyor
-çocuklar önce anneyle yaşarken babalarına gönderiyorlar
-Kadın ne yapsa suç oluyor

Burada bile dert yanan üyelere evlenirken o çocuklar yok muydu?
Mecbur kabulleneceksin deniliyor

Yanlış anlamayın fikirlerinizi çoğuna katılıyorum ama bu sorumluluğu almak istemeyen insanların çocuklu biriyle evlenmesi büyük sıkıntı

Toplumun bu konudaki tavrı çok incitici
Benim 35 yaşındaki arkadaşıma 55 yaşında oğlu askere giden bir adamı tanıştırmak istemişler
Kız kabul etmeyincede böyle yaparsan tabii evde kalırsın seni başka kim alsın demişler
Kız ağlaya ağlaya anlattı durumu

Bu durum çok kötü. Ben kendimi tanıyorum. Çocuklu biri ile yapabileceğimi sanmıyorum. Ama daha önce yazılan yorumlar olumlu iken son yorumlar maalesef umit kırıcı oldu. Moralim da maalesef çOk bozuldu.

Bu durum çok kötü. Ben kendimi tanıyorum. Çocuklu biri ile yapabileceğimi sanmıyorum. Ama daha önce yazılan yorumlar olumlu iken son yorumlar maalesef umit kırıcı oldu. Moralim da maalesef çOk bozuldu.
Moralini düşürme ama gerçekçi ol
Bende 32 yaşındayım benzer sözleri duyuyorum bu yüzden seni çok iyi anlıyorum
Ama benim etrafımdakileri çok umursadığım söylenemez

Her evlenen evli mutlu çocuklu diye bir şey yok kimler kimler neler yaşıyor ama saklıyorlar
Yapmak istediklerini yapmak için evlenmeyi bekleme
Yerinde olsam önce iş bulmaya bakardım hem işsizlik hem karantina hem aile evine dönüş seni bunaltmış.
Annenide kurslara komşu teyzelere yönlendir biraz kavga etmeden sınırlarını çiz.

Bİr de sosyalleşmek gerekiyor her konuda
ben malesef büyük şehirde yaşadığım günümün 3 saatini yolda geçirdiğim ve diğer arkadaşlara göre daha uzun çalıştığım için bir süre sonra robota dönüyorum yorgunluktan

Ama zamanında üniversite sonrası bir halk eğitim kursuna gittim hiç alakam olmayan bir kurstu sırf zaman dolsun diye
Orada dakika başı ablalar şöyle bir kısmet var tanıştırayım diye yanıma geliyorlardı.
Başka biri bana günlük evden yapılabilecek iş bulmuştu.
Hiç bir şey olmasa evden o bunalım ortamından çıkmıştım.
Burada dalga geçiliyor halk eğitim kursu önerisi verilince ama deneyebilirsin.
Belki fiyatı uygun bir spor salonuna gidebilirsin.
Tabii karantina sürecinden somra

Görelim mevlam neyler neylerse güzel eyler. Memur kadın arkadaşlarım var. Sosyal, girişken, zeki , güçlü, güzel ama evlenemiyorlar.

Şimdiki erkekler maaş kartına bakıyor. Yönlendirebilecekleri yaşı küçük kadınlara rağbet ediyorlar. Kadın çalışacak, eline vur ekmeğini al tarzında olacak kadınları seçiyorlar.
Güçlü ve zeki kadınlarla evlenmek istemiyorlar. Karakteri oturmuş, olgun kadınlardan korkuyorlar.

A adiguzelkadin1919 bekleyeceksin. Belki yarın evlenirsin belki yarından da yakın belki de hiç.

Seni anliyorum. Bende 38 yaşındayım bekarim kmuda memurum ailemleyim.arada benide korkular sarıyor evlenmem lazım tadım gidiyor napicam vb.diye..ama her zaman sukrediyorum ve kendime geliyorum.sabirli ol kafanı başka şeylere ver.sabret ve sukret. Kimseyi örnek alma herkesin hayatı kendine.kismet nasip.hangi şehirdesin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…