Yaş 37, ailemle yaşıyorum ve kendime ait hiçbir şeyim yok

Üzülürse üzülsün
Ya yine la havle lik insanlar gelmiş beğenmedim kızgınım vs diye butona basmışlar ille birine açıklar gibi açıklamak zorunda mıyım ya

Konu sahibi gelmişsin 37 yaşına zaten daha önce ayrı yaşıyormuşsun annen o zaman üzülmüyor muydu nedir 30 küsür yaşında insanların anne babayla aynı evde kalma sevdası. Bak yapılacak hiçbir şey yok yani odana dalan seni darlayan her şeyde yapışık ikiz gibi gezdiğin annen yani ne yapabilirsin? Buraya gelip ağlanmanın faydası nedir?

Ya anneyle konuşacak ki yine üzülecek annesi

Ya da evi ayıracak ki yine üzülecek annesi

Anneler sürekli üzülüp ağlamakla çocuklarına psikolojik baskı yaparken iyi ben üzülürse üzülsün dedim diye mi tu kaka oldum enteresan.

Arkadaşlar insanlar hayatları boyunca bir takım şeylere üzülürler üzülecekler bunlar insanı insan yapan olgunlaştıran durumlardır

Ama kızıyla aynı evde yaşamıyor diye bir zahmet üzülmesin yani o hanım

Eve girse dert çıksa dert nereye gidiyorsun nereden geliyorsun o kim bu kim e yaş 37 konu sahibi kimle sosyalleşecek ya sürekli annesiyle dip dibe gezip kimle tanışacak
ne zaman evlenecek ne zaman çocuk doğuracak? (Bunları istediğini varsayarak yazıyorum konu sahibi) yoksa bana ne yani...

Hiç olmasa bile özgürlük ya kendi evin kendi düzenin kendi mutfak banyon yayıl yat ister topla ister pis bırak kaçta geldin gittin yok mis gibi yalnız ne istersen yap. Sadece bunun için bile üzülürse üzülsün. Kim kimin ebeveyni ben anlamadım ki. Sanki annesini terk etsin bıraksın ne hali varsa görsün dedim.
Normal bir anne zaten çocuğunun bireyselleşmesinden mutlu olur üzülmez. Ama bizim kültürde bireyselleşmek çok ayıp. Anlaşılamaz bir istek . Evlenmediysen kürek mahkumu gibi anne evinde 1 odada takıl.

Salgın bittikten sonra işinize tekrar dönmeyecek misiniz? Şu an karantina da çoğumuz aynı durumdayız. Bende normalde yalnız yaşıyorum. Şu an ailemle yaşıyorum yakın yaşlardayız. Bende evlenmedim. İş yerleri açılınca tekrar çalışacağım. Evliliği lütfen kafana takma.Şu an aile ortamında işsizlikten bunlar gündeme geliyor. Hayatın tadını çıkar delimisin. Bir gün biri çıkar karşına dersin bu adamla evlenmeliyim,o zaman ayrı. Ama şu an evlenmek amacıyla adamlara bakarsan, çok hayal kırıklığı yaşarsın.50 yaş üstü dul adamlar bize talip genelde. O yüzden doğal akışına bırak. 50 yaş üstünü kötülemek için söylemiyorum yanlış anlaşılmasın. Aşıkta olabilirsiniz bu normal fakat artık gerçekten 40 lı yaşlardakiler 25 yaş gibi kızlara bakıyor, 30 lu yaşlardaki ni istemiyor Bakış açıları çok değişik erkeklerin bunu kastediyorum. Bu yüzden bozma moralini herkeste aynı değildir. Bekarlığın tadını çıkar. Bak burada kadınlar çoluk çocukla neler yaşıyor vallaha çok üzülüyorum. En azından kendin için yaşıyorsun. Herkes evlenmek zorunda değil. Çevrendeki her lafa da kulak asma.

Ben evliliğe tamamen kader kısmet meselesi olarak bakıyorum ama biraz da bizim cabamiza bağlı olduğunu da düşünüyorum

Misal rizikta kısmet meselesidir yani ne kadar rizkinin olacağı kaderine yazılmıştır lakin biz rizkimizi kazanmak için çalışıp mücadele ediyoruz fırında duran ekmeğe bu benim nasibimde varsa önüme gelir demeyip onu almak için çabalıyoruz evliligide biraz bu açıdan bakmalı tabi gidip erkeğe aday dunurcu olun demiyorum ama önüne çıkan fırsat değerlendirilmeli vesile olmasını sağlayacak ortamlar oluşturulmasina gayret edilmeli

Öncelikle bol bol ve ısrarla dua edin yer gök dua duanin acamayacagi kapi yok özellikle de bugün edin niyetinizi tam olarak alın nasıl olmasını istiyorsanız o şekilde olsun diye Allah a dua edin bize imkansız olan Allah için çok kolaydır yalnızca "Ol" demesine bakar ❤

Birde evlenmek istediğinizi arkanizdan bunu söylediğiniz için dedikodunuzu yapmayacak sevdiğiniz yakinlariniza söyleyin, yüksek ve uçuk kaçık olmadan kriterlerinizi de belirtin

Şu salgın olayı hafifleyince bir dil kursuna gidin veyahut kendinize uygun başka kurslara gidin

Birde eğer kriteriniz çok yüksekse düşürün biri çıkarsa da karşınıza hemen kestirip atmayın tanımaya çalışın..

Her daim umudunuzu yüksek tutun aile ile yaşamak acınası bir durum değil bir anneniz babanız var elinizde olan her şey için sukredin olmasını istediğiniz şeyler için de her daim umudunuz olsun moralinizi bozup enerjinizi dusurmeyin Allah tan hiçbir zaman umut kesilmez

Sizi negatif olarak kötü yönde etkileyen tüm kişilerden uzak durun.. onlar kendine acisin

Son olarak Allah o güzel gonlunuze gore bir es adayi ile evlenip tez vakitte yuvanizi kurmanizi nasip etsin evlilik isteyen tüm bekar kullarına yuva kurmayı nasip etsin insaAllah ❤

36 yasindayim.2 kuzenim var biri 39 digeri 42 yasinda.hepimiz bosandik.en buyugumuzun 1 oglu var.diger kuzenimin ve benim cocugumuz yok.iki kuzenim de ciddi anlamda guzel kizlardi.isleri gucleri yerindeydi.karakterleri de cok duzgundur ama olmayinca olmuyor herkes evli olmak zorunda degil.ben sahsen bu yastan sonra cocuk falan bakamam.hayatin tadini cikarin anneniz sağ,ne guzel yaninizda.sagliginiz yerinde.olmayan icin uzulmeyin.olanin tadini cikarin.

Çok teşekkür ederim yorumunuz için.

Evet bazı insanlar sanırım hayatta daha şanslı, bazıları ise biraz daha farklı diyelim. Ben kendimi çok şanslı saymıyorum. Genelde aksilikler beni bulur.

Hayat çok tuhaf 2 tane evladım var bugün keşke evlenmeseydim çocuk sahibi olmasaydım diye düşündüm çocuk sahibi olunacak bi dünya değil artık tad tuz kalmadı iki kızımı neler bekliyor bu hayatta diye düşündüm ben saç teline dokunmaya kıyamazken el alem kızıma neler yapacak güçlü olabilecekler mi mutlu olabilecekler mi bu hayatta evlilik beraberinde bi sürü sorumluluk getiriyor hiç bi şey toz pembe gitmiyor eşimle de uzaklaştık herkes kendi derdinde evliliğin çok anlamsız olduğunu düşünüyorum bu aralar çokta kötü bi evliliğim olmamasına rağmen

33 yaşında nişanlıyım, nasipse bu sene evleniyorum.Nişanlımla 1 yaş var aramızda.İyi bir ailem ve güzel bi mesleğim var.İstediğim kadar gezdim, tozdum da...Ama hepsi bi yere kadar.İnsan sevmek sevilmek, yanına bi can yoldaşı istiyor..Sana tavsiyem çok dua et ve çok ısrarlı ol..

33 yaşındayım ve nişanlıyım..Nişanlımla 1 yaş var aramızda..Ben nasip olayına inanıyorum.Biz bir etkinlikte karşılaştık.O gün son anda etkinlikten haberim oldu ve gittim.O da son anda gelmeye karar vermiş.Daha doğrusu gelmesi için ikna etmişler..ana tavsiyem çok dua et ve çok ısrarlı ol...

Evet bazı insanlar sanırım hayatta daha şanslı, bazıları ise biraz daha farklı diyelim. Ben kendimi çok şanslı saymıyorum. Genelde aksilikler beni bulur.
Ben de sansli olmayan taraftayim diye bilinirim etrafimda hep bu kiz da ne bahtsiz her sey bunun basina geliyo derlerben demiyorum insanlar diyor.lakin sansli olduguma karar verdim su gunlerde.korona mevzusu ilk ciktiginda herkes bana aman korun,disari cikma,senin bunyen alerjik,sen zaten sanssizsin ilk sen kaparsinama nezle bile olmadim...saglikliyiz daha ne olsun su donemde sansli olmak icin.gerisi elimizde.

Çok sağol cnm. Ne güzel moral oluyorsunuz bana:)

Çok sağol cnm. Ne güzel moral oluyorsunuz bana:)
Rica ederim canım.Bu arada msjım gelmedi sanıp tekrar aynı cümlelerle yazmaya çalıştım :) 2 farklı mesaj oluşmuş çok utandım :)
İçinde bulunduğun durumu çok iyi anlıyorum.Belirsizlik çok zor biliyorum ben de yaşadım ama umudunu kesme..Yapabilirsen gece namazı inanılmaz etkilidir..Ben de dualarıma ekleyeceğim seni.İnsallah en kısa zamanda çok mutlu bi yuva kurarsın

Kendinizi bu sekilde şanssız olarak görürseniz kismetinizi kendi elinizle.kapatirsiniz.
Hayat güzel, evlilik de nasip işi.
Hayatın tadını sadece evlilikle çıkaracağız diye düşünmemek lazım, bakın daha önce de yazdım 34 yaşındayım ailemden uzakta yalniz yaşıyorum ama hiç bir zaman kendimi şanssız görmedim hayatıma biri girmese de ben mutlu olmayı bilmeliyim. Cünkü insan kendiyle.mutluysa hayatına giren kisiler bu mutlulugun kat sayisini arttırır. Benim ya da sizin değeriniz koca ve çocukla ölçülmez. Her ne kadar aile ile olmak sizi kısıtlasa da, fırsat buldukça kendinizi mutlu eden seylerle ilgilenin. Dua edin isteyin ama illa olsun nolursa olsun diye değil, hakkimda hayırlısı neyse o.olsun şeklinde.
Diyelim ki kaderinizde evlilik yok ve bunu biliyorsunuz, ne yapardınız? Hayatınıza nasıl yön verir, hangi alanlarda ne yapardınız? Bu sorularin cevaplari neyse onu yapin, şimdi yapın kendinizle.mutlu olun, degerinizin farkında olarak yaşayın. Nasipte varsa o kisi zaten karsiniza çıkar.

Çok güzel yorum teşekkürler. Ben yalnızca bana ait bir düzenim olsun istiyorum. Bir hayatım, çocuklarım. Biraz umutsuzluğa kapıldım ondan dolayı sizlere yzdım.

Çok güzel yorum teşekkürler. Ben yalnızca bana ait bir düzenim olsun istiyorum. Bir hayatım, çocuklarım. Biraz umutsuzluğa kapıldım ondan dolayı sizlere yzdım.
Kendinize ait hayat kurmak elinizde, illa.ki bir erkegin gelip size bir hayat vermesini beklemenize gerek yok ki.
Yine önceki gibi calisir ayri evde yaşarsınız
Daha önce 15 sene ayri yasadim dediniz, bu süreçte hic kendinize ayri bir dunya kurmadiniz mi neler yaptiniz? Mesela gezdiniz mi ya da hayalleriniz var mi gerçekleştirdiğiz/gerçekleştirmek istediğiniz?

Kendinize ait hayat evlilik ve çocukla olmuyor.
Bugün mesela eşime dedim ki nolur, allah rızası için bana bir gün ver. Bir gün dinlenmek istiyorum ya, keyfimce yatıp kalkmak, istediğimi izlemek, yemek veya temizlik derdine düşmemek istiyorum. Canım sıkılınca arabaya atlayıp gidebilmek falan... O sorumluluk hissi yakamdan düşsün sadece bir gün. Al çocuğu da git derdim ama malum çıkışlar yasak.
İnsan böyle de daralabiliyor ve kendine ait bir hayatı yokmuş gibi hissedebiliyor. Bence mevcut durumda özel alan yaratmak önemli olan. Annenizle konuşmanız lazım veya bir şekilde durumu anlamasını sağlamak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…