Yaş farkı-erken evlilik

Ailen nasil hicbiseyi sormadan arkasindayiz diyor ilginç.

Yaş farki bana göre çok degil, normal. Bundan daha önemlisi kardesin adami tanimiyor bile, sordugunuz sorulara bilmiyorum diye cevap veriyor. Arada sirada bulusup ayak ustu bir saat bisey icmeyle insan da taninmaz zaten o ayri.

Bir de kardesim soba yakmayi vs bilmez yazmissiniz evlenince köye mi gidecek?
Bununla ilgili ne dusunuyor acaba kardesiniz. 🙄🙄
Bana pek sağlikli gelmedi, erkek tarafi da fazla diretiyor gibi sanki.

adamin isi gucu yok mu anlamadim.

yani koy hayati denmis de, bizim koyde bile koy hayati kalmadi, bu insanlar ne yapiyorlar.
Az tarim yapan var, onlar da az olduklari icin kazaniyorlar aslinda.
yani oyle tek bir veri ile gecinecekler mi gecinmeyecekler mi bilemeyiz.

koy dediginiz de degisik,
yine bizim koyde dogalgaz var mesela, insanlar hobi olarak soba yakiyorlar, soyle iki kestane yiyelim agizimizin tadiyla diyerek.

ama kardesiniz bu kadar pasif olmamali,
yani karsi taraf surekli haber gonderirken, kardesiniz de bir sekilde evet istiyorum, hayir istemiyorum, daha zamana ihtiyacim var... bir seyler demeli yani. Yine aileniz oncelikle meslek edinmesi konusunu sart da kosabilir, en azindan kardesinize zorunlu zaman kazandirmis olursunuz.

Kardeşiniz saf biri mi?
arada bir görüştüğü, hakkında pek de fikri olmadığı bir adamla 22 yaşında niye evlenmek istesin ki?
şu zamanda o yaşta evlenmek için körkütük aşık olması lazım.
Sizin bilmediğiniz/söylemediği bir şeyler var bence.
ya eski bir ilişkisi var kötü biten, önüne bakmak için kendini yakıyor.
yada bu adamla öyle arada bir 1 saat çay-kahveden fazlası var. Aşıktır, seviyordur, geceleri konuşuyordur vs...

Annenizle babanız çocuklarının sorumunu üzerine alıp hayir, daha çok genç, iki üç sene sonra, yeniden kapımıza vurun desinler. Tabii önce kardeşinle konuşup, evliliğin evcilik oyunu olmadığını ve köyde zorluk çekeceğini konuşup da.
Erkek tarafı nekadar istese de, baskı yapsa da, o onların istekleri. Sizin tarafın isteğiyle uymuyorsa, uymuyor.
Ben kızımla konuşup, erken evlenmenin, köy yaşamının nasıl negativ etkisi olabileceğini belirtirdim ve hemen de, ben şimdilik, evlenene karşıyım ama sen 18 i geçtiğin için, senin ne düşündüğünü bilmek isterim derdim. İkisinde çok gençler, gezsinler, eglensinler, birbirlerini daha iyi tanisinlar. Yoksa 1 sene sonra, buraya garanti konu açar.

Önce bir yüzük takın birbirlerini tanısınlar sonrasına bakarsınız.
Paldır küldür vermeyin kızı ya.
22 yaş dediğin nedir.
Daha çok erken.

Bana kızanlar olucaktır mutlaka ama kardeşinizle aynı durumu yaşadım. Bizim yaş farkımız çok değildi iki yaştı. Üniversiteye gidiyorum ben o gitmedi. Biz şehirde oturuyoruz o köyde vesaire.
Neyse biz sözlendik ettik. Olmadı yani aradaki kültür farkı, hayata bakış açıları, hayatı yaşayış biçimleri çok farklıydı.
Benim ondan daha iyi eğitim almam onun için sorun oldu. Beni psikolojik olarak sindirmeye çalıştı. Olmadı ayrıldık.
Bu hatayı o da yapmasın diye söylüyorum. Lütfen beni yanlış anlamasın kimse ama çok farklı hayat tarzları.

Ya lütfen kardeşinizi uyarın,çok küçük. Çalışsın gezsin tozsun garantisi olsun. Atansin. Ileride hepsine doyacak askada sevgiyede. Yaş belki sorun olmayabilir ama iş olabilir. Körü körüne bu genç kızların kendilerini ateşe atmalarina çok üzülüyorum ,yapmayın etmeyin. Sonra gelip burda konu açılıyor. Kardeşinize okutun bu sayfaları ibret olsun.

Ayrıca bir şey daha ekleyeyim;
27 yaşında evlendim 29 yaşındayım, eşime canım feda ama evlilik cidden zor ve sorumluluk istiyor.
Hele ki böyle hayata doymayan, gezmeyen tozmayan daha çocuk yaştaki insanlar evlenince hiç sağlıklı olmuyorlar inan bana.
Benim ailemdekiler hep küçük yaşta evlenirler, benimle yaşıt olanların 3 çocuğu vardır ama gel konuş hepsi dert yanar.
Kardeşinize şimdiden bu ağır sorumluluğu yüklemeyin.
Hayatını yaşasın, parasını kazansın evlenecekse yine evlensin ama şimdi değil.
Kıymayın ona.

Gelsin üye olsun 2 ay bdv okusun kardeşin.
Aklı başında ise doğruyu bulur zaten :)
Hayatımın en doğru kararıydı evlenmeden önce burda takılmak. Sayenizde dünyanın en iyi evliliğini yaptım kızlar. Allah sizden ve burayi bana öğreten ablam E evinincicegi nden razı olsun.

Yaş farkı önemli değil de yaşayış, yetişme farklılıkları var bence. Çocuğun kardeşinizden beklentileri olur köyde gördükleri anlamında. Kardeşiniz yapamazsa sıkıntı oluşur. Aynı şekilde kardeşiniz şehirdeki gibi bir yaşayış bekler, çocuk yapamazsa zor olur vs vs.

Üniversite mezunu kız, aday adayı nerede iş yapıyor. Alıp köye mi götürecekler hiç makul bir beklenti değil. Belki de kardeşiniz farkında olumsuz olan şeyleri anlatmak istemiyor olabilir mi?
Ben eşimin sigara içiyor mu sorusunda tıkanmıştım zira :D

22 yaş belki erken ama yine de evlilik olabilir neden olmasın. Ama kız kardeşiniz pasif ve belli ki yaşından daha küçük düşüncelere sahip.
Evliliği ne zannediyor? Hiç bir sorduğunuza cevap vermemesi henüz evliliğe hazır olmadığını gösteriyor zaten. Ne kendinden emin ne adayından.
Gözünü açmaya çalışın.
Tanımadan etmeden sanki zorla evlendiriliyormuş gibi bir havaya gerek yokki

O yaşta calismayan kizi koyde hizmetçi ederler
İs yemek bulasik tarla yada hayvanisleri
Ben 32yaşında meslek sahibi olduğum halde kaynanam benden ilkgunden neler bekledi
Hadi ben anlasamazsam çıkıp gidecek bir ailem ve isim vardi.yaşımda olgundu
Eyvallah etmedim
Snein kardeşin bu durumda cekip gitme luxu var mi
22yas adami uncuvali gibi ezerler

Koy hayatini ferdi tayfur filmlerindeki gibi zannediyolar ama malesef oyle degil.o sekilde evlenen cok insan var cevremde.hic pisman olmayani gormedim.her zaman derim koy yerinde bi insan 29 yasina kadar evkenmediyse mutlaka o koydeki kizlar koye evlenmk istemedigi icindir.onlar koye razi kiz bulmuslar kacirirlarmi hic.
Halam ve anneannem iyi iyi köyden olsun diyolarmış
Anlamıyorum bu mantığı kesinlikle
adam ne is yapiyormus
Sıhhi tesisat kalorifer peteği yapıyolarmış tamiri yani
Üniversite mezunu kız, aday adayı nerede iş yapıyor. Alıp köye mi götürecekler hiç makul bir beklenti değil. Belki de kardeşiniz farkında olumsuz olan şeyleri anlatmak istemiyor olabilir mi?
Ben eşimin sigara içiyor mu sorusunda tıkanmıştım zira :KK70:
Köyde mi dururlar annemlerin olduğu şehirde mi bilmiyorum ama illaki köye gidilecek tek oğlan herşeyi ona yükleyecekler biliyorum yani
Bana kızanlar olucaktır mutlaka ama kardeşinizle aynı durumu yaşadım. Bizim yaş farkımız çok değildi iki yaştı. Üniversiteye gidiyorum ben o gitmedi. Biz şehirde oturuyoruz o köyde vesaire.
Neyse biz sözlendik ettik. Olmadı yani aradaki kültür farkı, hayata bakış açıları, hayatı yaşayış biçimleri çok farklıydı.
Benim ondan daha iyi eğitim almam onun için sorun oldu. Beni psikolojik olarak sindirmeye çalıştı. Olmadı ayrıldık.
Bu hatayı o da yapmasın diye söylüyorum. Lütfen beni yanlış anlamasın kimse ama çok farklı hayat tarzları.
Annemlerde belki de bizim düşündüğümüz gibi olmayacak hiçbişey bi tanıyalım belli ederler kendilerini diyor
Ama bilmiyorum
Annenizle babanız çocuklarının sorumunu üzerine alıp hayir, daha çok genç, iki üç sene sonra, yeniden kapımıza vurun desinler. Tabii önce kardeşinle konuşup, evliliğin evcilik oyunu olmadığını ve köyde zorluk çekeceğini konuşup da.
Erkek tarafı nekadar istese de, baskı yapsa da, o onların istekleri. Sizin tarafın isteğiyle uymuyorsa, uymuyor.
Ben kızımla konuşup, erken evlenmenin, köy yaşamının nasıl negativ etkisi olabileceğini belirtirdim ve hemen de, ben şimdilik, evlenene karşıyım ama sen 18 i geçtiğin için, senin ne düşündüğünü bilmek isterim derdim. İkisinde çok gençler, gezsinler, eglensinler, birbirlerini daha iyi tanisinlar. Yoksa 1 sene sonra, buraya garanti konu açar.
bende öyle düşünüyorum ben 25 imde evlendim 23 te nişanlandım. 1 senede bile insanın fikirleri değişiyor
Ama pek bekleyecek gibi değil karşı taraf
adamin isi gucu yok mu anlamadim.

yani koy hayati denmis de, bizim koyde bile koy hayati kalmadi, bu insanlar ne yapiyorlar.
Az tarim yapan var, onlar da az olduklari icin kazaniyorlar aslinda.
yani oyle tek bir veri ile gecinecekler mi gecinmeyecekler mi bilemeyiz.

koy dediginiz de degisik,
yine bizim koyde dogalgaz var mesela, insanlar hobi olarak soba yakiyorlar, soyle iki kestane yiyelim agizimizin tadiyla diyerek.

ama kardesiniz bu kadar pasif olmamali,
yani karsi taraf surekli haber gonderirken, kardesiniz de bir sekilde evet istiyorum, hayir istemiyorum, daha zamana ihtiyacim var... bir seyler demeli yani. Yine aileniz oncelikle meslek edinmesi konusunu sart da kosabilir, en azindan kardesinize zorunlu zaman kazandirmis olursunuz.
aynı şeyi bende söyledim senin haberin vardır illaki aradıklarından daha ben küçüğüm evlilik düşünmüyorum çalışmak istiyorum diyemedin mi dedim susuyor sadece
Köye yeni ev yapıyolarmış artık orda mı dururlar bilmiyorum

nedense bana kız kardeşiniz adamın manipülasyonuna maruz kalıyor gibi geldi. genelde kendi kararlarını verebilen biri midir kardeşiniz ? mesela bölüm/üni kendi mi seçti ?
ben aceleye getirmeyi ancak şöyle anlarım, 4-5 senedir sevgilisindir, yaşlar da artık 30lara yaklaşmıştır. dersin ki bunca sene sevgililik üzerine senelerce nişan falan saçma, ok. kuzenim 6 sene ilişki üzerine 1,5 ayda söz-nişan-nikah dahil evlendi. ama ikisi de 30un üzeriydi..
kardeşiniz daha çok genç. ilişkiden ne anlamıştır ki evliliğe karar versin.

yada az görüşüyorum falan diyerek sizden birşeyler mi saklıyor ?

en iyi siz bilirsiniz huyunu suyunu. size hang iihtimal yakın geliyor.

O yaşta calismayan kizi koyde hizmetçi ederler
İs yemek bulasik tarla yada hayvanisleri
Ben 32yaşında meslek sahibi olduğum halde kaynanam benden ilkgunden neler bekledi
Hadi ben anlasamazsam çıkıp gidecek bir ailem ve isim vardi.yaşımda olgundu
Eyvallah etmedim
Snein kardeşin bu durumda cekip gitme luxu var mi
22yas adami uncuvali gibi ezerler
Ben 27 yaşındayım 2 sene önce evlendim. Hemşireyim
Kardeşim bana özeniyor benim gibi olacağını sanıyor belki de herşeyin
Benim eşimin ailesi de köyde yaşıyor ama biz biraz uzaktayız ayda birkaç sefer iznimiz olursa gidiyoruz yani bir zorluk görmüyoruz. Kardeşime onu da söyledim
siz şehirde otursanız sürekli çağıracaklar gitmek zorunda kalacaksınız
Tarhana yapılacak gelin
Saman atılacak gelin
Odun kırılacak gelin
Ekmek yapılacak gelin diye dedim.
Biz uzakta olduğumuz için rahatız bizde orda yaşasak bizi de çağıracaklardı
Ben köye gittiğimde kucağımda bebeğimle gidiyorum tarlaya bişey yapmıyorum ama gidiyorum yani dedim.
Ve eşimin ailesinin bana karşı davranışı farklı tabi
Dediğin gibi çalışmayanı eziyorlar malesef
Benim kayınvalidem iyi bana hiç kaynanalık yapmaz
Ama ya kardeşime yaparsa

Merhaba. Kız kardeşiniz şehirde büyümüş. Köyde yapamaz. Ben kendim köyde büyüdüm. Köy işleri asla bitmez. Benim tanıdığım biri var. Eşi köyde kız şehirde büyümüş. Aynı zamanda akrabalarda. Adam demiş evlenelim senin ailenin yanına şehire taşınırız. 14/15 yıldır evliler. Adam Evlendikten sonra demiş ben şehirde yapamam. Kız bildiğin köyde sürünüyor ne alışabiliyor ne de köy işlerini tam yapabiliyor. Üstüne 4 çocuk yaptı. Şimdi de hem işlerden hemde doğumlardan dolayı gözleri iyi görmüyor. Şimdi 35 yaşında falan yani.

Back
X