Yaş farkı...

mor_salkim

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Temmuz 2009
470
2
96
İzmir
ya kızlar bir erkek ve kız arasında 10 yaş farkı olursa nasıl olur sizce...yani sevgililkte ve evlilikte uyum olurmuki ya...ben 86 o 76 lı çok mu fark var acaba yaa...sizce olurmu bu iş ???

bence olur .neden olmasınki?bizimde 9 yaş var...erkeğin olgun olması daha iyidir herzaman...herkess aaa çok yaş farkı var der ama...bi bakar ve der ki ne kadar uyunlu bir çiftsinizz:))))

Bende şuanda kendimden o kadar büyük biriyle evlenmem falan diye düşünüyorum ama zamanla düşüncem değişcek galiba anlaşabilmek önemli......

Bencede hiç abes değil..
Çevremde bu tarz evlilik çok...Çokta mutlular..
Benim eşime 1 yaş var gerçi ama 10 yaşta olsa düşünmezdim...

arasında 10 yaş fark olan çiftler çok fazla var etrafımızda.bu kadar yaş farkının normal olup olmaması ise kişilerin karakterlerine bağlı bence

Yaş farkı diğer tüm ilişkiler ve evlilikte en sondaki kriterlerden biri bence...

Kimisi 20 yaşında orta yaşlısından daha oturaklıdır, kimisi 40 yaşında hala çocuk...İnsan rakamsal değerlerden çok alt yapısı, tavırları, duruşu, ruhu itibariyle "kendi yaşıtı"nı bulmalı...

Yaşından evvel olgunlaşan bir kadını akranları mutlu edemez; kadın anlaşılmadığını, değer görmediğini düşünür, mutsuz olur... Yaşının olgunluğunu taşımayan bir kadın da kendi akranıyla yahut kendinden büyük bir adamla anlaşırken zorlanır... Erkeğin sürekli onu "derleyip toplaması" gerekir, bu da bir süre sonra ilişkiyi yıpratır...

Kişi karşısındakinden evvel kendini iyi tanırsa beklentilerini nasıl birinin karşılayabileceğini de hesap edebilir... Çocuksu heyecanları olmayan, sadece kendi fikrince değil; başkaları tarafından olgun olduğu gözlemlenen, hayattaki ideallerini belirlemiş bir kadının kendi yaşıtıyla mutlu olamayacağını düşünüyorum... Ancak erkek kendini fazlasıyla geliştirmiş, bilgili, kültürlüyse böyle bir kadını mutlu edebilir... Aksi halde kadın kendinden yaşça büyük, bilgisi, kültürü, görgüsünden emin olduğu biriyle beraber olmalı ki sağlıklı, tatmin edici bir ilişki yaşayabilsin...

Yaş farkı bazen normaldir. 10 yaşta bir şey yok. O kadarda şaşırılacak bir şey değil. Hatta bir film var -pardon seni seviyorum- diye , aralarında 20 yaş fark olan bi çiftin hikayesini anlatıyor. Başarılı bence.

Sana abess gelmiorsa yani abes derkenn duygularinla görüntünle onu kendine yakiştiryorsan seni anliyrsa uyumluysanizz problemm yksa bence normall yani herşey sende bitiorr

ya kızlar bir erkek ve kız arasında 10 yaş farkı olursa nasıl olur sizce...yani sevgililkte ve evlilikte uyum olurmuki ya...ben 86 o 76 lı çok mu fark var acaba yaa...sizce olurmu bu iş ???

normal olanı da budur, en az 10 yaş :) karışmak gibi olmasın ama 86lıysan çok erken değil mi evlenmek için.. "karışmak gibi olmasın" dedim ama karıştım, kusura bakma:) bence çok gençsin daha

Bence zaten normalde erkekle kadın arasında 4-5 yaş olmalı, kadınlar daha çabuk olgunlaşıyor ve erkeklerin gözü de hep biraz daha kendilerindan küçüklerde, çıtırlarda:)

Arkadaş 25 yaşında oluyor çok mu erken evlenmesi için.

bence çok erken.. hem de bayağı. ben 25 yaşımda yüksek lisansımı tamamlamış kısmetse diplomatlık okulunda eğitim alıyor olacağım inşallaaahhh:) okul bitecek işe gireceğim düzenimi kuracağım kendi ekonomik gücümü kazanıp kendi ayaklarım üzerinde duracağım derken zaten yaş 30u buluyor da geçiyor ve insan ancak olgunlaşıyor. benim düşüncem evlilik çocuk oyuncağı değil. olgun insanların işi. kimse alınmasın kimseyi eleştirmek düşüncesinde değilim, kendi fikrimi söylüyorum sadece. elbette insanın bir olgunlaşma yaşı yoktur ama medeni kanunda bile 30 yaş aranır tek başına evlat edinme için çünkü olgunluk esastır. insanlar kendi ayakları üzerinde durmadan evlenirlerse bir süre sonra bir taraf baskın olur ya da bir taraf sürekli alttan alır, daha fedakar olur. bu da genelde kadın oluyor. kadının "zayıf" imajı yüzünden bunlar da hep. gençken evlenip olgunlaşma ve hayat düzenini oturtma çabaları içinde insanın evliliği zarar görebiliyor ilişkisi hırpalanıyor. bazı şeyleri oturttuktan sonra evlenmek ve tadını çıkarmak daha güzel bence.

Son düzenleme:

Evliliğin çocuk oyuncağı olmayacağını bilecek düzeydeyim çok şükür 25-30 yaş arası bana göre evlilik için ideal.Ayrıca bir insan ünversiteyi bitirdiğinde normal şartlarda 22-23 yaşında oluyor illa herkes yüksek lisans yapmak zorunda değil. İş hayatına atıldıktan sonra kendini gerçekten hazır hissediyorsa evlenebilir bu kişiden kişiye göre değişir sonuçta. Herkesin yapısı, yaşam koşulları farklıdır. Arkadaş 20 yaşında olsaydı elbette çok erken ama 25 yaş çok çok erken bir yaş değil bana göre. 30 yaşından önce kendi ayaklarımızın üzerinde duramıyor muyuz ya da gerekli olgunluğa erişemiyor muyuz?

Son düzenleme:

soruyu soran siz misiniz?
evt bence de evlilik için 25 yaş ideal sınırlarda bir yaş..ama herkes o yaşında hazır da olmayabilir..ben mesela o yaşlarda hazır değildim evliliğe..
ama 10 yaş bence çok fazla...ben normal göremiyorum bu kadar yaş farkını...

hayır ben öyle bir şey demedim. elbette durabiliriz ya da erişebiliriz. ama sonuçta hayat evlilik üzerine kurulu değil.. insan kendi hayatını yaşamalı. evlenip de yaşabilirsin evet. ne yazık ki bizim ülkemizde kadınlar çok fedakar ve kendilerini düşünmüyorlar, zaman ayırmıyorlar. bence 30 normal hatta en normali 32-33.. herkes yüksek lisans yapmak zorunda değil ama ben zaten kendi fikrimi söyledim benim düşüncem bu bence insanlar belli şeyleri oturttuktan sonra evlenmeli hem ilişki daha az yıpranır çünkü taraflar bir ilişkide nasıl davranacağını az çok çözmüştür.. ben 25 yaşında olsam kendimi geliştirmeye kendime bir şeyler katmaya çalışırım ev geçindirip kocamı memnun etme derdi bana pek cazip gelmiyor. her evlilik sorunlu değil tabii ben böyle gördüm annemi babamı birlikte hiç mutlu görmedim belki ondan böyle düşünüyorum ama benim şahsi fikrim evlilik bir sürü sorumluluk getirdiği için yanında bir sürü sorun da getirir.. kendimi yıpratmaktansa işimde ilerlemeyi ya da kendimi geliştirmeyi tercih ederim.

"bence çok erken.. hem de bayağı. ben 25 yaşımda yüksek lisansımı tamamlamış kısmetse diplomatlık okulunda eğitim alıyor olacağım inşallaaahhh:) okul bitecek işe gireceğim düzenimi kuracağım kendi ekonomik gücümü kazanıp kendi ayaklarım üzerinde duracağım derken zaten yaş 30u buluyor da geçiyor ve insan ancak olgunlaşıyor. benim düşüncem evlilik çocuk oyuncağı değil. olgun insanların işi. kimse alınmasın kimseyi eleştirmek düşüncesinde değilim, kendi fikrimi söylüyorum sadece. elbette insanın bir olgunlaşma yaşı yoktur ama medeni kanunda bile 30 yaş aranır tek başına evlat edinme için çünkü olgunluk esastır. insanlar kendi ayakları üzerinde durmadan evlenirlerse bir süre sonra bir taraf baskın olur ya da bir taraf sürekli alttan alır, daha fedakar olur. bu da genelde kadın oluyor. kadının "zayıf" imajı yüzünden bunlar da hep. gençken evlenip olgunlaşma ve hayat düzenini oturtma çabaları içinde insanın evliliği zarar görebiliyor ilişkisi hırpalanıyor. bazı şeyleri oturttuktan sonra evlenmek ve tadını çıkarmak daha güzel bence."

ben de katılmıyorum bu düşünceye.malesef evlilikler ısmarlama olamıyor.bir anda oluveriyor herşey. ki 30 yaş üstü bir bayan için çok geç her anlamda. zaten o yaştan sonra herşeyini oturtup,ayaklarının üstünde duruyorsan pek de evlenmek için bir sebebin kalmıyor. erken yol almak diye bir tabir vardır.keşke daha erken evlenebilseydim ki 24 yaşında evlendim.hayatta her insanın öncelikleri vardır ve birbirinden farklıdır.saygı duyuyorum ama katılmıyorum.bu arada arkadaşım benimde eşimle aramda 8 buçuk yaş var. çok memnunum bu durumdan,gerçekten tek kelimeyle kıymet biliyorlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…