- Konu Sahibi mor_salkim
-
hayır ben öyle bir şey demedim. elbette durabiliriz ya da erişebiliriz. ama sonuçta hayat evlilik üzerine kurulu değil.. insan kendi hayatını yaşamalı. evlenip de yaşabilirsin evet. ne yazık ki bizim ülkemizde kadınlar çok fedakar ve kendilerini düşünmüyorlar, zaman ayırmıyorlar. bence 30 normal hatta en normali 32-33.. herkes yüksek lisans yapmak zorunda değil ama ben zaten kendi fikrimi söyledim benim düşüncem bu bence insanlar belli şeyleri oturttuktan sonra evlenmeli hem ilişki daha az yıpranır çünkü taraflar bir ilişkide nasıl davranacağını az çok çözmüştür.. ben 25 yaşında olsam kendimi geliştirmeye kendime bir şeyler katmaya çalışırım ev geçindirip kocamı memnun etme derdi bana pek cazip gelmiyor. her evlilik sorunlu değil tabii ben böyle gördüm annemi babamı birlikte hiç mutlu görmedim belki ondan böyle düşünüyorum ama benim şahsi fikrim evlilik bir sürü sorumluluk getirdiği için yanında bir sürü sorun da getirir.. kendimi yıpratmaktansa işimde ilerlemeyi ya da kendimi geliştirmeyi tercih ederim.
Düşüncenize saygım var ben de ilerisini düşünmeden daha işlerini tam oturtmadan hatta kişiliğini bile tam anlamıyla oturtmayan insanların sırf evlenmek için evlenmerine hatta çocuk yapmalarına çok karşıyım. Bu olgunluk düzeyi de kimi insan da 23-24-25 olur kimisinde de 30-31-32-33 olur. Bir de şu var tabi kadınların biyolojik yaşı da önemli ben mesela evlenir evlenmez çocuk sahibi olmayı istemiyorum 25 yaşında evlensem anca 29-30 gibi düşünüyorum ama zaten 32-33 yaşında evlensem ilerde çocuk sahibi olmak da zorlaşıyor artık günümüzde.
evet doğru evlenir evlenmez çocuk olayı da bana hiç uymuyor ya da dediğin gibi hiçbir şeyi tam oturtmadan evlenmek.. ama şuna katılmıyorum ileride çocuk sahibi olmak zorlaşmadı kolaylaştı bence.. mariah carey 41 yaşında anne oldu :) bir sürü örnek var etrafımda. 35inden sonra anne olan.. tıp ilerledi..
Her şeyin yaşı var bence 40 yaş üstü hamile kalınabilir ama insanların o yaştan sonra bazı şeylere tahammülü ve enerjisi gençlik zamanlarındak gibi de olmuyor bu da bir gerçek. ya da 40 yaş üstü hamileliklerde risk de ona göre artıyor.
normal olanı da budur, en az 10 yaş :) karışmak gibi olmasın ama 86lıysan çok erken değil mi evlenmek için.. "karışmak gibi olmasın" dedim ama karıştım, kusura bakma:) bence çok gençsin daha
bende 85 liyim ve sevgilim 76 lı.. şimdi aslında mesele şu evet bizim yaşımız evlilik için erken olabilir ama işte arada yaş farkı olunca erkekler biran önce evlenmek istiyorlar. çünkü onların yaşı geçiyor..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?