Yaş meselesi

Kuşak farkı var. Sen kaç yaşındasın bilmiyorum, sallıyorum 30 diyeyim. 15 yaşında bir ergenle ne kadar ortak yönün olabilir, ya da hayata ne kadar "aynı gözle" bakabilirsin? Böyle düşün. İstersen sen 55 yaşına gel o da 40 olsun yine aynı şekilde olacaksınız, yine hayata aynı gözle bakamayacaksınız. Bu "Ben onun yaşına inerim" ya da "Ben çok olgunum yaa"dan öte bir şey. Yaş farkı değil bu, kuşak farkı.

Ceylan küçük yada küçük ceylan Arkadaşım kendine gel ailenin olumlu olması beni daha da şaşırttı ağır mı geliyorsun onlara ne bu başından savma çabası seni ? Adam dünyayı bisikletle gezmeyi bırak patenle gezse kollarını kaldırdığında havalanarak gezse ki muhtemelen bir kaç yıla etleri paraşüt gibi sarkarak açılıcak daha 23 yaşındaymışsın tüm sayfaları tek tek okudum adam 53-54 yaşında sence olur mu ? Her kötü tecrübe daha kötüsünü doğuracak değildir ondan hayatına devam et yarın öbür gün şükredersin yaşıtın şekilde bulduğun adama sahip olduğun için.

Merhaba arkadaşlar , size bir sorum olacak sizi gayet güzel yaşatacağını bildiğiniz biriyle aradaki yaş farkı 25 30 yaş kadar olsa evlenir miydiniz ?
Eliniz ayağınız tutmuyor mu neden birinin sizi iyi yaşatmasına bu kadar ihtiyaç duyuyorsunuz, hem de dedeniz yaşında biriyle evlilik düşünerek? Kendi ayağınızın üzerinde durup denginiz biriyle birliktelik kurarak daha huzurlu ve dengeli bir hayat yaşamak varken neden yaşlı başlı adamın eline bakıyorsunuz?

Ayrıca kendi görüşümü de belirteyim. Bana göre genel olarak bir ilişkideki en uygun yaş farkı en fazla 10'dur. İstisnaları vardır muhakkak ama bu istisnaların hangi koşullar altında gerçekleştiğine de bakmak gerekir, çünkü her ilişkinin kurulduğu temel ve düzen farklıdır.

Benim eşimle aramda o kadar yaş var, bazen onun arkadaş ortamına bile giremiyorum çok sıkılıyorum hele ilk zamanlar da sabahlara kadar festivaller, konserlerde koştururduk adam ertesi gün kalkamazdı şimdi klasik müziğe merak sardım da kurtuldu benden:)
Tamam erkekler yavaş gelişiyor ama o kadar da değil. Fiziksel olarak da düşünmek lazım. En fazla kadın ya da erkek 5 yaş olsun arada. Hatta kadın biraz büyük olmalı diyorum. Malum biz kadınlar için hayat(!) 35 den sonra başlıyor .

O diziye ben de bakıyorum arada ama o makyaja filtreye rağmen adamın adamın gidilarini yok edememisler. O boyun gayet yaşını ele veriyor Talat Bulut ne kadar karizmatik adam olsa da...Ki biz onu TV de o guclu, zengin, yumruğunu masaya vurup herkesi susturan halleri ile görsek bile... Ki bize çekici halleri gelen halleri onlar. Dizi ona göre yapılmış ki çok absurd durmasın. Gerçek hayatta böyle değil. Güneş ışığında görsek hiç böyle değil. Hepimiz koltukta yer veririz belki ona otobüste düşün... Konu sahibi de paraya guce bir şeye vurulduğunu sanıyor belli ki... Ya da sanmiyor da para var işte yeter diyor. İlk sayfada biri Şeyma sen misin demiş ya sadece o bile olabilir neden... Tvler reklamlar sağolsun bir sürü bu hayalle yaşayan gençler var.

Evet yaşını ele veriyordur gerçekte o adam,güneşte falan doğru .
Zaten bu dizilerde hep zenginlik var,sinirli bir adam,aldatılan bir kadın, entrika var ama genel olarak para para ve para..
Bdv ye bakinca şaşırmıyorum bilincaltimiza kotu şeyler veriyor.

Yine de esnek tutup 10 dedim ben :) Yoksa mesela şey de tartışılır. Çiftler yaşıtsa mesela ne kadar problemli bir ilişki oluyor, yaşıt olunduğu zaman da mesela farklı farklı sorunlar çıkabiliyor. Erkeklerin olgunlaşıp olgunlaşmamasından bağımsız düşünmüştüm gerçi yaş farkını. Biraz daha aynı pencereden bakabilme olarak bakıyorum duruma.

Tatlım sen Kore dizileri izle orada böyle şeyler yok valla hiç gayet yaşı yaşına uygun başroller var. Böyle pürüzsüz teni olan, bütün gece takılabildigin, esprili, saçı bol erkekler var. Oradaki zenginler yaşıt oluyor başroldeki kadınlarla. Boşver o kadar yaş farkını . Bana üç yaş bile fazla geliyor. Çünküsu erkekler sonra benden bilmem kaç yaş küçükler bile bana bakar diye ebesinin yaşına gelse de gözü dışarıda olduğu için... Boşver sen

Çok çok çalışıp çoook çoook zengin olmalı, o kadar çok çalışmalı ki işten güçten yüzünü hiç görmeyeyim. O ara belki ben parayla mutlu olurum. Yoksa mümkün değil

Doğru tabiki. Mesela çocukken izlediğimiz filmler ya da ergenlikte hayran olduğumuz o dönem popüler olan gruplar bile farklı oluyor ister istemez. Aaa ben onu biliyorum diyemiyorsun:))
Bir de arada 20 yaş olunca deneyimler, hayatı yorumlama vs herşey zıtlaşır ister istemez.
23 yaş hataya açık bir yaş. Evlilik kararını lutfen bu yaşlarda almayın. Bekleyin azıcık. Kim olduğunuza bi emin olun önce.
18 yaşında ki halimizle 25 yaş yaşımız bile aynı değil. Ama 30 la 38 arası aman aman değişme olmuyor. Bekleyin.

e bu evlilik degil ki. Direkt yaslı bakımı isi yapın. Hem mesleginiz olur hem sigorta+3000e yakın maası var. Haftada bir gun izin.

Ya arkadaşlar siz hepiniz para pul miras falan demişsiniz de benim evlilik amacım o değil ben 29 yaşındahım ve hiç bir erkeğe güvenemiyorum. Önceden başımdan bir çok ilişki geçti herkes yalancı herkes çıkarcı çok çabuk yakalıyorum yalanlarını. Artık birine güvenip inanmak yalanlarla entrikalarla boğuşmak istemiyorum yeter yoruldum.

Siz demişsiniz bu evlilik entrika fln da asıl evliliksiz var entrika

Ceyl_an hiç yargılamadan fikrimi söylücem canım şuan 23 yaşındasın adam 50 diyelim 50 yaşta aktiflik hem cinsel hem gezme tozma da adamına göre olur mutlu da olursun ama bundan 10 sene sonra sen 33 kadınlığın zirvesi dedikleri yerdesin cinsellik doyumsuz noktaya gelir kadın için çünkü kendini biliyor hayattan istediklerini de öyle e adam 63 yaşında oldu yavaş yavaş rahatsızlıklar ve malesef erkeklerin çoğunda olan alzehimer başlangıcı gereksiz kavgalar kıskançlıklar ve senelerden sonrası hep zindan gibi bi hayat hasta bakmak yok bakmadın tak ya malları başkasının üstüne verir ya seni boşar. Elde avuçta 0 dönersin evine. Öyle kafadaki gibi 10 sene de ölse mallar kalsa olmuyo işte ama illahaki tavsiyelerimizi dinlemez evlencem dersen evlenmeden üstüne bir ev bir araba yaptır da 3 5 sene sonra katlanamadığında boş dönme evine

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…