Yaşadığım ülkeye alışamıyorum.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben de Türkiye'den başka yerde yaşayamazdim.
Alışkanlıklarından kolay kurtulabilen insan değilim bir de kültür farkı insana zor gelir.

Hatta kendi bölgem dışında bir yerde bile rahat edemiyorum. Daha önceki tayin yerimiz başkaydı ve ben orayı bir turlu sevememistim.
Cok zorlaniyorsaniz çıkın bence de kısacık ömrü mutsuz geçirmenize gerek yok

Ben fransadan geldim türkiyeye.
Baska bir yerde yasayamam.
Türk de degilim, manevi bir bag, memleket aski falan degil bu.
insanin huzurlu oldugu yerde yasamasi önemli.

Burda meslegni yapmak zor. Denklik almak zor. Deneyimlerini saymiyolar. Hayat cok pahali avrupaya gore abdye gore. Bunu hic anlamiyorum. Ekmek 3.5 dolar mesela. En basiti

Siz neden gittiniz? Yasam sartlarini, imkanlari arastirmadan mi yerlestiniz?

Var aslinda cevrem. Yeni edinilen arkadaslklar eskisi gibi olmiyo. Nesin seviyoshnuz. Muhtemelen netten gordgnjzu. Reklam I cok yapilan bi ulke insanlar cennet saniuor. Cunku ogrenciden gecinen bir ülke.
öğrenciden geçinen bir ülke mi? kanada diğer ülkelere göre refah seviyesi en yüksek ülkelerden biri.

Ben Fransa'dayım ama Türkiye'de gibiyim.Etrafimiz hep Türk.komsularimizin çoğu Türk. Yılda üç dört defa Türkiye'ye gidiyorum ama yinede buraya alışamadım.Sizin işiniz daha zor.

ABD ve Kanada için Türkiye ile olan Uzaklık çok büyük bir etken . Saat farkı keza büyük sıkıntı.

Bu şekilde açılan konular da , ekseriyetle y.dışına gitmek isteyen arkadaşlarımızın alay malzemesi olabiliyor fakat Nasreddin hocanın dediği gibi damdan düşenin halinden yine damdan düşenler anlar

Burada birçok ortamdan , birçok meslekten insanla tanıştım , ne olursa olsun , çalışsın çalışmasın yalnızlar . Bir kere 30’larınızda geldiğiniz bir ülkeye , o aidiyet duygusunu yakalamak zor . Misal dilimiz hiçbir zaman ana dili olmayacak bu bile başlı başına bir zorluk , ne adamlarla oturup tarih konuşabiliriz, ne de sporlarından .
Benim perspektifimden gözlemlediğim kadarıyla ; 20’li yaşlarda üniversite için yahut sonrası için dil okulu vs münasebetiyle gelen ve kalan insanlar çok daha güzel ve kolay alışıyorlar, hele buralardan bir eş bir partner de buldu mu, ne ala.
Fakat 30 larında gurbete gelen birisi için yalnızlık, aidiyet hissedememek , sevdiklerini çok çok geride bırakmak epey zor zanaat , Allah yardımcınız olsun

dilerim göçmek isteyen tüm kızkardeşlerimiz de
Bir gün diledikleri ülkelerde olurlar

Ben iki gun once ekmegi 1.75 drn aldim turkiyedede hayat pahali keske ben gitsem uzaklik hic onemli degil
O aldiklarimizin da ici bombos,beyazlatilmis,bilmem kac defa genetigi degistirilmis ,islenmis bugdaydan yapilan hicbir besleyiciligi olmayan,tam tersi bunyeye zarar veren ekmegimsiler.
Uzerinde konusulacak cok sey var da bdv yeri degil iste.

şimdi ben neyi özlediğinizi anlamaya çalışıyorum

yani Tr deyim ama annemler 8 saat uzakta en son Aralık 2019 da gittim

telefon var bana yetiyor açıkçası

eş dost arkadaş denilenler de zaten yüzeysel ilişkiler

alt komşu ile sabah karşılaştık, 10-15 dakika sohbet ettik

aynı sohbeti dünyanın herhangi bir ülkesinde de yaparım ne fark eder ki havadan, sudan, virüsten, eğitimden idi sohbet yani günlük hayattan

yurtdışında iş sahibi olmak, tutunmak yani yer edinmek, öteki olmaktan uzak olmak belki sıkıntı olabilir de

Tr ye az geliniyor vs yazmışsınız da sık gelinebilse ne olacak

yani ben anneme gidince gidip onun evinde oturuyorum mesela, siz sık sık Tr ye gelince ne yapıyordunuz ki

ya da ne bileyim o şehrin değişik yerlerini geziyoruz oğlumla ama gezmesek de ah şu şehirdeki şu mesire yerine gitmedik diye özlemem

bu arada söz konusu şehirde 25 yıl yaşadım, orada üniversite vs de okudum ama hiç özlemek aklıma gelmiyor yani yaşamı bulunduğumuz yerden tanımlarsak geriye dönüp bakmayız

yaşadığınız yerden başka yere gitme hayali ile yaşarsanız alışamazsınız

şimdi oradasınız ve oraya uyum sağlamaya çalışın boş verin burayı burası hep duruyor değişen bir şey yok ki

Turkiyeye uzak olmasina. Yani yakin olma hissi iyi gelirdi bana. Avrupa da yasasaydim. Her zaman boule düşünmüyorum ama avrupadajilern rahat gidip gelmesi ni gorince ve ucuz biletlere. Bilemiyorum. Vatandaslk bekliyorum belki ilerde I s imkanimolursa giderim. Keske sizin gibi dusunenblsem.
Bazisi da yazmis hayat kisa. Kisa hayati sevdiklerimler gecirmek isterim uzakta yasamam diye. Bunuda cok düşünüyorum. Degermi diye degiyormu aileden vatandan uzak yasamaya. Yarina bile garanrimiz yokken

Ama işte gelince ne yapıyorsunuz

Samimi olarak soruyorum yani geldiğinizde ne şekilde zaman geçiyor annemi hangi ülkede olursa olsun severim

Yanımda olsa ne değişecek her an bir arada mı olacağız ki

Yan yana olmak sevginin zorunlu unsuru değil ki

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…