- 28 Kasım 2010
- 42.568
- 141.409
- 798
- Konu Sahibi mercandedee
-
Ben ekmek yemiyorum ben gidebilir miyimBurda ekmek 1,5 lira nereye yahu
Valla ben de yemiyorum,icime attigim dertlerden sismanim. Kanadada olsam mis gibi olurum zayif zayif.Ben ekmek yemiyorum ben gidebilir miyim
Kizlar yurtdsmdym. Kanada. Ancak avrupaya gitmek istiyorum ilerde. Cunku turkiyeye cok uzak burasi ve avrupayi da gordum bulundm. Ordaki turk nufusu turkiyeye ait her dukkanin heryerde bulunmasi cok hosuma gitti. Yargilayamyin sadece anlayin. Buraya geldik evet ama bazi şartlar Dan dolayi. Guzel ulke kotu dhl ama uzaklifi beni bitiriyor. Avrupada killer yilda bikac kez turkiyeye gidebiliyor. O yakin lik hissi bile cok rahatlaticidir. Lutdn deneyimi olan bunu nasil asti? Buraya nasil alisabilirim. Amerikadan yada kanadasan yada au Dan avrupaya yada turkiyeye giden oldu mu ? Bazen icim patlicakgibi oluyor.
Burda meslegni yapmak zor. Denklik almak zor. Deneyimlerini saymiyolar. Hayat cok pahali avrupaya gore abdye gore. Bunu hic anlamiyorum. Ekmek 3.5 dolar mesela. En basiti
öğrenciden geçinen bir ülke mi? kanada diğer ülkelere göre refah seviyesi en yüksek ülkelerden biri.Var aslinda cevrem. Yeni edinilen arkadaslklar eskisi gibi olmiyo. Nesin seviyoshnuz. Muhtemelen netten gordgnjzu. Reklam I cok yapilan bi ulke insanlar cennet saniuor. Cunku ogrenciden gecinen bir ülke.
Ben Fransa'dayım ama Türkiye'de gibiyim.Etrafimiz hep Türk.komsularimizin çoğu Türk. Yılda üç dört defa Türkiye'ye gidiyorum ama yinede buraya alışamadım.Sizin işiniz daha zor.Kizlar yurtdsmdym. Kanada. Ancak avrupaya gitmek istiyorum ilerde. Cunku turkiyeye cok uzak burasi ve avrupayi da gordum bulundm. Ordaki turk nufusu turkiyeye ait her dukkanin heryerde bulunmasi cok hosuma gitti. Yargilayamyin sadece anlayin. Buraya geldik evet ama bazi şartlar Dan dolayi. Guzel ulke kotu dhl ama uzaklifi beni bitiriyor. Avrupada killer yilda bikac kez turkiyeye gidebiliyor. O yakin lik hissi bile cok rahatlaticidir. Lutdn deneyimi olan bunu nasil asti? Buraya nasil alisabilirim. Amerikadan yada kanadasan yada au Dan avrupaya yada turkiyeye giden oldu mu ? Bazen icim patlicakgibi oluyor.
Ben iki gun once ekmegi 1.75 drn aldim turkiyedede hayat pahali keske ben gitsem uzaklik hic onemli degilBurda ekmek 1,5 lira nereye yahu
O aldiklarimizin da ici bombos,beyazlatilmis,bilmem kac defa genetigi degistirilmis ,islenmis bugdaydan yapilan hicbir besleyiciligi olmayan,tam tersi bunyeye zarar veren ekmegimsiler.Ben iki gun once ekmegi 1.75 drn aldim turkiyedede hayat pahali keske ben gitsem uzaklik hic onemli degil
QuebecHangi şehirdesiniz? Vancouver‘dayım ben 2008’den beri, ilk yıl zor oldu alışmak fakat şu an süper mutluyum. Evet hayat pahalı fakat kazandığınız para da ona göre.
Ne kadar sanslisiniz. Boyle olsaydim cok baska olurduBen Fransa'dayım ama Türkiye'de gibiyim.Etrafimiz hep Türk.komsularimizin çoğu Türk. Yılda üç dört defa Türkiye'ye gidiyorum ama yinede buraya alışamadım.Sizin işiniz daha zor.
Turkiyeye uzak olmasina. Yani yakin olma hissi iyi gelirdi bana. Avrupa da yasasaydim. Her zaman boule düşünmüyorum ama avrupadajilern rahat gidip gelmesi ni gorince ve ucuz biletlere. Bilemiyorum. Vatandaslk bekliyorum belki ilerde I s imkanimolursa giderim. Keske sizin gibi dusunenblsem.şimdi ben neyi özlediğinizi anlamaya çalışıyorum
yani Tr deyim ama annemler 8 saat uzakta en son Aralık 2019 da gittim
telefon var bana yetiyor açıkçası
eş dost arkadaş denilenler de zaten yüzeysel ilişkiler
alt komşu ile sabah karşılaştık, 10-15 dakika sohbet ettik
aynı sohbeti dünyanın herhangi bir ülkesinde de yaparım ne fark eder ki havadan, sudan, virüsten, eğitimden idi sohbet yani günlük hayattan
yurtdışında iş sahibi olmak, tutunmak yani yer edinmek, öteki olmaktan uzak olmak belki sıkıntı olabilir de
Tr ye az geliniyor vs yazmışsınız da sık gelinebilse ne olacak
yani ben anneme gidince gidip onun evinde oturuyorum mesela, siz sık sık Tr ye gelince ne yapıyordunuz ki
ya da ne bileyim o şehrin değişik yerlerini geziyoruz oğlumla ama gezmesek de ah şu şehirdeki şu mesire yerine gitmedik diye özlemem
bu arada söz konusu şehirde 25 yıl yaşadım, orada üniversite vs de okudum ama hiç özlemek aklıma gelmiyor yani yaşamı bulunduğumuz yerden tanımlarsak geriye dönüp bakmayız
yaşadığınız yerden başka yere gitme hayali ile yaşarsanız alışamazsınız
şimdi oradasınız ve oraya uyum sağlamaya çalışın boş verin burayı burası hep duruyor değişen bir şey yok ki
Değer değerDegermi diye degiyormu aileden vatandan uzak yasamaya. Yarina bile garanrimiz
Turkiyeye uzak olmasina. Yani yakin olma hissi iyi gelirdi bana. Avrupa da yasasaydim. Her zaman boule düşünmüyorum ama avrupadajilern rahat gidip gelmesi ni gorince ve ucuz biletlere. Bilemiyorum. Vatandaslk bekliyorum belki ilerde I s imkanimolursa giderim. Keske sizin gibi dusunenblsem.
Bazisi da yazmis hayat kisa. Kisa hayati sevdiklerimler gecirmek isterim uzakta yasamam diye. Bunuda cok düşünüyorum. Degermi diye degiyormu aileden vatandan uzak yasamaya. Yarina bile garanrimiz yokken
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?