Yaşadığım ülkeye alışamıyorum.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Usenmedim tek tek Kanadadaki arkadaslarimi aradim. Bir tanesi annemin teyzesinin torunu,universitede ogretim gorevlisi,diger ikisi de benim liseden arkadasim,biri hakim digeri beyin cerrahi. Hepsi hayatlarindan inanilmaz memnun. Bahsettikleri maaslar dudak ucuklatan cinsten. Onemli olan mesleginizin iyi olmasi anladigim kadariyla, cunku bu aradigim 3 kisi de gayet guzel meslekleri ve kazanclari olan insanlar. Kaldi ki tum dunya icin gecerli olan tek mutluluk faktoru bu:iyi bir is.

Yaa evet evet akrabada pek gerekli birşey zaten. Siz gelip çocuklar iş bulma yaşına geldikten sonra da akrabalarınız bulur işi.
Türkiye'de bi haber yaşıyorsunuz resmen, hatırlatayım 5 litre ayçiçek yağı 80 lira. Ne okudu da ne iş bulamadı diyorsunuz, çok uzak değil yakın zamanda ülkenin sayılı üniversitelerinden mezun olup iş bulamayan bir çocuk vardı, keza internette okudum itü mezunu mühendis adam iş bulamamış.
Bakış açınız o kadar dar ki, çok üzüldüm size. Herşey akraba, sosyallik çevre değil. Bu ülkede gelecek çok zor, 2 üniversite okuyan bir insan olarak söylüyorum bunu.

Öyle deme bu ülkede kim ne okudu da iş bulamadı... Türkiye daha iyi.

Amerikadayim. Ama sizinle maneviyatimiz cok farkli. Ben burda ozellikle turklerle arkadas olmiyorum cunku boyle amerikaya gelip, turkiye ozlemi ceken insanlar beni bunaltiyor. Madem tr ye yakin olmak, surekli orda olmak bu kadar onemli, neden su kisa omrunde haset yasiyorsun. Don memleketinden avrupaya tatile git bence. Hayat boyle cile icin cok kisa

Ben buradaki yorumları gerçekten anlayamıyorum.ya bu o kadar kişisel o kadar göreceli bı durum ki.misal ben kalabalıkların insaniyimdir.tamam yanlizligida severim ama iki gün.iki gün evde yanlız kafamı dinlediysem 3. Gün muhakkak ya ailemi ya arkadaşlarımı görmek isterim.ama bı başkası yanlizligi daha çok sevebilir.ben aileme düşkünüm.annemi kız kardesimi bir hafta görmesem özlerim. Elbette şartlar önemli ayrı şehirlerde de olabilirdik.ama ayrı kıta bana fazla gelir mesela mutsuz olurum.duygusal, alışkanlıklarına bağlı biriyim.bi başkası akrabalardan , aileyle çok sık gorusmekten hoşlanmaz.biri için önemli olan bir başkası için önemsizdir.konu sahibi arkadaşın sıkıntıları o yaşadığı için önemli.yani bu alay edisleri bu üstten tavrı anlayamıyorum.herkes canada da mutlu olmak zorunda gibi bı algı oluşmuş.bu bence doğru değil.

Ben buradaki yorumları gerçekten anlayamıyorum.ya bu o kadar kişisel o kadar göreceli bı durum ki.misal ben kalabalıkların insaniyimdir.tamam yanlizligida severim ama iki gün.iki gün evde yanlız kafamı dinlediysem 3. Gün muhakkak ya ailemi ya arkadaşlarımı görmek isterim.ama bı başkası yanlizligi daha çok sevebilir.ben aileme düşkünüm.annemi kız kardesimi bir hafta görmesem özlerim. Elbette şartlar önemli ayrı şehirlerde de olabilirdik.ama ayrı kıta bana fazla gelir mesela mutsuz olurum.duygusal, alışkanlıklarına bağlı biriyim.bi başkası akrabalardan , aileyle çok sık gorusmekten hoşlanmaz.biri için önemli olan bir başkası için önemsizdir.konu sahibi arkadaşın sıkıntıları o yaşadığı için önemli.yani bu alay edisleri bu üstten tavrı anlayamıyorum.herkes canada da mutlu olmak zorunda gibi bı algı oluşmuş.bu bence doğru degil.elbette sosyal hayatımız herşey değil.ama sırf iyi şartlarda yaşamak için vazgecemiyecegi biseyleri olabilir insanların.konu sahibi eğer cok mutsuzsam ben yakardım gemileri.cunku hayat mutsuz olmak için çok kısa.

Üşenmedim mesajlarına ve konularına baktım. Darmadağınsın. İstenmeyen 3. Gebelik, istenmeyen 4. gebelik. Sorumsuz eş. Depresyondasın sen. Sanıyorsun ki Türkiye de olsam farklı olacak. Olmayacak. Tam tersi çok daha kötü olacak. Üstüne ekonomik sıkıntı eklenecek. Üstelik burada devletten çocuk parası da almıyorsun, 4 çocukla bittin. Sorun senin düşünce yapın, aile ortamın. Devlet elinden çocukları alır diye korktuğun aile içi olaylar artık neler oluyorsa o evin içinde. Sorumsuz eşin. Kanada Türkiye Yeni Zelanda Kenya farketmez. Heryerde aynı olacak. Suçu yaşadığın yerde bulma. Bunu düzeltebilecek tek kişi sensin. Psikoloğa gideceksin, eşinle beraber çift terapisine gidiceksin. Ve lütfen korun. Gerçekten her sene doğurmamak çok zor değil.

Ben 33 yasindym. Konusuyorum tarih vs. Iki dil biliyorum
Hanimefendi dil bilmeden yada dil seviyesi dusuk olan 30lu yaslardakileri kastetti.Gayette hakli ama, ben 35 yasinda Belcikaya geldim.Dil kursunu tamamladim, ama hic bir zaman Hollandacam anadilim gibi olmayacak ve kendimi buraya ait hissetmiyorum.

Evet biz de eşimle her gün sahil ve tarihi eser görmeden duramıyoruz adeta çıldırıyoruz.
İssizlik mi o da ne ?
Tövbe ilk defa böyle bir kelime duydum. Küfür mü ne ki o ?

Arkadaşlar neden yargılıyorsunuz konu sahibinin isteklerini.
Ben de yurtdışında yaşayamam mesela. Sahilde rakı içmeyi özlerim. Ailem izmir de her boşlukta yanlarına kaçmak müthiş bir şey. Mesleği olan iyi kötü bir şeyler kazanan insan için kendi ülkesinde yaşamak gibisi var mı?
Bana kalırsa da iyi mesleği olan insanların kaçması mantıklı gelmiyor. Çok çaresiz durumdaysan gidersin. Gitmek, göçmen olmak, yabancı olmak zor bir şey olmalı.
Çok kişisel bir şey bu ya.
ki konu sahibi de avrupa da yaşamak istediğini söylemiş.
Ben de eğer yurtdışında yaşamak zorunda olsam Avrupa tercih ederdim. Türkiyeye aileme yakın olabilmek için. Bir hastalık, sıkıntı olduklarında bir uçağa binip gidebilmek için.
Benim ailem göçmen türkiyede. 3. Kuşağım burada. Toplum içine karışabilen ilk kuşağım. Ailem, akrabalarım çıkamamışlar kabuklarından. Okuyamamışlar, işleri düştüğünde polise bile gitmeye korkmuşlar. Türklerle evlenmemişler. Ben ve kuzenlerim ilk defa aileye buralıları soktuk onların tabiriyle. Belki de ben de bu psikolojide yetiştiğimden sıkı sıkı bağlandım buralara.
Daha önce 6 aylık bir görev için almanya da yaşamak dışında tecrübem yok. Onda bile aşırı özledim her şeyi. Kanada da olduğumu düşünemiyorum. Hayat standartlarım yurtdışında istediği kadar yüksek olsun. Ben türkiyeyi tercih ederim

ülkenin genel problemleri apayrı bir şey bu arada onu vurgulamak istemişsiniz anladığım kadarıyla. Ama bir doktor için konuşuyorum mesela. Hayat standardını yükseltmek için ülkesinden ailesinden mahrum kalması bana mantıklı gelmiyor.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…