Yaşadığım ülkeye alışamıyorum.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Iste avrupadaki 100 euroya gieboliyor turkiyeye biz burdan en az bin dolar bi gidis

Zaten yilda bir gelinebiliyor. Vakit geciriyoruz. Bide cocuklar olunca onada insan cok uzuluyor. Kuzenlerini dayilarni amca nene dede gormeden buyuyolar eksiklik icinde. Ilerde psikoljk olarak eksik hissederlermi ne bileyim.

1 sene Kanada'da yaşadım çok iyi anlıyorum sizi ordaki insanlar çok kapalı yaşıyor çevre edinmek çok zor

Bende ailem olmasa bağlasalar durmazdım Türkiye’de. Çok severim ayrı ama hindistan gibi Ortadoğu gibi falan olduk harbiden boğuluyorum. Annem babam erkek kardeşlerim bağlarımız çok sıkıdır. Sık sık birlikte kahvaltı yaparız. Çok yakın otururuz . Durmadan birbirimize gidip darlamayız Ama sallıyorum annem güzel bir yemek yapsa hemen bize gönderir. Çarşıya pazara beraber gideriz. Hayattaki en emin olduğun en saf sevgi ve güveni bu yaşta bile emmek annemden, babamdan, kardeşlerimden. Hiçbir ülke bana bu güven hissini ait olma hissini kabul edilme hissini veremez.

Zaten yilda bir gelinebiliyor. Vakit geciriyoruz. Bide cocuklar olunca onada insan cok uzuluyor. Kuzenlerini dayilarni amca nene dede gormeden buyuyolar eksiklik icinde. Ilerde psikoljk olarak eksik hissederlermi ne bileyim.

Anlatmaya çalıştığım aynı ülkede de yaşam böyle

Yani aynı şehirde yaşandığında dahi sık görüşülmüyor ki

Başka şehirde olunca da yılda bir gidiliyor

İş var okul var hayat akıyor

Bu kadar dertlenmeyin diyorum

Günümüzde çocukların kuzenlerle vs geçireceği zaman da az

Sabah 8 de okula gidip akşam 5-6 da geliyorlar ye iç yat ile hafta bitiyor hafta sonu da spor kurs vs mod

Hangi arada sıkı fıkı görüşülecek ki

Yukarıda da anlattım yılda bir giderim anneme oğlum 4-5 yaşında iken anneannem çok güzel yemek yapar, ben bayılırım dedi çok güldük sanki her gün anneanne yemeği yiyor diye

Siz eğer eksiklik hissi yaşamazsanız yani bunu dert etmezseniz çocuklarınız da eksiklik hissetmez

Ah ne guzel

İşte ben hiç öyle bir yaşam görmediğim için bana çok uzak geliyor

Yani ben en son annemle çarşıya ortaokulda gittim galiba

Annem kendi annesi ile aynı şehirde yaşıyor ben küçükken de öyleydi ama birlikte alışveriş sık görüşme vs bilmem

Zira cidden bu kadar zaman var mı hayatlarda

Her gün okul kurs etkinlik vs yığılı çocuklu hayatlar

Çalışma saatleri zaten uzun örneğin çoğu kişinin bir Pazar günü var

Bir hafta kadının ailesine bir hafta adamın ailesine gidilse aradaki haftalarda da karı koca birlikte evde ya da dışarıda takılsa ayda bir eder görüşme

Ben haftada 6 gün çalışırken o bir gün evde yayılmak isterdim mesela ya da hava güzelse deniz kıyısına gidelim piknik yapalım vs

benim aile bağlarım zayıf o nedenle işte bu özlemli konuları anlayamıyorum

Mesela halam var yıllarca görmesem de olur ama görürsem gayet iyi zaman geçiririz bir sorunumuz yok ama işte özlemek gibi bir durumum yok galiba

Hem aile ilişkilerimiz hem hayatlarımız bambaşka. 9-4 çalışıyorum. Çocuğum yok ama üniversitede okuyorum. Evliyim. Müzik kursum var düzenli gittiğim. Haricinde sık sık ailemle plan yapmam. Ama şunu hayal edince bile mutlu oluyorum. Annemin evinin önünde market ve pastane var. Markete gittiğimde pastaneye uğrayıp bir pastayla size geldim diye birer dilim pasta çay yapıp eve dönmek. Büyük lüks geliyor bana bu sıcaklık.

Aynen boyle seyleri hayal ediyorum hep. Sonra gercejlikten kopuyorum. Niye orda deglm bu hayali yasamiuorum fiye kendime kiziyorum vs vs

Kanada, kaynakları çok iyi ama ekonomisi göçmene ve paralı öğrencilere dayalı. Gerçekten aşırı reklamı yapılan bir ülke.Beklentinizi yüksek tuttuysanız hayal kırıklığı oluşturmuş olabilir. Eğer mesleğinizi yapıyorsanız çok şanslısınız. Çünkü kanada üniversitesinden alınmış bir diplomanız yoksa über, garsonluk vs dışında iş bulmak çok zor. Eğer mesleğinizi yapamıyorsanız ya üniversiteye gidip iyice alışmaya çalışın ya da avrupa ülkelerine bakın. Böyle hayatı zehir etmeyin kendinize.

Buradamı okumuştum sizin konunuzmuydu tam hatırlamıyorum ama çocuklarım anneanne dedeyle büyüsün akraba görsün diyordu kanadada yaşayan kişi.
Uzaklık ve bu düşünce bana cok yanlış geliyor. Ne güzel şartlarda çocuklariniz okuyacak dil öğrenecek burda olamayacağı bir mesleği olacak belkide, keşke elinizdeki imkanlar bende olsa. Keza siz çalışıyorsanız ne güzel işte.
Şikayet etmek yerine güzelliklerine odaklanın bence.

Var aslinda cevrem. Yeni edinilen arkadaslklar eskisi gibi olmiyo. Nesin seviyoshnuz. Muhtemelen netten gordgnjzu. Reklam I cok yapilan bi ulke insanlar cennet saniuor. Cunku ogrenciden gecinen bir ülke.
Türkçeyi çabuk unutmuşsunuz yalnız alisirsiniz canim en olmadi gelin almanyaya

Ekmek 3,5 dolar diye şikayet etmişsiniz ama aylık geliriniz ne kadar.
yurt dışında yaşayan bir arkadaşım 3 bin lira kira ödüyoruz burası çok pahalı diye yakınırken aylık gelirinin de Türk lirasıyla 25 bin civarı olduğunu ağzından kaçırmıştı.
Türkiyedeki kadar gelir adaletsizliği hiçbir yerde yok. Hiç pahalılıktan dem vurmayın.

Almanya’da yaşıyorum ve kendi adıma konuşabilirim burdaki insanların sürekli fakir edebiyatı yapmaları çpk can sıkıcı.
işlerine geldiğinde Türk parası ile hesap yapıyorlar ama kazancımız Euro onu söylemiyorlar. Nefret geliyor bana:/

hak veriyorum size

Babam ve annem yaslandı.Babam hasta ve evin içinde sık sık düşmeye başladi.Aramizda 4.sokak var.Ariyor gecenin bir saati ,koşup gidiyorum.Dünyanın binbir turlü hali varmış.Yakinimdaki büyük şehre taşınmayı planliyordum.Hepsinden vazgeçtim.Aileniz caresiz duruma düşmesin de konu sahibi ,sagliklilarsa yine sabredilir.Ama imkanıniz varsa hic olmazsa Avrupa' ya gelin.Hasret de bir yere kadar cekiliyor.

Yukari daki yorumdaki arkadas ta yazmis. Burasi reklam yapilan bi ulke. Ekonomisi amerikaya bagli. Bi avrupa değil. Is bulmak avrupada daha kolay. Uzaklik ta cok uzucu. Iste imkanim olsa avrupa ya gelicem

Almanya baska. Almanya kanadadan cok daha yasanilir bi ulke. Hayat cok ucuz orda. Ekonomi si super. Ordakiler fakir edebiyati yapamaz.kanada hayat cok pahali gercekren. Bide turkoyeye gitmek masrafi.e diyorum ne icin kaliuorum burda. Degiyormu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…