Yaşadığım ülkeye alışamıyorum.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Evet bunu diyorum. Sizin de haberiniz varmis. Reklam yapilan bi ulke. Bilemiyorum ya. Imkanim olsada ingilterede yasasam ama zor zor. Esim benim tam tersim dusunuyor. Oda burayi seviuo avrupayi istemiyor. Cok zor bi durum

Fransız mısınız Türk’te değilim ama Türkiye’den başka yerde yaşayamam diyeni ilk defa duydum zira Türkler bile istemiyor artık

Sen ailene çok düşkünsen, kendi kültürün dışında kültüre alışman zor geliyorsa, belirli hedeflerin isteklerin yoksa neden göçmen oldun? Çünkü göçmenlik yan sokağa taşınmak gibi bir şey değil. Bir de çocuklarım amca nene dede akraba görmeden büyüyor diyorsunuz, açın da bakın burada onlar yüzünden biten evlilikleri sayısız konu var.
1-Aileme 6saat uzaktayım, onları en son 1,5-2 sene önce gördüm, virüs vs nedenlerle ve aşırı bağlı olmadığım için büyütmüyorum bu durumu gayet kendi hayatımı yaşıyorum!

2-Oturduğum sitede komşuluk vs yok! Burada da köy yaşamı yok artık! kimse kimseyi tanımıyor selam sabah günaydın iyi akşamlar dışında sohbet yok!

3-İş bulamıyorum çünkü dönüş yapan yok!

4-İstediğimi istediğim gibi alamıyorum! Ayakkabı giyim ev dekorasyon vs alamıyorum. Burada İnanamayacağınız fiyatlar var çünkü doların Euro’nun durumu malum x8 kat daha fazla ödemek zorundayız!

5-Burada insanlar çok mutsuz. Huzur yok!

Ordami iste bikac gun kalmakla surekli kalmak baska bisey. Toronto hele. 2 odali evler 2 bin dolardan basliyor
Ona gore maaş aliyorsunuzdur. Burada örn 3000 tl maaş alınıyor ama en düşük ve kötü bir daire 1000 1500.. Bu kişi ne yesin ne içsin hic mi sosyalleşmesin. Maaş önemli ne kadar alıyorsunuz

Ona gore maaş aliyorsunuzdur. Burada örn 3000 tl maaş alınıyor ama en düşük ve kötü bir daire 1000 1500.. Bu kişi ne yesin ne içsin hic mi sosyalleşmesin. Maaş önemli ne kadar alıyorsunuz
Ortalama 4 bin dolar giriyor. Kira 700 market en az bin dolar. Telefon 100 elektrk 100 . Araba odemeleri var

Ortalama 4 bin dolar giriyor. Kira 700 market en az bin dolar. Telefon 100 elektrk 100 . Araba odemeleri var
Ortalama eve 5 bin TL giriyor
Kira 1300, aidat 250, market pazar en az 2500, doğalgaz 250, elektirik 100, su 100 küsür, telefon faturaları iki kişi 100ü geçik. Çocuk ve çocuk masrafı yok(!) Giyim-kozmetik yok(!) araba yok(!) şirket arabası benzin vs bulursak anca gezmeye hava almaya çalışıyoruz.
Ama neyse ki gomşular ve eş ailesi var her gün görüşüp sinirlerimizi daha da bozup eve geri yolluyorlar

neden tarih spor vs. konuşamayalım ki
yani ben konuşuyorum da gayet çatır çatır 72 milletten insanla, anlamadım
sebep?

bu hanımefendi de o kadar genç değil sanıyorum, ben de 37 yaşındayım 20 yaşında da değilim, eşim yabancı vs. de değil.

Artı hastanelik olay oldu kedim için bu ay acil müdahale gerekti 2 bini geçik fatura çıkardılar! Zar zor sağdan soldan bulduk verdik(!) insanın değeri olmadığı gibi hayvanın da değeri yok(!) para bulup yaşattık 1 hafta beş kuruşsuzuz

tr'de olsanız ailenizle aynı apartmanda mı olacaksınız? her öğün birlikte pişirip birlikte mi yiyeceksiniz?
ya da tr'de olsanız hergün hayatınızın içinde olacak kaç kişi var?
bugün dönseniz kaç kişi ile birebir hergün hayat paylaşıyor olacaktınız?

ben 10 yıl öne yurtdışından döndüm
(benimki apayrı bir hikaye ama alakasız o yüzden geçiyorum)
annemle de yılın belki yarısında aynı evde yaşıyorum, buna göre bir sistem kurdm. işim gücüm buna göre. evli değilim.

buna rağmen kendi hayatım düzenim olduğu sürede, başka evde yaşarken onunla 1 bardak çay da olsa içemiyorum.

e aynı evde filan olmayacaksanız yani, ne anladım ben burada olmanızdan?
avrupayı düşünebilirsiniz kanadadan hollandaya gelen arkadaşım var mesela, evet gezmeye atlayıp gelebiliyor artık tr'ye. bu fark için gelirim diyorsanız iş -güç ayarlayabiliyorsanız bu yol açık. deneyebilirsiniz.

Zaten yilda bir gelinebiliyor. Vakit geciriyoruz. Bide cocuklar olunca onada insan cok uzuluyor. Kuzenlerini dayilarni amca nene dede gormeden buyuyolar eksiklik icinde. Ilerde psikoljk olarak eksik hissederlermi ne bileyim.
sizin anlamadığınız şey şu:

o amcanın dayının vs vs amca dayı olası varsa
kanadada da olsanız amca dayı olurlardı
whatsapp var zoom var. bi saat belirler atıyorum her pazar her çarşamba konuşurdunuz vs.

siz sanıyor musunuz ki türkiyede amca dayı her gün yeğen seviyor?
sevesi olan onun bir yolunu bulur...sizinkilerin amca dayı olası yokmuş. uzak olmanız değil bunun sebebi. (aynı şekilde siz de kendi yeğenlerinizle ilgilenmiyosunuz demek ki)

benim de yeğenlerim var başka şehirdeler. üstelik de uzağız. ben gidip geliyorum onlar daha 1 gün evime gelmediler :) masrafsa benim her işimden uzak olduğum gün masraf demek zaten çünkü işim öyle.
neyse ben gidiyorum ben her gün arıyorum, ben ilgileniyorum, çünkü benim teyze olasım var, benle alakalı yani bu durum. ülkeyle değil.

Nasil geldi cok gyzel

Ben 33 yasindym. Konusuyorum tarih vs. Iki dil biliyorum

Ne kadar sanslisiniz. Boyle olsaydim cok baska olurdu
gittigin ulkede turkiye'de gibi yasayacaksan neden gidersin ki? ekmekse turkiyede kazan ekmegini. gittigin ulkenin dilini ogreneceksin, kulturunu yasayacaksin, madde manevi imkanlarindan yararlanmaya calisacaksin. ozendiginiz hic de guzel bir sey degil. ben yasadigim ulkede bir kac turkle gorusuyorum. cogundan uzak duruyorum. ne dil ogrenirsin ne uyum saglarsin ne de dönebilirsin ulkene.. boyle arafta kalmis mutsuz, uyumsuz bir insan olur cikarsin. turkiyede cocuklariniz icin gelecek yok. bunu kabullenirseniz kanada nimet gibi gozukur gozunuze.

arkadasiniz bu muhabbeti tl cinsinden miyapti yoksa siz birada yazarken bu sekilde mi soylediniz? ben dunyanin en pahali sehirlerinden birinde yasiyorum. burada odedigim kirayi tl ye cevirerek soylesem ese dosta istanbulda yalida otururum rahat derim.. yurtdisiyla tr yi kiyaslamak para acisindan cok sacma. dediginiz dogru gelir adaletsizligi milletin belini buken. kanada da ekmek 3.5 dolar da elektrik faturasi ne kadar, gaz ne kadar? arama motoruna yazdim ortalama bir ailenin dogalgaz masrafi ne kadar kanada da diye $145 cevabi cikti. uc asagi bes yukari degisebilir. olsun olsun $150 olsun en fazla $200 olsun.. tr de annemler en son 450 lira gibi bir rakamdan bahsetmisti. kucucuk daireye.

Arkadaşım Türk lirası üzerinden verdi örnekleri.4-5 sene öncesinin muhabbeti, benim yaşadığım şehirde şu an en yüksek kira 1500lira falandır. Ona istinaden bak biz perişanız demeye getirmişti. Yoksa ben onun ülkesinde hangi para birimi kullanılıyor onu bile bilmem.

Kesinlikle katılıyorum. İnsanların fırsatı olsa bu ülkede durmazlar bakma imkanlar sınırlı. Çünkü artık yaşanacak gibi değil.

Nasil geldi cok gyzel
türkiye'de lisans mezunuydu
lojistik sektöründe bölge müdürüyken gitmişti kanadaya

oraya dil eğitimi bahanesiyle gitti, bankada iş buldu, bankacılık yaparken oturum v. halletti en az 5 sene sürmüştür bu (daha fazlası da olabilir.)
holandada ailesinden başka kişiler de var diye hollandaya geçti sonra, sanıyorum yine banka-sigorta gibi bir sektörde çalışıyor.

ailesinden dediğim diğer kişilerden birisi kız kardeşi, bir petrol şirketinde şirketinde çalışılıyor o da tr'de çalıştığın firmanın eğitimindeyken italyada tanışmıştı eşiyle, o evlenerek gitti, aile kurdu; sanıyorum yeğenler filan var diye orada olmak istedi.

Avrupa’da yım bahsettiğiniz gibi Türk nüfusunun ve Türk yerlerinin inanın hiçbir faydası yok.Geliriniz çok iyi değilse yılda 2-3 kez memlekete giden yok.Bizim çocuk yok o yüzden gidebiliyoruz ama çocuk olunca çok zor tatil zamanı biletler çok pahalı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…