Yaşadığım ülkeye alışamıyorum.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Iste . Evde tek başına cocuklarla oturuken. Hadi ananeye Hadi teyzeye gidelm diyememek. Telefonda konusurken herkesin bi arada ama sen burda yalniz olmak. Bakiyosun kardesler beraber kahvalti ediyo sen yalniz. Sonra diyosun ki degermiydi deger mi yarina garantimiz yokken bunlari sorguluyor insan. Kizim turkce konusun insanlar gorunce mutlu oluyor. Gibi gibi gibi. Ekmek turkiyede de vardi. Is ordada vardi. Kimse acliktan olmemisti. Ama burda turkiyenin sahilleri tarihi dogasi yok..inanin ki. Keske gelip bikac yıl kalsaniz. Ben iste bi 4 yıl daha bekleyip o zMana ins vatandas olmam gerekiyor ins daha kisa surer ama 4 yıl diye hesapliyorum sonfa kismet olursa donecegim.

Siz hangi ulkedesiniz. Ben avrupayi cok daha mantıklı bukuyorum. Cunku cok fazla turk var. Turkiyeye ait cafeler restoranlar Hani turkiyeyo ozledgnde kendini atip ferahlican yerler cok avrupada. Orda yasasaydm eminimki daha mutlu olurdum. En onemliside turkiyeye yakin.

Kimse açlıktan ölmedi mi? Siz ulkeden uzak olduğunuz için gundemden de uzaksiniz sanirim. Herkes intihar ediyor herkes. Parasizliktan caresizlikten. Hem Türkiye diye aglayip, oranin guzellikleri burada yok deyip hem de vatandaşlik almak için çabalamak... aileyi ozlemenizi anlarim. Ama orada ekmek var kimse ac degil orasi her yerden guzel demek sonra da vatandaslik icin buradayim demek... bilmiyorum biz burada bu sıkıntıları çekerken bana hiç dert gibi gelmedi.

bir de vatandaslik o ulkede kalmak ve hayata orada devam etmek ugruna cabalanacak bir sey. cikis yapacaksan neden katlaniyorsun? vatandaslik alip baska ulkeye gecmeye calissa her seyi sil bastan yapacak. kanada vatandasligini kaybetmemek icin habire gir cik yapmak zorunda kalacak maaile. tr ye gitmek kadar kanadaya gitmek de dert olacak maddi manevi. gitmese yaksa emeklere yazik kazanilmis hak diyecek.. iki ucu.. degnek..

Merhabalar canım.Bende Kanada'da yaşıyorum Ontario,Toronto. Kaç yıldır Quebec'tesin? Ben 10 yıldır buradayım,ilk 2-3 yıl çok zordu benim için de ki bütün ailem burda,Şuan evliyim bir oğlum var. Dediğin gibi hayat çok pahalı burda,ama en azından insanlara destek çıkıyorlar Cerb,Crb gibi,eşim son 1 yıl işsiz kaldı. Çoğu ülkeler açlıktan kırılırken Kanada daha ucuz atlattı sayılır. Benimde pek arkadaşım yok aramıyorum da kendi ailem,oğlum,eşim yetiyor.

Cidden pahalı ama bende Kanada'da yaşayan biri olarak,özelikle Toronto'da yaşayan biri olarak,evde tek eşim çalışıyor oda son 3 haftadır. Taş çatlasa 1 ayda 4.500 kazanır bunun 1300 zaten kira,evim kutu kadar 1+1, 2 odalı evler 2000 den başlıyor onun için suan için imkansız taşınmam ki 20 aylık bir oğlumda var. Araba sigortası zorunlu ve onada 350 ödüyoruz,internet 95,telefonlarımız 140,elektrikler 50-90 arasi değişiyor. Domatesin kilosu çoğu kez 4-6 arasi oluyor,sebze ve meyve yarım kilo olarak fiyatları konuluyor ve en ucuz meyve muzdur burda yarım kilosu 56 cents. Diğer tüm meyvelerin yarım kilo fiyatı 1.99 den başlar 1 kilo üzüm 7-8 dolar,2 litre süt 5 dolar,bıraksan daha da sayarım ama ayıp olmasin. 10 yıldır Türkiye'ye dönmedim. Bu yaz belki döneriz dedik biletler 3 kişi için 4500 diyor Yani 1 ay yeme içme kira hiç bisey ödenmezse ancak alınır,bu bir örnekti sadece

Bu aşağı da yazdıklarım şikayet mi? Asla ben halimden çok memnunum. Oğlum en azından güzel bir eğitim görecek,insanlara değer verilen bir yerde büyüyecek,birileri kaçırıp istismar eder öldürür korkusu olmadan büyüyecek.

Yukarda söylediklerinize de hak veriyorum, ben bilmiyorum zaten hangi ülkenin ekonomisi ne durumdadır. Ben o dönem ev kredisi çekmiştim borçlandık vs deyince o da ohoo sizinkinde ne var senin kredinin iki katı kira ödüyorum ben boştan yere dedi. Ama atladığı şey şu ben kredimin iki katını kazanamazken o kirasının nerdeyse on katını kazanıyormuş, bunu da kendi söyledi.
Sizinki gibi durumlarda olanlar da vardır ama istisnasınızdır eminim. Yakın akrabam bir Avrupa ülkesinde, gitti gideli sadece bir kreşin servis şöförlüğünü yapıyor. Maşallah çok da lüks hayatı var, benzeri işi ülkemizde yapanların durumu ortada.

kanadaya dil okuluyla gidip oraya yerlesen arkadasim var ilk baslarda cok zorlandi bilmedigi yer vs diye ama suan cok yogun calisiyor cok alisti. Bende bu senenin sonunda kanadaya gidicem ailem orda bi hayat kurmamdan yana.Elinize gelen bu firsati bence iyi degerlendirmelisiniz evet uzak bi yerdesiniz ama artisi cok fazla olan bi ülkedesiniz

Avrupa hayatı çok başka,neden bilmiyorum ama benim de Avrupa'daki arkadaşlarım lüks içinde yaşıyorlar,kendi evlerini yaptılar,tatiller,gezmeler,marka kiyafet,ayakkabı,çanta. Bende burda 2 odalı bir daireye geçmek için can atıyorum ezik miyim lan ben diyesim geldi Yalan Dünya'daki Tülay gibi

Tesekkurler

Evet avrupa da hayat daha luks neden bilemiyorum. Daha az calisip daha rahat yasiyolar

Evet avrupa da hayat daha luks neden bilemiyorum. Daha az calisip
Burda cok yogun calismak zorundasin

Valla değer bilmiyorlar bence.
Şimdi kendi mutsuz olduğu için dönmek istiyor ama döndükten bi 20 yıl sonra çocukları iş bulamadığında, asgari ücretle geçinmeye çalıştığında anlar Kanada'nın değerini. Bana bencillik gibi geliyor,o bir anne, sadece kendini değil çocuklarını ve onların geleceğini de düşünmek zorunda.

20 yıl mı :) 2 yıl bile vermem

Bızım ınsanımızda bu Avrupa amerıka sevdası hep vardır sanıyolar kı orda yaaayanlar super hayatlar yaşıyor paraya para demıyor vs.

Bızım ınsanımızda bu Avrupa amerıka sevdası hep vardır sanıyolar kı orda yaaayanlar super hayatlar yaşıyor paraya para demıyor vs.
1 euro 1 dolar tr de bu kadar degerli oldukca o algi degismez. yurtdisinda yasayan euro dolar bozdurup harcadigi icin haliyle bol harciyor. avrupa amerikada yasayan zenginlik icinde degilse bile insani sartlarda yasiyor o ayri..

alışamıyor ve ızdırap çekiyorsanız Avrupa’ya gitmeyin vatanınıza dönüp huzur içinde yaşayın.

Cocuklarida düşünüyorum. Cocuklar akraba büyüklerden uzak buyuyolar. Cevremiz kisitli. Sosyal hayat çok az. Bunların değerini burda anliyorsun. Yurtdisinda turkiyedeki o sahilleri o tarihi yerleri denizleri dogayi bulmak çok zor. Yapaylik var. Turkiyede çalışan kendini geliştiren çok kişi biliyorum guzel yasiyolar. Bilemiyorum. Issizlik diyorsunuz kim ne okudu ne iş bulamadi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…