Yaşadığımız sorunlara rağmen neşeyle hamile kalacağız!!!

çorbasız menü olmaz cnm
şehriye çorbası yap yada yayla çorbası tabi biliyorsan
sana verdiğim tavuk tarifini yap harika oluyor
pirinç pilavı
salata
çorba yoğurtluysa cacık olmaz
börekte varmış
közlenmiş patlıcan salatasında yapabilürsün
köfteyi gelsinler gündüz çayının yanında yesinler

ben yaptigimda bu tarifden yapiyordum, simdi ezbere yapiyorum, ben bide yesil sogani ve maydonozu hafif tavada olduruyorum cunku bizim buranin yesil sogani ve maydonozu cok kart oluyor, kuru sogan i kavururken salcayla pulbiber ve diger baharatlarla kaldirmaya yakin az bisey yesil sogan ve maydonozu da ekliyorum.. daha iyi oluyor yerken tadida cok guzel oluyor ama cok kavurmiycen rengi gitmiycek

malzemeler:

•1 su bardağı kırmızı mercimek
•1 litre su
•2 su bardağı ince bulgur
•2 baş kuru soğan
•1 çay bardağı zeytinyağı
•1,5 yemek kaşığı biber salçası
•1 tatlı kaşığı karabiber
•dilediğiniz miktarda pulbiber
•1 çay bardağı sıcak su
•1,5 yemek kaşığı domates salçası
•1 demet maydanoz
•6-7 sap yeşil soğan
•1,5 tatlı kaşığı tuz
•marul veya roka
hazırlanması:

1. 1 su bardağı kırmızı mercimeği yıkayıp 1 litre su ile ateşe koyun. tencerenin kapağını aralık bırakın. (yoksa taşıyor) mercimekler ezilip hafif sulu kalıncaya kadar kaynatın. (bütün suyunu çekerse köfteler kuru olur)

2. 2 su bardağı ince bulguru derin ve yayvan bir kaba alın. (bunun gibi) üzerine sulu mercimeği ekleyip karıştırın. kabın üzerini alüminyum folyoyla kapatıp mercimekler şişene kadar (30-45 dakika) bekletin.

3. bu arada 2 baş kuru soğanı yemeklik doğrayıp tavaya alın. bir çay bardağı zeytinyağı ile soğanları öldürün. 1,5 yemek kaşığı bier salçasını ve 1,5 yemek kaşığı domates salçasını ekleyin. 1 tatlı kaşığı karabiberi ve dilediğiniz kadar pulbiberi de ekleyip karıştırın. en son 1 çay bardağı sıcak suyu tavaya ilave edip 1-2 taşım kaynatın.

4. bu karışımı bulgur ve mercimek karışımına ekleyin. tüm malzemeyi karıştırıp kabın üzerini tekrar kapatın.

5. 5-6 sap yeşil soğanı yıkayıp doğrayın. bir demet maydanozu da aynı şekilde yıkayıp kıyın. bunları bir kenara koyun.

6. derin kaptaki karışımınıza 1,5 tatlı kaşığı tuz ekleyin ve 10 dakika boyunca yoğurun. yoğurduğunuz köfte harcına kenarda bekleyen yeşillikleri ekleyin. 2-3 dakika daha yoğurun. (köfte harcınız sulu gelirse bir miktar daha ince bulgur ekleyip suyu çekmesini sağlayabilirsiniz) harçtan cevizden az büyük parçalar koparıp avucunuzun içinde şekil verin. (elips veya çiğ köfte şekli olabilir)

7. servis tabağına marul veya roka dizip köfteleri üzerlerine yerleştirin

Leeeen sevinç karısı o sürüklediin ben mi oluyom ayup ayup

patlıcan kebabı böylemi oluyorrrr
patlıcan musakka olmasın o

ben böyle yaparım kıyma koyarım araya :26::26:

canım walla ne bilim cok da vakit olmuyo dicem ona da kızcann:) ama yapacam bu sene sabahcıyımmm.. sözüm söz olsunn size foto da yollucam

canımm patlıcanı hiç sevmez kaynanam morali bozulur kadının gene de cok sagollll düsünmen yeterrrrr

he canımmm sehriye yapacam tavuklu corba olarak sen de cok sagolll wallaaaaaaa

sagolll canımmm tarif için bunu cok kez yaptım da şu su olayını tutturmak işin püf noktasııı...

menümü son kez sayıyorum
tavuklu tel sehriye corbası
izmir köfte - ya da sevincin tavuklu tarifi
pilav
su böregi
cacık
mercimek köftesi ortaya..
belki rus salatası da yaparık ufak ufak aralara..

cooooooooook tşkler kızlaaar sizi seviyoooooooom :112:

Vallahi bu lale devrinide boykot edicem he bir poka benzemiyo sinirlerim oynuyo topraga

sakin ol sinirlerine hakim ol.... cok gicik bi dizi hic sevmem

show'da cagla sikele baksaniza kadin bir deri bir kemik...iki cocukda yapmis... gel gor ki ben sevmiyom kendilerini

Patlıcan kebabı böylemi oluyorrrr
Patlıcan musakka olmasın o

Eki Görüntüle 511068

ben böyle yaparım kıyma koyarım araya :26::26:
karnım aç zaten senin yaptıgını gavur yapmaz sevinçççşurda diyetteyiz degilmikocişimde gelmedi zaten özledim merak ettim onu tavuk köftesine ne konuyor anlatta dinliyim yoguruyumda koyuyum dolaba diyorum ben alta kalırsa bozulur:18::18:
ay valla bende kıl oluyorum artık ona

bende boykot ettim ne salak bir dizi oldu ya

evet gızz çalışmalara başladınmı

canum menü oldu şimcik bişiye benzedi

Kız baladım tabi yavrum kaçar mıama boş çalışma :26:korunuyoruz daha düşük kanamasından sonra adet görmedim onu görüyüm öyle diyorum ama bilmiyorum acaba 2 adet mi beklesem napsam..?:26:

hem pilav yapıcen hemde tel şehriye çorbası delü ikiside pilav olmaz sen yeşil mercimek çorbası yap olmadı ezo gelin yap

resim super gozukuyo... sen versene sunun detayli tarifini bi zahmet... bende yapiyorum ama seninki bayagi suslu olmus degisik hos gozukuyorrrr. tarif bekliyom detayli..

canım patlıcanları yıka kalın kalın doğra tuzlu suda beklet onlar beklerken
kıymaya tuz pul biber az karabiber koy azıcık yağ iyice yoğur
küçük köfteler yap patlıcanı süzeğe al
süzüldükten sonra bir patlıcan bir köfte diziyorsun
şekilA da görüldüğü gibi
dömates biberler süsle
yarım çay bardağı su gezdir
sür fırına önce üstünü kapat folyo ile biberler yanmasın
çıkarmadan 15 dk önce üstünü aç kızara kızara pişsin
süper oluyor

Eki Görüntüle 511069

tşkler canımm.. şunu da ben yapmıstım islim köfte.. nasıl olmus.. hiç bişe yapamıyom sanmayın... ögrensem yapacaaamm

bende bayılırım islim kebabına ramazanda misafir çağırınca yaptım
hatta geleneksel oldu artık ablamalar her sene razamanda çağırınca bekliyolar benden
ama ben arasına patatesde koyuyorum patetesinide kızartıp koyuyorum

nihayet hamile olduğunu gördü salak çınar bakalım şimdi nasıl sıyrılacak yeşim salağı

Eki Görüntüle 511069

tşkler canımm.. şunu da ben yapmıstım islim köfte.. nasıl olmus.. hiç bişe yapamıyom sanmayın... ögrensem yapacaaamm
köfteleri kocaman olmuş ben sana öğretirim istersen
tuz pul biber karabiber(az) koy bir tane küçük soğan rendele sasısını alır ben birazda kuru nane koyarım süper oluyor evet çabuk bozulur
isteğe bağlı iki sarımsak ezebilirsin iki diş bite 2-3 dal maydanoz isteğe bağlı ben bu malzemenin hepsini koyuyom galeta unu bir tanede yımırta
oğlum bayılır ben tavuk gögsünü aldığım yerde içine 100 gr kuyruk çektiriyom harika oluyor kuru kuru olmuyor
Kız baladım tabi yavrum kaçar mıama boş çalışma :26:korunuyoruz daha düşük kanamasından sonra adet görmedim onu görüyüm öyle diyorum ama bilmiyorum acaba 2 adet mi beklesem napsam..?:26:

1 adet bekle çok büyük değildiki :26::26:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…