ah ya cok üzülüyom ben neden yapamıyom cesit cesit yemekk..
ezme salata nasıl oluyooo? mercimek köftesi yapcam için corba yapmıcam. tarhanayı da daha dün onalrda yedik. ezogelini de yapmıstım bi gün önce kaynanamda.. şimdi yine onu yapmim
ne yapabilirim ki?kaynanamlar sebzeyi cok severler şimdi ne yapsam begenmezler kio yüzden o işe hiç girmeyim diyomm mercimek köftesi yapacam ortayaa
kızlarrrrr MERCİMEK KÖFTESİNDE mercimek su ve bulgur oranı nasıl yapıyonuzzzzzzzz???
mercimek köftesini seviyolar diye yapcam canım annesi ne zamandır istiyodu.. yaprak saramam ki. su böregi gelecek yarın sabah görümcemden o da olcak ortadaa..
canım köfte ve tavuk yapmayım diyom.. allahım hiç bilmiyom ki yemek yapmayı.. dolma mıı? hiç hayatımda yapmadım kiiiiiiiiii
Eki Görüntüle 511066
tmm eyi bari öyle yaparsan eyi olur
şeyde yapabilirsin bak
tavuk gögsünü doğra
patates
havuç
bezelye
yeşil biber
soğan
domates
baharatıda dök azıcık yaağ iyice karıştır sür fırına
pirinç pilavının yanına süper oluyor çorba salata
yada geçende bengiye verdiğim arap tavası patlıcanlı oda güzel
misafire iyi oluyor
börekte yap bir çeşit ara sıcak olur
Hımmm netcez şimdiinternetten baka baka yapamaz mısın ? Patlıcan kebabı yap ozaman onun yapımı kolay. Kuş başı etini kavur baharatlarını koy. sonra patlıcanları yuvarlak kes kızart. borcama sırala patlıcanları. üzerine etini koy. üstüne bi daha patlıcan koy. salçalı su yap dök. At fırında pişsin 20 dakka kadar.
Vallahi bu lale devrinide boykot edicem he bir poka benzemiyo sinirlerim oynuyo topraga
kız ve var biberi temizle içlerini
soğan dogra domates
biraz maydanoz pirinç baharat yağ koy
az biber salçası karıştır doldur diz tencereye at ocağa
laa nasıl karısınız anlamadım bu yemekleri evde arada yapsanız
kendi kendinize öğrenirsiniz
o kadar kıymadan köfte yapacağına lahmacun yap bari bir işe yarasın
Hımmm netcez şimdiinternetten baka baka yapamaz mısın ? Patlıcan kebabı yap ozaman onun yapımı kolay. Kuş başı etini kavur baharatlarını koy. sonra patlıcanları yuvarlak kes kızart. borcama sırala patlıcanları. üzerine etini koy. üstüne bi daha patlıcan koy. salçalı su yap dök. At fırında pişsin 20 dakka kadar.
çorbasız menü olmaz cnm
şehriye çorbası yap yada yayla çorbası tabi biliyorsan
sana verdiğim tavuk tarifini yap harika oluyor
pirinç pilavı
salata
çorba yoğurtluysa cacık olmaz
börekte varmış
közlenmiş patlıcan salatasında yapabilürsün
köfteyi gelsinler gündüz çayının yanında yesinler
ben yaptigimda bu tarifden yapiyordum, simdi ezbere yapiyorum, ben bide yesil sogani ve maydonozu hafif tavada olduruyorum cunku bizim buranin yesil sogani ve maydonozu cok kart oluyor, kuru sogan i kavururken salcayla pulbiber ve diger baharatlarla kaldirmaya yakin az bisey yesil sogan ve maydonozu da ekliyorum.. daha iyi oluyor yerken tadida cok guzel oluyor ama cok kavurmiycen rengi gitmiycek
malzemeler:
1 su bardağı kırmızı mercimek
1 litre su
2 su bardağı ince bulgur
2 baş kuru soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
1,5 yemek kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı karabiber
dilediğiniz miktarda pulbiber
1 çay bardağı sıcak su
1,5 yemek kaşığı domates salçası
1 demet maydanoz
6-7 sap yeşil soğan
1,5 tatlı kaşığı tuz
marul veya roka
hazırlanması:
1. 1 su bardağı kırmızı mercimeği yıkayıp 1 litre su ile ateşe koyun. tencerenin kapağını aralık bırakın. (yoksa taşıyor) mercimekler ezilip hafif sulu kalıncaya kadar kaynatın. (bütün suyunu çekerse köfteler kuru olur)
2. 2 su bardağı ince bulguru derin ve yayvan bir kaba alın. (bunun gibi) üzerine sulu mercimeği ekleyip karıştırın. kabın üzerini alüminyum folyoyla kapatıp mercimekler şişene kadar (30-45 dakika) bekletin.
3. bu arada 2 baş kuru soğanı yemeklik doğrayıp tavaya alın. bir çay bardağı zeytinyağı ile soğanları öldürün. 1,5 yemek kaşığı bier salçasını ve 1,5 yemek kaşığı domates salçasını ekleyin. 1 tatlı kaşığı karabiberi ve dilediğiniz kadar pulbiberi de ekleyip karıştırın. en son 1 çay bardağı sıcak suyu tavaya ilave edip 1-2 taşım kaynatın.
4. bu karışımı bulgur ve mercimek karışımına ekleyin. tüm malzemeyi karıştırıp kabın üzerini tekrar kapatın.
5. 5-6 sap yeşil soğanı yıkayıp doğrayın. bir demet maydanozu da aynı şekilde yıkayıp kıyın. bunları bir kenara koyun.
6. derin kaptaki karışımınıza 1,5 tatlı kaşığı tuz ekleyin ve 10 dakika boyunca yoğurun. yoğurduğunuz köfte harcına kenarda bekleyen yeşillikleri ekleyin. 2-3 dakika daha yoğurun. (köfte harcınız sulu gelirse bir miktar daha ince bulgur ekleyip suyu çekmesini sağlayabilirsiniz) harçtan cevizden az büyük parçalar koparıp avucunuzun içinde şekil verin. (elips veya çiğ köfte şekli olabilir)
7. servis tabağına marul veya roka dizip köfteleri üzerlerine yerleştirin
Vallahi bu lale devrinide boykot edicem he bir poka benzemiyo sinirlerim oynuyo topraga
Leeeen sevinç karısı o sürüklediin ben mi oluyomayup ayup
patlıcan kebabı böylemi oluyorrrr
patlıcan musakka olmasın o
Eki Görüntüle 511068
ben böyle yaparım kıyma koyarım araya :26::26:
Patlıcan kebabı böylemi oluyorrrr
Patlıcan musakka olmasın o
Eki Görüntüle 511068
ben böyle yaparım kıyma koyarım araya :26::26:
ay valla bende kıl oluyorum artık ona
evet gızz çalışmalara başladınmı
canum menü oldu şimcik bişiye benzedi
canım walla ne bilim cok da vakit olmuyo dicem ona da kızcann:) ama yapacam bu sene sabahcıyımmm.. Sözüm söz olsunn size foto da yollucam
canımm patlıcanı hiç sevmez kaynanam morali bozulur kadının gene de cok sagollll düsünmen yeterrrrr
he canımmm sehriye yapacam tavuklu corba olarak sen de cok sagolll wallaaaaaaa
sagolll canımmm tarif için bunu cok kez yaptım da şu su olayını tutturmak işin püf noktasııı...
Menümü son kez sayıyorum
tavuklu tel sehriye corbası
izmir köfte - ya da sevincin tavuklu tarifi
pilav
su böregi
cacık
mercimek köftesi ortaya..
Belki rus salatası da yaparık ufak ufak aralara..
Cooooooooook tşkler kızlaaar sizi seviyoooooooom :112:
resim super gozukuyo... sen versene sunun detayli tarifini bi zahmet... bende yapiyorum ama seninki bayagi suslu olmus degisik hos gozukuyorrrr. tarif bekliyom detayli..
Eki Görüntüle 511069
tşkler canımm.. şunu da ben yapmıstım islim köfte.. nasıl olmus.. hiç bişe yapamıyom sanmayın... ögrensem yapacaaamm
karnım aç zaten senin yaptıgını gavur yapmaz sevinççç şurda diyetteyiz degilmi kocişimde gelmedi zaten özledim merak ettim onu tavuk köftesine ne konuyor anlatta dinliyim yoguruyumda koyuyum dolaba diyorum ben alta kalırsa bozulur:18::18:
bende boykot ettim ne salak bir dizi oldu ya
köfteleri kocaman olmuş ben sana öğretirim istersenEki Görüntüle 511069
tşkler canımm.. şunu da ben yapmıstım islim köfte.. nasıl olmus.. hiç bişe yapamıyom sanmayın... ögrensem yapacaaamm
tuz pul biber karabiber(az) koy bir tane küçük soğan rendele sasısını alır ben birazda kuru nane koyarım süper oluyor evet çabuk bozulurkarnım aç zaten senin yaptıgını gavur yapmaz sevinççç şurda diyetteyiz degilmi kocişimde gelmedi zaten özledim merak ettim onu tavuk köftesine ne konuyor anlatta dinliyim yoguruyumda koyuyum dolaba diyorum ben alta kalırsa bozulur:18::18:
bende boykot ettim ne salak bir dizi oldu ya
Kız baladım tabi yavrum kaçar mıama boş çalışma :26:korunuyoruz daha düşük kanamasından sonra adet görmedim onu görüyüm öyle diyorum ama bilmiyorum acaba 2 adet mi beklesem napsam..?:26:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?