hee çatlasınlar
süper menü ellerine sağlık
oooh iyi yapmışsın canım
çatlayıp patlasınlar kıskanç karılar
ben bayılırım pazıya lokum gibi oluyo gerçekten biz bunun yoğurtlu dolmasınıda yaparız canım bilirmisiniz birazdan tarifini yazarım
hee bende aynı böyle yapıyom
bende annemgilde kızlarla birlikte yani kardeşlerimle mantı yaptık,eşimede haşlamadan getirdim biraz onu yaparım şimdide ıspanak kökü çorbası yapıyorum yeterbenim bugünkü menüm
etli nohut yemeği
dünden pilavım vardı öğlene yedik akşama yok
salata
yoğurt
İçli köfte
Cnm içi için
Koyma ve bolca ince dogranmis sogani iyice kavuruyorsun. Pişmeye yakin az biber salcasi ve karabiber pul biber ekleyip donmaya birakacaksin kiyman yagli olacak cnm
Disi için
İki kase ince köftelik bulgur
Bir kase irmik az tuz ve pul biber jkarabiber
Sicak suylaislat dinlendir burada dişina siyah kiymada konuyor cnm
Dişini yogurunca kivam alması içinbirazda un konuluyor cnm
hee çatlasınlar
ben pirinçle sarıyorum saracım,senin tarif değişikmiş ..ben zaten yoğrdu neye döksem yerim onu
bende annemgilde kızlarla birlikte yani kardeşlerimle mantı yaptık,eşimede haşlamadan getirdim biraz onu yaparım şimdide ıspanak kökü çorbası yapıyorum yeter
ben zaten çok yedim,birde geç yediğim için akşama bişey yemem ,çatlıyacam çünkü
afiyet olsun bende şimdi türk kayfesi yaptım kendime aslında yasak ama içecem walla,çok şiştim kayfe iyi giderMantar sotemi yaptim
Kabagida kavurdum
Cay iciyom
hiç bilmiyorum o zaman ne olurdu...evet haklısın
anlamıyorlar bilmeyenler.
bünye meselesi bu senin metabolizman hızlı çalışıyor,demekki
her gün büyük wcni yapıyosundur,sen
yediğini hemen yakıyosun
bu benmde aklıma gelmişti biliyomusun
bebeğin olsaydı ne kadar ilgilenebilirdin annenlerle
aynen ya duzgın yemek onemli
yemek yemek yerine,zart zurt atıştırınca kilo yapıyo
manyakkk yine güldürdün beniç.künü mü kestin
hee çatlasınlar
ben pirinçle sarıyorum saracım,senin tarif değişikmiş ..ben zaten yoğrdu neye döksem yerim onu
bende annemgilde kızlarla birlikte yani kardeşlerimle mantı yaptık,eşimede haşlamadan getirdim biraz onu yaparım şimdide ıspanak kökü çorbası yapıyorum yeter
ben zaten çok yedim,birde geç yediğim için akşama bişey yemem ,çatlıyacam çünkü
hee yalnız değilsin benim börülce bizden 1 ay sonra evlenmişti gerçi daha önce yazmıştım karı ne aldıysam aynısını almıştı ama aklına ne geliyorsa herşeyimiz bir örnekti ikiz gibiydikay bende benim börülce neden benm aldığım şeylerden alıyor neden beni taklit ediyor,diye,kendimi yiyorum.
yalnız değilim demekki
bende un ilavesi yaparak aynı şekilde yapıyorum sevo ben hatta dışını etsizde yapıyorum çok güzel oluyor dışı etli bana ağır geliyor..bazende iç kıymasına maydanoz ekliyorum..İçli köfte
Cnm içi için
Koyma ve bolca ince dogranmis sogani iyice kavuruyorsun. Pişmeye yakin az biber salcasi ve karabiber pul biber ekleyip donmaya birakacaksin kiyman yagli olacak cnm
Disi için
İki kase ince köftelik bulgur
Bir kase irmik az tuz ve pul biber jkarabiber
Sicak suylaislat dinlendir burada dişina siyah kiymada konuyor cnm
ellerine sağlık saracım değişik ve güzel bir tarife benziyorsağol canım teşekkür ederim
canım bende pirinçle sararım ama birde böyle yaptığımız bir dolma var onu yazmak istedim
hee yalnız değilsin benim börülce bizden 1 ay sonra evlenmişti gerçi daha önce yazmıştım karı ne aldıysam aynısını almıştı ama aklına ne geliyorsa herşeyimiz bir örnekti ikiz gibiydik
bende un ilavesi yaparak aynı şekilde yapıyorum sevo ben hatta dışını etsizde yapıyorum çok güzel oluyor dışı etli bana ağır geliyor..bazende iç kıymasına maydanoz ekliyorum..
ellerine sağlık saracım değişik ve güzel bir tarife benziyorbişey soracam ben yemeklerde reyhanın tadını çok merak ediyorum,ama cesaret edip hiç kullanamadım güzel oluyormu
he bende bayılıyorum ama çok yedim yine beyaaaMantiya bayilirim ... Bende uspanak kökünü buzluga attim sen Nasil pisiriyon Beydoş
sen nerelisin saracım oraya gelinmi gittin..alıp denesemmiki acaba..sağol canım ben reyhana bayılıyorum çorbalarada katıyorum ve bizizm yöresel yemeklerimizinde vazgeçilmezidir belkide bu yüzden damağım alışık olduğundan çok seviyorum
burdada dışını etli yapan çok var aslınada konur zaten..benim kaynoşta etli yapıyor,benim annem koymazdı bizde öyle alıştık,cevizlide ağır geliyor bana..damak tadı işte..Beydoş maydonozu bende koyarim bazen dövülmüş ceviz de koyarim annemler dişinaet koymaz marasta koyuyorlar bu arada reyhan superrr oluyor salatalara da kullanirim helede kisira bir koy bayilirsin
sen nerelisin saracım oraya gelinmi gittin..alıp denesemmiki acaba..
burdada dışını etli yapan çok var aslınada konur zaten..benim kaynoşta etli yapıyor,benim annem koymazdı bizde öyle alıştık,cevizlide ağır geliyor bana..damak tadı işte..
demek kısırada reyhan konuyor hemi kurusunu kullanıyorsunuz dimi
bende nohutu yıllardır öyle kullanıyorum iyiki hatırlattın benimde bitti sayılır bende nohut alıp yapayım..2,5 kilo nohut almıştım onları sabahtan suya bırakmıştım onları haşlıyorum soğuduktan sonra derin dondurucuya atacam aşurelik buğdaylarıda böyle yapıyorum sonradan kullanması çok rahat oluyor kuru fasulyeyide denedim ama o güzel olmadı çözüldükten sonra dağıldı o yüzden onu yapmaktan vazgeçtim
yine derin dondurucu işine giriştim sigara böreği sarıp atacam içli köfte yapacam başka ne yapsamki diye düşünüyorum
kısmet işte,benim babaannemde urfalı oranın şivesinide, yemeklerinide,biliyorum ve çok seviyorum ..doğu ve güneydoğu insanları çok misafirperver ve çoğu çok saygılı ve hürmetkar oluyolar..benim nenem yıllarca istanbulda yaşadı ve şmdide uzun yıllardır adana da şivesi hiç değişmedi..bende bazen onunla konuşurken ona onun şivesiyle eşlik ediyorum çok tatlı oluyor..ben doğuluyum canım buraya gelin geldim
tazeside güzeldir ama biz yemeklerde kurusunu kullanıyoruz tazesi salatalarda daha güzel olur sanki
ewet canım biz sadece hamilelikten yada bebekten bahsetmiyoruz sıktığından değil kafamız dağılsın diye, yani her telden var bizde...Ooooo burası nefis yemek kokuyohayırdır bayanlar hamilelik muhabbeti sıktımı yaa.. ne güzel tarifler bunlar hemen not ediyorum .. doğulu demişken benmde eşimle ailem ağrılı.. yani bende ağrılıyım her nekadar izmirde doğup büyüsemde;-)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?