yasaklarda evde yapacak bişey bulamamak... sorun bende mi?

He he ben calisma masami verdim kendisine, bilgisayarimi da kosede bir yere tasidim, her molamda bir parca yerlestiriyorum.
Bende yemek masasını süresiz rezerve ettim. Şimdi bir puzzle başladım ki başıma bela oldu normalde bir hafta sürmezsen 1000 parça bununla iki haftadır uğraşıyorum
 
Kitap okuma, örgü örme, dil öğrenme, kanaviçe yapma. Bu dördünü aynı anda yapmıyorum, birinden sıkılınca diğerine geçiyorum. Mesela birkaç tane kanaviçe tablo yaptım bu pandemide, astım bile duvara. Kendime de 3 tane giysi ördüm. Mecbur uğraşı bulmak zorundayız, yoksa geçmiyor zaman gerçekten.
 
siz yazdıktan sonra farkettim de ben bu ara hiçbir şey yapmıyormuşum galiba genelde elimde telefon yatıyorum valla bazen dizi izlemeye bile üşeniyorum. evde durmak öyle bir içime işlemiş ki, saç makyaj yapmak bile çok iş gibi geliyor. ilk zamanlar biraz kitap okudum,fazlaca dizi seyrettim, boyama yaptım, kutu oyunları oynadık, kısa bir süre yemek yapmaya sardım, en son punch öğrendim yastık yaptım. ama şu an gün içinde yemeğimi yapıp, telefonla vakit geçirmekten başka pek bir şey yaptığım söylenemez
 
Oyun oynuyorum ben, babamla yeni yemekler deniyoruz. Maçlara sardık iyice. Pandemi yüzünden ligde 21 takım var, takım sayısı arttığı için haftada 4-5 gün maç var. Atama beklediğim için iyice depresif bir moda girdim, belirsizlik enerjimi çok düşürdü. Sıfırdan tekrar kpss'ye mi hazırlansam yoksa oturup beklesem mi vs. Bir de atama olursa da ne zaman olur diye aklım sürekli onda. 26 ocakta öğretmenlerin tayin dönemi bitiyormuş. O tarihi gözüme kestirdim, belki boşa çıkan yerlere yaparlar atamayı diye. Ona gün sayıyorum şimdi. O tarih geçtiğinde de açıklanmamış olursa kalbim ağzımda bekleyeceğim sanırım. "Mülakatı aralık 2021'de yapacağız" bile deseler rahatlayacağım resmen. En azından belirsizlik gider. Kendimi, hayatımı bekleme moduna aldığım için uyku düzenimi de sürekli bozuyorum. Sabahlayıp öğlene doğru yatıyorum, akşama kadar uyuyorum. Kalkınca da hemen erkek arkadaşımla mesajlaşıyorum. Babamla sohbet edip bir şeyler yedikten sonra hemen oyun . Arada babamla ya da tek yürüyüşe çıkıyorum hava biraz iyiyse. Bir süre daha böyle gidecek ama bakalım.
 
En çok ilgimi çeken bütün gün ev de nasıl sigarayı bıraktınız?
 

Ağzım açık okudum.
Ayakta alkışlıyorum yemin ederim.
 
H
ahhahahah ben de aynı valla o kadar alıştım ki 2 ayda 2 kere çıktım dışarı o derece yani
 
En çok ilgimi çeken bütün gün ev de nasıl sigarayı bıraktınız?
Burada bir üye bir konu açmıştı; sigarayı bıraktığı ama görümcesinin de bırakacağım demesine rağmen, kaçamak yaptığı, bunun kendisini etkilediği hakkında. Ben o tarihte içiyordum. O konuya cevap yazdım, çok üzüldüğümü, çünkü en yakınımdaki insanların benzer hareketleri yüzünden benim de bırakma denememin sabote olduğunu, sonraki yıllarda da tekrar cesaret edemediğimi vs...söyledim, kendimce bir takım şeyler tavsiye ettim.

Ama bunları yazdıktan sonra, içim bir türlü rahat etmedi, mesele kafamda döndü durdu.
Açıkçası, orada yazıya dökünce gördüğüm şey, yani cesaret edemiyor olmak, çok şımarıkça geldi, kendime yakıştıramadım.

Eczaneden paketlerce nikotin sakızı aldım, sigaram bitti, satın almadım, sakıza başladım.
Gece uyurken bile ağzıma sakızları alıp öyle uyuduğum bir dönem oldu. Sonra sakızı da bıraktım. O üyeye de yazdım sonrasında, ben yazışmamızdan sonra bıraktım, vesile oldunuz, umarım siz de bırakırsınız diye.

Üç-dört ay, ağlama krizleri, konsantrasyon güçlüğü, kendi kendime öfke nöbetleriyle dört duvar arasında çile çektim, deli gibi yedim, kilo aldım vs.... (Bu süreci zaten iş yerinde o kadar kişiyle yaşamam mümkün değildi.) Geçeceğini biliyordum, sabrettim. Şimdi sefasını sürüyorum çok şükür, geçti gitti işte...
 
Son düzenleme:
Bu aralar makromeye sardim. Bebisi babasına sattigim anda düğüm atmaya başlıyorum. Isın ilginci düğüm atmanın insanı bu kadar rahatlayacagi aklıma gelmezdi tavsiye ederim
Monoton ve düzenli hareketler insan beynini boşaltıp rahatlatıyormuş. Ben de atkı örmeye başladıktan sonra sizin gibi hissetmiştim, babannelerimizi/annanelerimizi çok daha iyi anlıyorum şimdi

Kendi adıma yaptıklarımı söyleyeyim belki fikir verir
- atkı, şal, hırka, bere örmek. Tığ ile örüyorum ben. Şiş ile henüz beceremiyorum. Geçen seneye kadar elime ne tığ ne de şiş almışlığım yoktu bu arada. Bir heves nişanlıma atkı örmek için öğrendim. Şimdi kendime hırka çanta vs bile örebiliyorum (youtubedan videolarını izleyerek tabi)
- puzzle (bunu yapmaya önceden bayılırdım ama son zamanlarda hevesim yok
-yeni yemek tarifleri denemek (kilo almamaya dikkat)
-ailemle ve nişanlımla görüntülü konuşmak (küçük bir şehirde tek başıma sağlıkçıyım:))
-kanaviçe nakış vs. (bunda çok yeniyim ama youtubeda çok fazla başlangıç seviyesinde video var. Bir de punch iğnesi denen bir şey var, onunla yapması çok daha kolay. Ayrıca tam bugün bime kanaviçe seti ve punch iğnesi gelecekti)
-netflix and chill
-roman okumak
 
Kişisel bakım, spor, kitap, ales soruları, dizi döngüsünden başka yapacak bir şey yok her gün aynı sıkıcılıkta geçiyor
 
Ben freelance çalışmaya başladım :) şimdi okuduğum ülkeye yeni girdim karantinadayım pazara kadar otel odasından çıkamıyorum, işler yoğun. Bir de yeni bir dil öğrenmeye başlayabilirsiniz veya hali hazırda bilip unuttuğunuz bir tane varsa. Ben şey yaptım bildiğim ama biraz unutmaya başladığım bir dil var, onu öğreten bir siteye üye oldum bir de başka bir dil için set aldım ama işlerden sıra gelmiyor :)
 
hanımlar ne güzel şeyler yazmışsınız, hiç bakamadım :) dedim ya, iş dışında ekrana bakmamaya çalışıyorum. ama en kısa zamanda yorumlara cevap vereceğim çok sağolun :)
 
Ben kızımı vereyim sana azcık sen de oğlunu ver bana azcık değişiklik olur
 
Canım sıkılıyor demek istemiyorum hastanede değiliz iyiyiz çok şükür ama biraz bunaldık sanki değil mi ya ailemizle kısıtlı görüşüyoruz görüşsek birbirimize bulaştırma korkusu hadi gezmeyi boşverdim de ailelerimizle görüşmek doyasıya özledim hem annemleri hem kayınvalidemleri
 
Bu aralar makromeye sardim. Bebisi babasına sattigim anda düğüm atmaya başlıyorum. Isın ilginci düğüm atmanın insanı bu kadar rahatlayacagi aklıma gelmezdi tavsiye ederim
Makrome şu sıra çok moda en son ortaokulda ev ekonomisi dersinde yapmıştım ama sosyal medyada görüyorum ilgi çok var ben de mi yapsam ne yapsam
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…