- 5 Ekim 2020
- 14.544
- 39.652
- 548
- 36
Ben artık eve niye kapandığımızı unutmak üzereyim, aşırı alıştım bu duruma. Sanki olması gereken de buymuş gibi.
Nasıl çıkacağız abi tekrar dışarı, napılıyordu çıkınca
Bende yemek masasını süresiz rezerve ettim. Şimdi bir puzzle başladım ki başıma bela oldu normalde bir hafta sürmezsen 1000 parça bununla iki haftadır uğraşıyorumHe he ben calisma masami verdim kendisine, bilgisayarimi da kosede bir yere tasidim, her molamda bir parca yerlestiriyorum.
En çok ilgimi çeken bütün gün ev de nasıl sigarayı bıraktınız?Korona nedeniyle evden çalışmaya geçtik. Daha önce senelerdir yapamayıp, corona düzeninden sonra yaptıklarım-yapıyor olduklarım;
- Sigarayı bırakma-sonrası ilgili delilik dönemini atlatma, önce alınan kilolar, sonra verilen kilolar.
- İnternetten öğrenip, malzeme ısmarlayıp, kolları sıvayıp; (i)tam oda (iki ayrı renk), (ii)iki odada birer duvar, (iii)yarım koridor, (iv)ardiye odası(iki ayrı renk) (v)teras boyama. Odalarda zımpara, terasta ise kazıma ve alçı sıva. Tüm sair duvarları silme. Evin değişen çehresi.
- Online hocayla ve kendi kendine yabancı dil öğrenme:
(Ben kendi kaynaklarımdan haftanın her günü 2 saat çalışıyorum- ülkesinden almıştım kitapları-. Hoca seviyemi takip ediyor, hocayla ağırlıklı olarak konuşma kısmına odaklıyız çünkü benzer yabancı diller biliyorum, grameri öğrenmek de uygulamak da fazla destek istemiyor. Hocayla haftada 3x1 saat, 7 aydır kesintisiz devam ediyoruz. Bildiğiniz konuşuyorum artık çatır çatır... İnanılmaz mutlu ediyor bu beni. )
- Gardıroplar, hurçlar, yüklükler, çekmeceler ve bazalarda müthiş ayıklama, koca koca koliler-poşetler dolusu atılanlar-verilenler, ferahlamış ev.
- Telâşsız, sakin sakin ama sık aralıklarla derin temizlik, hafifleyen ruh.
- Kitap, kitap, kitap... Çağdan çağa, ülkeden ülkeye, düşünceden düşünceye müthiş yolculuklar, bambaşka kültürler, tarihler...
- 1'er kiloluk dumbellerle başlayarak programlı ağırlık çalışma ( Arada 1,5'u geçtim, en son 2 kg dumbeller ısmarladim, gururluyum) . Yürüyüş ( bu vardı ama kalitesi arttı, şimdi daha konforlu daha uzun daha düzenli)
- Uzun uzun peelingler, kremler, maskeler vs... hiç olmadığı kadar bakımlı bir cilt, ancak kendine geldi.
- Salatalar, sebzeler, mutfakta bunlara ayrılabilen uzun saatler, şahane, saat gibi işleyen beslenme düzeni.
- Bir de her Cumartesi-Pazar üşenmeden büyük tencerede mısır patlatıp, laptopu bağlayıp, büyük monitörde iki film arka arkaya...
- Beş ayrı online kursun tüm seviyelerini bitirdim (canlı değil, video) Toplam 70 saatten fazla . Bunları ödemiştim, başlayamıyordum. Ayrıca çalışması, pratik yapması, ödevi vs.. ile epey zaman aldı. Ama şimdi ilgili konularda uçuyorum kendi çapımda.
Korona nedeniyle evden çalışmaya geçtik. Daha önce senelerdir yapamayıp, corona düzeninden sonra yaptıklarım-yapıyor olduklarım;
- Sigarayı bırakma-sonrası ilgili delilik dönemini atlatma, önce alınan kilolar, sonra verilen kilolar.
- İnternetten öğrenip, malzeme ısmarlayıp, kolları sıvayıp; (i)tam oda (iki ayrı renk), (ii)iki odada birer duvar, (iii)yarım koridor, (iv)ardiye odası(iki ayrı renk) (v)teras boyama. Odalarda zımpara, terasta ise kazıma ve alçı sıva. Tüm sair duvarları silme. Evin değişen çehresi.
- Online hocayla ve kendi kendine yabancı dil öğrenme:
(Ben kendi kaynaklarımdan haftanın her günü 2 saat çalışıyorum- ülkesinden almıştım kitapları-. Hoca seviyemi takip ediyor, hocayla ağırlıklı olarak konuşma kısmına odaklıyız çünkü benzer yabancı diller biliyorum, grameri öğrenmek de uygulamak da fazla destek istemiyor. Hocayla haftada 3x1 saat, 7 aydır kesintisiz devam ediyoruz. Bildiğiniz konuşuyorum artık çatır çatır... İnanılmaz mutlu ediyor bu beni. )
- Gardıroplar, hurçlar, yüklükler, çekmeceler ve bazalarda müthiş ayıklama, koca koca koliler-poşetler dolusu atılanlar-verilenler, ferahlamış ev.
- Telâşsız, sakin sakin ama sık aralıklarla derin temizlik, hafifleyen ruh.
- Kitap, kitap, kitap... Çağdan çağa, ülkeden ülkeye, düşünceden düşünceye müthiş yolculuklar, bambaşka kültürler, tarihler...
- 1'er kiloluk dumbellerle başlayarak programlı ağırlık çalışma ( Arada 1,5'u geçtim, en son 2 kg dumbeller ısmarladim, gururluyum) . Yürüyüş ( bu vardı ama kalitesi arttı, şimdi daha konforlu daha uzun daha düzenli)
- Uzun uzun peelingler, kremler, maskeler vs... hiç olmadığı kadar bakımlı bir cilt, ancak kendine geldi.
- Salatalar, sebzeler, mutfakta bunlara ayrılabilen uzun saatler, şahane, saat gibi işleyen beslenme düzeni.
- Bir de her Cumartesi-Pazar üşenmeden büyük tencerede mısır patlatıp, laptopu bağlayıp, büyük monitörde iki film arka arkaya...
- Beş ayrı online kursun tüm seviyelerini bitirdim (canlı değil, video) Toplam 70 saatten fazla . Bunları ödemiştim, başlayamıyordum. Ayrıca çalışması, pratik yapması, ödevi vs.. ile epey zaman aldı. Ama şimdi ilgili konularda uçuyorum kendi çapımda.
ahhahahah ben de aynı valla o kadar alıştım ki 2 ayda 2 kere çıktım dışarı o derece yaniBen artık eve niye kapandığımızı unutmak üzereyim, aşırı alıştım bu duruma. Sanki olması gereken de buymuş gibi.
Nasıl çıkacağız abi tekrar dışarı, napılıyordu çıkınca
Ben de yapıyorum ve zaman çabuk geçiyorBu aralar makromeye sardim. Bebisi babasına sattigim anda düğüm atmaya başlıyorum. Isın ilginci düğüm atmanın insanı bu kadar rahatlayacagi aklıma gelmezdi tavsiye ederim
Burada bir üye bir konu açmıştı; sigarayı bıraktığı ama görümcesinin de bırakacağım demesine rağmen, kaçamak yaptığı, bunun kendisini etkilediği hakkında. Ben o tarihte içiyordum. O konuya cevap yazdım, çok üzüldüğümü, çünkü en yakınımdaki insanların benzer hareketleri yüzünden benim de bırakma denememin sabote olduğunu, sonraki yıllarda da tekrar cesaret edemediğimi vs...söyledim, kendimce bir takım şeyler tavsiye ettim.En çok ilgimi çeken bütün gün ev de nasıl sigarayı bıraktınız?
Monoton ve düzenli hareketler insan beynini boşaltıp rahatlatıyormuş. Ben de atkı örmeye başladıktan sonra sizin gibi hissetmiştim, babannelerimizi/annanelerimizi çok daha iyi anlıyorum şimdiBu aralar makromeye sardim. Bebisi babasına sattigim anda düğüm atmaya başlıyorum. Isın ilginci düğüm atmanın insanı bu kadar rahatlayacagi aklıma gelmezdi tavsiye ederim
Ben freelance çalışmaya başladım :) şimdi okuduğum ülkeye yeni girdim karantinadayım pazara kadar otel odasından çıkamıyorum, işler yoğun. Bir de yeni bir dil öğrenmeye başlayabilirsiniz veya hali hazırda bilip unuttuğunuz bir tane varsa. Ben şey yaptım bildiğim ama biraz unutmaya başladığım bir dil var, onu öğreten bir siteye üye oldum bir de başka bir dil için set aldım ama işlerden sıra gelmiyor :)hanımlar selamlar, sağlığımız için evde kaldığımız bir dönemdeyiz. kısıtlamalar daha ne kadar devam eder bilmiyorum. saat kısıtlaması olsun, hafta sonu tamamen yasak olsun artık iyice bunaldım ve evde yapacak hiçbir şey bulamıyorum. yanlış anlaşılmasın sözüm yasaklara değil, bunlar yapılmak zorunda. benim derdim bu dönemi evde nasıl geçirebileceğimle alakalı... sizler neler yapıyorsunuz merak ediyorum. özellikle benim gibi bekarları daha çok merak ediyorum zira evlilerin akşamları mutlaka eşiyle, çocuğuyla zamanı su gibi geçiyordur.
evden çalışıyorum zaten. koca gün pc ekranına bakıyorum. boş zamanlarımda pc'de bişey yapmak istemiyorum zaten sürekli baktığım için. tv aldık, netflix vs onları da izlemekten sıkılıyorum. kutu oyunu aldık, kardeşimle oynarız diye onun da şu an yüzüne bakan yok. çok bunaldım artık evde ne yapsam bilemiyorum. yasaklar gelmeden önce de çok dışarı çıkan biri değildim virüsten dolayı. sizler neler yapıyorsunuz, boş zamanınızda evde? yasaklar varken?
Ben kızımı vereyim sana azcık sen de oğlunu ver bana azcık değişiklik olurBaska boyle sikilan arkadaslar varsa, 3 yasindaki oğlumu her hafta sonu birinize verebilirim sjskdjkd
Ben sitede mutlaka her gun çıkıyorum cocugumla. Kar yagmur camur da olsa,bir yarim saat yürüyoruz.
Market işlerimizi de bilerek haftasonuna bırakıyoruz. Hem bir yuruyus, hem bir hava alma, hem evin ihtiyacini giderme.
Haftasonlari genelde daha once denemedigim veya cok zaman emek isteyen yemekler yapmayi seviyorum.
Ben sevmem ama puzzle olabilir.
Elişi seviyorsaniz, o tarz hobilerinizle ilgilenebilirsiniz
Ben kızımı vereyim sana azcık sen de oğlunu ver bana azcık değişiklik olur
2 tane oğlan değil miydi seninbir haftasonu sen bana kizi ver, bir hafta sonu ben sana oğlanı.
Benimki arkadaş varsa yüzüme bile bakmaz. Butun problem bir tane olmasi
Makrome şu sıra çok moda en son ortaokulda ev ekonomisi dersinde yapmıştım ama sosyal medyada görüyorum ilgi çok var ben de mi yapsam ne yapsamBu aralar makromeye sardim. Bebisi babasına sattigim anda düğüm atmaya başlıyorum. Isın ilginci düğüm atmanın insanı bu kadar rahatlayacagi aklıma gelmezdi tavsiye ederim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?