• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

yaşamak istemiyorum artık:(((

Sevgili tolin,

Konularını okumuş, üzüntülerinin benzerlerini çoğu kez yaşamış biri olarak yazıyorum sana. Biliyorum çok zor geliyor herşey. 2 sene olmuş senin, benim 4 sene oldu. Zaman zaman tüm umutlarımı kaybediyorum. Sadece dua ediyorum bende, bazen senin gibi düşünüyorum ama aşk acısı diyerek kapatıyorum üstünü. Ben 4 senedir mutlu olamadığımı düşünüyorum, artık adam gibi adamların kalmadığını düşünüyorum. Yaşım da 30 oldu, ne zaman evlenicem ne zaman çocuk sahibi olucam diye düşünüyorum bazen. Ama yine bu acılardan daha büyük acılar olduğunu görüp kendime geliyorum. 7 yılımı verdiğim adamla ailesi yüzünden ayrıldık, 1 sene sonra gidip başkasıyla evlendi. Hayırlısı buydu demek ki. Sende içini ferah tutmaya çalış, biliyorum çok zor ama hayatın ne zaman ne getireceği belli olmuyor. Daha büyük acılardan korusun Allah.

Geçenlerde şu yazıyı okudum, burda da paylaşayım. Ben severek okudum, belki sende beğenirsin. :)

"Çekip gitmeden, simsiyah dumanlar içinde kalan bir gurbet treni gibi…
Yağan yağmurlar sonrasında ekmek tazeliğinde kokan, toprak yolları utandırmadan…
İlkokula yeni başlayan bir kız çocuğunun kurdelesi gibi, tertemiz ve terk edilmiş bir çocuğun, gözlerinde biriken hüznü alıp ellerine…
Hayatının son demlerini yaşayan ihtiyarların dualarını taşıyarak üzerinde…
Yüreğin daralmadan geceleri, hatıralarını kirletecek bir hevese niyetlenmeden kalbin…
Ölümün ve toprağın tadını unutmadan…
Bir pınarın gözenekleri gibi ağlayarak sabahları…
Ve
Akşamın alacakaranlığında rastgele adımlar atmadan şehrin sokaklarında…
Kimseye ihanet etmeden, suç ortağı olmadan birilerine…
Kelimelerin yerlerini değiştirmeden, hiç kimsenin vebalini almadan ve bir günaha uzatmadan ellerini…
Yanlış bir sözün manasına yaslanmadan…
Yarına dair uzun emeller yeşertmeden içinde…
Ve
Yok etmeden o muzip çocukluğunu…
Hayatın tam ortasından yürüyüp geçerek..
Emaneti sahibine teslim etmeden önce…
Ve hesap gününün dehşetiyle doğrulmadan daha…
Terk edilmiş bir sevdanın en derin yerindeki uykusundan çığlıklar atarak uyanmadan geceleri
Evladının yolunu gözleyen bir annenin tedirginliğine yaslayıp başını…
Ve
Kalbinin üzerinde uçuşan kuşları uzaklaştırmadan…
Bir hastalık anının telaşına kaptırmadan kendini…
İhmal etmeden, mehtabın gölgelerimizi aydınlatan ışığını…
Karanlıktaki ayak seslerinden korkmadan; ama bir yolculuk öncesinin garip hüznüyle gülümseyip bütün dostlarına… ve çaresiz kalmış insanların beddualarını almadan asla…
Güneşin cana yakın sıcaklığını bekleyerek, seher vakitlerinde herkes uyurken, halini arz edip Makam-ı Âli’ye… Bağışlanmış bir hayatı yaşadığımızı unutmadan…
Başını öne eğmeden ve aşırı gitmekten alıkoyup öfkeni, sözlerin en güzeliyle dokunarak, yeni başlayan her güne…
İçini yakan acıyı hiç kimseye göstermeden…
Eşeleyip durmadan kimsenin gizli kalmış günahını…
Alnında seccadeden kalan beyaz bir iz…
Ve.. geceye şerh düşmek için yıkayarak ellerini…
Buz gibi bir metanetle direnip zalimlere
Terk etmemek üzere yemin edip daha önce bulunduğumuz her bir yeri…
Taze yayık ayranın köpükleri gibi keyifli…
Çocukları peşine takıp koşturan uçurtmalar kadar hercai…
Akşam namazlarının vakti kadar kısa ve kat’i…
Bir gülün yaprakları kadar çaresiz…
Bir âmânın adımları kadar dikkatli…
Unutulmuş iyilikler kadar makbul…
Ve… Kabul edilmiş bir tövbenin temizliği ile…
Bir öğle sıcağında kalan son suyu içer gibi yavaş yavaş…
Bir bebeğin ilk adımları gibi heyecanla…
Bir gece yarısı çalan telefonun sesine koşar gibi tedirgin…
Ve… adresine ulaşamayan mektuplar gibi hep geri dönerek…
YAŞA… VE RAZI OL…
Ki… senden de razı olunsun…
Bir yolcunun taşıyabileceğinden daha fazlasını alma yanına…
Mahrum bırakıldığın her şey hayrınadır.
Israrından vazgeç, masumlarla birlikte gez, garipler yoldaşın olsun.
Sofrandan muttakîler yesin, eşyanın hakikatine çevir bakışlarını…
İsteme, sana verilsin.
İnfak et, bereketlensin.
Ateşten sakın, kader Yaradanın sırrıdır, onunla uğraşma.
Emredilen ve yasaklanana dikkat et.
Haddi aşma…
Ahmaklarla birlikte olma…
Nefsini hesaba çek.
Unutma!
Bir tabutu taşımak için dahi, en az dört kişi gerekir.
Kalp kırma, dua et…
Son anın dehşeti sarmadan, O’na yönel.
Şefkatlilerin en şefkatlisi, merhametlilerin en merhametlisi seninle olsun…"
N.Kutlutas

Elin herifi icin bu genc yasta olmeye, annenin gozunun yasini akitmaya deger mi ?

sen bence bir silkelen kendine gel..
inan her acı gelip geçiyor..
yarın öbür gün bunları okuyunca ben neler yazmışım neler düşünmüşüm dersin..
aşk acısıda güzel bi acı yaşarken değil ama üstünden zaman geçip geriye baktığında gene yaşasam keşke diyebileceğin bi acı..
ben acılarımdan onların üstüne giderek kurtuluyorum ama bu sana yaramamış ..
sanırım whatsapp ta resimlerini yeni gördün ve bu durum seni tamamıyla bu noktaya getirdi..
çözüm basit şuan için yüreğinden söküp atamaya bilirsin belki ama görebileceğin duyabileceğin yerlerden yok et en azından son hatırladığın şekilde kalır ötesini görmez duymaz bilmezsin..
ve inan hiç kimse için ölmeye değmez sadece bi erkek için demiyorum hiç kimse için..

tolin,saçmalama. kızıyorum bak.sor şurada herkese kim acı çekmedi,kim sevdiklerini kara toprağa vermedi. 30 una gelmeden ne annem vardı ne babam hayatta. 22 yaşında kaybettim babamı.

sevdin terkedildin yine seversin. ama ölen geri gelmez. telafisi imkansız olan acı vermesin Allah.
hayat devam ediyor tolin. şuncacık şeyden dolayı bunu hissedersen daha büyük acılarda nolacak.
güçlü olmak zorundayız.birinden ayrıldım,şu an herşey ters gidiyor diye canını alacaksan ooooooo.

bak çok acı yaşadım. ama yine diyorum,hayat çok çok güzel. iyiki doğmuşum,iyiki yaşıyorum derim hep..
bir gün sende sana değer vereni bulacaksın. ümitsizlik yok. sakın. hayat herşeye rağmen devam ediyor..

güzel günlerinde gelecek.

Hayata suç atmak yerine bir kendine bak nerde hata yapıyorum diye..bu sitede bir sürü kişiyle tartışmam oldu ama senin gibi sürekli sapık gibi beni takip edip yorumlarıma eksiler veren bir kişiye daha rastlamadım..gerçekten çok tuhafsın tolin..bu kadar nefret ve kin hayatına ancak kötülük getirir..ki belliki getiriyorda..kötü karmaya inanırım...sende bunu yaşıyosun..ama yinede ölümü düşünecek birşey yok ortada..allahtan umut kesilmez, umutsuzluk hissini şeytan bize verirmiş

Çokta olmuş aslında kendine eziyet ediyorsun,
Tabiki olmaz o insanlada baksana sen unutamamışsın ki onu..
Karşındaki insanında sana karşı olan hissi sıcaklığı alamıyorsun ondan..
Belki başka sebepten de olmamıştır yeni kişiyle ama bence kafandan onu atmalısın.
Biri gider biri gelir tolin'cim, o olmadıysa başkası olur...
İnan karşına iyi biri çıkınca bu yazdıklarına güleceksin...
Sen biraz gayret ver kendine..
Şu beni çıldırtıyor daha çok,
Aradan 2 sene geçmiş, adam nerdeyse çocuk yapacak ama sen hala aynı yerdesin kafandakilerle..
Bu kötülüğü kendine yapmaya hakkın yok, kendini önemse sew biraz!
işte haklısın ama olmadı toparlanamadım bı turlu
Bu sözler sana su a çok anlamsız gelecektir ama emin ol, bunlar geçecek, sadece süreç.. Hiçbir insan sonsuz mutlu yada sonsuz mutsuz değildir.. Herkesin kendine göre bir derdi var.. Allah çözümsüz sorunlarla karşılaştırmasın. Önemli olan senin olaylara nasıl baktıgın. İsyan sakın etme, çünkü insan kendine acımaya başladıgı zaman daha da kötüleşiyor. Herşeyin güzel olacagını bunların biteceğini düşün ve buna inan..
inşallah bıter bıgun....

Hayata suç atmak yerine bir kendine bak nerde hata yapıyorum diye..bu sitede bir sürü kişiyle tartışmam oldu ama senin gibi sürekli sapık gibi beni takip edip yorumlarıma eksiler veren bir kişiye daha rastlamadım..gerçekten çok tuhafsın tolin..bu kadar nefret ve kin hayatına ancak kötülük getirir..ki belliki getiriyorda..kötü karmaya inanırım...sende bunu yaşıyosun..ama yinede ölümü düşünecek birşey yok ortada..allahtan umut kesilmez, umutsuzluk hissini şeytan bize verirmiş

Bu ne şimdi yaa ??
Böylemii moral veriyorsunuz siz??
Kendinizden örnek vererek mi??

Elin herifi icin bu genc yasta olmeye, annenin gozunun yasini akitmaya deger mi ?
işte annemı dusunuyorummmm
sen bence bir silkelen kendine gel..
inan her acı gelip geçiyor..
yarın öbür gün bunları okuyunca ben neler yazmışım neler düşünmüşüm dersin..
aşk acısıda güzel bi acı yaşarken değil ama üstünden zaman geçip geriye baktığında gene yaşasam keşke diyebileceğin bi acı..
ben acılarımdan onların üstüne giderek kurtuluyorum ama bu sana yaramamış ..
sanırım whatsapp ta resimlerini yeni gördün ve bu durum seni tamamıyla bu noktaya getirdi..
çözüm basit şuan için yüreğinden söküp atamaya bilirsin belki ama görebileceğin duyabileceğin yerlerden yok et en azından son hatırladığın şekilde kalır ötesini görmez duymaz bilmezsin..
ve inan hiç kimse için ölmeye değmez sadece bi erkek için demiyorum hiç kimse için..
bende artık mutlu olmak ıstıyorummm
tolin,saçmalama. kızıyorum bak.sor şurada herkese kim acı çekmedi,kim sevdiklerini kara toprağa vermedi. 30 una gelmeden ne annem vardı ne babam hayatta. 22 yaşında kaybettim babamı.

sevdin terkedildin yine seversin. ama ölen geri gelmez. telafisi imkansız olan acı vermesin Allah.
hayat devam ediyor tolin. şuncacık şeyden dolayı bunu hissedersen daha büyük acılarda nolacak.
güçlü olmak zorundayız.birinden ayrıldım,şu an herşey ters gidiyor diye canını alacaksan ooooooo.

bak çok acı yaşadım. ama yine diyorum,hayat çok çok güzel. iyiki doğmuşum,iyiki yaşıyorum derim hep..
bir gün sende sana değer vereni bulacaksın. ümitsizlik yok. sakın. hayat herşeye rağmen devam ediyor..

güzel günlerinde gelecek.
varmı oky ya gercekten mutlu edebılıcek kımse varmı?
Tolin,,,
Şimdi çıkmam lazım bir ara seninle konuşalım olurmu tatlım :34:
pekı..

bugun ziraaa hıcc senınle ugrasamıycam

Bu ne şimdi yaa ??
Böylemii moral veriyorsunuz siz??
Kendinizden örnek vererek mi??

Kendimden değil kendi yanlış davranışlarından bahsettim ;) moral vermek gibi bir niyetimde yoktu nasıl istiyosam öyle yazdım..hayata suç atmak yerine bazen dönüp kendimizi eleştirmeliyiz.tolin hayatındaki bunca sorunun arasında hala benimle uğraşmayı bana kin gütmeyi bırakmıyor .altı üstü online bir platformdayız beni tanımıyor bile bu kadar büyütüp içinde nefret büyütmenin ancak kendisine zararı olur! Şimdi yine kk ya girdim ve herzamanki gibi tolinden eksi rep :) gülüyorum artık bende ona veriyorum..öyle ergence takılıyoruz işte :)

inşallah bıter bıgun....[/QUOTE]

biter allahın ıznıyle
2 yıl ne cektıgımı ben bılırım her gece nasıl agladıgımıı

ona bakardım peeh umrunda bıle degıldı hayatını yaşadı ben kahroldum en guzel donemlerımı mahfetti:41: 20 yaşındayım şu an

hep şöyle dua ettım : allahım hakkım da hayırlıysa bı an once onu bana ver dayanamıyorum ama degılse al yuregımden sevgısını
cok şukur bu 3-4 ay ıcınde tamamen unuttum

daha 2 gun once markette gordum kalbım bı kut dedı sonra tık yok once olsa ayaklarımın bagı cozulur yuregım agzıma gelırdı :25:

cok şükür yarabbım.. sana da dua edıyorum hakkında hayırlıysa en guzel şekılde donsun sana ama degılse rabbım alsın onun sevgısını yuregınden bu ay edılen hıc bı dua gerı cevırılmezmiş

uzulme lutfen :16:

o hayatına devam edebılıyo ama hemde hıc vıcdan azabı cekmeden:14::14::14:

demek ki benzer acıları benzer sürelerde yaşamışız. evet onlar hayatlarına devam ediyorlar. yaşanmışlıklara bile saygı duymadan, bir veda bile etmeden..ama allah çok büyük. kimin ne duruma düşeceğini hiç bilemezsin. sen çizgini çek artık. onun da ödeyeceği bedele sıra gelecek hiç merak etme..

pekı..

Zaten sorun bu..şimdi girdim yine benle uğraşmışsın tolin..bugün bile..dön bir bak hareketlerin normal mi diye? Kendine duyduğun nefreti bana kanalize etme..ben sadece kk daki bir profilden ibaretim hakkımda hiçbirşey bilmiyorsun..sürekli kötülük saçıp hayattan iyilik bekleme..bunu ciddi ciddi olarak tavsiye olarak yazma gereği duydum artık alırsın ya da aynen devam edersin sana kalmış..bye

Kendimden değil kendi yanlış davranışlarından bahsettim ;) moral vermek gibi bir niyetimde yoktu nasıl istiyosam öyle yazdım..hayata suç atmak yerine bazen dönüp kendimizi eleştirmeliyiz.tolin hayatındaki bunca sorunun arasında hala benimle uğraşmayı bana kin gütmeyi bırakmıyor .altı üstü online bir platformdayız beni tanımıyor bile bu kadar büyütüp içinde nefret büyütmenin ancak kendisine zararı olur! Şimdi yine kk ya girdim ve herzamanki gibi tolinden eksi rep :) gülüyorum artık bende ona veriyorum..öyle ergence takılıyoruz işte :)
Burda değill, özelden yazsaysın bence bunları ona neysee artıkk..
onun derdı benınmle cevap verme yazsın dursun gercekten onunla ugrasıcak halım yok...

Toparla kendini cnm dua et Allaha geçecek..
Ama geçsin yani 2 sene olmuşya la kafanı kırcazz ha :27:

pekı..

tamam işte bende bunun senin elinde olduğunu söylüyorum sana ama bu şekilde değil..

Allah dermansiz dert versin...hamileyim son zamanlarda tansiyonum çıkıyor,çok korkuyorum annem uzakta gerçekten bende hayirlisiyla doğurmak istiyorum. .. yoruldum deyince bende yoruldum gibi hissediyorum , kaybetme korkum var benide kimse anlamıyor..

Hiç kimsenin yağmurun bile böyle küçük elleri yoktu. .

ya yoruma cevap verilmiyor biliyorum ama halinizi anlayan biri olarak şunları söylemek istedim evet anneniz yanınızda olabilse süper olurdu ama inanın hamileliğimin son zamanlarında tansiyon yüksekliğinden fenalaşırdım. idrarada proteinim 500leri geçmişti, düşük riski atlatmıştım ama hepsi geçti, geçecek. hem de maşallah 33.haftadasınız artık daha rahat hissedin kendinizi, büyümüş artık o. siz rahat olun, o da rahat hissetsin ki güzeeeelce büyüsün.

tolincim aşk acısı en hafif acılardan biri aslında.geçmez diye düşünüyorsun günlerini hatta yıllarını heba ediyorsun ama geçiyor.hatta bir başkasını sevince ah ben ne yapmışım diye düşünüyorsun.bu güzel yıllarını değmeyen birini düşünerek ziyan etme,kendine bunu yapmaya hakkın yok!

ayrıca kötüler,kötü niyetliler gerçek olsun sanal olsun her zaman var bunu hep görüyoruz değil mi?

inşallah bıter bıgun....

biter allahın ıznıyle
2 yıl ne cektıgımı ben bılırım her gece nasıl agladıgımıı

ona bakardım peeh umrunda bıle degıldı hayatını yaşadı ben kahroldum en guzel donemlerımı mahfetti:41: 20 yaşındayım şu an

hep şöyle dua ettım : allahım hakkım da hayırlıysa bı an once onu bana ver dayanamıyorum ama degılse al yuregımden sevgısını
cok şukur bu 3-4 ay ıcınde tamamen unuttum

daha 2 gun once markette gordum kalbım bı kut dedı sonra tık yok once olsa ayaklarımın bagı cozulur yuregım agzıma gelırdı :25:

cok şükür yarabbım.. sana da dua edıyorum hakkında hayırlıysa en guzel şekılde donsun sana ama degılse rabbım alsın onun sevgısını yuregınden bu ay edılen hıc bı dua gerı cevırılmezmiş

uzulme lutfen :16:[/QUOTE]
bende hep gecelrı soyle dua ederım allahım canı bı erkek yuzunden yanan kadınlara ferahlık ver allahım dıye umarım dualarımız kabul olur...
demek ki benzer acıları benzer sürelerde yaşamışız. evet onlar hayatlarına devam ediyorlar. yaşanmışlıklara bile saygı duymadan, bir veda bile etmeden..ama allah çok büyük. kimin ne duruma düşeceğini hiç bilemezsin. sen çizgini çek artık. onun da ödeyeceği bedele sıra gelecek hiç merak etme..
umarım yasattıklarını yasamadan ölmezz...
Zaten sorun bu..şimdi girdim yine benle uğraşmışsın tolin..bugün bile..dön bir bak hareketlerin normal mi diye? Kendine duyduğun nefreti bana kanalize etme..ben sadece kk daki bir profilden ibaretim hakkımda hiçbirşey bilmiyorsun..sürekli kötülük saçıp hayattan iyilik bekleme..bunu ciddi ciddi olarak tavsiye olarak yazma gereği duydum artık alırsın ya da aynen devam edersin sana kalmış..bye

yaaaa tamaaaam sen on numarasın hadı bye byee

Back
X