Yaşamak ne kadar zor, pahalı?

Mlscm

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Haziran 2020
1.341
551
53
Arkadaşlar merhabalar..
Biz eşimle nişanlılık döneminde bir daire aldık eşim baya borçlandı kredi borcumuzu yarısı kaldı yarısı bitti diğer bankalardan çektiği kredileri kapadı iyi maaşı var çok şükür mesaide olunca yetiyor bin şükür ama eşim 4 yıl öncesi halasından 60 gr bilezik borç almış ve şuan 28 bin küsür yapıyor halası da sürekli eşimi arıyor mesaj atıyor zamanında biz ev alırken bankalara çok borç yaptığımız için kredi de çekmiyoruz 1 sene falan ben bu ay başladım birikime mesela bu ay yarım altın aldım bir tane önümüzdeki ay daha fazla alıcaz inşallah sizce böyle birikim yaparak mı ödeyelim yoksa ben kendi adıma kredi mi çekeyim ben çalışmıyorum banka verir mi bilmem bilmiyorum kafamız karışık altın yaktı bizi 4 ay zamanımız var ve borç verecek kimse yok ailesinin durumuda çok iyi değil eşimin ev aldığımıza çok pişmanım gerçekten ben alma demiştim eşime aile apartmanında oturmak istemedi şimdi sırtımızda yük gece gündüz uyuyamıyorum ne yapıcaz bilmiyorum

Şükür ki bir eviniz var , kiracı olmakta çok zor... önce can sonra canandı bi zamanlar inanın şimdi o canlar neler yapıyor şekil bir geriye bir de ay verip istemesi... ne kadar zor bi durum. Allah yardımcınız olsun. Kredi işide kolay değil faiz ödemekte zor ama bence başka kurtuluş yok gibi de değil mi ? Verin kurtulun yatırımla her gün ki muhabbet ha aradı arayacak olacağına kökten çözüm sonra saygı çerçevesinde uzak durmak . Günümüz çok zor çok ...

Evet kredi çekince en azından bankaya aylık öderiz laftan sözden kurtuluruz

Altini altin olarak odemek zorundasiniz ama evet hersey uctu..keske size biraz zaman tanisalar..biz prensip olarak asla kredi cekmeyiz..o islere hic bulasmak istemem..rica edin muhlet isteyin

Altini altin olarak odemek zorundasiniz ama evet hersey uctu..keske size biraz zaman tanisalar..biz prensip olarak asla kredi cekmeyiz..o islere hic bulasmak istemem..rica edin muhlet isteyin
Çok idare ettiler bizi ama yapabilecek bizimde bişeyimiz yok artık olunca tamamen bitince ödenecek

Altın daha coook artacak ben olsam kredi ceker hemen öderdim şubata kadar gramı artar baya

Arabanız var mı satıp ödeyebilirsiniz belki? Bi de kendi ailelerinizle de konuşun. Belki kıyıda köşede kalmış cumhuriyetleri filan vardır. Halanın borcu çok uzun beklemiş o da haklı biryerde 4 sene olmuş. Onu kapatın ayda yarım altın biriktirebiliyorsanız yavaş yavaş ödersiniz diğer kişilere de borcunuzu.

Ailelerimizin durumu çok iyi değil orta halli olsa düşünmeden verirler ama yok.. Dediğiniz gibi kadında haklı istemekte baya bekledi ama biz o arada diğer borçları ödedik şuan başladık yavaştan biriktirmeye 5 ayı bulur ve bu süreçte bir hayli de zam gelir eminim

Ev alma hakkında maası iyi demiştiniz. 28 bin birsey değil ödenir. Olanı kenara koyun olmayanı da bir sekilde tamamlayın.
Evi aldığımıza niye pişmansınız ki en nihayetinde birsey sahibi oldunuz.
60 gram bilezik borc alınmış. O 22 ayar oluyor. Ceyrek yarım vs 24 ayar oluyor buna dikkat edin.

Bu konuda dertliyim kaynim ev alirken ona borc verdik 3 yil gecti vermedi en son verdi oda eksik verdi.gecen ay ev taşidik araba aldik tutturdu size borc vericem neyse esim aldi.daha alali bir ay olmadan aradi bana lazim dedi gel de cildirma.sizin konunuzda halasi hakli 4 yil cok uzun sure

Kusura bakmayın ama karı-koca hiç akıllıca davranamamışsınız maddiyat konusunda. Daha ev borcunun yarısı bitti diyorsunuz. Şu gençliğinin en güzel yıllarına borç ödeme isteği bana çok garip geliyor. Hadi girdiniz ev borcuna illa evimiz olsun dediniz o zaman çocuğu erteleyecektiniz. Siz de işe girer çalışır iki kişi borcu öder üstüne bir miktar kenara para koyardınız çocuğu öyle düşünürdünüz. Siz çalışmadığınız için bankadan kredi çekemezsiniz. Hala da kendince haklı altını altın olarak alacak elbette. 4 yıl borcu geri ödememek için uzun bir süre. Bence aile apartmanına taşının eğer böyle bir imkanınız varsa oturduğunuz evi kiraya verirsiniz. Durumlar düzelene kadar belli bir süre dişini sıkacaksınız artık. Diğer seçenek evi satmak ama o zaman bunca şeyi boşuna mı çektiniz o da saçma olur

Ayni durum bizde de var hemde aynisi 4 yil onfe ev alırken 80 gr bilezik aldik annemden 7.5 bin TL idi şimdi 40 oldu daha da ödemek gibi bir durumumuz yok malesef....2 yil sonra ancak öderiz ozamana korkarım ki 100 bin olur...

Yani hadi annemden aldik bekliyor sagolwun acelesi yok diyor ama 7.5 iken 100 olacak neredeyse bide onun için mi kredi çekeceğiz maaşa.gelen zam belli ama altın artisi ne olacak belli değil

Yarım altın aldım birikim yapıp bilezik yapıp vericez

Keşke daha önce yapabilseydik evet halası haklı ama aynı zamanda karlıda

Aile apartmanına geçici süreliğine gidin. 2 sene sabredin bu süreçte evinize kiracı alın. Kira kredi ödemelerine gitsin halanıza da aydan aya ödeme yaparsınız.
Bende bu şekilde düşündüm ama eşim istemiyor oraya gitmek oturduğumuz daire ferah büyük cadde üzeri açık önü aile apartmanı çok kalabalık ve ailesi ile dip dibe olmamı istemiyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…