Çok çok güzeldi. Allah razı olsun. :)Ayağın kırıldı diye üzülme!
Allah senden aldığı ayak yerine belki sana kanat verecek.
Kuyu dibinde kaldın diye üzülme!
Yusuf kuyudan çıktı da Mısır’a sultan oldu, unutma!
İstediğin bir şey; olursa bir hayır,
Olmazsa bin Hayır Ara!..
Geçmiş ve gelecek insana göredir.
Yoksa hakikat âlemi birdir. Bu âlem bir rüyadır.
Zanna kapılma ey can! Rüyada elin kesilse de korkma, elin yerindedir.
Dünya bir rüya ise, başına gelen felaketler de geçicidir.
Neden çok üzülürsün ki?
Herşey üstüne gelip seni dayanamayacağın bir noktaya getirdiğinde sakın vaz geçme:
– Çünkü orası gidişatın değişeceği yerdir.
Bu âlemin, bu kâinatın kitabı sensin:
Aç da kendini oku ey can!
Kâinatın en uzak köşesi, senin içinde ufak bir nokta!..
Ama sen bunun farkında bile değilsin.
Derdin ne olursa olsun korkma!
Yeter ki umudun Allah olsun!..
Herkes bir şeye güvenirken;
Senin güvencen de Allah olsun.
Hiçbir günah, Allah’ın yüce merhametinden büyük değildir ama;
Sen yine de günah işlememeye bak!
Lâ tahzen! (Üzülme!)
Derdin ne olursa olsun bir abdest al, nefes gibi!..
Ve bir seccade ser odanın bir kösesine, otur ve ağla ,
Dilersen hiç konuşma!..
O seni ve dertlerini senden daha iyi biliyor unutma.
Dua ederken O’na kırık bir gönülle el kaldır.
Çünkü Allah’ın merhamet ve ihsanı, gönlü kırık kişiye doğru uçar.
Sopayla kilime vuranın gayesi, kilimi dövmek değil, tozu kovmaktır.
Allah tozunu alıyor diye, niye kederlenirsin EY CAN!?
Lâ tahzen! (Üzülme!)
Bir şey olmuyorsa:
Ya daha iyisi olacağı için,
Ya da gerçekten olmaması gerektiği için olmuyordur.
Şu uçan kuşlara bak! Ne ekerler, ne biçerler!..
Onların rızkına kefil olan Allah; seni mi ihmal edecek sanırsın!
Yeter ki sen istemeyi bil!..
Bunu da buraya bırakayım. :) ne demek rica ederim gönlünü bi nebze ferahlattıysam ne mutlu. :)
Bişi diyimi? ? Siz diyince bende dönüp açılan konularına baktım ama gerçekten büyük çelişki varki bir diyor .5 senelik sevgilideen ayrıldım ama burda sürekli farklı farklı konular 2..5 yil 3 yıl süren iliskiler ayrilmalar nişanlım demeler ve evliligim falan demeler gece gece başım. Döndü. ..Geçmiş mesajlarınızı okudum ve kendimi kandırılmış hissediyorum.
Evlendim demissiniz, nişanlım demissiniz, şimdi 5 yıllık sevgilimdi diyorsunuz.
Hiçbirşey anlamadim
Gece yarısı karanlıkta telefon ışığına baka baka sizi rahatlatmak için yazi yazıyorum, yasadiklariniza üzülüyorum, sonra bir bakıyorum eski konulara...
Neyse iste bu da benim salaklığım...
Destek oldunuz diye açıklıyorum. Çok kere başka konularda açıkladım çünkü. Ben onunla 2014 eylül ayında sevgili oldum.buraya açtığım konularda ya bi tanıdığım varsa, ya beni ayıplarlarsa diye evliyim dedim falan. Sonrasında bir ayrılık yaşadım. Buraya baya bi konu açtım. Çok kötü bir psikolojideydim bundan da kötü.7 8 tane üyeliğim vardır. İki üyeliği bi bu üyelik altında topladılar. Birinde 5 birinde 3 birinde 2 yazmasının sebebi o zamankinki ruh halimle açtığım üyeliklerde kim oldığum anlaşılmasın diye. Yaptığımı savunmuyorum. Ama berbat bi durumdaydım. Bunu sonrasında belirttim de. Artık öyle işlere girmeden dürüstçe yazıyoeum. İnanıp inanmamak size kalmış.Bişi diyimi? ? Siz diyince bende dönüp açılan konularına baktım ama gerçekten büyük çelişki varki bir diyor .5 senelik sevgilideen ayrıldım ama burda sürekli farklı farklı konular 2..5 yil 3 yıl süren iliskiler ayrilmalar nişanlım demeler ve evliligim falan demeler gece gece başım. Döndü. ..
- Arkadaslar nisanlimla adetime bir gun kala iliskiye girdik bu ilk iliskimizdi bosalma olmadi ve ben bir gun sonra normal adetimi gordum adetimin...
Konuyu açan: krgzzynp, 8 Eylül 2015, Mesaj sayısı 6, Görüntüleme : 448, Paylaşıldığı Yer: Gebelik / Hamilelik / Kadın Doğum
Konu
Nolur bakin hamile olabilir miyim?
Kizlar yine ayni soruyu sormustum ama cok cevap alamadim yeniden yardimlarinizi bekliyorum. Esimle yeni evliyiz ilk iliskimizde bosalma yasanmadan...
Konuyu açan: krgzzynp, 2 Eylül 2015, Mesaj sayısı 12, Görüntüleme : 690, Paylaşıldığı Yer: Gebelik / Hamilelik / Kadın Doğum Durum :Kilitli
Konu
Kizlaar hamile olabilir miyim acaba bir baksaniz?
Merhaba kizlar yeni uye oldum bilenlerinizden yardima ihtiyacim var cok stres yaptim yeni evliyim. Evlendigimizde esimle tam bir birlesme...
Konuyu açan: krgzzynp, 29 Ağustos 2015, Mesaj sayısı 11, Görüntüleme : 1.522, Paylaşıldığı Yer: Gebelik /
- eski sevgilimin en yakın arkadaşıma attığı mesaj? çok ama çok üzülüyorum
arkadaşlar 5 yıl boyunca inişli çıkışlı ama hep çok sevdiğim ve sevildiğime inandığım ikimiz içinde her anlamda ilkleri yaşadığımız bir ilişkim...
Konuyu açan: krgzzynp, 7 Ocak 2017, Mesaj sayısı 83, Görüntüleme : 6.239, Paylaşıldığı Yer: Bir derdim var : (
Konu
arkadaşlar iş arıyorum öğretmenlikten mezunum yardımcı olur musunuz?
merhaba arkadaşlar. edebiyat bölümünden yeni mezun oldum. ve şu an işe çok ihtiyacım var.internet üzerinden özellere başvurdum ama dönüş alamadım....
Konuyu açan: krgzzynp, 3 Ocak 2017, Mesaj sayısı 3, Görüntüleme : 254, Paylaşıldığı Yer: İş ve Kariyer
Konu
2.5 yıllık ilişkinin ardından sapık olarak mı hatırlanacağım ?
arkadaşlar öncelikle aranıza yeni katıldım. kendimi çok ama çok kötü hissediyorum. öncelikle yaşım 23. bundan 2.5 yıl önce onunla tanıştım....
Konuyu açan: krgzzynp, 2 Ocak 2017, Mesaj sayısı 41, Görüntüleme : 4.388, Paylaşıldığı Yer: Bir derdim var : (
Konu
kendimden de ondan da nefret ediyorum! saplanıp kaldım.yaptıklarımı nasıl telafi ederim?
arkadaşlar daha önce konu açmıştım burda kısaca bahsedicem. 3 yıllık ilişkim 3 ay önce bitti beni terk etti. bu benim ilk ve uzun ilişkimdi ve...
Konuyu açan: krgzzynp, 1 Ocak 2017, Mesaj sayısı 84, Görüntüleme : 6.385, Paylaşıldığı Yer: Bir derdim var : (
Konu
sizce hala daha vaktim var mı?nasıl bir yol izlemeliyim?
arkadaşlar kpss öğretmenliğe hazırlanıyorum. hiç başlamadım desem yeri. 4 ay kaldı.. nasıl çalışmalıyım nasıl yetişecek bu sene boşa mı gitti yani
Konuyu açan: krgzzynp, 15 Aralık 2016, Mesaj sayısı 8, Görüntüleme : 574, Paylaşıldığı Yer: Bir derdim var : (
Konu
her şeyi elime yüzüme bulaştırdım :'( ?
arkadaşlar buraya yazacağım son konu bu. size her şeyi en baştan anlatmak sitiyorum. son kez.. biliyorum bana çok kızacaksınız ben de kendime...
Konuyu açan: krgzzynp, 14 Aralık 2016, Mesaj sayısı 61, Görüntüleme : 3.387, Paylaşıldığı Yer: Bir derdim var : (
Konu
eski sevgilimin egosunu şişirdim galiba kızlar.. artık pişman olmaz mı dersiniz ?
daha öncede konu açmıştım ama kısaca anlatayım 3 senelik iliskim 2 ay once bitti. Cok direndim bitmesin diye ama o istemedi. En sonunda da bakti...
Konuyu açan: krgzzynp, 12 Aralık 2016, Mesaj sayısı 22, Görüntüleme : 1.571, Paylaşıldığı Yer: Bir derdim var : (
Konu
sevmiyorum diyerek terk edenler de geri döner mi?
2.5 3 yıllık ilişkimiz vardı. 2 ay önce ayrıldı benden. çok koştum peşinde,yalvardım da ama en sonunda beni sevmediğini ve istemediğini söyledi....
Konuyu açan: krgzzynp, 6 Aralık 2016, Mesaj sayısı 35, Görüntüleme : 8.212, Paylaşıldığı Yer: Bir derdim var : (
Konu
içim kanıyor.sadece çimi dökmek için yazacağım.çok canım acıyor
daha önce konu açmıştım 3 yıllık ilişkim iki ay önce bitmişti. buradaki arkadaşlar da bana kızmıştı neden ısrar ediyorsun adam medenice bitirmiş...
Konuyu açan: krgzzynp, 5 Aralık 2016, Mesaj sayısı 42, Görüntüleme : 2.387, Paylaşıldığı Yer: Bir derdim var : (
Konu
terk edildim..bu kadar kolay mı?çok üzgün ve çok yorgunum.. bana yardım eder misiniz?
uzun olabilir ama okumanızı rica ediyorum. çünkü boşlukta gibiyim kendime gelemiyorum.23 yaşındayım o da 27. bundan 3 sene öncesi başladı...
Konuyu açan: krgzzynp, 1 Aralık 2016, Mesaj sayısı 67, Görüntüleme : 4.295, Paylaşıldığı Yer: Bir derdim var : (
Konu
26 gun sonra idrar testi yaptim sonuc dogru mu?
Arkadaslar supheli iliskiden 26 gun sonra idrar testi yaptim adet gunune 2 gun var test negatif cikti dogru sonuc mudur?
Konuyu açan: krgzzynp, 12 Eylül 2015, Mesaj sayısı 3, Görüntüleme : 345, Paylaşıldığı Yer: Gebelik / Hamilelik / Kadın Doğum
Konu
Yeni uyeyim yardiminiza cok ihtiyacim var hamile miyim?
Arkadaslar nisanlimla adetime bir gun kala iliskiye girdik bu ilk iliskimizdi bosalma olmadi ve ben bir gun sonra normal adetimi gordum adetimin... Allah aşkına bu açılan konular acildigi tarih ve sürekli bi 5 sene 3 sene dediğiniz ilişkiler yetmeyip nisanlanmalar hatta evlenmek falan ne olur biri bisi desin uykun gelmis kizim gamze desin bana...
Bu açıklama yeterli teşekkür ederim kendi adıma. . Empati kurun biran ne oluyo yaa derdiniz sizdeDestek oldunuz diye açıklıyorum. Çok kere başka konularda açıkladım çünkü. Ben onunla 2014 eylül ayında sevgili oldum.buraya açtığım konularda ya bi tanıdığım varsa, ya beni ayıplarlarsa diye evliyim dedim falan. Sonrasında bir ayrılık yaşadım. Buraya baya bi konu açtım. Çok kötü bir psikolojideydim bundan da kötü.7 8 tane üyeliğim vardır. İki üyeliği bi bu üyelik altında topladılar. Birinde 5 birinde 3 birinde 2 yazmasının sebebi o zamankinki ruh halimle açtığım üyeliklerde kim oldığum anlaşılmasın diye. Yaptığımı savunmuyorum. Ama berbat bi durumdaydım. Bunu sonrasında belirttim de. Artık öyle işlere girmeden dürüstçe yazıyoeum. İnanıp inanmamak size kalmış.
O yüzden açıkladım zaten ben de. Anlayışınız için teşekkür ederim.Bu açıklama yeterli teşekkür ederim kendi adıma. . Empati kurun biran ne oluyo yaa derdiniz sizde
Tüm o 5 yılı çöpe atmış. Yaptığım ilk örgüyü, yazılan mektupları, parmağıma taktığı yüzüğü, fotoğraflar, otobüs biletleri, 5 yılın anıları...
Hiç de titrememiş eli. Ağlamamış. Üstelik beni 20 gün içinde unutmuş da. Bensiz daha mutluymuş.
Neden sürekli aynı şeyleri yazıyorum. Neler diyeceğinii biliyorum, hatta bıkıp.hiçbir şey demeyeceğinizi de..
Depresyon ilaçları işe yaramıyor, terapi işe yaramıyor, ben işe yaramıyorum. Bugün ölmeyi düşündüm. Hayatın bana gülmediğini ve buna mahkum olduğumu düşündüm. Düşünsenize babanız küçükken sizi terk ediyor, anneniz kolunuzdan tutup sokağa atıyor, her şeye direniyorsunuz da o insana direnemiyorsunuz. Neden? Tüm yaralarımı yalnız ve ilk kez ona açtığım için belki. Ona tutunduğum için ya da. Beni gerçekten seven biri olduğuna inandım. Beni bırakmayacak, gitmeyecek biri oldğuna..
Haayat beni hep bi yerlerde yapayalnız bırakmazçk zorunda mı? Yapamıyorum. Öyle acizim ki al canımı diye dualar ediyorum allaha.
Baş edemiyorum artık ayrılıklarla. Ben yaşamayı beceremiyorum.
Bir erkek yüzünden mi demeyin. O kadar sevgisiz büyüdüm ki ilk karşıma çıkan sevgiye tutundum. Öyle de güzel sevmişti ki...bitiyormuş sevgi denen şey de ama. 5 yıl da olsa 10 yılda olsa çöp olabiliyormuş yaşananlar kalbi bile acıtmadan.
Bir aptal olmalıyım ya da deli. Neden ya neden ben söküp atamıyorum. Neden hala olmazın peşinde kendimi harcıyorum. Beceremedikçe de artık nefes almak istemiyorum. Sona gelmişim gibi hissediyorum.
Sadece onunla mutlu olacaginiza dair kendinizi oyle bir inandirmissiniz ki, bu kisi artik sizde sevgilinin otesinde saplanti haline gelmis bana gore.. Bir gevseyin, derin bir nefes alin.. Mutluluk o kisi de degil inanin bana. Cocuklugunuzdan beri sizi bogan o bosluk inanin o kisiyle dolamaz, hatta hic bir insanla dolamaz. yasaklanacagim belki ama soylemeden gecemeyecegim o boslugu ancak Allah'a yonelince O'nun sevgisine tutununca doldurabilirsiniz, gercekten. Bunu baskasi yapamaz. Gecmise bir set cekip onunuze bakin lutfen. Sinirsiz sevginin sahibine yonelin. O her an sizinle..Tüm o 5 yılı çöpe atmış. Yaptığım ilk örgüyü, yazılan mektupları, parmağıma taktığı yüzüğü, fotoğraflar, otobüs biletleri, 5 yılın anıları...
Hiç de titrememiş eli. Ağlamamış. Üstelik beni 20 gün içinde unutmuş da. Bensiz daha mutluymuş.
Neden sürekli aynı şeyleri yazıyorum. Neler diyeceğinii biliyorum, hatta bıkıp.hiçbir şey demeyeceğinizi de..
Depresyon ilaçları işe yaramıyor, terapi işe yaramıyor, ben işe yaramıyorum. Bugün ölmeyi düşündüm. Hayatın bana gülmediğini ve buna mahkum olduğumu düşündüm. Düşünsenize babanız küçükken sizi terk ediyor, anneniz kolunuzdan tutup sokağa atıyor, her şeye direniyorsunuz da o insana direnemiyorsunuz. Neden? Tüm yaralarımı yalnız ve ilk kez ona açtığım için belki. Ona tutunduğum için ya da. Beni gerçekten seven biri olduğuna inandım. Beni bırakmayacak, gitmeyecek biri oldğuna..
Haayat beni hep bi yerlerde yapayalnız bırakmazçk zorunda mı? Yapamıyorum. Öyle acizim ki al canımı diye dualar ediyorum allaha.
Bir erkek yüzünden mi demeyin. O kadar sevgisiz büyüdüm ki ilk karşıma çıkan sevgiye tutundum. Öyle de güzel sevmişti ki...bitiyormuş sevgi denen şey de ama. 5 yıl da olsa 10 yılda olsa çöp olabiliyormuş yaşananlar kalbi bile acıtmadan.
Bir aptal olmalıyım ya da deli. Neden ya neden ben söküp atamıyorum. Neden hala olmazın peşinde kendimi harcıyorum. Beceremedikçe de artık nefes almak istemiyorum. Sona gelmişim gibi hissediyorum.
Ayağın kırıldı diye üzülme!
Allah senden aldığı ayak yerine belki sana kanat verecek.
Kuyu dibinde kaldın diye üzülme!
Yusuf kuyudan çıktı da Mısır’a sultan oldu, unutma!
İstediğin bir şey; olursa bir hayır,
Olmazsa bin Hayır Ara!..
Geçmiş ve gelecek insana göredir.
Yoksa hakikat âlemi birdir. Bu âlem bir rüyadır.
Zanna kapılma ey can! Rüyada elin kesilse de korkma, elin yerindedir.
Dünya bir rüya ise, başına gelen felaketler de geçicidir.
Neden çok üzülürsün ki?
Herşey üstüne gelip seni dayanamayacağın bir noktaya getirdiğinde sakın vaz geçme:
– Çünkü orası gidişatın değişeceği yerdir.
Bu âlemin, bu kâinatın kitabı sensin:
Aç da kendini oku ey can!
Kâinatın en uzak köşesi, senin içinde ufak bir nokta!..
Ama sen bunun farkında bile değilsin.
Derdin ne olursa olsun korkma!
Yeter ki umudun Allah olsun!..
Herkes bir şeye güvenirken;
Senin güvencen de Allah olsun.
Hiçbir günah, Allah’ın yüce merhametinden büyük değildir ama;
Sen yine de günah işlememeye bak!
Lâ tahzen! (Üzülme!)
Derdin ne olursa olsun bir abdest al, nefes gibi!..
Ve bir seccade ser odanın bir kösesine, otur ve ağla ,
Dilersen hiç konuşma!..
O seni ve dertlerini senden daha iyi biliyor unutma.
Dua ederken O’na kırık bir gönülle el kaldır.
Çünkü Allah’ın merhamet ve ihsanı, gönlü kırık kişiye doğru uçar.
Sopayla kilime vuranın gayesi, kilimi dövmek değil, tozu kovmaktır.
Allah tozunu alıyor diye, niye kederlenirsin EY CAN!?
Lâ tahzen! (Üzülme!)
Bir şey olmuyorsa:
Ya daha iyisi olacağı için,
Ya da gerçekten olmaması gerektiği için olmuyordur.
Şu uçan kuşlara bak! Ne ekerler, ne biçerler!..
Onların rızkına kefil olan Allah; seni mi ihmal edecek sanırsın!
Yeter ki sen istemeyi bil!..
Bunu da buraya bırakayım. :) ne demek rica ederim gönlünü bi nebze ferahlattıysam ne mutlu. :)
İncinmen normal etbet. Ama gerçekten bu duygudsn kurtulmak istiyorsan beraber yaptığınız her ne varsa aklına geldiğinde başka şeyler düşün. Kendini oyala ve kendine acıma. Radyoda slow bi müzikmi çıktı kapa. Aklınamı geldi başka şey düşün. Sana senden başka kimse yardım edemez. Hayat kısa üzülüp kendini bitirmeye deymezzÇok çok haklısınız. Ama şunu sormak istiyorum. Neden dramatize? Evet çok duygusalım. Belki olduğundan daha da büyütüyorum. Ama insan iyisiyle kötüsüyle paylaşılan zamanları çöpe hiç canı yanmadan atabilir mi? Atar evet de bunun beni incitmesi normal değil mi? Ki
Zaman herşeyin ilacı. Ve hayat o kadar güzel ki , bir erkek için bunları düşünmeyecek kadar güzel. Hayatına öyle insanlar girecek ki , geçmişe dönüp güleceksin ben neden bu kadar üzülmüşüm diye. Sizi böylesine üzen bi insan için üzülmeye bile değmez. Eğer imkanınız varsa, biraz seyahate çıkın kafa dağıtın, farklı ortamlara girin.Tüm o 5 yılı çöpe atmış. Yaptığım ilk örgüyü, yazılan mektupları, parmağıma taktığı yüzüğü, fotoğraflar, otobüs biletleri, 5 yılın anıları...
Bu sene 8 yıllık ilişkim bitti benim de. Birkaç yıldır da beraber yaşıyorduk. Herkes evlilik beklerken biz ayrıldık. Daha doğrusu ayrılık kararını almak zorunda kaldım çünkü ilgi alanlarımız,zevklerimiz,arkadaş çevremiz herkes farklı yönlere evrilmişti, çok şiddetli kavgalar ediyorduk, küfür, saygısızlık boyutunda... Ayrıldıktan sonra çok pişman oldum nasıl kabul edersin beni nasıl bırakırsın diye yalvardım bile hatta.. Dönmedi. 3 ay evde tek başıma ne depresyon yaşadığımı bir ben bir Allah bilir, kendimi öldürmeyi düşündüm, her gün ağlamaktan işe güce bakamaz olmuştum. Antidepresan kullanmaya başladım. Sigaraya başladım. Dağılmıştım. O kötü anımda birisiyle tanıştım. Sürekli konuşmak güzel gelmişti. Bir zaman sonra hafiften flörtleşmeye başladık. Başkasına asla bakamam dokunamam diyen ben bir başkasıyla da gülebildiğimi, mutlu olabildiğimi fark ettim.Tüm o 5 yılı çöpe atmış. Yaptığım ilk örgüyü, yazılan mektupları, parmağıma taktığı yüzüğü, fotoğraflar, otobüs biletleri, 5 yılın anıları...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?