Yaşça Küçük Birine İmkansız Aşk

Herkese merhabalar, ben 43 yasında hic evlenmemis bir bayanim. Bir kamu kurumunda memurum. Çalıştığım departmanda, karşılıklı oturduğumuz bir adam var. Kendisi 30 yasında.
Ben o is yerine tayinle 2 sene önce geldim. Masalarimiz karsilikli oldugu icin her konuda o bana yardimci oldu. O is yerine alismami o sagladi. Zaman icinde arkadasligimiz gelisti disarda da gorusmelerimiz oldu birlikte epey vakit gecirdik. Ben bekarim ve tek yasiyorum. Bu vakti gecirirken kendisi bana hep bi mesafeli davrandi. Asla cizgiyi asmadi. Aramizda her zaman bir mesafe oldugunu anladim.
Zaman icinde ben kendimi ona cok kaptirdim. Bu yasima kadar sadece bir kisi ile oldum. Baska da kimse hayatimda olmadi, ama bu adam beni kendimden aldi basimi dondurdu. Ona asik oldugumu anladim.
Kendisi bilgisayar muhendisi 6 ay evvel calistigimiz kurumun yurt disi gorevi ile gittigi yerde biri ile tanismis tanistigi bayanda kendisi gibi muhendis kamuda calisiyor. Mevcut durumu is yerinde acikladiginda ben adeta yikildim kendime gelemedim.
İsin daha da kotusu gece ay nisanlandilar. Ama ben onu cok seviyorum. Hic iyi degilim. Arada telefonda konustuklarina sahit oluyorum hemen gozlerim doluyor. Benim annem yok ben kucukken ölmüs. Bu adamin annesi ile de tanismistim telefonda denk gelmisti sonra yuz yuze gorustuk.
İs yerindeyken bazen gozlerimw oyle bakiyor ki sanki o da beni seviyor gibi. Ben artik kafayi yiyecegim. Sizce kendisi ile konusmaliyimiyim bu durumda ne yapabilirim?

bence aşkta yaş olmaz, aranızda cok uçurum farkı yok. Burda sıkıntı yok bence.
ıllakı onu sıze ceken bir seyler bulmuşsunuzdur.
Annesini de kendinize yakın hıssetmıssınız.
ancak bu durumda kişi , nişanlı oldugunu herkese duyurmuş.
bence her işte bir hayır oldugunu dusunun. Allah gonlunuze gore versin.
Dıyelim ki ona acıldınız, nısanlı ve evlenmek uzere olan bırı sıze ne gıbı cevap verebilir ,bunu sormadan once kendnıze sorun bence. Karar tabıkı sızın.

bence aşkta yaş olmaz, aranızda cok uçurum farkı yok. Burda sıkıntı yok bence.
ıllakı onu sıze ceken bir seyler bulmuşsunuzdur.
Annesini de kendinize yakın hıssetmıssınız.
ancak bu durumda kişi , nişanlı oldugunu herkese duyurmuş.
bence her işte bir hayır oldugunu dusunun. Allah gonlunuze gore versin.
Dıyelim ki ona acıldınız, nısanlı ve evlenmek uzere olan bırı sıze ne gıbı cevap verebilir ,bunu sormadan once kendnıze sorun bence. Karar tabıkı sızın.

Siz adamı takıntı haline getirdiginiz için her hareketini her bakışını size yoruyor olabilirsiniz.
Gerekirse departman iş degistirin gidin kurslara yazılın hobiler edinin illa ki birileriyle tanışırsınız.
Lütfen adamı da rahat bırakın artık.

Saçmalama kendine gel lütfen ya. Aslında seni sevip yaş engelinden söyleyemediği falan yok. Nişanlanmış farkında mısın? Düşürme bu kadar kendini. O zaten farkındadır senin ilginin. İşten çıkacaksan bir daha görmeyeceksen sadece söyle yoksa orda çalışamazsın.

Niye eksiliyorsunuz ki konu sahibiniki amaç ne ? Aşık olmak suç değil. Aralarini bozmak icin uğrassaydı suç olurdu. Konu sahibi olayı dramatize ettiğinizi düşünüyorum. Keske bu raddeye gelene kadar açılsaydınız en kötü red cevabı alır belirsizlikte kalmazdınız. Bunu neden diyorum size en basindan beri net cizgi cekmis ve o sınırı aşmamış eğer size bir duygusu olsa o cizgiyi aşardı. Aşmam diyen erkek yoktur. Su an tamamen kendinizi umutlandırıyorsunuz. Üzgünüm gerçekler acıdır. Hic icimde kalmasın derseniz bir mesaj atın kafanızda belirsizlik kalmaz. Baktiniz oralı olmuyor döner bakarsiniz yolunuza. En kötü ne olabilir ki ? Eğer ağzı gevşek biriyse herkese dedikodunuzu yaoarsa bilemem. Ama beyefendiyse böyle uapmaz

Takıntıyı geçmiş saplantı olmuş sizinki. 50 li yaşlarda kendinize uygun bir bey bulsanız çok daha mutlu olursunuz. Önünde bir engel mi vardı da siz varken başkasıyla nişanlandı. Yaşıt sayılırız lütfen Bu kadar gurursuz olmayın.

Belliki abla olarak yaklaşmış. Konuyu eşime okuyayım da 60 lı yaşlarındaki hanım arkadaşlarına yardım ederken dikkat etsin. Kendisi 46 yaşında ancak denk oluyor sizin konuyla.

Erkekler genellikle yaşça kendilerinden küçük kadınları eş olarak seçiyor tersi durum çok nadir,aşık da olsalar mantıklı davranıyorlar.Kadınlar gibi duygularıyla hareket eden sayısı az.

Öyle içten yazmışsınız ki ben bile su an yorum yaparak sizi üzmek istemedim. Belli ki karşı tarafta sizi uzmemek adına Naif davranıyor, belki de sizi bir abla gibi kendine yakın görüyor.
Size karşı bir duygusu olsa başka biriyle nisanlanmazdi. Bence sizde onu arkadas gibi görmeye çalışıp duygularınızı bastırın derim, yoksa belli ki siz üzüleceksiniz🤷🏻‍♀️

Nişanlı ile evli arasında üçüncü kişiler açısından bir fark yoktur, olmamalıdır. Nişanın kolayca bozulabilir olması sadece taraflar için ayrıştırıcı unsurdur. Benim gözümde evli bir adamın aklını çelmeye çalışıyorsunuz ve bu hoş karşılanacak birşey değil. Yazık. Alay konusu olursanız size yazık olmayacak ama. Az biraz empati yapıp nişanlı kızın yerine koyun kendinizi. Bugüne kadar elbet adaylarınız, size uygun insanlar çıkmıştır karşınıza, ve de açılmak için nişanlı birini seçiyorsunuz. Bravo...

Tabikide konusmayın ne gerek var? Bu zamana kadar icinizde tutmuşsunuz, tutmaya da devam edin lütfen.

Bu da boyle bir anıydı deyip gecmek gerekiyor. Yapacak baska birsey yok. Adam nisanli. O evlenmek istedigi kisiyi secmis. Saygi duyup hislerinizi kendinjze saklamaniz lazim.

Biz yeni evliyken eşimi de yolda görüp adıyla seslenip ben bilmem kimin arkadaşıyım, yani ortak arkadaşımız var gel bir çay içelim diye çağıran bikaç kadın olmuş. Bunlar benim öğrendiğim sadece, hatta bikaç tanesine kayın pederim de denk gelmiş. Hadi oğlum hadi demiş kadınlara ters bakarak.

Yani siz gibilerin şerrinden Allah korusun. Ne istersiniz sahipli adamlardan?? Düne kadar konuşmadınız da hayatına biri girince mi galeyana geldiniz?? İnşallah iyi bi ayar verir size de aklınız başınıza gelir.

Adınıza üzüldüm ama kendiniz etmissiniz. Biriyle vakit geçirmek (disarida) ondan etkilenmeye davet çıkarmaktır. Olmayacak bir insana bir şeyler hissetme riskini almamak gerekir.

Konustum ve bana bu mesaji yazdi

Selamlar, oncelikle sana çok sinirlendiğimi bilmeni istiyorum. Bu zamana kadar ben sana o gözle bakmadım. Herşeyden önce(geçmiş için konuşuyorum) aramızdaki yas farkimiz ortada, yine de kalbini kirmak istemiyorum. Ama benim hakkimda nasil boyle birsey dusunebilirsin ben nışanlı bir insanım. Bu sözlerin, cümlelerin ne yeridir şuan ne de vakti. Ne demiş Yunus hazretleri laf ola bitire savaşı laf ola kestire başı. Bunları bari ben nışanlanmadan evvel söyleseydin, duyhularini keşke o zaman açsaydın, daha yerinde olurdu kanımca. Belki o zaman daha yumuşak bir tavır sergilenebilirdi.
Ancak şuan kesin ve net olan bir şey aramızda herhangi duygusal bağlamda bişey olamayacağıdır. Bununla ilgili seninle tartismak istemiyorum. Öykü herseyden evvel şunu bilmeni isterim senin o güzel kalbini kırmak istemiyorum. Sen iyi birisin bu davranışını yalnızlığını vermek istiyorum. Kendin gibi iyi bir adamı hak ediyorsun ama o kişi ben degilim.

Konustum ve bana bu mesaji yazdi

Selamlar, oncelikle sana çok sinirlendiğimi bilmeni istiyorum. Bu zamana kadar ben sana o gözle bakmadım. Herşeyden önce(geçmiş için konuşuyorum) aramızdaki yas farkimiz ortada, yine de kalbini kirmak istemiyorum. Ama benim hakkimda nasil boyle birsey dusunebilirsin ben nışanlı bir insanım. Bu sözlerin, cümlelerin ne yeridir şuan ne de vakti. Ne demiş Yunus hazretleri laf ola bitire savaşı laf ola kestire başı. Bunları bari ben nışanlanmadan evvel söyleseydin, duyhularini keşke o zaman açsaydın, daha yerinde olurdu kanımca. Belki o zaman daha yumuşak bir tavır sergilenebilirdi.
Ancak şuan kesin ve net olan bir şey aramızda herhangi duygusal bağlamda bişey olamayacağıdır. Bununla ilgili seninle tartismak istemiyorum. Öykü herseyden evvel şunu bilmeni isterim senin o güzel kalbini kırmak istemiyorum. Sen iyi birisin bu davranışını yalnızlığını vermek istiyorum. Kendin gibi iyi bir adamı hak ediyorsun ama o kişi ben degilim.

Rahatladınız mı?
Umarım bu durum iş yaşamınıza yansıyıp sizi daha çok sıkıntıya sokmaz.

Back
X