Teşekkür ederim, haklısınız. Ancak benzer lafları birçok kişiden, haddini bilmez insanlardan duymak çok acı. insan çok bozuluyor.Birgün, yaşı 40'a yakın bir erkek öğretmen, bir muhabbet sırasında, başka öğretmenler de varken, bana döndü "hatırlıyor musunuz hocam bizim zamanımız da şöyle kalemler vardı ama siz benden küçüksünüz demi" dedi.ve bir bayan arkadaşım hemen müdahale etti "tabiki küçük, hem de kaç yaş sizin ki de laf mı" diye.ve buna benzer başka laflar da duyuyorum.o yüzden artık kaldıramaz oldum kimseyi de kıramıyorum hep ben kırılıyorum. kılık kıyafet, saç baş bunlara daha çok dikkat edicem artık ama yüzüm olgun benim .yüz bakımı da yaptırmıştım kendim de evde birşeyler yapmaya çalışıyorum yüzüme. faydası olmuyor demek ki.
sıkmayın canınızı bazıları kırmak için bazıları da bilmeyerek yapabiliyor bu tarz yanlışlıklar.. ben bilgisayar dersi verdiğim bir okulda çocuğun birine (bakın hala çocuk diyorum o derece emindim) "sınıfına geçsene oğlum" diye bağırdım.. çocuk kibarca karşıma geçip "ben .... hanımın eşiyim, sanırım birine benzettiniz" dediben magmaya doğru yol alırken kendisi dışarı çıktı ben kesinlikle sizi kırmak istemediklerine eminim..
ama kendinizde ufak değişiklikler yapın. mesela sarı saç bazen olduğundan büyük gösterir.. kısa saç kesimleri eğer yüzünüz yuvarlaksa daha çocuksu bir imaj yaratır..
bence burda o yaşı 40 olan insan kendi yaşını küçültmek için söylemiş ama olmamış zaten arkadaşınız gerekli açıklamayı yapmış[/QUOda
aynı arkadaş,daha önce birkaç defa daha yaptı böyle patavatsızlık ama bir daha söylerse ben de ona şöyle diyeceğim: benim yaşımda mı olmak istiyorsunuz? gözünüz benim yaşımda sanırım...gibi
bence burda o yaşı 40 olan insan kendi yaşını küçültmek için söylemiş ama olmamış zaten arkadaşınız gerekli açıklamayı yapmış[/QUOda
aynı arkadaş,daha önce birkaç defa daha yaptı böyle patavatsızlık ama bir daha söylerse ben de ona şöyle diyeceğim: benim yaşımda mı olmak istiyorsunuz? gözünüz benim yaşımda sanırım...gibi
insanlara zayıf noktanı göstermeyeceksin işte.28 yaşında bir bayan 40 yaşında gösteremez mantık olarak imkanı olan bir şey gibi gelmiyor.
bir keresinde bir kursta hocam vardı samimiyetten abla diye hitap ediyordum meğerse yaşı benimle aynıymış.ama ben o büyük gösterdiği için abla demiyordum okumuş hoca olmuş herhalde benden büyüktür mantığıyla abla diyordum.sizin öğrencinizin söylediği şeyde böyle olabilir.anlatabildim mi bilmiyorum.
Bugün eve geldiğimden beri ağlıyorum. çok zoruma gidiyor artık. 28 yaşındayım. Bugün bir sınıfta Eleştiri konusunu işliyordum.Ve değer verdiğim bir öğrencim, örnek diye bana yönelik şu cümleyi söyledi: "falan öğretmenle aynı yaşta mısınız gerçekten? ama siz 15 yaş büyük gösteriyorsunuz."sonradan utandı, pişman oldu ama söyledi kalbim çok kırıldı.daha önce de haddini bilmez bir veli de bu okul sizi yaşlandırdı hocam demişti. Maalesef son bir yıldır birçok kişiden sanki yaşım 40 gibi muamele görüyorum buna bazı öğretmen arkadaşlarım da dahil. evet ben de biliyorum yaşımdan olgun durduğumu, biraz büyük gösterdiğimi. son birkaç yıldır çok yıprandım, yaşlandım resmen.3 yıldır gözlük kullanıyorum lens denedim ama gözüme zarar verdi olmadı.sadece yazmak içimi dökmek istedim.Ben de insanım ama biz insanlar çok acımasızız, ne kadar kolay kalp kırıyor bazılarımız. bazen onlara hakkımı helal etmek istemiyorum ama boşver deyip geçip gidiyorum.Allaha havale ediyorum.
bunları düşünüp üzülmek yerıne harekete gecıp kendınızı bır gunde bal gıbı de yenılersınız bu cok zor degıl..gıyım tarzınızı degıstırın acık cıvıl cıvıl renklerde gıysıler alın spor sureklı klasık gıytınmeyın saclarınızı hatta makyajınızı kasınızın seklını bıle degıstırınnn..bunu onlar öle dedı dıe degıl kendınızı daha ıyı hısedıın dıe yapın en basta :) aramızda bır yaş var canım üzülme bunlara.....
Dogal sarisinlik degil ama sariya boyatilmis saclar,
Fazla ya da olgun gosteren makyaj,
Yasinizdan olgun gosteren kiyafet secimi ya da tarz,
Suratinizda donuk, solgun, sinirli, stresli, solgun, vs ifadeler
Yanlis sac kesimi/modeli
Donuk konusmalar,
Hareketsizlik
Sizi oldugunuzdan daha buyuk gosterir. Bunlar benim fikrim sadece tabii. Dis gorunusunuz, tarziniz nasil bilmem ama size soyle tavsiye verebilirim. Cok gulumseyin, gulun, uykunuzu tam alin, dinc olun. Bu konuda begendiginiz bir arkadasiniz varsa ondan tarziniz hakkinda yardim alabilirsiniz. Giyim konusunda, sac makyaj konusunda, her konuda. Sizi iyi taniyan, tarzina guvendiginiz birinden yardim isteyebilirsiniz.
Tamam, bazi insanlar illa ki yasindan buyuk gosterir ama 28'ken 40 da gostermez yani. Mutlaka yapabileceginiz birseyler vardir.
Teşekkürler. çok kıyafetim var, ama giyinmeyi bilmiyorum. yakışan, yaşıma uygun olan kıyafet almayı bilmiyorum bu konularda beceriksizim bundan da kaynaklanıyor anlıyorum. Yakınımda bu işlerden anlayan, vakti olan bir arkadaşım olsa, beraber takılsak daha iyi olacak, fikir edinmem açısından.Bu arada kapalıyım ben.
Saçlarımı son bir yıldır boyuyorum o da kendi renginde koyu kahve. makyaj hiç yapmıyorum.kıyafet seçimim, tarzım yanlış galiba. suratım özel günler de asık, gergin ve de donuk olabiliyor.çoğunlukla güler yüzlüyümdür ve öyle olduğumu söylerler. yardım alabileceğim arkadaşlarım uzaktalar.beraber alışverişe kuaföre gidebileceğim arkadaşım yok yakınımda.ya yaşımdan büyük gösterdiğimi düşünüyorum ama birkaç yaş olduğunu düşünüyorum.başkaları çok büyükmüşüm gibi söyledikçe kötü oldum.
sıkmayın canınızı bazıları kırmak için bazıları da bilmeyerek yapabiliyor bu tarz yanlışlıklar.. ben bilgisayar dersi verdiğim bir okulda çocuğun birine (bakın hala çocuk diyorum o derece emindim) "sınıfına geçsene oğlum" diye bağırdım.. çocuk kibarca karşıma geçip "ben .... hanımın eşiyim, sanırım birine benzettiniz" dediben magmaya doğru yol alırken kendisi dışarı çıktı ben kesinlikle sizi kırmak istemediklerine eminim..
ama kendinizde ufak değişiklikler yapın. mesela sarı saç bazen olduğundan büyük gösterir.. kısa saç kesimleri eğer yüzünüz yuvarlaksa daha çocuksu bir imaj yaratır..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?