YAŞLANINCA HUZUR EVİNE GİTSİNLER

Beklenti içine girmeyin derim çünkü çocuklarımız ortalama 65 yaşına kadar çalışacaklar. O yaştan sonra da zaten kendilerinin bakıma ihtiyacı olacak. Eskiden olduğu gibi 40lı yaşlarda emekli olunmuyor. Kaldı ki oğlunuz varsa oğlunuz kızınız varsa da kızınız bakmalı. Başka birinin çocuğundan beklentiye girmekte çok yanlış ( sizi kastetmedim genel söyledim.) Bence yakın ama ayrı bir ev ve bakıcı çok daha mantıklı. Hayat şartları buna doğru yönlendiriyor.
Kesinlikle katılıyorum.Bir yaslı amca anlatıyordu,eşim anneme baktı ama öyle iyiydi ki annem,öyle bir hasta bulsam yine eşime baktırırım😳
Evlat kimse gerekirse o bakmalı ya da baktırmalı...

BENİMDE EVLADIM VAR ELBETTEKİ YOLLARINI GÖZLERİZ İÇİMİZ TİTRER AMA BELLİ BİR YAŞA GELMEDEN YÜK OLMAK DOGRU DEGİL 44 YAŞINDAYDI EVLENDİGİMDE 21 YAŞINDAYDIM BEN Bİ BIRAKMADI BALAYINDAN DÖNDÜM 2,5 AY BİZDE KALDI YAA Bİ İNSAN DER BUNLAR YENİ EVLENDİ BİRAZ BAŞBAŞA KALSINLAR HALADA BİRAKMIYOR
Aa kulaklarım sagır oldu:eek:
Niye bagırıyorsunuz kio_O
Ben sizden tarafım,cevabım arkadasaydı.
50 yaş nedir ya,yalnız da kalır,evlenır de,keklik gibi seker de.
83 yasındaki komsum gecen gün konserve yaptı masallah.

VALLA O İŞLER ÖYLE OLMUYOR BENİM BİR ARKADAŞIMIN ANNESİ VAR KADIN YILLAR BOYU 1 KV 3 GÖRÜMCENİN KAHRINI CEKTİ ÇEKTİ 48 YAŞINDA KANSERDEN GİTTİ KİMİN NE YAŞADIGINI NE YAŞATTIGINI BİR ALLAH BİLİR KOLAY DEGİL BU ŞEKİLDE SABRETMEK Kİ BEN 6 SENEDİR SABREDİYORUM
Anladık bagırma:)
Valla bunda da haklısın,bir kv yapıştı gelinin ensesine,gençligi kocasıyla bir kahvaltı yapamadan geçti,zavallı tam ev aldı,sefasını süremeden pat diye gitti zavallı:110:
Fedakar kv,ayy torunlarımı bakayım diye yeni eve de kuruldu=/

merhaba arkadaşlar dünden beri içim içimi yiyor aksam eşimle bir tartışma yaşadık
daha önceden konu açmıştım bibenler bilir belki eşimin annesi ve babası boşanmış kv 15 gün bende 15 gün görümcemde kalarak hayatini idame ettiriyordu 50 yaşında genç ve güzel bir kadın tabi olmuyordu ayni evde ben çok şikayetçiydim eşimle baya olay yaşadık boşanma kararı verip son anda vazgectik 7 aydır bize gelmiyor kv dem görümcemdeydi ama onlarlada sorun yaşadı 6 aydır hayatında biri varmış evlencem diyor şimdi evlenmek istiyor ama bunu mecburum napıyım kimsenin evine sıgamadım yalnızda kalamam mecbur evlencem şeklinde lanse ediyor biz ona ev alallım sana emekli maaşında var rahat rahat yaşarsın dedık ama kabul etmiyor
neyse akşam annesinin konusu açıldı naparsa yapsın benim umrumda bile degil artık o yaşlanıncada doğru huzur evine kimseyle ugraşamam dedı bende saçmalama dedim neden dedi sen istedinmi evde oda böyle çözüm buldu falan dedi ben şimdiden soylüyırum yaşlanınca kimseye bakmam sizinkiler de dahil dedi bende sen ona karışamazsın dedim ben bakmam da sana da baktırtmam yaşlandıklarında hepsi huzur evine dedi sinirlendim bende tartıştık baya sonra da dedi neyse 20 sene sonranın tartışmasını bugunden yapamam o gün gelsin görüşürüz ben çok gerginim buraya niye yazdım bilmiyorum dertleşmek istedim sanırım
Canım kusura bakma ama sen onun annenisini istemiyorsun ama ondan senin annene bakmasını bekliyorsun bu ne köy bu ne kasaba

Size çok hak verdim. 6 sene bu düzene de iyi dayanmışsınız. Bu kadar bakımlı, yurt içi yurt dışı gezen, genç kayınvalide nasıl gelin ve damatla aynı evde kalıyor anlamadım. Bu tarz bir insan kendine ayrı bir düzen ister aynı zamanda.

Yazacaklarımı Allah affetsin ama neler gördük :(
Babamın babaannesi hasta yatalak zamanı 3 çocuğu ve eşleri bakmadı diye bizim tek göz evimize bıraktı babaannem getirip, bizim evimizde vefat etti. Babamın babasının halası da aynı şekilde bizde kaldı 10 yıl hasta baktik kimse bakmadı çok zor zordu yaşamak daha çocuktum o zamanlar. Şimdide annanem bizde babam vefat etti annem felçli, 80 yaşında ninem inan yetişemiyorum çok zor. Zaten yaşlılar karakter olarakta çok zor.
Kolay değil birileriyle aynı evde yasamak, 29 yaşındayım çekirdek aile olarak 5 yıl anca yaşadık :(
Bence muhtaç olmadıkça kimse kimseye yük olmamalı. Ben asla ama asla kimsenin evinde yaşamayı düşünmüyorum, Allah ta kimseye muhtaç etmesin inşAllah, bana bencillik gibi geliyor :(

Ben cocuklarimi yaslandigimda bana baksinlar diye dogurmadim anne olmak istedigim icin dogurdum , kimse bana yaslandigimda bakmak zorunda degil cünkü herkesin kendi hayati var. Su dogurulan cocuklara hayat sigortasi yapma egiliminden bir vazgecse türk aileleri artik ya. cok sinir bozucu. insanlar tabuta yanliz giriyor , baslarinin caresine de bakmali. ayrica 50 yasina geldigimde yanliz olursam , bana benim dogurdugum cocuk evlenme de diyemez. ne demek ya 50 yas artik yasli sayilmiyor . 50 yasindaki koca kadin cocugundan izin mi alacak yani ? düsündükce sinirlendigim bir konunuz var konu sahibi , Allah size sabir versin .

Konuya sonradan yazdıklarınızı okudum, kvniz gerçekten çok uyanık bir kadın. 44 yaşında bir kadın daha gencecik oluyor. Kvniz çocuk yaşta anne olmuş belliki, onun yaşındaki kadınlar daha kreş çocuğu sahibi oluyor. evde tek kalmak istemeyebilirdi, buna hak verilebilirdi ama kendisi de karşılığını yapsaydı. Ne demek evde kv yatarken soğukta çocuğu anneye götürmek. Kv otel gibi kullanmış o zaman sizin evi, hatır gönül, torun çocuk sevgisi , aile falan mühim değil , o zaman neden tek kalamıyorum deyip çocuklarının evine çörekleniyor? Zaten normal bir anne olsa çocuklarının huzuru kaçmasın diye genç yaşta başkasının evinin üstüne ev yapmaz. Böyle bencil kadına 6 sene iyi dayanmışsınız, yüzsüz kadın. Eşiniz de çok nankör kusura bakmayın.

Yaşlanıp, hastalanıp bakıma muhtaç hale gelmek başka, gencecik olup önüne seçenek koyulduğu halde ben ya evlenicem ya sizle kalıcam diye tutturmak başka.

Kv evlenmek istiyor evleniyor buna kılıf aramasın. Ben sizi haklı buldum. Ki bir süre de sizinle kalmış zaten. Daha ne yapabilirsiniz?

En baştan böyle olmasaymış keşke. Ne kadar saçmalık. Aynı mahallede ev tutulur kışın ya da özel günlerde evlatlarda bazen kalınır da böyle yük olmayı yakıştırmamalı kimse kendine. Eşinle aranızdaki tartışma da çok saçma olmuş. Sen normal bir zaman konuş eşinle. Annenin amacı evlenmek, sizlerden çekindiği için kılıf uyduruyor falan de.

Eşitlik diyenler konularinizi bilmiyor sanırım yorumlarinizi da okumamış. Ben hatirliyorum sizi Kv yaşlı değil aciz değil keyfi olarak birlikte yaşamak istiyor. O zaman sizin aileniz de sizinle yasamaya başlasın şimdiden. Ben olsam öyle ese o zaman seni boşar ailemleyaşamaya devam ederim yaslandiklarinda derdim.

Ya kaç sene sonrası için şimdiden kavgamı ettiniz cidden.Yarını yaşayacağımız bile garanti değilken.Kimin kime bakacağı kimin kime muhtaç olacağı hiç belli olmaz.Rabbim kimseyi kimseye muhtaç bırakmasın.

Bizde de böyle bir tartışma olmuştu. Ben demiştim ama huzur evine koyarım gibilerinden. Eşim de çıldırmıştı annemi bırakmam oralara diye 😂
Unutuldu gitti. Daha yıllar var kim öle kim kaa 😏
Gülerek bunu yaznaniz da ayrı içler acısı. ..

Aa kulaklarım sagır oldu:eek:
Niye bagırıyorsunuz kio_O
Ben sizden tarafım,cevabım arkadasaydı.
50 yaş nedir ya,yalnız da kalır,evlenır de,keklik gibi seker de.
83 yasındaki komsum gecen gün konserve yaptı masallah.
Ayyy güldüm ben bilmiyordum büyük harfin bağırma anlamına geldiğini bugün onuda öğrenmiş oldum

Anladık bagırma:)
Valla bunda da haklısın,bir kv yapıştı gelinin ensesine,gençligi kocasıyla bir kahvaltı yapamadan geçti,zavallı tam ev aldı,sefasını süremeden pat diye gitti zavallı:110:
Fedakar kv,ayy torunlarımı bakayım diye yeni eve de kuruldu=/
Yaaa kusura bakmayın bilmiyordum büyük harfin bağırma olduğunu bugün öğrendim iş yerinde yazıyordum o yüzden öyle olmus

Ya kaç sene sonrası için şimdiden kavgamı ettiniz cidden.Yarını yaşayacağımız bile garanti değilken.Kimin kime bakacağı kimin kime muhtaç olacağı hiç belli olmaz.Rabbim kimseyi kimseye muhtaç bırakmasın.
Yanı biraz saçma görünüyor ama ettik 😁 eşimin baskıcı tavrı yüzünden aslında kavgamız bakamam bakmam baktirtmam hayırdır sen benim sahibimmisin ben karar veririm ona dedim bende

merhaba arkadaşlar dünden beri içim içimi yiyor aksam eşimle bir tartışma yaşadık
daha önceden konu açmıştım bibenler bilir belki eşimin annesi ve babası boşanmış kv 15 gün bende 15 gün görümcemde kalarak hayatini idame ettiriyordu 50 yaşında genç ve güzel bir kadın tabi olmuyordu ayni evde ben çok şikayetçiydim eşimle baya olay yaşadık boşanma kararı verip son anda vazgectik 7 aydır bize gelmiyor kv dem görümcemdeydi ama onlarlada sorun yaşadı 6 aydır hayatında biri varmış evlencem diyor şimdi evlenmek istiyor ama bunu mecburum napıyım kimsenin evine sıgamadım yalnızda kalamam mecbur evlencem şeklinde lanse ediyor biz ona ev alallım sana emekli maaşında var rahat rahat yaşarsın dedık ama kabul etmiyor
neyse akşam annesinin konusu açıldı naparsa yapsın benim umrumda bile degil artık o yaşlanıncada doğru huzur evine kimseyle ugraşamam dedı bende saçmalama dedim neden dedi sen istedinmi evde oda böyle çözüm buldu falan dedi ben şimdiden soylüyırum yaşlanınca kimseye bakmam sizinkiler de dahil dedi bende sen ona karışamazsın dedim ben bakmam da sana da baktırtmam yaşlandıklarında hepsi huzur evine dedi sinirlendim bende tartıştık baya sonra da dedi neyse 20 sene sonranın tartışmasını bugunden yapamam o gün gelsin görüşürüz ben çok gerginim buraya niye yazdım bilmiyorum dertleşmek istedim sanırım
Yalnız kalamamak çok farklı zor bi durum bende de var malesef o.. Hrp birilerine bağlı yaşamak zorunda kalıyorsun.. Sen onun annesini istememişsin haklı ben olsamda aynısını yapardım adres belli huzur evi

Back
X