YAŞLANINCA HUZUR EVİNE GİTSİNLER

EMİN OLUN RAHAT YAŞAMIM FALAN YOK 7 YILLIK EVLİYİM 15 GÜN BENDE 15 GÜN KIZINDA ŞEKLİNDE DEVAM ETTİ VE ÇALIŞIYORUM BENİM KV BIRAK 1 TENCERE YEMEK YAPMAYI KAHVALTISININ BULAŞIGINI BANA BIRAKIR YATAGINI TOPLAMAZ 15 GÜN BENDE KALIR ÇOCUGUMU ANNEME GÖTÜRÜRÜM BAKAMAM DİYO ÇÜNKÜ BENİM ANNEMİN NE SUÇU VAR ODA BAKMASIN O ZAMAN SONRA EŞİTLİK YOK ÖYLE YAĞMA NE KADAR EMEK O KADAR KÖFTE ŞİMDİ EVLENMEK İSTİYO VE BİZİ SUÇLAYARAK BUNU YAPIYOR 3 AY ÖNCE ADAMLA YURT DIŞINA TATİLE GİTMİŞ KİMSE KİMİN NELERE KATLANDIGINI BİLEMEZ İNSANLARI BU KADAR KOLAY YARGILAMAYIN
Yanlız kv tekrar size dönecek o evlilikte olmaz
Adam onu anlayınca yine kovacak o zaman nasıl tavır alacaksınız ? Bu kaynana sancısı çoğunun başında bir tek sizin değil tabi kendi annelerimiz daha anlayışlı çoğu zaman

Yaslandigi zaman insana biri bakmak zorunda degil zaten
Yatalak hasta olur vs ayri mevzu ama insan sadece yasli diye birinin bakmasi gibi bir durun yok
Ayrica 50 yasinda bir kadin da evlenebilir , kimseyi de ilgilendirmez evlenip evlenmemesi
Sacma ve gereksiz bir mevzudan kavga etmissiniz

Ben size hak verdim, adam huzurevi falan diye abartıp üste çıkmış bizim hatunlar da eşitlik işte o da aynısını sana yapıyor demişler :) aynı şey mi yahu 50 yaşında genç kadın otursun kendi evinde, bunu istemeyle huzurevine göndermek aynı şey mi. ne fena eşiniz var.

Yanlız kv tekrar size dönecek o evlilikte olmaz
Adam onu anlayınca yine kovacak o zaman nasıl tavır alacaksınız ? Bu kaynana sancısı çoğunun başında bir tek sizin değil tabi kendi annelerimiz daha anlayışlı çoğu zaman
Öyle birşey olursa eşim de farklı davranır diye düşünüyorum çünkü anlaşamaz annem bir adamla diyor bizi bisi boşuna rezil etcek diyo eşimin derdi annesinin evlenmesi değil millete rezil olmaktan korkuyor birazda

Ben size hak verdim, adam huzurevi falan diye abartıp üste çıkmış bizim hatunlar da eşitlik işte o da aynısını sana yapıyor demişler :) aynı şey mi yahu 50 yaşında genç kadın otursun kendi evinde, bunu istemeyle huzurevine göndermek aynı şey mi. ne fena eşiniz var.
Aynen Öyle sizin annenize gelince mi zorunuza gitti diyorlar benim annem zoruma gider tabi bak kadın cocuk bakıyo onun annesi napiyo keyfinde eşime de bakmamisbzaten 7 yaşına kadar bahanesine anne demiş esim

merhaba arkadaşlar dünden beri içim içimi yiyor aksam eşimle bir tartışma yaşadık
daha önceden konu açmıştım bibenler bilir belki eşimin annesi ve babası boşanmış kv 15 gün bende 15 gün görümcemde kalarak hayatini idame ettiriyordu 50 yaşında genç ve güzel bir kadın tabi olmuyordu ayni evde ben çok şikayetçiydim eşimle baya olay yaşadık boşanma kararı verip son anda vazgectik 7 aydır bize gelmiyor kv dem görümcemdeydi ama onlarlada sorun yaşadı 6 aydır hayatında biri varmış evlencem diyor şimdi evlenmek istiyor ama bunu mecburum napıyım kimsenin evine sıgamadım yalnızda kalamam mecbur evlencem şeklinde lanse ediyor biz ona ev alallım sana emekli maaşında var rahat rahat yaşarsın dedık ama kabul etmiyor
neyse akşam annesinin konusu açıldı naparsa yapsın benim umrumda bile degil artık o yaşlanıncada doğru huzur evine kimseyle ugraşamam dedı bende saçmalama dedim neden dedi sen istedinmi evde oda böyle çözüm buldu falan dedi ben şimdiden soylüyırum yaşlanınca kimseye bakmam sizinkiler de dahil dedi bende sen ona karışamazsın dedim ben bakmam da sana da baktırtmam yaşlandıklarında hepsi huzur evine dedi sinirlendim bende tartıştık baya sonra da dedi neyse 20 sene sonranın tartışmasını bugunden yapamam o gün gelsin görüşürüz ben çok gerginim buraya niye yazdım bilmiyorum dertleşmek istedim sanırım
Çok güzel bir çözüm sunmuşsunuz ne güzel ev alalım demişsiniz annesi kabul etmemiş belli ki kadın yalnızlığı sevmiyor umarım evlenir ve çok mutlu olur kimsenin de aklı kadında kalmaz.Siz de haklısınız kv ile yaşamak zor evde başka birisi olması,insan rahat edemez

Huzur evine niye böyle korkunç bakılıyor anlamadım. Ben de ilerde yaşlanınca ya bakıcı tutarım ya da huzur evine giderim. Neden çocuklarıma yük olayım.
Kesinlikle katılıyorum. Bunu da hep dile getiririm zaten, kimse benim yüzümden gençliğini yaşayamasın istemem. Hatta bir arkadaş grubumuz var bunu sık sık konuşur huzurevi bile bakarız kendimize☺️

"Ben senin annene bakamam ,gerekirse bosanirim. Ama sen benim ailem hakkında böyle şeyler konusamazsin" demişsiniz resmen. Saçma olmuş.
Siz nasıl dediniz,o da diyebilir.
Sizin ne özelliğiniz var ki??
Konuya gelince, adam haklı. Benim anneme bakmamak için dünya laf eden kocanın değil annesine kedisine bir haftalığına bakmam. Dediğine kızıp küsme sakın.
Öte yandan 50 yaş genç bir yaş. Benim annem de babam da ondan yaklaşık on yaş büyük. Annem hala genç kız gibi,Fink Fink geziyor,babam desen yirmi yaşında yaptığı işi yapıyor. Elli yaşında ayakları üstünde duramayan,asalak kadına kimse bakmak istemez. Hazır geliri de var,nasıl sığıntı gibi yaşamayı yediriyor kendisine?
Ne denir ki konuya?
Herkes hem haklı hem haksız. Bu koca konuda haklı aramak yersiz...

öyleymiş ben yeni öğrendim düzeltim klavyeden yazıyorum iş yerinde ondan rahatsizlık için özür dilerim :)

Ben size hak verdim. Esiniz abartip uste cikmaya calismis sanki. 50 yasinda gence bir kadinla hasta yatalak insana bakmak ayni seymi. Hem 50 genc bir yas eger hastalik durumu yoksa niye kendi kalamiyormus. Bana sanki tembel oldugu is guc olmasin diye istemiyor gibi geldi. Evleneceginide dusunmedim nedense hani oglu karsi cikarda duzen devam eder diye. Ama 50 yasinda genc bir anne cocuklarinin duzenini boyle bozmamali. Evde alalim demissiniz. Benim esimin anneannesi 84 yasinda tek yasiyo. Bag bahce ugrasiyo tavuklarida var. Yanimiza gel desen asla istemiyor 😁

"Ben senin annene bakamam ,gerekirse bosanirim. Ama sen benim ailem hakkında böyle şeyler konusamazsin" demişsiniz resmen. Saçma olmuş.
Siz nasıl dediniz,o da diyebilir.
Sizin ne özelliğiniz var ki??
Konuya gelince, adam haklı. Benim anneme bakmamak için dünya laf eden kocanın değil annesine kedisine bir haftalığına bakmam. Dediğine kızıp küsme sakın.
Öte yandan 50 yaş genç bir yaş. Benim annem de babam da ondan yaklaşık on yaş büyük. Annem hala genç kız gibi,Fink Fink geziyor,babam desen yirmi yaşında yaptığı işi yapıyor. Elli yaşında ayakları üstünde duramayan,asalak kadına kimse bakmak istemez. Hazır geliri de var,nasıl sığıntı gibi yaşamayı yediriyor kendisine?
Ne denir ki konuya?
Herkes hem haklı hem haksız. Bu koca konuda haklı aramak yersiz...
eee ne yapmak lazım :) dipsiz bir kuyu gibi degil mi ama ben yapıcı olduguma inanıyorum ev alalım her aksam gidelim dedim burda kaç kisi kv ev alalım derki hadi maddiyatı da geçtim her aksam giderim yeterki böyle olmasın alışşın kendi evine dedim inanın bende böyle yapmak istemem ama çok zor oluyor evde hep bir düzensizlik ve olmuyor bir mutfaga 2 kadın fazla derler bizim oralarda o misal bilmiyoz artık allah sonumuzu hayır etsin bakalım

Geçmiş konularınızı biliyorum, o yüzden iki rekat şükür namazı kılın yazmaya geldim. Eşiniz muhtemelen size kinlendiği için sizin canınızı yakmak için öyle cümleler kurmuş. Hiç huzurunuzu bozup tekrar eşinizle kötü olmayın.

Bazıları sizi kötülemiş ama iyi niyetli olduğunuzu diğer konularınızdan hatırlıyorum. Kötü niyetli hiç bir gelin kayınvalidesine ev almaya kalkıp onu rahat ettirmeye çalışmaz.Ne güzel artık size de gelmiyor, kendi hayatını yoluna koymaya başlamış. Hiç ses etmeyip eşinizle iyi olun. Annesini eve kabul etmediğiniz için o da sizin ailenizi kabul etmeyeceğini söylemiş. Halbuki siz kv niz genç ve bakıma muhtaç olmadığı halde size çöreklenmesinden rahatsız olup ayrı yasamasını istediniz. Eşinizin gerçekler işine gelmediği için size psikolojik baskı yapıyor. Hiç tartışmaya girip konuyu uzatmayın. Sizin de ilerde ailenizin bakıma ihtiyacı olursa eşiniz evde onlarla yasamak istemeyebilir. Sizde ailenizle kendi evlerinde ilgilenirsiniz gerekirse. Şimdiden gelecekteki mevzular için huzurunuzu kaçırmayın.

Haklısınız. Evliliğininizin ilk yılları hep kv ile geçmiş ayrıca genç maaşlı bir kadın. Yani bakılacak durumda değil ki. Eşiniz istemedin demiş ama kendisi ister mi bakalım. Yaparsın yaparsın ama bir kere yapmazsan senden kötüsü olmuyor maalesef.

Aynen Öyle sizin annenize gelince mi zorunuza gitti diyorlar benim annem zoruma gider tabi bak kadın cocuk bakıyo onun annesi napiyo keyfinde eşime de bakmamisbzaten 7 yaşına kadar bahanesine anne demiş esim
Yavrum sanki kayinvalidenle yaşamaya devam etsen esin ailene mi bakacakti ? Laf olsun diye hıncını senden çıkartıyor esin ama senin Kayinvaliden evin baş köşesinde kırk yaşından beri sizinle yaşarken senin anne -babana evinizde müsait yer olmayacaktı zaten. Esin hala çok konuşursa "sen önce benim aileme de 6 yıl evlatlık yap ondan sonra eşitlikten konus " dersin.

Bu kadının bakmalık bir durumu yok ki niye milletin evine salça oluyor? Taşınsın bi küçük eve korkuyorsa yakın tutsun ama gitsin nereye giderse. O yaşa kadar koca kahrı çekmeden canı istediği aklı estiği yere gidebildiği için evliliğinin uzun ömürlü olacağını düşünmüyorum. Kendisi de düşünmüyor. O yüzden de sığdırmadınız gidiyorum ayağı yapıyor.
44 yaşında genç kadınmış,şimdi de 50 yaşında genç.
bence haklısınız. Koca abuk subuk davranırsa boşanın annesiyle yaşasın. Dünyanın binbir hali var, böyle hesaplara girmemeli. Çocuğa aileniz bakıyorsa ödeme yapın, mecbur değiller. Kabul etmese bile En azından sizin adınıza biriktirirler. Böyle durumlarda verici olan kaybediyor.

Elli yasinda sapasaglam insanin yakin bir yerden ev tutup kendi oturmasi lazim .Elli yaş bu ya kayınvalide ajitasyon meraklısi sanırim.Bu saglam kadınla ayni evde olamadin diye ki,görümcen bile olamamiş.Elden ayaktan düşmüs yaşlanmis anne babaya bakamayacaksın anlamina gelmiyor Eşin kısasa kısas yapmak istemiş ama durum hiç de aynı degil.

50 yasında bır ınsanla bakıma muhtac yatalak hasta aynı seymı arkadaslar ? eşitlik demıssınız bunun neresı esıt
adeta ceylan gıbı seke seke gezen herkesın evıne salca olan bır kayınvalıdeyle yaslı bakıma muhtac duruma gelen ebeveynlerımıze bakmak arasındakı farkı goremeyende ne bıleyım...

Hayretle okudum cogu yorumu. Konu sahibine yuklenen herkesi haksiz buluyorum.

Konu sahibi esine, ben senin annene bakmam dese nolur ki zaten evlendiginden beri 6 yil bakmis. Es kisisi bakiyor ki annesi zaten evlenip gidecek karisi ustune duseni fazlasiyla yapmis, soylenen bu sozu kendince bahane ederek kimseye bakmam sana da baktirmam diyor. Odu kopuyor karisi ilerde annesine babasina da bakma hakkini kendinde bulacak diye. Pardon?

Ki burada kadinla erkek de asla esit degil sanki kocasi kendi annesinin onune bi tas corba mi koymus bunca yil. Anneye de kv ye de bakacak olan maalesef ki yine kadin. Maddi ozgurlugunuz de varken en buyuk soz hakki sizindir. Siz ustunuze duseni yapmissiniz. Ona fikrini sormak bile yanlis kafaniza takmayin.

Ha bana kalirsa ev ev ustune olmaz. Orasi da ayri bir mevzu.

Back
X