yetmiyorlar ki doyasıya çocuklarıyla oynuyorlar mı,vakit harcıyorlar mı sanıyorsun sadece ev işi yedir içir yapıyorlar ama çocuğun anneyle vakit geçirmeye çook ihtiyacı var ,duygusal anlamda gelişimi için de bu çok gerekli ama çoğu anne ev işinin çocuklarından önde tutuyor yazıkBen de zaten bunu çok merak ediyorum. Hepsine birden nasıl yetiyorlar
Valla aynı şekilde ili çocuğum var ve aynen üstesinden gelemiyorum seni anlıyorumMerhaba arkadaşlar. Benim araları 18 ay olan iki çocuğum var.Biri daha 5 aylik....Evde yatılı bakıcimiz var ama ben yine de çok zorlanıyorum. Büyük olan hep ilgi istiyor.Oglen de pek uyumuyor.Bakici genelde bebek ile ilgileniyor.Yemekleri ben yapıyorum ama bazen vakit bulup yapamıyorum. Büyüğü babaannesi dışarı çıkarırsa küçüğe ben bakıyorum bakıcı da temizlik yapıyor. Ev hep ütü dolu. Toplasan hep dağılıyor. Benim zaten genelde uykum oluyor.Kucuk gece çok kalkıyor. Yani kendime ayıralım vakit yok denecek kadar az.yaslari böyle birbirine yakın iki çocuğu olanlar nasıl üstesinden geliyorsunuz? Tavsiyelere ihtiyacım var. Haftada bir gün bakicinin izin günü. O gün bizim ev savaş alanı...Büyüğe bazen sinirleniyorum sonra vicdan azabı çekiyorum. O da küçük daha çünkü... Bu konuya bir el Atarsanız çok sevinirim. Şimdiden çok teşekkürler!
3 oda bir salon...çocukların eşyaları ve daginikliklari çok fazlaEvinizi merak ettim çok mu büyük yada çok mu eşyanız var
Ev her gün supuruluyor.hatta mutfak ve salon bazen iki üç kez5 dk demedim, 30 dk dedim
Ayrıca ev her gün düzenli süpürülürse çok toz olmaz sık sık süpürge açın
Sizin günlük planınız ve temizlik düzeniniz nasıl?Ya bilmiyorum konunuzu dun okudum.
Bugün yorumluyum benim cocuklarin arasinda 1.5 yaş var ikiside bana düşkün buyugu çok kıskanç kucugu çok hareketli ve sabaha karşı 4 e doğru uyanıyor emzirmiyorum 3 yasında ama hala üstümde yatıyor en tatlı uykumda parmagini gözüme sokuyor.
Bugün sabaha kadar ustumde yatmiş sabaha bel tutulmasi ile uyandim.hala çekiyorum agrısını.
Siz şanslisinz yardimciniz var.
Rn azından off dediğiniz de dışarı çıkıp nefes alma imkanı var.
Sadece şartlarınızi zamanlama planlamanizi duzeltin raht edersinz
Yabancı bakıcilar temizlikten pek anlamıyorlar. Türkler de yatılı kalmiyorlar.bize yatılı daha iyi oluyor.En azından geç yatan çocuk olursa biraz ben dinleniyorum.o bakiyorMerhaba
Bakıcı değil sizin yardımcıya ihtiyacınız var.
Birincisi çok pratik bir kadınla anlaşır sadece ev işleri ve yemeği ona yaptırırdım.
Ev işi olmadığı sürece zaten çılgınlar gibi çocuklarla oyna onları al gezmelere götür ohhh miisss
Kadını bir sisteme oturtun sabah dan yemekler hazırlanıp,genel temizlik ütü olduda bitti işte.
Birde çalışanınızla asla samimi olmayın ozaman savsaklıyolar malesef.
Sınırınız herzaman olsun.
O işini sizde keyfinize bakın.
Büyük çocuk varken benim ütü yapmam temizlik yapmam imkansız. Siz ikiside uyanıkken nasıl. Bu işleri yapıyorsunuz? Üstüne bir de yemekBenim bir yardımcım olsaydı dünyanın en mutlu,en düzenli ve en sakin insanı olurdumbenimkilerin de araları 1.5 yaş,çok mu zor of hem de nasıl ama kendimi dengelemeye çalışıyorum bu günler geçecek hatta özleyeceğiz bile. Ev işlerini kendim yapıyorum,yemek,ütü vs. Yani yapan yapıyor bilmiyorum üstelik benim bebeklerim de öyle sakin uslu değiller. Sanırım işin püf noktası;sabır sabır sabır.
Eşim akşam işten döndükten sonra büyük ile vakit geçiriyor. Zaten yemek konusuna da takılmaz. Yemek.yoksa kendine bir şey yapar ya da dışarıdan sipariş verir.utu konusuna gelince o kadar para ödüyorum bakıcı yapsın diyor.Bu kadar seyin arasinda kocanjzdan bahsetmediginize gore bu cocuklari tek basiniza yaptiniz herhalde. Kolay diil ki bu isler. Ya cocuga baksin siz utu yapin aksam ya da kendi utusunu kendi yapsin beyefendi. Bilmiyorsa da ogrensin. Colugum cocugum yok ama hergun resmi giyinen kendisi oldugu icin araya benim iki gomlegimi de katar ve evin haftalik utusunu esim yapar. Cok da zor degil yani. Ya da alsin iki saat basinizdan aksamlari. Hem baba olarak onun da kaliteli zaman gecirmesi lazim. Iki agucukla baba olunmaz ki.
Dalga geçmiyorum buraya destek almak için yazdım.keske eleştirmek yerine biraz akıl verseniz.Biri 1O aylık diğeri 3 yaşında kızlarım var. Yardımcım olsaydı Suriye'yi işgalci güçlerden bile kurtarırdım.
Dalga mı geçiyorsun arkadaş?!
5 aylik bebek az uyuyor malesef.bakicim çok yavaş çok...değiştirsem mi bilmiyorum ama küçük çok alıştı ona çokta seviyor benim cocuklari.kararsiz kaldimbakıcı ne işe yarıyor? 5 aylık bebek benim bildiğim çok uyur.
en azından belirli bi düzeni vardır uyumak için maması için falan.
ütü niye birikiyor. ben anlamadım. 2 çocukla ve bakıcıyla üstelik büyük oğlunuza bakan varmış. siz nerdeyse ilgilenmiyorsunuz diye düşündüm.
zorlandığınız konu nedir?
Nasıl büyüttünüz?uykusuz kalmadınız mi? İkisi ile birden nasıl ilgileniyorsunuz? Vaktiniz olduğu bir ara detaylı yazarsanız çok sevinirimBenim de çocuklarımın aradı 19 ay tek başıma büyüttüm bi deli gömleğim eksik şuna ama iyiz büyüdüler çok şükür 1. Sınıfa başladı büyüğü
Büyük hiçbir iş yaptırmıyor ki sadece onunla oturayım istiyorCanım benim dört çocuğum var bir ve ikincinin arasında 18 ay var hepsi erkek ve yanlız baktım Eşim çok yoğun bir insan Market alışveriş işlerini de ben yaparım bu biraz pratikliklede alakalı zamanla sende daha huzlanacaksin ,Ben çocukları erken yatiranlardan idim akşam dokuzda mutlaka uyuturdum sabah 6:30 gibi hatta daha erken kalkardik mutlaka oyun parkı al derim hem güvenli hem kurtarıcı küçük olanı oyuncakları ile içine koyardım diğeri dolaşırken bende ev işlerini yemeği hallederdim . öğlen bir gibi öğle uykusuna yaptırırım hatta bende yanlarında fırsat bulursam uyurdum günlerim böyle geçerdi yazın mutlaka dışarıda oynatirdim yorulsunlar diye çok iyi olurdu anca böyle ugrasirdik
İkisi bi4den agladiginda birine bakacak biri lazım bir de birini uyuturken diğeri ile kim ilgilenecekBen olsam bakiciyi cikarip ev islerini ve yemek yapacak bir yardimci tutardim
Çocuklarıma kendim bakardim, madem evdeyim
Ah büyük dursa bende evin işine yardım ederim ama büyük iş yaptırmıyor. Siz öğlene kadar evin işlerini bitirirken çocuklar ne yapıyor? Nasıl oyaliyoreubuz?Benim de 20 aylık ve daha 1 aylık iki çocuğum var .
biz de alışma evresindeyiz.
benim işten yana bi sıkıntım yok .
zaten elim hızlıdır şimdi de çocuklar uyudukça çamaşır bulaşık banyo- wc yıkama ev toplama kahvaltı ve süpürme ve sobayı doldurma yakma işlerimi öğlen e kadar bitiriyorum.
akşam küçük uyurken yemek yapıyorum.onlar aynı anda uyursa bende uyuyorum .
Gece uykumuz küçüğün kalkmasına uymamasına bağlı .bide ev sobalı olduğundan küçük ağlayınca büyük bebeğim de uyanıyo en büyük sıkıntımız bu .ve büyük bebeğimin kıskandırmamak.
size gelince
Madem yardımcınız var işe onu ya konuşup anlaşarak değişim olmuyorsa da işine son vermekle başlayın.
çünkü eli yavaş olduğu için tüm sorun çıkıyo ona ihtiyacınız varken 30 dk çocuk odası süpürmesi çok saçma.
günlük süpürme de tozu pisi gitse yeter denilip çocuklara bakım arttırılmalı bence çünkü çocukların bu saatleri geri gelmiyo.
Bide aynı anda iki çocukla duramam demiişsiniz o zaman büyük çocuğunuza kardeşini benimsemeyi onun da artık bu evde olacağını nasıl öğreteceksiniz.bence birlikte vakit geçirmeyi öğretmeniz de lazım.
Helal olsun hepsini bir arada yapabiliyorsunuz.cok takdir ettim.Varsa bir dal tavsiyelerinizi alirimBenim çocuklarımın arasıda 18 ay ve yalnız başıma büyütüyorum, eşimin bile zerre hakkı yoktur bakım konusunda çocuklarımın üstünde.Ne anne, ne kayınvalide.. hiç kimse.
nasıl başediyorum diye sorarsan başedemiyorum, çocuklar uyuyunca kendimi banyoya kitliyorum, ağlayıp klozetle dertlesiyorum falan.günde en az 3 kere ev süpürüyorum ve en az 350 kere dağınıklık topluyorum, hergün yemek yapıyorum, günde 2 kere çamaşır yıkıyorum, dolayısıyla 2 günde bir ütü yapıyorum.haftada bir zaman bulup banyo yapabilirsem ne âlâ.. en gezdim dediğim gün bakkal dışında bi yere gitmek oluyor.manava bile gitsem elmalarla mandalinalarla muhabbet edip biraz daha kalsam olur mu? Diyorum.misafir ağırlayamıyorum, aynı anda hastalandıkları için gün geliyor haftalarca uykusuzluk çekiyorum, saçlarımı banyodan banyoya tarıyorum.. yani kısacası psikooji pert ama herşeye rağmen en önemlisi çocuklarımla oyunlar oynayıp onlarla birlikte gülüyorum.of darlandim
Helal olsun.Hepsini aynı anda yapabiliyorsunuz. Çok takdir ettim.Varsa bir dal tavsiyelerinizi alirim.Benim çocuklarımın arasıda 18 ay ve yalnız başıma büyütüyorum, eşimin bile zerre hakkı yoktur bakım konusunda çocuklarımın üstünde.Ne anne, ne kayınvalide.. hiç kimse.
nasıl başediyorum diye sorarsan başedemiyorum, çocuklar uyuyunca kendimi banyoya kitliyorum, ağlayıp klozetle dertlesiyorum falan.günde en az 3 kere ev süpürüyorum ve en az 350 kere dağınıklık topluyorum, hergün yemek yapıyorum, günde 2 kere çamaşır yıkıyorum, dolayısıyla 2 günde bir ütü yapıyorum.haftada bir zaman bulup banyo yapabilirsem ne âlâ.. en gezdim dediğim gün bakkal dışında bi yere gitmek oluyor.manava bile gitsem elmalarla mandalinalarla muhabbet edip biraz daha kalsam olur mu? Diyorum.misafir ağırlayamıyorum, aynı anda hastalandıkları için gün geliyor haftalarca uykusuzluk çekiyorum, saçlarımı banyodan banyoya tarıyorum.. yani kısacası psikooji pert ama herşeye rağmen en önemlisi çocuklarımla oyunlar oynayıp onlarla birlikte gülüyorum.of darlandim
Gerçekten çok yardımcı oldunuz.tesekkur ederim.Iki kadın iki bebeği avutup bi evin işini bitiremiyormu yani....
Yorum yapamicam....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?