- 14 Ağustos 2016
- 4.559
- 21.571
- 238
Konu sahibi bana ya çok rahat ya da dikkat çekmeye çalışan biri gibi geldi. Bakın bakıcı var ama yetmiyor, bir tane daha alabilirim gibisinden...
Önceki konularından birinde de 4,5 aylık bebeğin gece neden ağladığını sormuş. Sanki biz bebekken akşam 9'da yatıp sabah 9'da uyanıyorduk.
:) katılıyorumempati kurma yeteneğim bu konuyu okuduktan sonra sıfırlandı.
evde bakıcı var,k.valide var ve kendisi var.3 yetişkin iki çocuk ve hala sorun oluyor.
Saçmalamayın be bir tane daha bakıcısı...bence siz gerçekten art niyetlisiniz ben buraya fikir almak deneyimli annelerden destek görmek için yazdimKonu sahibi bana ya çok rahat ya da dikkat çekmeye çalışan biri gibi geldi. Bakın bakıcı var ama yetmiyor, bir tane daha alabilirim gibisinden...
Önceki konularından birinde de 4,5 aylık bebeğin gece neden ağladığını sormuş. Sanki biz bebekken akşam 9'da yatıp sabah 9'da uyanıyorduk.
:)Saçmalamayın be bir tane daha bakıcısı...bence siz gerçekten art niyetlisiniz ben buraya fikir almak deneyimli annelerden destek görmek için yazdim
Büyük olan tek başına kesinlikle oynamıyor. Tv zaten seyretmeyi hiç sevmiyor.Biri ana kucağında yatarken öbürü ya oyun oynuyor ya da çizgi film izliyor,bu şekilde az çok oyalayabiliyorum. Yardımcı olduğu halde yetiştiremiyorsanız bence yardımcınızı iyice bir gözlemleyin.
Eğer sizin oğullarınız varsa gelinleriniz yandı. Burunlarından getirirsiniz.empati kurma yeteneğim bu konuyu okuduktan sonra sıfırlandı.
evde bakıcı var,k.valide var ve kendisi var.3 yetişkin iki çocuk ve hala sorun oluyor.
Büyük olan tek başına kesinlikle oynamıyor. Tv zaten seyretmeyi hiç sevmiyor.
Eğer sizin oğullarınız varsa gelinleriniz yandı. Burunlarından getirirsiniz.
Bu kaçış cümlesi değil. Ben yetersiz olduğumu düşündüğüm için yazdım. Fikir istedim.siz ise dalga geçme yolunu seçtiniz. İnsanlar bazı konularda eksik olabilir destek isteyebilir.Ben de bunu yaptım. Neyse tesekkurlerhahahah :)
kaçış cümlesi olarak yanlış seçim olmuş.
yetersizliklerinizi başkalarına yüklemeyin
Yemekleri akşamdan mi yapıyordunuz?yazmadan geçemedim yahu !
benim ikizlerim ve ikizlerden 13 ay küçük bir kızım var
üçünü de tek başıma büyüttüm
ikizlerimi aynı anda emzirdim.
üçünü aynı anda sallayarak uyutup ayrı odalara yatırdım
gece birini emzirirken diğerini beşiğine bağladığım kurdeleyi çekerek salladım
hangi odada işim varsa üçünü de o odaya götürdüm
bu böyle uzaaaar gider valla....:) hepsini yazmayayım şimdi,
evim derli toplu duramasa da (( oyuncak ve battaniye yastık vb. dağınıklıklar dışında)) her daim temizdir.
yemeğimde hep olmuştur.
bir anne, 2 çocuk, bir bakıcı !!!
gün içindeki planlarınızda bi problem var bence, yeniden gözden geçirin!..
Bu kaçış cümlesi değil. Ben yetersiz olduğumu düşündüğüm için yazdım. Fikir istedim.siz ise dalga geçme yolunu seçtiniz. İnsanlar bazı konularda eksik olabilir destek isteyebilir.Ben de bunu yaptım. Neyse tesekkurler
Benim biraz büyük oğluma kendi başına az da olsa vakit geçirmeyi öğretmem lazım. Ne kardeşi ile ilgilen meme ne yemek yapmama izin veriyor. Bakicinin da biraz hızlanması lazım.birazda benim :) Her şeyine utuletmeyecegim artık. Yoksa altından kalkamayacagiz. Tesekkurlerdalga mı geçtim?
dedim ki konunuzu okuduktan sonra empati yeteneğim kayboldu bu dalga değil cidden sizin yerinize koyamadım kendimi.bunun geleceğin k.validesi olmam ile ilgisini de hala çözemedim
düşünüyorum evde üç yetişkin var iki de çocuk.bu yetişkinlerden biri yemek yapsa ki iki çeşit yemek en fazla 1,5 saatinizi alır.diğeri evi şöyle bir toparlasa her gün mükemmel derecede temizliğe gerek yok bu da tamam.
bir kişi de iki çocuğa zaten yeterince vakit ayırabilir.
burada yalnız bir anne ve 2 den fazla çocuktan bahsetmiyoruz ki.
Aslında bende rahatım. Benim çocukta kendi yer.cokra pisleterek yer.evi de çok dağıtır. Bazen hevesle aldığım oyuncaklari amacına göre oynamayıp kırdığı için sinirleniyorum ama tabi ona pek yansıtmıyorum.benim küçük ile ilgilenmemi istemiyor.cunku genelde oynadığı oyunlar zıplamali hoplamali.bakici desen ince temizliğe taktiği için ev geç temizleniyor. Ben iki çocuğa aynı anda bakamıyorum. Buradan anladığım büyüğü küçüğe alıştırmam gerektiği. Yoksa biz hiç bakicisiz yasayamayacagizCanim senin gene aralarinda 18 ay varmis benimkiler ikiz ve 26 ayliklar.ben 7.aylarindan beri hep tek baktim hala oyle.ogretmenim ama sabahciyim.1 gibi evde oluyorum.ben okuldayken annem ve kayinvalidem donusumlu bakiyor ben gelir gelmez daha eve adimimu attigim gibi gidiyorlar ve aksama kadar beraberim cocuklarimla.ama ben cokkkkkk relaxim.yani asla sesimi yukseltnem yaptiklarina evi dagitmalarina falan sinirlenmem oyle hic .sanma ev derli toplu savas alani gibi.dedigin gibi camasirlar yigiliyoe oyuncaklar her yerde.arkami donuyorum birseyler kiriliyor falan.ama bunlarin hic biri beni kizdirmaz rahatsiz etmez sinirlendirmez.tam tersine hosuma gidiyor.bir seymi kirildi aaaa bak annecim bardak kirilmis ay hadi oyun oynayalim bakalim ne kadar zamanda supurebiliriz burayi diyorum 3umuz kosuyoruz supurgwyi aliyoruz basliyoruz eglenerek supurmeye.supururken onlarda tytuyor supurgenin sapindan.evettttt cam avcilari is basinda diye gaza getiriyorum onlari.camasirlar sepette katlanmayi bekliyor bakiyorum cekip atiyorlar sepetten yere.ben de katiliyorum onlara.hep berabwr havaya atiyoruz camasirlari.havada kapmaca oynuyoruz falan.evin heryeri camadir oluyor.annem bazen kizim sen catlaksin valla der bana:))kayinvalidem dun koltugun arkasina muz atmislar bulmak icin cekmis koltugu.kizim nw ararsan vardi diyo bana koltugun arkasinda.amannnnnn. cok da derdimdi.ben cocuklarimla egleniyorum tadini cikariyoruz.bir de kefi var evde kedinin mamalari her yerde.dagitip duruyorlar.e ne yapayim simdi yani kizayim mi?ben de dagittiklarinda gulerek kossssssss. Patik gitti gene senin mamalar diyorum.onlar da guluyor.baskasi olsa cildirir benim hosuma gidiyor.cekmeceleti dagittiklari donem ben de onlarla beraber oturup dagitiyordum.salonum ortadina havuz kurmuslugum bile var:))banyodan kova kova su tasidik.sular koridorlara dokuldu.onlar havuzda eglenirken butun salon su oldu falan.annem en son ay ben dayanamiyorum dedi kacti:))nw olacakki yani sildik bitti iste.egklendigimizde. yanimiza kar kaldi.yemekleri dokerler kasikla firlatirlar yogurtkari elkerine yuzlerine surerler
.onlar bunlari yaparken bende katilirim onlara.alirim yogurdu surerim yuzume gulerler onlarda.daha sayamadigim bi dolu sey.bunlarin hepsi eglence kaynagidir bana.evin dagunikligi falan umrumda degildir.gercekten degildir.sadece ayda bir halilari yikamaya veririm hergun bi supurge bi vileda.bunlarda yarim saatlik is.2 3 gunde bir toz ve tuvalet banyo temizligi e bunlarda en fazla 1 saat.bitti gitti esim kwndi utusunu kendi yapar.buladik makinesini cocuklarla beraber bosaltiriz onlar bana vetir ben yerlestiririm.supurgwyi de beraber yapiyoruz onlar 3umuz sapindan tutar supururuz.ben banyoyu silerken kapidan izlerler beni.bak simdi aklina geldi.gecen kizim almis keceli kalemi yorgani boyuyor.been de aldim elime 1 tane beraber boyadik.e sanat sinir tanimaz degilmi?yikadim bitti gitti.bagirip kizayimmi yani simdi.kizsam gene yapacak cezbedecej onu.beraber boyatinca hevesini aldi bir daha da yapmadi.yemek isi ise zaten ben bayilirim yemek yapmaya seviyorum yani cesit cwsit yapayim.i yuzden zevk alarak yapiyorum.cocuklarda bu arada etrafi dagitiyorlar hic karismam dagitsinlar eglwniyorlar sonucta.sanmayinki cocuklarim sinarik yaramaz hwr istefigink yapan cocuklar.tam tersine.kisitlanmadiklari icin ve herseyi evde yapabildikleti icin baska yerde disarida misafirlikte oldukca uslular.herkes masallahlari var der.siz bir de evde gorun derim.kavgalari olur yirtarlar ortaligi jarismam hic birbirlerine zarar vermedikleti surece .kendileri halletsinler sorunlarini.bazen sebepsiz aglarlar 1 saat hic susmadan agladiklarini bilirim.once anlatirim anbecim soyle biyle diye.baktim olmuyor susmuyorlar dutmam hic aglar aglar susarlar.sinirlerimi yiprarmam hic agliyirlar diye.boyle iste.isin sirri rahat olnaktan geciyor canim
.
Bakın benim de 2 çocuğum var, hafta da 1 kadın geliyor.3 oda bir salon...çocukların eşyaları ve daginikliklari çok fazla
Evet fazlaliklari atmak cik onemli.benim de evimde gereksiz kullanmadigim bir cop dahi yoktur.cocuklar dogdugunda bir gunumu sirf bu ise ayirmistim ve cekmece dolap yatak alti aklinuza neresi gelirse tek tek destim butun kullanmadigim ne varsa ta attim ya da birilerinw verdim.ppswt poset gerwksiz esya cukti.kiyafet ayakjabi kagit kavanoz tencwre tava akliniza ne gelirse.ohhh. mis.ne butuk rahatlikmis megwr.simdi herseyin bir yeri var ve hicbiri gereksiz degilBakın benim de 2 çocuğum var, hafta da 1 kadın geliyor.
O gelmeden her şeyi yıkıyorum
Onu oyalamasın diye çocukların herşeyimi ben ütülüyorum.
Kurutma mak var sana da tavsiye ederim!!!
Katlanacakları katlıyorum ( ev kıyafeti, çorap)
Ütüleneceklerdi ayırıyorum ( eşimin ve benim iş kıyafetlerimiz nevresim)
Temizlik günü Sabah her zamankinden erken uyanıyorum o gelmeden nevresimleri mak atıyorum, temizleri ayarlıyorum . Kadın gelip dip köşe siliyor, ütü varsa yapıyor. Nevresimleri değişiyor.
Siz de yanlış giden birşeyler var. Yemekten anlayan, temizlik yapan bi kadın bulun.
Bebek uyuduğunda köfte patates, fırın tavuk, menemen , pilav makarna, çorba yaparsınız diye düşünüyorum...
Evim 200 metre kare hep düzenlidir.. Her oyuncağı önlerine dökmem, oynadıkça kaldırırım. Arada saklarım Yen'i alınmış heyecanı yaşıyorlar ilk anda.
Onlar uyuduğunda atılacak fazlalık ne varsa atar dolap çekmece düzenlerim her seferin de ortaya dökülmesinden iyidir. Yemek yerken dökmüş saçmış kızmam yemekten sonra açarım süpürge .
Şusn mutfak tezgahım ve bul mak dolu hepsi yerleşmeyi bekliyor. Makina da yer kalmadığı için elinde yıkadım çoğunı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?