Yaslari yakın iki cocuk

Canım benim dört çocuğum var bir ve ikincinin arasında 18 ay var hepsi erkek ve yanlız baktım Eşim çok yoğun bir insan Market alışveriş işlerini de ben yaparım bu biraz pratikliklede alakalı zamanla sende daha huzlanacaksin ,Ben çocukları erken yatiranlardan idim akşam dokuzda mutlaka uyuturdum sabah 6:30 gibi hatta daha erken kalkardik mutlaka oyun parkı al derim hem güvenli hem kurtarıcı küçük olanı oyuncakları ile içine koyardım diğeri dolaşırken bende ev işlerini yemeği hallederdim . öğlen bir gibi öğle uykusuna yaptırırım hatta bende yanlarında fırsat bulursam uyurdum günlerim böyle geçerdi yazın mutlaka dışarıda oynatirdim yorulsunlar diye çok iyi olurdu anca böyle ugrasirdik

Büyüğü kreşe versen canım böylelikle biraz daha küçüğe bakabilme şansın olur ve biraz dinlenirsin hemde büyük için iyi olur sosyalleşir

Y
yaa ne kadar güzel

Benimle kardesimin arasi 12 ay ,bir yil,ustelik annem calisan bir kadin ,
Evde sadece bize mama veren 1 anneane ve baba var ,
Kadincagiz evini temizlemis ,camasirini ve bebek bezlerini elde yikamis ,
Yemek yapmis ,isdine gitmis ,
Biraz kendinizi toparlayin ,cocugunuza oyun oynamayi ogretin kendi kendine oynasin,
Bakicinizin kucuk bebegi devamli kucaginda tutmasina gerek yok,
Bakici yerine bir ev isi yardimcisi alsaniz daha iyi ,utu yapar evi toplar yemek yapar ,daha derli toplu olur ,
Sonucta 2 cocugunuzda kucuk ama dengeyi aralarinda saglayin ,
Kardesin altini pisletmis gel temizleyelim diyin ,
Boyke sanki biri sizin digeri baskasinin gibi

Benim çocuklarımın arasıda 18 ay ve yalnız başıma büyütüyorum, eşimin bile zerre hakkı yoktur bakım konusunda çocuklarımın üstünde.Ne anne, ne kayınvalide.. hiç kimse.

nasıl başediyorum diye sorarsan başedemiyorum, çocuklar uyuyunca kendimi banyoya kitliyorum, ağlayıp klozetle dertlesiyorum falan.günde en az 3 kere ev süpürüyorum ve en az 350 kere dağınıklık topluyorum, hergün yemek yapıyorum, günde 2 kere çamaşır yıkıyorum, dolayısıyla 2 günde bir ütü yapıyorum.haftada bir zaman bulup banyo yapabilirsem ne âlâ.. en gezdim dediğim gün bakkal dışında bi yere gitmek oluyor.manava bile gitsem elmalarla mandalinalarla muhabbet edip biraz daha kalsam olur mu? Diyorum.misafir ağırlayamıyorum, aynı anda hastalandıkları için gün geliyor haftalarca uykusuzluk çekiyorum, saçlarımı banyodan banyoya tarıyorum.. yani kısacası psikooji pert ama herşeye rağmen en önemlisi çocuklarımla oyunlar oynayıp onlarla birlikte gülüyorum.of darlandim

Ev işini çok çok abartmışsınız temizlik takıntısımı var acaba?

Benim de 20 aylık ve daha 1 aylık iki çocuğum var .
biz de alışma evresindeyiz.
benim işten yana bi sıkıntım yok .
zaten elim hızlıdır şimdi de çocuklar uyudukça çamaşır bulaşık banyo- wc yıkama ev toplama kahvaltı ve süpürme ve sobayı doldurma yakma işlerimi öğlen e kadar bitiriyorum.
akşam küçük uyurken yemek yapıyorum.onlar aynı anda uyursa bende uyuyorum .
Gece uykumuz küçüğün kalkmasına uymamasına bağlı .bide ev sobalı olduğundan küçük ağlayınca büyük bebeğim de uyanıyo en büyük sıkıntımız bu .ve büyük bebeğimin kıskandırmamak.
size gelince

Madem yardımcınız var işe onu ya konuşup anlaşarak değişim olmuyorsa da işine son vermekle başlayın.
çünkü eli yavaş olduğu için tüm sorun çıkıyo ona ihtiyacınız varken 30 dk çocuk odası süpürmesi çok saçma.
günlük süpürme de tozu pisi gitse yeter denilip çocuklara bakım arttırılmalı bence çünkü çocukların bu saatleri geri gelmiyo.

Bide aynı anda iki çocukla duramam demiişsiniz o zaman büyük çocuğunuza kardeşini benimsemeyi onun da artık bu evde olacağını nasıl öğreteceksiniz.bence birlikte vakit geçirmeyi öğretmeniz de lazım.

Benim annem 3 çocuğunu aynı anda bezlemiş biri ve eski zamandan söz ediyorum. Ellerinde bez yikiyomus yani. Ve hiçbir yardımcısı yokken. Herkesin dayanma gücü farklıdır ama sizin durumunuzu bilemedim

Benim bir yardımcım olsaydı dünyanın en mutlu,en düzenli ve en sakin insanı olurdum benimkilerin de araları 1.5 yaş,çok mu zor of hem de nasıl ama kendimi dengelemeye çalışıyorum bu günler geçecek hatta özleyeceğiz bile. Ev işlerini kendim yapıyorum,yemek,ütü vs. Yani yapan yapıyor bilmiyorum üstelik benim bebeklerim de öyle sakin uslu değiller. Sanırım işin püf noktası;sabır sabır sabır.

Benim de çocuklarımın aradı 19 ay tek başıma büyüttüm bi deli gömleğim eksik şuna ama iyiz büyüdüler çok şükür 1. Sınıfa başladı büyüğü

bakıcı ne işe yarıyor? 5 aylık bebek benim bildiğim çok uyur.
en azından belirli bi düzeni vardır uyumak için maması için falan.
ütü niye birikiyor. ben anlamadım. 2 çocukla ve bakıcıyla üstelik büyük oğlunuza bakan varmış. siz nerdeyse ilgilenmiyorsunuz diye düşündüm.
zorlandığınız konu nedir?

Biri 1O aylık diğeri 3 yaşında kızlarım var. Yardımcım olsaydı Suriye'yi işgalci güçlerden bile kurtarırdım.
Dalga mı geçiyorsun arkadaş?!

Şahsen bu kadar yakın yasta cocuk yapmanin cocuklara haksizlik olduğunu düşünüyorum.tabi artik olan olmuş Allah bağışlasın demekten baska care yok

Bu kadar seyin arasinda kocanjzdan bahsetmediginize gore bu cocuklari tek basiniza yaptiniz herhalde. Kolay diil ki bu isler. Ya cocuga baksin siz utu yapin aksam ya da kendi utusunu kendi yapsin beyefendi. Bilmiyorsa da ogrensin. Colugum cocugum yok ama hergun resmi giyinen kendisi oldugu icin araya benim iki gomlegimi de katar ve evin haftalik utusunu esim yapar. Cok da zor degil yani. Ya da alsin iki saat basinizdan aksamlari. Hem baba olarak onun da kaliteli zaman gecirmesi lazim. Iki agucukla baba olunmaz ki.

Bence bi tek beni seviyor hatali bir ifade. Cocuk sizin ilginizi cekmek icin ugrasiyor resmen. O yuzden size cok duskun.

Benim annem 3 çocuğunu aynı anda bezlemiş biri ve eski zamandan söz ediyorum. Ellerinde bez yikiyomus yani. Ve hiçbir yardımcısı yokken. Herkesin dayanma gücü farklıdır ama sizin durumunuzu bilemedim
Benım annem sekız çocuk tarla işi ev işi koca derken ve hıc yardımcı falan yok akraba falan hepsını kendısı yapmış garibim hem dışar
benım annem sekiz çocuk ev işi tarla işi hayvan vs ve koca ki babam asla yardımcı olmadı aksıne hep sorun çıkaran asabi biriydi ah eskiler ah şimdi ben dahil herkese rahatlık batıyor gene zor durumda olanlar var da ama eskisi kadar köle degılız annelerımız oyle zorluklar yaşadıkarji annecım neler yapmış nasıl dayanmış . Konu sahibi tembel rahatlık arayan biri

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…