Canım benim dört çocuğum var bir ve ikincinin arasında 18 ay var hepsi erkek ve yanlız baktım Eşim çok yoğun bir insan Market alışveriş işlerini de ben yaparım bu biraz pratikliklede alakalı zamanla sende daha huzlanacaksin ,Ben çocukları erken yatiranlardan idim akşam dokuzda mutlaka uyuturdum sabah 6:30 gibi hatta daha erken kalkardik mutlaka oyun parkı al derim hem güvenli hem kurtarıcı küçük olanı oyuncakları ile içine koyardım diğeri dolaşırken bende ev işlerini yemeği hallederdim . öğlen bir gibi öğle uykusuna yaptırırım hatta bende yanlarında fırsat bulursam uyurdum günlerim böyle geçerdi yazın mutlaka dışarıda oynatirdim yorulsunlar diye çok iyi olurdu anca böyle ugrasirdikMerhaba arkadaşlar. Benim araları 18 ay olan iki çocuğum var.Biri daha 5 aylik....Evde yatılı bakıcimiz var ama ben yine de çok zorlanıyorum. Büyük olan hep ilgi istiyor.Oglen de pek uyumuyor.Bakici genelde bebek ile ilgileniyor.Yemekleri ben yapıyorum ama bazen vakit bulup yapamıyorum. Büyüğü babaannesi dışarı çıkarırsa küçüğe ben bakıyorum bakıcı da temizlik yapıyor. Ev hep ütü dolu. Toplasan hep dağılıyor. Benim zaten genelde uykum oluyor.Kucuk gece çok kalkıyor. Yani kendime ayıralım vakit yok denecek kadar az.yaslari böyle birbirine yakın iki çocuğu olanlar nasıl üstesinden geliyorsunuz? Tavsiyelere ihtiyacım var. Haftada bir gün bakicinin izin günü. O gün bizim ev savaş alanı...Büyüğe bazen sinirleniyorum sonra vicdan azabı çekiyorum. O da küçük daha çünkü... Bu konuya bir el Atarsanız çok sevinirim. Şimdiden çok teşekkürler!
yaa ne kadar güzelKızım ilk doğduğunda kanguruya alıp oğlumun elinden tutup iniyordum. Şimdi kız bebek arabasında rüzgarlığını takıp iniyoruz oda bizi izliyor. Avmlerin oyun salonuna gidiyoruz, bebek yüzmesine gidiyorum, oyun grupları, spor salonunda 0-3 yaş ücretsiz kreşi olan yeri seçtim orada yüzme, tenis , kuaför ihtiyacımı gideriyorum ( çocuklarıda kamera sisteminden izleye biliyorum bu arada)
Odanın birini oyun odası yaptık oraya top havuzu kurduk havuzda iyi vakit geçiriyor.
Eve birde kocaman bir akvaryum kurduk günlğk vazife edindik beraber balık besliyoruz hergün mutlaka balıklarına yemi veriyor, (temizleyeceğimiz zamanda akvaryumdaki suyu boşaltırken bana yardım ediyor)
Yemek yaparken çorbayı o karıştırıyor, tuzunu atıyor, bulaşıkları sudan geçiriyor:)
Kurabiye yaparken kendince şekil veriyor.
Bebek bisikletine bindirip kızımı kanguruya alıp oğlumu sürüyorum.
Beraber kitap okuma saati şekilli kitaplarla bana kendince hikaye anlatmaya çalışıyor.
Ben evi süpürürken oda vileda yapıyor.
Mutfak robotundan soğan gibi şeyler parçalanacağı zaman ben kesip koyuyorum oğlum tuşuna basılı tutuyor:) çocuklara görev verdiğiniz zaman daha kaliteli vakit geçirebiliyorsunuz. Sebilden kendine ve bize su dolduruyor
Daha şimdiden çok hamarat bir oğlum var alan yaşadı
Toz alacağım zamanda fıs fısların içine sade su koydum oda fıs fısı sıkıyor bezlede siliyor
Çatal kaşıkları dizmesini öğrettim bulaşık makinasını boşaltırken oğlumda onları yerleştiriyor( kesici aletler hariç) bardakları alıp bana veriyor bende yerleştiriyorum. Çamaşır makinasını oğlum doldurup boşaltıyor. Evde bu kadar hareket olunca kızda erkenden emeklemeye başladı. Heyecanlı heyecanlı el kol çırpıp duruyor süreli. Müzik açıp saçma sapan dans ediyoruzbiraz uzun oldu ama
Y
yaa ne kadar güzel[/QUOTE
Yanlış beğendim ama:)sizin alıntıladığınızı beğenecdktim
Ev işini çok çok abartmışsınızBenim çocuklarımın arasıda 18 ay ve yalnız başıma büyütüyorum, eşimin bile zerre hakkı yoktur bakım konusunda çocuklarımın üstünde.Ne anne, ne kayınvalide.. hiç kimse.
nasıl başediyorum diye sorarsan başedemiyorum, çocuklar uyuyunca kendimi banyoya kitliyorum, ağlayıp klozetle dertlesiyorum falan.günde en az 3 kere ev süpürüyorum ve en az 350 kere dağınıklık topluyorum, hergün yemek yapıyorum, günde 2 kere çamaşır yıkıyorum, dolayısıyla 2 günde bir ütü yapıyorum.haftada bir zaman bulup banyo yapabilirsem ne âlâ.. en gezdim dediğim gün bakkal dışında bi yere gitmek oluyor.manava bile gitsem elmalarla mandalinalarla muhabbet edip biraz daha kalsam olur mu? Diyorum.misafir ağırlayamıyorum, aynı anda hastalandıkları için gün geliyor haftalarca uykusuzluk çekiyorum, saçlarımı banyodan banyoya tarıyorum.. yani kısacası psikooji pert ama herşeye rağmen en önemlisi çocuklarımla oyunlar oynayıp onlarla birlikte gülüyorum.of darlandim
Şahsen bu kadar yakın yasta cocuk yapmanin cocuklara haksizlik olduğunu düşünüyorum.tabi artik olan olmuş Allah bağışlasın demekten baska care yokMerhaba arkadaşlar. Benim araları 18 ay olan iki çocuğum var.Biri daha 5 aylik....Evde yatılı bakıcimiz var ama ben yine de çok zorlanıyorum. Büyük olan hep ilgi istiyor.Oglen de pek uyumuyor.Bakici genelde bebek ile ilgileniyor.Yemekleri ben yapıyorum ama bazen vakit bulup yapamıyorum. Büyüğü babaannesi dışarı çıkarırsa küçüğe ben bakıyorum bakıcı da temizlik yapıyor. Ev hep ütü dolu. Toplasan hep dağılıyor. Benim zaten genelde uykum oluyor.Kucuk gece çok kalkıyor. Yani kendime ayıralım vakit yok denecek kadar az.yaslari böyle birbirine yakın iki çocuğu olanlar nasıl üstesinden geliyorsunuz? Tavsiyelere ihtiyacım var. Haftada bir gün bakicinin izin günü. O gün bizim ev savaş alanı...Büyüğe bazen sinirleniyorum sonra vicdan azabı çekiyorum. O da küçük daha çünkü... Bu konuya bir el Atarsanız çok sevinirim. Şimdiden çok teşekkürler!
Merhaba arkadaşlar. Benim araları 18 ay olan iki çocuğum var.Biri daha 5 aylik....Evde yatılı bakıcimiz var ama ben yine de çok zorlanıyorum. Büyük olan hep ilgi istiyor.Oglen de pek uyumuyor.Bakici genelde bebek ile ilgileniyor.Yemekleri ben yapıyorum ama bazen vakit bulup yapamıyorum. Büyüğü babaannesi dışarı çıkarırsa küçüğe ben bakıyorum bakıcı da temizlik yapıyor. Ev hep ütü dolu. Toplasan hep dağılıyor. Benim zaten genelde uykum oluyor.Kucuk gece çok kalkıyor. Yani kendime ayıralım vakit yok denecek kadar az.yaslari böyle birbirine yakın iki çocuğu olanlar nasıl üstesinden geliyorsunuz? Tavsiyelere ihtiyacım var. Haftada bir gün bakicinin izin günü. O gün bizim ev savaş alanı...Büyüğe bazen sinirleniyorum sonra vicdan azabı çekiyorum. O da küçük daha çünkü... Bu konuya bir el Atarsanız çok sevinirim. Şimdiden çok teşekkürler!
Bence bi tek beni seviyor hatali bir ifade. Cocuk sizin ilginizi cekmek icin ugrasiyor resmen. O yuzden size cok duskun.Eksik göndermişim.sabah büyükle birlikte uyanıyorum. Kahvaltısını yaptırıyorum. Bakıcı küçüğe bakıyor. Küçük uyuyunca bakıcı süpürgeye başlıyor. Büyük ile ya dışarıdayız ya odasında oynuyoruz.buyugu öğlen uykuya ikna etmem bir saat...onu uyuyunca bir kahve içip yemek hazırlama. Uyumazsa çok fena yemek yapmama bile izin yok.bakici da küçük ile hep...o da az uyur.buyuk bakıcıya sevmiyor sevse isim kolay olacak.kucuk uyuduğunda ben de evle ilgilenirim.ama bu durum bakıcı ile ilgili değil. Hamile iken iki Türk yardımcı geldi.ikisini de sevmedi.o bir tek beni seviyor.oglen uyumadiysa hep huysuz.onun peşimde dolanıyorum. Akşamları büyük baba ile tekrar evi dağıtır ve oynar.kucuk uyuyunca bakıcı mutfağı toplar çok. Geç değilse ütü yapar.biz de büyük ile ilgileniriZ
Benım annem sekız çocuk tarla işi ev işi koca derken ve hıc yardımcı falan yok akraba falan hepsını kendısı yapmış garibim hem dışarBenim annem 3 çocuğunu aynı anda bezlemiş biri ve eski zamandan söz ediyorum. Ellerinde bez yikiyomus yani. Ve hiçbir yardımcısı yokken. Herkesin dayanma gücü farklıdır ama sizin durumunuzu bilemedim
benım annem sekiz çocuk ev işi tarla işi hayvan vs ve koca ki babam asla yardımcı olmadı aksıne hep sorun çıkaran asabi biriydi ah eskiler ah şimdi ben dahil herkese rahatlık batıyor gene zor durumda olanlar var da ama eskisi kadar köle degılız annelerımız oyle zorluklar yaşadıkarji annecım neler yapmış nasıl dayanmış . Konu sahibi tembel rahatlık arayan biriBenim annem 3 çocuğunu aynı anda bezlemiş biri ve eski zamandan söz ediyorum. Ellerinde bez yikiyomus yani. Ve hiçbir yardımcısı yokken. Herkesin dayanma gücü farklıdır ama sizin durumunuzu bilemedim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?